Hullun kreisii lentoshoppailua

Setä vei hepan uimaan. Taustalla siintää Balin tulivuoret.

Täällä ollaan yhä, elkää ny ressatko siällä. En vaan jaksa ihan joka helvetin tai ees joka toinen päivä tulla horisemaan jotain puutaheinääpaskaa ku tääl ei oo kertakaikkiaan mitään uutisoitavaa, enkä tunnetusti tee yhtään mitään järkevää. Makaan rannalla tai riippumatossa ja luen kirjoja ja sitä samaa soopaa mitä oon tässä vimoset kohta 7 viikkoa tehny. Voin kertoa että vähä jo hävettää tää plokin sisältö, ku sitä ei varsinaisesti ole, mutta vastuu on lukijalla, ja varotin kyllä etukäteen että tämmöstä tää voi sitte olla, ja tää on miun loma. Muut juoskoot kiälet vöitten alla suorittamassa ja tekemässä ja kokemassa, miä panostan aikani makuuhaavoihin. Tai siis näin tässä menee vielä tää tammikuu, mutta sit.... no, lukekaaha etiäpäi.

Joo. Vakavasti puhuen, oon vakava ihminen kert, ni sentäs jotain oon saanu aikaseks. Olin kaks päivää polttamatta tupakkia ja juomatta kaljaa. (fanfaareja tähä kohtaa) Ja sitte oon maksanu tammikuun majotukseni eli murjun vuokran, ja ku tarpeeks tinkasin ja vinkasin ni sain pikkiriikkisen kinuttua alennusta taas, eli ny mennään 130 000 rupialla yö helmikuun ekaan päivään saakka. Ja sitte Moottoripuuman Matkatoimisto on varannu yksille mordorilaisille täst taas bungalowin, hyö tulevat huomenna, enkä heitäkää entuudestaa tunne mutta lupasivat tarjota kaljan ja kuuleman mukaan tykkäävät kissoista, eli saavat näillä suosituksilla kyllä tänne ihan vapaasti tulla.

Ja sitte... huh huh... oon varovasti selaillu Lonely Planettia rannalla maatessani ja tuijottanu siin ohes aina välillä pitkiä aikoja aprikoivan näkösenä horisonttiin ja ajatellu asioita, lähinnä siis että miten tästä eteenpäin. Piäni sellanen innostunu tutina tuli lipokkaaseen että joo, saakeli, miä muuten lähen ihan oikeesti käymään helmikuussa jossain. Jumalaare, siitähän tuli oikeen ressi, meni yäunet ja kaikki ja kiäriskelin sänkysä aivan hapoilla ja haaveilin (ilmastoinnista lähinnä.... ja kaupungeista, mikä on todella outoo) ja tajusin sit et ei helevettilääne, miullahan on MATKAKUUME vaikka olen jo siäl matkalla. Kui kummallista seki nyt sit on?  Joten nyt oon sitte surffaillu tomerana Air Asian sivuilla ja pällistelly lentoja paikkoihin ja ihmetelly että mihin sitä menis ja kattellu Asiaroomsin sivuilta ihania kiiltäviä tiivisseinäsiä ilmastoituja hotelleja ja polttanu pari tupakkia ja laittanu sitte täyren rähinän päälle ja luottokortin parkumaan.


Tähän puuhun hylätyt varvastossut kiipeää kuolemaan
Mutta jumalauta miusta on tullu pihi! Sulovileeniys on kohonnu aivan uusiin ulottuvuuksiin ja oon ihan otta kylmällä hiellä ku vaik joku lento maksaa 70 euroa, et eissssaaaatana hirviä hinta, emmiä pysty ja olin sillee et kyttään juu tarjouksia vaan ja sitte. Mutta fakta on että tarjoushintoja ei varmaan kauhiasti tule kun pitäs matkustella jo ens kuussa, ja jos jätän nää hommat siihe kyttäämisee ni vittu se on kohta helmikuu ja makaan yhä tos riippumatos vetelänä. Eli laitoin äsken silmät kii ja ostin lentoja kauhian kasan, makso mitä makso, ja ihan vitusti maksokin, aih, Sulo Vileeniä oikee pumpusta otti. Mut vaikka kui kirpas ni luulen että sillä rahalla saa sen vert elämyksiä taasen että ei se sitte niin kauhiaa oo jos ny saatana muutaman satasen törsää ihan horona lentelyyn. Kylä näin on.

Jotta suuruudenhullu ja lähinnä kaupunkilomailuun ja ilmastoiduissa hotelleissa asumiseen keskittyvä suunnitelma helmikuulle olis hilpasta täältä Gililtä Balille helmikuun alussa, ja lentää siitä sitte Singaporeen (vajaat 70 egee, auts) ja hipsiä sieltä sit busseilla Kuala Lumpuriin. Kualassa muutama yö jossain ihanassa ILMASTOIDUSSA hotellissa ooh lääh ja aah. Sitte sieltä lento Siem Reapiin Cambodiaan (noin 85 egee, aaargggghhh)  Ja sinne ihan siks että ensinnäki siellä on mukavaa (oon tieteskii käyny siel jo ja oon tämmöin kaavoihin kangistunu tolvana joka tykkää mennä kivoihin paikkoihin uurelleen), siellä on kivaa, siellä on näkemistä (kyllä, Angor Watin temppelit voi ihminen käyä pällistelemällä useempaankiin kertaan) ja kaiken tän lisäks: siellä on törkeen halpaa majottua. Asiaroomsin tarjontaaki saa selata monta sivua ennenku majotushinnat menee ees yli 20 euron yö. Siel voisin olla siis viikon tai mitä nyt sattuu huvittamaan ja sitte painun pikavisiitille ja pintapuoliselle raapasulle Laosiin (meen sinne uuemman kerran joskus toiste, sit nuahoan kaikki ne paikat missä kaikki muutkii käy), en tiiä millä ja miten mutta seikkailumielellä menen. Kenties meen maateitse Siem Reapista Laosiin Pakseen ja hillun siinä hetken ja otan sitte jonkuu kyydin Laosin pääkaupunkiin Vientianeen, jossa ihan vaan siinä kaupungilla hillumista ja lähitienoolla retkeilyä. Sitte lento Vientianesta takas Kuala Lumpuriin (145 egee, hyvä luaaja, nitroja tänne!), missä yks yö ja helmikuun vika päivä lento Balille (noin 90 egee, riistoa!), josta heti maaliskuun eka pikavene alle ja takas omaan murjuun Gilille.  Ja siinä sit röhnötän maaliskuun lopulle asti. Singaporeen lennän taas 29.3. (AirAsia, vajaat 39 euroa, jihuu, osu kerranki tarjoushinta kohille) missä on tärät Camipamin kans, ja sieltä lähtää sit rähisemään ympäri Malesiaa huhtikuuks.

Hurjaa. On vähä sellain hämmentyny olo, et vittu, lähen matkustelemaan. Poistun hiekkakikkareeltani. Ilmastoinnit odottaa! Huh huh. Ihmeiden aika ja sillee. Oon miä kuulkaa aika raju, näinki vanhaks sammakoks.

Tän päivän ohjelmas on mm. toipumista tosta kauheesta rahan tuhlaamisesta. Sekä sitte koitan järjestää asioita yhen eläinlääkärin kans, sain puhelinnumeron mihi tarttee kohta soittaa. Pistän rahaa haisemaan ja steriloitutan muutaman kissan, nimittäin. Jotain on pakko nääs tehä, oon jo nyt aivan hermostuneena et mitä jos ku tuun maaliskuus takas ni Pirkolla on lauma piäniä surkeita rähmäsilmäsiä vauvoja. Ni miun on pakko hoitaa tää asia silviisii että miun mirrit ei täällä ala vääntämään ipanoita. On sitte yks huolenaihe vähemmän. Ja samassa syssyssä lähtee muuten Stigulta pallit jos vaan sen saan kiinni sillo ku tohtori tulee tänne munaleikkureittesa kans. Katotaa miten toi homma onnistuu, jos menee hyvin ni sitähä vois miättiä että rupeis kiristämään kaikilta porhoilta turisteilta jotain kissanpaijausrahaa, ni sais lekurin tänne useemminki sterilointihommiin.

Mut nyt lähen viemää fillarin korjaamolle (kettinkit lähti eikä pysy ollenkaa kohillaan enää) ja sitte kauppaan ja sitte rannalle Lonely Planetin kans tekemään suunnitelmia. Joo.

Peeäs. Tähä loppuu ois yks pyyntö ja kysymys: onks kellään antaa vinkkiä  hyvästä ja KOHTUUHINTASESTA Singaporen majotuksista? Tiiän et saattaa olla ihan mahoton yhtälö, mut vittu ku ahistaa minkä hintasta siäl on, ni aattelin heittää tähä utelun, jos vaik jollaa ois joku suurena salaisuutena pietty hiano erikoismajotus tiedossa. Ku en mitenkään taivu mihinkään iloseen ja nuarekkaaseen dormi-hommaan, et tarvin sen oman huoneen ja oman kylppärin kans.  Ja siisti pitää olla ja kertauksen vuoks mainittakoon viäl et ilmastointikii ois kiva. Eikä mialuusti sijainniltaan mikää sellain et katuhuarat läpsii naamalle ku menee ovesta ulos. Joo, ei varmasti löydy tuollasta ihmettä millään järjellisellä hinnalla. Höh.

Aurinko laski

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ketjuista: Pyydä lyhentämään niitä, jos ovat venyneet, kuten ketjuilla on taipumus tehdä.
Täällä perustietoa pyöristä, korjaamisesta etc.:
http://www.polkupyoraily.net/wiki/Etusivu

T
Touraco sanoi…
En tiedä onko Singaporessa halpoja hotelleja, mutta Geylangin alueelta löytyy "kohtuuhintaisia".

Itse voin suositella seuraavia

Amrise Hotel
112 Sims Avenue
Geylang
Singapore

Hotel 81 Star
Address 31 Lorong 18 Geylang
Geylang
Singapore

81 star on melkolailla keskellä punaisten lyhtyjen aluetta, mutta toisin kuin voisi luulla ei alue eroa muusta naapurustosta juurikaan. Ts. alue ei todellakaan ole mikään hämärä, likainen sutenöörien ja rikollisten kansoittama alue.

Toisin kuin valtaosassa maita, jossa kannattaa hyppiä hotellista toiseen ja tinkiä että saa parhaan hinnan, ainakin Amrisessa Booking.com kautta saatu hinta on edullisempi kuin sisään lampsimalla saatu. Eli nyt kannattaa tehdä poikkeus ja varata hotla etukäteen.
Patzy sanoi…
Kiitos vaan pyäränkorjausvinkeistä, mutta varsinaisesti asia ei niin paljon kiinnosta että jaksaisin mitään linkkejä klikkailla tästä aiheesta :D

Pimppaamon pojat osaa rakentaa pyärän vaikka kahesta mutterista ja puun oksasta ni hyvin korjaantu kettinki.

Mutta ny puhkes etukumi. Saatana. Eli back to paja.

Ja Sir Touraco: kiitos majavinkeistä, tsekkaan nuo, ja oonki muistaakseni asunu jossain 81-ketjun murjussa sen kerran ku yhen yön Singaporessa tos reilu vuos sitte jarrutin. Ja kyllä, varaan ehottomasti etukäteen jonku komeron, ja vahtaan silmämuna soikeena mm. Asiaroomsin tarjouksia, siellä on joskus huikeita alennuksia.

Tsekkaa myös nämä

Henki pihisee ja siitä on paperit

Henki pihisee ja hammas jomottelee

Puhelinnumerohelvetti

Laitetaan kaikki remonttiin!

Puhelimessa asiointi