tiistai 2. lokakuuta 2018

Uusimmat maanjäristykset

Hiekkakikkare on punasen pinnin kohalla. Maanjäristykset on ollu Sulawesilla Palun alueella (ylempi punanen pylpyrä) ja tänään Sumballa (alempi punanen pylpyrä)


Nopea tiedotus, koska yhteydenottoja on tullut useita:

Hiekkakikkareella on kaikki okei.

Sulawesi on meistä kaukana, eikä siellä tapahtunut katastrofi sheikannut maata täällä yhtään. Ei myöskään tän aamuset 6+ magnitudin järinät Sumballa. Indonesia saa nyt oikeen äiteen käestä, jumaliste.

Se sanottakoon, että mielenrauhalle nää uusimmat tapahtumat ei ole tehneet yhtään hyvää. On säikky ja säpsy olo. Just kun alko hiukan rentoutumaan, että pahin on ohi ja voi ihan rauhassa olla suihkussakin yli sekunnin, eikä tarvi olla koko ajan valmiudessa JOHONKIN. Ni nyt on taas meininki että snadisti hätääntyy vähän kaikesta. Kun eilen meillä oli mitätön 3.2magnitudin minipieni hytkytys, oli välittömästi tukka pystyssä ja kakitsu jo papanaluukulla. Kun eilen illalla ensin valot räpsähti ja sitten meni sähköt, painelin välittömästi pihalle koska eka ajatus oli että noniin, nyt tulee jotain. Ei tullu. Mutta meininki on tätä säikkyilyä.

Sulawesilla tuho on niin järjetön, ettei sitä oikein pysty edes käsittämään. Tuntuu melkein että eihän meillä täällä tapahtunu oikeastaan mitään. Mikä ei tietenkään ole totta. Lombokilla on edelleen satoja tuhansia ihmisiä kodittomana, ei sielläkään tilanne ole ohi.

Pää on täynnä jossittelua. Että meillä olis voinu käydä näin. Jos olis tullu ees pikkusen isompi järistys. Jos olis tullu tsunami ja herraisä mikä se joku maaperän muuttuminen nesteeks -hommakin oli. Ennestäänkin poti jonkinlaista selviytyjän syyllisyyttä, ja näki painajaisia siitä mitä olis voinu käydä. Olis voinu romahtaa talo niskaan. Olis voinu kissakauppa kaatua. Nyt on syyllinen olo siitä että tässä vieläkin potee jotain henkisiä jälkioireita, ei saa nukuttua ja valittaa millon mistäkin asiasta. Kun ei tässä mitään hätää ole.

Sulawesille voi mennä kattomaan mitä hätä oikeasti on.

Pituq Foundationille voi laittaa lahjotuksia Sulawesille myös, pistäkee viesti "Sulawesi Aid" lahjotukseen, niin ohjaavat varat Sulawesin katastrofialueelle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuukausi mennyt eikä uutta blogipäivitystä? Kannattaako tätä enää edes seurata?

Tsekkaa myös nämä