torstai 27. maaliskuuta 2014

Kissamurhetta ja muuta äksönintynkää

Tää on nyt vaan tosi nopia tiedote. Lyhyesti. Yritän ainaki. No jaaritteluks menee kuitenki mut what can I do?

Lukekaa kissaplokista millanen surkia, syräntäsärkevä kissanpentutapaus miulla on nyt huushollissa. Kuurosokee epileptinen (tai jotn) parka. Voi helvetin perse miä sanon. On ollu taas silmäkulmissa ns. hana auki eilisestä saakka tuon kanssa. Ei näihin koskaan totu. Mutta jos jotain positiivista koittaa löytää, ni äsken ku kävin kotona tarkistamassa potilaan ni ettei ois seitinohkasesti ollu parempi vointi hänellä. Voi olla myös sitä, että haluan niin kovasti nähä positiivista merkkiä sielläki missä sitä ei ole että kuvittelen omiani, mutta ihan kun hän ois vähän reagoinu ääniin. Kun niin kovasti en haluais yhtään kuolemaa enää käsissäni piellä ni elättelen ehkä perusteetontaki toivoa tuon raukan suhteen. ja voi PERKELE KUN EI OLE SITÄ ELÄINLÄÄKÄRIASEMAA TÄÄLLÄ! Saatanansaatana.

Heikki, Pössy ja Zorro, min piänet, oli viime yön ekaa kertaa ulkona. Miuta jännitti enemmän ku heitä ja kävin koko ajan tsekkaamassa että ovatko hyö tallella. Kyllä ovat. Kaverilta just tuossa männäviikolla hävis kissanpoikanen, epäillään noita meiän saaren tyrannosauruksia eli monitor lizardeja. Kaveri ku asuu paikassa missä takana on sellanen kostee rämeikkö, joka kuhisee niitä vitun kissantappajaliskoja. Ni olen vähä hysteerinen miun mirrien kanssa juu.

Persekissa on siinä kuosissa, että pääsee ens viikolla vapauteen. Vielä ootan että hanurista viimisetki ruvet lähtee irti ja iho on taatusti ehjä ja siivo ja sitte, tadaa, reilun 3 kuukauden sisäarestin jälkee hän pääsee kunnolla pihalle. Toivottavasti jää miun kissaks, hän on niin kiva tyyppi.

Olen ruvennu laittamaan miun pihaa viidakoks. Meni hermo ku se on sellasta saatanan kovaa multapihaa vaan ja rehuja kasvaa vaan aidan vierustoilla kapeis penkeis, mis niil ei oo tilaa ees kunnolla olla, ja muu tila on ruskiaa maata tai rikkaruahoa. Ja mitä vittua miä teen sillä ns. tyhjällä maalla kun en esmes juoksentele taloa ympäri tai makaile pihamaalla tai ylipäätään tee esmes. talon takana muuta ku kuivatan pyykkiä joskus ja polttelen nuotiossa roskia? Kun tuossa alko poijaat Edenin puutarhaa siivoomaan ja raivaamaan ylikasvillisuutta poies ni miä oon haukkana poiminu mukaan kaikki mitä Edenissä ei enää tarvita. Oon nakittanu naapurin jätkät tuamaan kottikärryllä multaa ja oon nysvänny uusia istutuspaikkoja ja laittanu jotain  vihreitä juttuja sinne kasvamaan ja idättelen kaiken maaliman avokadon kiviä ja limen siämeniä ja chilejä. Haluan talon ympärille viidakon, piste. Jossai kohin viä kinuan ukot laittamaan vähä petonia etupihaan ja poluiks talon ympäri, ja kaiken muun tilan tuuttaan täyteen jotain rehuja. Saatana että muuten lentää hiki ku hetkenki heiluu lapion kanssa! Tänää pojat kuokkii miulle Edenin panaanipusikoista muutaman piänen panaanipuu-vauvan ja sitte miä tirvasen niitä pihaan. Panaanipuut on miun suosikkeja, ne on komeita, niistä kasvaa helvetin isoja, ne kasvaa aika sukkelasti ja kaiken huipuks jos lajike on oikia ni ne tuuttaa törkeen maukkaita banskuja.

Hiekkakikkareella on tohinaa. Ens maanantaina on Nyepi, eli balilainen hiljaisuuren pyhäpäivä. Tarkottaa sitä, että Bali tyhjenee ja tulee tänne. Ja osa on lähteny näemmä jo hyvis ajois pakoon tuota hys-hys-holideita. Eedenin puutarhassa on tupa täynnä, ja pelkästään helvetin kivoja asiakkaita (ja kaks sikakomeeta ruotsalaisgubbee), puhelin soi koko ajan ja porukkaa ramppaa jonona kysymässä huoneita. Eioota myyrään nyt. Kylillä jos käy, jos on pakko, ni kauhee hulabaloo, porukkaa niin perkeleesti.

Oon saanu yhen miun idean (miul on paljon idiksii, suurin osa ihan paskaa mut on kuitenki) jalostettua sen verran hyväks, että oon päässy toteutuksen asteelle. Perästä kuulette, lähiviikkoina. Mutta oon siis tehny jotain aikaansaavaa ja tuottavaakin, tiiä vaikka tuosta ideasta poikis vähä nuudelirahaakin lompakon pohjalle jossain kohin. Soisin kyllä kiitos pliis että näin kävis.

Kirjassa on nyt jo huikeat 40 sivua paskaa. Hyvin etenee sekin. Tai "hyvin", mutta etenee nyt kuitenki, pikkuhiljaa, hissunkissun, aina ku muilta tussutuksiltaan kerkiää.

Vittu miulla on nälkä. Nuudeli, nyt kutzuu mua nuudeli!

Ja kääk ei miul oo tähä mitää viksui kuvii ku en oo räpsiny viime päivinä. Laitan jotai luokatonta pöhköhuumoria sit vaan, sitä löytyy miun tietsikan uumenista kyllä. Moi!

Khuul! Kreisikätleidi äksön figö!
BULLSHIT! Ei oo ikiin yksinäinen olo jos siulla on kissa siinä seuralaisena.13 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Kävin lukemassa sen uuden tulokkaan tarinan toisesta blogistasi ja se oli kyllä sydäntäsärkevää luettavaa. En minäkään pystyisi tappamaan sitä vaikka se olisi ehkä armeliainta. Ei voi kun toivoa että tilanne paranisi sen kohdalla jotenkin..tosi suloinen pentu! Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapa hurjalta tuon kissareppanan tilanne. Tekisit sille suurimman palveluksen jos päästäiset sen päiviltään. Sairasta eläintä, joka kärsii kohtuuttomasti ei tarvis enempää antaa kärsiä. Minusta Se on meidän ihmisten velvollisuus, kun olemme kerran haalineet eläimiä lemmikeiksi niin pitää osata kantaa vastuu niistä. Joskus lopettaminen on vain parempi vaihtoehto kuin paremman huomisen odottelu.

Patzy kirjoitti...

Nyt meni hermot. Tuli sitte tääkin päivä! Anteeks, olen ihan helvetin väsyny ja tunteet pinnassa, sattuneesta syystä.

Kävitkö anonyymi lukemassa sen kissaplogin jutun? Ymmärsitkö sieltä mitään? Esimerkiks kato toi kärsivän eläimen lopetus ja sellaset siellä jo tilitin. Minä en myöskään tätä kyseistä kissanpentua ole HAALINUT enkä LEMMIKIKSI muutenkaan hankkinu, vaan korjasin sen tuolta yhen kuppilan pihasta turvaan kun makas siellä kitumassa.

Tässä ei nyt ole todellakaan kyse etten KANTAISI VASTUUTA, saatana. Luuletko et ihan huvikseni kattelen tätä showta joka tässä huushollissa pyörii ja et oon vaan trallalaa ku tuo on söpö, vähän se sätkii ja huutaa mutta on niin pörrönen?

pahoittelut hiiltymisestä mutta ku keskelle tätä tilannetta tuolla viisiin heitetään sananen velvollisuuksista ja vastuunkannosta ja tommosia itsestäänselvyyksiä tullaan latelemaan niiku oisin joku idiootti, niin pikkusen keittää.

Ymmärrän faktat kyllä, jos ei ole jollekin selväks tullu. Faktat on täällä vaan hieman toisin kuin sivistyneessä maailmassa jossa kipeän elukan voi viedä lääkäriin, eikä sen kärsimistä tarvi vierestä kattoa jos ei halua. Lääkäri hoitaa ja sie et ees näe mitä tapahtuu.

Mutta vaikka aseella uhattais, niin minä en pysty kissanpentua enkä muutakaan elukkaa paljain käsin tappamaan, ja vaikka pystyisin niin en sitä osais tehdä aiheuttamatta helvetisti lisää KOHTUUTONTA KÄRSIMYSTÄ. Itteni voisin tappaa tai toisen ihmisen, meijjän paskojen kärsimyksellä ole paskankaan väliä, mutta eläintä minä en tappamaan pysty, piste.

Ja jos tähän joku heittää että "no jos siihen ei pysty niin pitääkö tommosiin hommiin ruveta". Pitää. Koska jonkun on pakko edes yrittää!

Eutanasiaan tarvittavia lääkkeitä ei täällä ole, oon jo kyselly. Joutuisin varmaan 10 vuodeks terapiaan jos ees lääkkeillä tappaisin kissanpennun, mutta kyllä sitä vaihtoehtoa aamupäivän selvitin, ihan varmuuden vuoksi. Mutta ei ole ainehia, ei sellasia ainakaan jotka ei lisäis kärsimystä. Paikallinen eläinlääkäri ei myöskään eutanasiaa tee, uskonnollisista syistä. Suomalaisten eläinlääkäreiden kanssa on yhteydessä oltu eilisestä saakka ja mietitty mikä neuvoksi. Sähköpostilla ne ei vaan voi kauheesti käytännön apua antaa.

Arvostan toki neuvoja yms, mutta pyydän myös muistamaan että missä tässä ollaan ja millasissa olosuhteissa. On näitä neuvoja ennenki tullu, että nyt se kissa tarvii sitä ja tätä hei ja vähän äkkiä, mutta kun ei ole kaikkea saatavilla.

kiitos ja anteeks. Menen nyt nukkumaan. Univelka tässä nyt enemmän päätä aukoo ku mie itte.

PS. Kissapentu ei ole saanu kohtauksia ainakaan kun olen tässä kotona ollu. Katotaan miten yö menee. Onpahan ainakin turvassa eikä tual pihalla muurahaisten syötävänä, jos en muuta hyvää hänen elämäänsä oo tuonu.

Anonyymi kirjoitti...

Juu sori jos kommenttini aiheutti sinulle lisäharmia. Tuntuu vaan niin hassulta kun nykymaailmassa eläinten liika inhimillistäminen on mennyt äärimmilleen ja niistä ajatellaan kuin ihmisistä. Itse vain ajattelen eläimet luontokappaleina joilta tarpeen tullen napsastaan niskat poikki ja thats it. Ehkä sie oot kuitenki loppujen lopuksi niin luonnosta ja sen kiertokulusta vieraantunu vaikka viidakossa asutki ettät osaa ajatella asiaa "järkevästi". Mutta arvostan toki työtäsi siellä vaikka olenkin sitä mieltä että sairaat eläimet on parempi jonkun siihen kykenevän lopettaa kuin antaa elää karseaa elämäänsä. PS. Tulkaahan kaikki kaupunkilaishipit haukkumaan kuinka kamala ihminen olen, eihän eläimiä saa tappaa!! Kulkukoratkin on parempi kerätä tarhoihin räksyttämään kuin lopettaa.. Just Joo.

Patzy kirjoitti...

Aijjuma. Eläinten inhimillistäminen ja luonnosta vieraantuminen ja kaupunkilaishipit. Siinä taiski olla kaikki kliseet yhessä nipussa.

Kyllä, olen sitä kaikkea. Luonnosta vieraantunut inhimillistäjähippi.

Jonkun pitää sellanenkin olla, varsinkin kun kattoo mihin jamaan luonnon kiertokulussa tiukasti mukana olevat järki-ihmiset on nää asiat saattanu.

Nelson kirjoitti...

Et ole kamala ihminen, olet vain luontoa arvostamaton ja kunnioittamaton ihmisyksilö - tai en tiedä, kenties ajattelet samoin myös ihmisistä?
Mites, jos läheisesi saisi vaikkapa aivovamman auto-onnettomuudessa mutta kykenisi kuitenkin tuntemaan, syömään ja hiukan kommunikoimaan - kannattaisiko kuitenkin tällaiselta yhteiskunnalle hyödyttömältä yksilöltä vain napsaista niskat poikki ja that's it?
Siitähän sais vaikka hyvät lihat pakkaseen? Että luonnon kiertokulkua tällalailla kunnioitettaisiin, kyllä siinä tuntisi olevansa luonnon kanssa yhtä!

Lady Runeberg kirjoitti...

Hei Anonyymi. En ole kaupunkilaishippi, enkä mikään muukaan hippi, mutta haluan kuitenkin vastata sinulle. Ymmärrän, että kaikki eivät voi tuntea Patzya IRL (ja mikäs sen hienompaa kuin että blogeja lukee muutkin kuin ne joilla se ilo on!), mutta kun sinä ilmeisesti jotenkin kuitenkin osaat lukea, niin koitas tosiaan vähän lukea näitä blogeja, ennen kuin tulet tänne kertomaan itsestäänselvyyksiä ja muita tyhmyyksiä. Ihan varmasti sun huolesi siitä, että Päde kiduttaa söpöjä karvapalloja omaksi ilokseen hälvenee, kunhan vähän sisäistät, mitä tuolla oikeasti tehdään. Eikös ole hienoa, että tuolla saarella on joku, jolla on oikeasti voimaa kantaa sitä vastuuta niistä sairaista eläimistä? 'Joskus se lopettaminen on vain parempi vaihtoehto kuin paremman huomisen odottelu'. Ahaa. Tätähän me muut emme tienneet, etenkään Patzy, joka aika pitkälti omistaa elämänsä eläimille.

Ana kirjoitti...

Anomuumi, eläinten inhimillistäminen ja se mitä Patzy tekee, on juttuja ihan eri planeetoilta. Meille kissatädeille meinaa eläimissä JUST SE, että ne on ELÄIMIÄ eikä ihmisiä. Tajuatko? Niiden viehätys on nimenomaan siinä. Miksi me alennettais jonkin hyvä ja kivan arvoa _inhimillistämällä_ se? Ihmisethän täällä niitä kusipäitä on, ei eläimet.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä just tarkotin, kissoja verrataan ihmisiin.. Ja runebergille: arvostan toki patzyn tekemää työtä, kuka ei arvostaisi. Minusta paikassa jossa kissoja riittää kannattais vaan karsia niitä jollain siihen kykenevällä ihan kunnolla eikä jokaista epileptikkoa ja kuurosokeeta hyyssätä.

Patzy kirjoitti...

"Minusta paikassa jossa kissoja riittää kannattais vaan karsia niitä jollain siihen kykenevällä ihan kunnolla eikä jokaista epileptikkoa ja kuurosokeeta hyyssätä. "

Minusta myös paikassa jossa ihmisiä riittää kannattais vaan karsia niitä, eikä jokaista epileptikkoa ja kuurosokeeta ja urpoa hyysätä.

Joo. Kiitän kommenteista ja puolustuspuheenvuoroista. Meillä on täällä sellanen meininki että tehään noita sterilointiklinikoita jotta kissojen määrä luonnollisesti sitä kautta vähenis. Ei ole tarkotus ruveta tekemään mitään lahtausprojektia missään vaiheessa. Vaivasia ja sairaita ja monivammasiakin yritetään auttaa sen minkä kyetään.

Ps. En vertaa kissoja ihmisiin, ja jos vertaisin, kissat voittais 666-nolla. Niistä on aika vitusti vähemmän harmia kun ihmisistä. Voit em. lauseisiin vaihtaa kissan tilalle minkä hyvänsä muun elukan.

Ps2. Vituttaa ihmisten harha ylivertaisuudestaan ja tärkeydestään. Ihminen, luomakunnan kruunu, kaikki meille ja meitä varten, muut väistäkööt. Tuskin tulen näkemään päivää että tästä harhasta herätään ja huomataan että katos, meneeki päin vittua tämä homma tälläviisiin.

Terveisin nimim. Luonnosta vieraantunut inhimillistäjähippi (myös kasvissyöjä ja muutenkin hörhö) -69

Unknown kirjoitti...

Mä en kans pystyis koskaan lopettaa kissaa vaan yrittäisin viimeiseen asti pelastaa sen hengen.tank

Unknown kirjoitti...

Ööh, sori en tajuu mistä toi tank tohon loppuun tuli :)

Mari kirjoitti...

Joopa, minusta ihminen on vieraantunut luonnon kiertokulusta, jos käsittää eläimen vain kappaleina, joila voi vain "napsaista niskat poikki". Juuri tuo luonnon ja eläinten EPÄinhimillistäminen johtaa luonnon, eläinten ja sitä kautta ihmistekin tuhoon. Aluksi moraaliseen tuhoon ja sitten ihan kirjaimelliseen.

Millä oikeudella ihminen on alistanut eläimet pelkiksi tuotannon osiksi. Toivon, että yhtä lailla kuin joissakin maissa on sentään ihmisten kidutus jo lailla kielletty, joskus tullaan kieltämään eläinten kidutus.

Patzy toimiin varmasti siellä viidakossa hyvänä esimerkkinä sekä turisteille että paikallisille, että eläimiäkin voi kohdella inhimillisesti. Ja voiko paljon sen avuttomampaa olentoa olla kuin kissanpentu. Harvapa sitä vammaiselta lapseltakaan noin vain niks naks niskoja katkaisisi. Eli minusta eläimet ja ihmiset pitääkin rinnastaa toisiinsa yhtä lailla inhimillisinä olentoina.

Tsekkaa myös nämä