maanantai 12. lokakuuta 2015

TulitikkuleikkiEi ole satanu kuukausiin. Tiet on muuttunu paskapuuterisiks monttusiks helveteiks, kaikki on ruskiaa, puut on kaljuja. Normi-turisti tuskin asiaa kauhiasti huomaa, jos vaan rannalla retkottaa ja könyy baarista toiseen. Mutta esmes eräät jotka asuu pusikossa keskellä saarta ni kyllä huamaa.

Saari on siis tällä hetkellä kuiva kun korppu. Tilanne on tulenarka. Eikä meillä tiätenkään mitn palokuntaa olo.

Kun sitte Villa Rikan ja Gili Golfin tyhjää naapuritonttia joku taulapää päätti siivota polttamalla, ni meinas käyä huonosti. Tuikkasivat tulitikulla yhtä nurkkaa ja  woooooooshhhhhh se oli sekunti ja liäkit löi pitkin taivaita. Jimillä oli pikkusen hiki persvaossa, koska oli tuulista ja äkkiäkös Villa Rikan tahi Golfin heinästä tehdyt katot ottaa kipinää.

Kun Jim äkkäs mikä on meininki, siällä oli jo useempi tusina paikallista pällistelemässä ja ottamassa kännykkäkuvia. Tiätenkään kellään tullu miäleen, että tarttisko jotain tehä ennenku koko saatanan Hiekkakikkare roihuaa. Mutta joukot saatiin siitä pikasesti liikkeelle, letkujen ja vatien kanssa lappamaan vettä ja naapurusto saatiin pelastettua.

Sadekausi sais jo tulla. Mutta jostain justiisa luin että El Nino -sääilmiö (ei sukua Laurennen Ninolle, terveisiä vaan) mesoaa maapallolla ja aiheuttaa nyt suunnatonta kuivuutta. Jollain alueilla Lombokilla on jo kaivot ja joet kuivettunu ja ihmisillä ja eläimillä alkaa olla tukalat oltavat.

Että kun toisilla on juomavedestäki pulaa ni mitä miäkii kehtaan inistä jos ei suihkusta aina vettä tule. Mutta olenhan länsimainen kermabärsse, jonka hipiä vaatii ruiskua.
Palotarkastaja Onni tsekkaamassa tulipalon jälkiä

Kaik on kuivaa ja pölystä

Tuohonki ku tuikkais stidillä ni kylä lähtis!

1 kommentti:

Pepi kirjoitti...

Oijjoi, katastrofin ainekset valmiina!
Täälläkin naristaan kun pohjavesi on alhaalla, meinaa kaivot kuivua! Tuhansien järvien maass, kele! Syyssateet tais tulla kaikki kesäkuussa...

Palotarkastaja on muutekseen vallan hurmaava ❤️

Tsekkaa myös nämä