torstai 4. heinäkuuta 2013

Päätös

Valaistuminen tulossa tulivuoren takaa


Pitkällisen pohdinnan, stressaamisen, arpomisen, lantinheiton, höpsismin, kitinän, vikinän, itkeskelyn, järkeilyn ja tunteilun jälkeen olen nyt vihdoin tehnyt Päätöksen ja sanonu ääneen sen, minkä syrän on pitkään tiänny.

En tule syyskuussa Mordoriin enkä töihin. Minä jään tänne. Hiekkakikkareelle. Toistaseks. Kun nyt täällä kerran jo olen. Ja muita hyviä selityksiä.

En tuu, vaikka Hellssinkiin valmistuu uusi hieno koti, jonka kylpyhuone on kuin toiselta planeetalta. En tuu, vaikka kaipaankin kavereita ja miun mordorilaisia kissapullukoita. En tuu, vaikka kuinka ois kiva nähä Stam1na ja Von Hertzeenit keikalla. En tuu, vaikka ajatus omasta kodista ja sohvasta ja SAUNASTA ja ötökättömyydestä ja Pirkka-pestokastikkeesta ja telkkarista ja jääkaapista ajoittain herättää kaipuuta. Että oishan se kyllä kiva.

Mordoriin valmistuvassa kodissa kylpyhuone on kuin toisesta maailmasta...

...toisaalta, tässä nykysessä on mukavan askeettinen tunnelma.


Sitte tulee kuitenki aina se mutta. Mutta ku täällä on niin mukavaa. Täällä on rentoa. Täällä ei tarvitte kenkiä (joskin alan pikkuhiljaa taipumaan varvastossujen käyttäjäks, varpaassa möyrii taas mato....) ja olo on muutenki sellasta... iisimpää. Ei tarvitte huolehtia  turhanpäiväsista kotkotuksista ja hömpötyksistä. Et mitä miul on päällä ja onks tukka hyvin. Täällä saa kattella merta ja tulivuorta, eikä tarvitte tuijottaa ikkunasta sisäpihan kerrostalohelvettiä. Aurinko paistaa, ei oo autoja. On aikaa istuskella! Istuskeleminen, se on tärkeää.


Tästä se seikkailu vasta alkaaki! Tähän saakka oon eläny lomamoodissa, en oo köyhä enkä kipee ja oon vaan lorvinu ja kaivellu napaa ja eläny sillai henkisessä pellossa, vailla huolien häiviä. Nyt pitäis keksiä joku pohjaton kaivo, joka syytää hitusen rahaa elämiseen ja muutenki ois syytä keksiä hiekkakikkarelaiselle elämälleen joku järki ja järjestellä asiat sellaselle tolalle et nyt eletään vähä toisella tavalla. Ollaan enemmän oikeesti, eikä vaa lomalla.

Pitää löytää asunto täältä ja vuokralainen Mordorin lukaaliin ja pitää löytää joku työpaikantapanen täältä ja/tahi jotain tuloslähdettä Mordorista, sellasta jota voi täältä käsin etänä naputella (kirjotushommia, kiitos, vastaanotetaan täällä!). Pitää rakentaa sellanen seitinohkasesti uuenlainen arki ja meininki.

Tuhat ja yks asiaa hoiettavana, niin täällä kuin Mordorissakin. Ääk! Pää on vähän ylikierroksilla, mutta nyt ku on päätös tehty, loppu on vaan organisointia, asia kerrallaan.

Sanotaan, et olo ennen oksennusta on pahin. Miä sanon myäs, että olo ennen isoa päätöstä on vaikein. Kylläpä nyt nimittäin on helpottunu olo, vaikka olo sisältääki myös vähän hermostumista. Meni tämä homma munille tai ei, miulla on tunne että näin asian kuuluu mennä. Syräntä pitää välillä kuunnella, järki ku tuppaa olemaan useesti niin ikävän käytännöllinen ja mälsä.  Tosi tylsä kapistus nuo aivot välillä.

Miun elämä Hiekkakikkareella siis jatkuu vielä syssymmälläki! Jihuu! Oon niin onnelliin!

Ps. Kavereille terveisii: tulkaahan käymään!

Kyllä tätä mielummin kattoo ku vaik Merihakaa
15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa, aivan tuli tippa linssiin tätä lukiessa! Juuri näin, pitää tehdä siten mikä parhaimmalta ja oikealta tuntuu. :)Ja mikä parhasta, mun iltalukemiset on taattu jatkossakin!

-Hanna

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Mahtavaa!

Mymskä kirjoitti...

Jeeeeeeee! Hieno päätös, onnittelut! Sinnehän sinä kuulut, se on ihan selvä. Jatkathan bloggaamistakin, että kuullaan vielä mitä se Hiekkakikkarearki on?

Patzy kirjoitti...

Kiitokset kannustuksista!

vaikka en tiiä mitä tästä pitäis ajatella, kun tämän feispuukkiinki linkkasin ni porukka likettää ihan kreisinä. Siis sille että en tule takasin... hmm...

no mutta ihan sama, jään tänne, meni miten meni ja tuli mitä tuli.

Ploki jatkuu, tiätysti. Ehän miä voi olla vaahtoomatta!

Soleil kirjoitti...

Hieno uutinen ja upeata! Onnittelut, että olet päätöksen tehnyt ja päättänyt toteutaa omaa unelmaasi!!!
Ymmärrän niin sinua ulkosuomalisena ja ihmisenä joka on toteuttanut omaa unelmaansa ja elää sitä. Lomareissu Suomessa taas niin vahvisti sen että kuulun elää muualla.
"Eivät ihmiset aina kuulu maahan, jossa ovat syntyneet.Sellaiset ihmiset etsivät omaa kotimaataan kaikkialta."-Theophile Gautier -

Ana kirjoitti...

Oot siis päässyt kotiin, hienoa! Vaihdoin sun blogin kategoriaa omissa blogilinkeissä, oot nyt kivoissa ulkosuomalaisissa etkä matkailijoissa enää :-)

Ja kiva tietysti että blogi jatkuu, oon koukussa.

Sun uusi kylppäri täällä on upea. Taitaa olla samat laatat lattioissa kuin mullakin. Helposti tuohon saa vuokralaisen, tilanne räjähtää käsiin taas alkusyksystä. Muista että vuokralaisen pitää kans ottaa kotivakuutus ennen muuttamistaan, muuten ei oo asiaa tuhoamaan sun hienoa uutta kämppää.

Anonyymi kirjoitti...

Hoo, onnittelut hienosta päätöksestä. Kun lukee sun juttujasi, on vähän niinkuin itsekin siellä. Tää sun blogi on mahtava, arvostan ;) Suvi

kati kirjoitti...

Aivan mahtavaa! Vaikuttais siltä, että oot siellä minne siun sydämeis kuuluu. Silloin päätös ei voi olla väärä. Miuta iha riemastuttaa siun puolestais!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoo!
Onnittelut hyvästä päätöksestä!

Liz

Jussi kirjoitti...

Hienoo!!! Perusta sinne Kouvostoliiton suurlähetystö. Viranomisilla on kato vakaat tulot ;)

Taina - MoveMe kirjoitti...

Moro! Vau! Uskaltaisinpa itsekin... Kateudesta vihreänä toivotan onnea, ja vaikkei tunnetakaan niin koitampa päätyä sinne suklimaan joskus ja sinua moikkaamaan. Tutustutat sitten madottomiin mestoihin ja rauhallisiin virtauksiin suklioppaana? Vai mitä häh?

Anonyymi kirjoitti...

Huikeeta! Blogiasi pitkään lukeneena puolittain ulkosuomalaisena kuulostaa siltä että teit ainoan oikean päätöksen. On upeaa että maailmassa on rohkeita ihmisiä!

Lilje kirjoitti...

Superhieno juttu! Aina mahtavaa kun ihmiset toteuttaa unelmiaan. Luemme suurella mielenkiinnolla myös jatkossa :)

Anonyymi kirjoitti...

Joo.. täällä luetaan jälkijunassa tätä hianoo blogia.. Oikein etin tätä kohtaa, et miten se päätös tulee.. Jotenkii se vaan on tullu sitten. Päätöksen tekemien on monesti vaikeeta, mut sit ku se on tehty, niin.. huh helpottaa :) Onnea päätöksen tehneelle!
-Heppu, lokakuun hienosta harmaasta :)

Punamulta kirjoitti...

Tätä päätöstä olen odottanut kuin kuuta nousevaa ja siis voi että iloitsen puolestasi. Ja vaikka päätöksestäsi on jo aikaa, niin pakko silti laittaa tämä kommentti kun edelleen tälleen jälkijunassa näitä sun touhuja seurailen.

Kiitti blogistasi! Pidät mut elossa täällä Mordorissa ;).

Tsekkaa myös nämä