perjantai 20. heinäkuuta 2018

Maailma muuttuu eli äpsikatsaus

Tässä "Maailma muuttuu, Pätsiseni"-äpsikatsaus. Sillä nykyaika, jumalavita, on todellakin ajanu meikästä ohi. Balin reissulla piti heti ekana opetella kaikenmaaliman puhelin-äpsei, sillä on sooooooou lääst siisön esmes pojottaa tien poskessa ja koittaa huiella ittelleen pirssiä alle. Ei suinkaan, pitää laittaa luuriin appsi ja sitten sen avulla tilata auto hakemaan. Ihmeellistä!Mutta alotetaan äpsikatsaus GoJek-nimisestä nerokkuudesta. Aivan totaalista mahtavuutta! Olen kuullu tästä GoJek hommasta kyllä jo aikoja sitte, muttei oo ollu mitään hajua mikä se oikeesti on. Balilaiset kaverit on maininnu aina välillä että mikset siä sitä ja tätä GoJekitä. Oon ollu että mitä vittua en tiiä mikä on GoJek ja ei meillä täällä Hiekkakikkareella ole GoMitään! Mutta nyt olen GoJekiä kokeillu koska piti lähettää paketti vanhoja giliponien hevoskenkiä yhelle taiteilijalle joka tekee niistä tauluja. Ja todellakin jumalavita, GoJek rules ookoo! Siitä vaan äpsistä naputtelin että olen tässä hotellissa ja olis paketti menossa tämmöseen osotteeseen klik klik, ja välittömästi kuski kuittaa ja wroom mopo suhaa pihaan ennenku ehtii ees tupakkia polttaa! GoJek kertoo mitä kyyti tulee maksamaan ja annat mopojätkälle paketin ja maksun ja viuh vaan mopojätkä lähtee siun pakettia kuskaamaan! Voit tilata GoJekillä mopon myös kuskaamaan ittiäs. Voit tilata mopon hakemaan siulle ruokaa jostain kuppilasta. Voit tilata auton kyytimään jos tarvii kuskata useempaa ihmistä tai isompaa pakettia. Uutena siel näky olevan myös ns.GoLife -puoli mistä voi tilata hierontaa ja siivousta ja luoja ties mitä.

Kyllä olis elämä helppoa jos Balilla asuis ja vois GoJekittää itteleen ihan mitä vaan. Salee siellä on joku palvelu kans, mistä voi tilata vaikka jonku kuuman kikkolon. Soitto vaan ja sonni tulee!


Vaikka GoJekillä voi tilata kyytejä myös itteleen, nin minä kaavoihin kangistuneena kääkkänä halusin käyttää oikeaa taksia. Täten piti asennelle MyBlueBird puhelimeen. BlueBird on luotettavaksi koettu pirssifirma ja heitä olen ennenki käytelly. MyBB toimii samalla periaatteella kun GoJek, eli kerrot missä olet ja mihin olet matkalla ja suikkaat tilauksen ineen ja tuossa tuokiossa joku lähistöllä olevista BlueBirderistä ottaa tilauksen vastaan ja suhaa paikalle. Äpsi kertoo myös hinta-arvion, mutta mittari raksuttaa ja lopullinen hinta riippuu tietysti siitä kauanko kökitään ruuhkissa ja mitä reittiä ajellaan.

Miun kutkuttavan jännittävät seikkailut MyBB-äpsin kera vaati yhen mojovan hutin ennenku hokasin, ettei kannata luottaa Google Mapsiin ihan umpipöljänä.

Olin lähössä Kumbasarin markkinoilta kohti uima-allasta ja tarvittin taksia. Pirssiä tilatessani en ollu ihan markkinoilla vaan seikkailin vähän matkan päässä jossain rähmäsillä sivukaduilla pällistelemässä huudiloita ja räpsimässä kuvia. Aattelin että tilaan pirssin nyt sinne Kumbasarin markkinalle ja jahka tästä kävelen takasin sinne ni taksi lienee jo oottamassa. Tilaus ineen, noutopaikaksi Kumbasar Market, kuski kuittaa ja tulossa on. Minä jolkotin noutopaikalle ja oottelin. Ja oottelin. Ja oottelin. Seurasin appsista että tilattu taksi kyllä lähestyy noutopaikkaa mutta näyttää kestävän ihan helvetin kauan. Lopulta kun appsi kerto että taksi on mestoilla enkä miä näe lähistöllä minkäännäköstä pirssiä nin palaneen käry haiskahti hiukan. Soitin kuskille joka oli jossain muutaman kymmenen kilsan päässä paikassa jossa Google maps väittää Kumbasarin markkinan olevan. Kuski sano että ihmetteli vähän ittekin mutta totteli tilausjärjestelmään ja meni sinne mihin käskettiin. Käski miun perua tilauksen ja tilata uuelleen, mutta nyt ottaa sijainti ihan sen mukaan missä taksi-appsi kertoo miun olevan. Kitooos ja uus tilaus ineen ja välitön soitto kuskille heti kun apssi kerto kuka on tulossa, ja tivaus siitä että tietäähän mihin pitäs tulla, että Kumbasarin markkinoille mutta ei sinne Google mapsin kertomaan mestaan ku tänne missä miä oikeesti olen. Nyt homma onnistuikin, kuski tuli viuh vaan ja vei miut hotellille.

Näin otin tuntumaa nykyaikaan. Jännää on tämä maaliman meno.

Mutta pidän valtavasti tämmösistä vempaimista, koska kun kaiken voi hoitaa äpseillä, ei juurikaan tarvitte soitella mihinkään. Koska puhelimessa puhuminen on aivan saatanasta. Kaikki mikä helpottaa soittelun välttelyä niin täältä iso ja tanakka peukku!

Oispa meil Hiekkakikkareellaki joku GoMunamankeli-äpsi millä vois tilata fillarijätkän toimittamaan kaikenlaisia asioita! Aiettä! Paitsi että kaikilla miulla paitsi miulla on henkilökuntaa jotka suhaa asialla kuin asialla ihan ilman mitää äpsejäkin. Höh.

Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä