keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Remonttihommat vauhissa


Remonttiblogista päivää! Nimittäin tämä on ihanaa kun on remonttia siellä ja tulossa lisää tuonne ja siinä välissä vuotaa kattoa tossa ja kappas tuolla pamahtanu joku vitun rööri ja vesi valuu sohvalle! Pysyy vanhakin akka aktiivisena kun saa juosta perse punasena yheltä projektilta toiselle.

Täällähän kaikkea mahdollista kutsutaan projektiksi. Palatsilla on remontti ja kaikki kysyy että mitenkäs projekti sujuu. Majatalon kylppäriremppa alkaa kohta ja siitä pitää sopia aikataulua että millon kylpyhuoneprojekti oikein alkaa. On se hyvä että entisessä elämässä ajauduin projektipäällikön uralle, kyllä kelpaa sillä kokemuksella täällä projekteja pyöritellä, kun ollaan oikeen päällikkötasoa näissä projektihommissa.

Palatsini etupiharemppaPROJEKTI menee päivässä nelijä ja hermot on menny vasta kaks kertaa. Kerrotaan nyt kaikki alusta saakka, koska näistä sähellyksistä kaikki aina tuntuu niin tykkäävän.

Tapahtunut tähän mennessä:
Huushollini remonttihan alkoi syyskuussa 2016 mutta jäi kesken. Raksaporukka teki mitä sattuu, millon niitä huvitti ja lopulta ottivat hatkat. Kaikki jäi kesken. Pihaan kerkes nousta uus aita (jonka jouduin ite maalaamaan kun ei raksaukot saanu sitäkään tehtyä) sekä päin vittua tehty heinäkatos. Talon eteen piti tulla uus terassikatos, mutta ei oo näkyny. Nyt on meininki ollu se, että kun sataa (ja nyt sataa ihan vitusti, sadekausi päällä täysillä) niin en pääse kuivana kämpästä ulos ees tupakille. Heinäkatoskin on vuotanu ku seula, eli ei ole kuivaa paikkaa missä säilyttää esmes fillaria. Ja mikä tärkeintä: pihakissat on ihan surkeina kaatosateessa kun koittavat löytää jostain ees yhen kuivan nurkan missä kaikki voi yhessä pinossa piellä sadetta.

Arkkitehtuurinen raksapiirros
Näin ollen rupes pikkuhiljaa vituttamaan. Pähkäilin asiaa ja suunnittelin koko etupihan uusiks. Heinäkatos helvettiin ja tilalle etupihan kulmaan aidan viereen pieni varastokatos fillarille ym sälälle. Talon eteen iso katettu terassi, mihin saa riippumaton ja bandantappobambusohvan ja missä voi poltella tupakkia kuivana vaikka mimmosella kaatosateella ja missä kissat voi kölliä tyytyväisenä. Vuokraisännältä kysyin, että oisko ok että hoidan tän homman valmiiks ja hän totes että jos hinta on kohtuullinen ni kyllä passaa hyvin.

Raksamestari Ramdanin kanssa katteltiin suunnitelmia ja hän hyvän tovin jälkeen palasi hinta-arvion kanssa. Duunista maksan tuon verran ja materiaalit maksaa jotakuinkin tämän verran. Sitten piti pyydystää vuokraisäntä että passaako tämmönen suunnitelma ja hinta-arvio (minä siis maksan, mutta kuluilla kuittaan muutaman kuukauden vuokran). Passas hyvin, totes että anna palaa. Tämän jälkeen piti saaha raksamestari taas kiinni, että homma ok, alahan rakentelemaan, mutta raksamestari oli paennu Lombokille.

Hän palas sieltä männäsunnuntaina ja välittömästi kauhia tohina päällä. Kielimuurihan meillä on helvetillinen, mutta pantomiimi, guuglentaja, piirtely ja kaikenlainen hyppelehtiminen ja osottelu futaa. Sovittiin että hommat alkaa heti maanantaina ja hän painelee nyt tilaamaan materiaalit. Raha-asiaa ei saatu ees pantomiimilla oikeen selväks, mutta kustannusarvio materiaaleille oli jossain 5 miltsin hujakoilla. Luulin, että sovittiin niin, jotta hän tilaa materiaalit hetimiten ja sitten tuo kuitit ja minä tuuttaan rahaa hänen pankkitilille.

10 minuutin päästä soi puhelin ja Gili Palmsin toimistosta soitetaan että raksaukko on täällä ja tarvis nyt 10miljoonaa rupiaa materiaaleihin, että kun maksaa noin paljon niin ei saa niitä luotolla ulos Hiekkakikkareen Hermansilta, eli rautakaupasta. Miä olin heti tukka pystyssä että miten vitussa romuihin menee yhtäkkiä 10miltsiä kun vasta sitä listaa katottiin ja viien miljoonan hujakoilla liikuttiin että mitähän helvettiä nyt. Puhelimessa asia ei selvinny, joten pyärä alle ja kaahaus Palmsille ja raksaukon laskelmia taas kattomaan. Oho, katos, oli vahingossa lisänny nollia erinäisten summien perään ja täten oli sadattuhannet muuttunu miljooniks. HEH HEH kyllä nimittäin nauratti.


Sementtiä ja muuta paskaa saapui, kissat tarkistaa

Täten kuitenkin asia kunnossa. Raksaukko paineli tilaamaan kattomatskua ja sementtiä ja hiakkaa ja nauloja ja rautaa ja betoniharkkoja. Näihin meni heppakärrytaksojen kera vähän päälle 5 miljoonaa. Roinat pärähti pihaan sunnuntaina iltapäivällä.

Maanantaina pihaan tupsahti yks ukkeli joka vietti koko päivän nysväämällä terassin betonitolppien luurankoja. Kun hän lopetti niin ilmotti että tulevat seuraavana aamuna kahen jätkän voimin ja alkaa isompi puuhastelu. Minä kerroin että hyvä ja että jätän aamulla töihin lähtiessä pihan portin auki, en laita lukkoon, että senkun lampsivat sisään kun alottavat hommat. Koska itsehän olen seittemästä etiäpäin töissä.

Tiistaina olin majatalolla tiätysti töissä kun ysin maissa soitetaan taas Palmsin toimistosta että siun pitäs mennä kotio käymään heti. Olin jo että apua mitä siä on tapahtunu. Mutta ei muuta kun että ukkojen pitäs päästä hommiin mutta portti on kiinni. Voi ny helvetti sentään, eikö ne saatana osaa käyttää ovenkahvaa? Portti on auki, senku avaa sen vitun oven ja menee töihin. Näinhän miä eilen sanoin, ja ihan viä indoneessiaks että huomenna aamulla, ovi on auki, ei lukossa. Jahas jahas, lupasivat Palmsilta ilmottaa raksajätkille tämän maagisen ovenkahvatempun, jolla seessami saatana aukenee.

(Puum.Huom. Puhelinyhteys raksaporukan kanssa toimii Palmsin toimiston kautta, koska kielimuuri.)

Kun lähin Majatalolta Kissakaupalle ni kurvasin himan kautta kattomassa onko ovenkahvan käyttötarkotus selvinny, ja kyllä oli. Siellä jätkät jo villisti muurailivat terassin perustuksia ja olivat silkkaa sori-sori-bossia. Asia kunnossa. Perustukset tuli valmiiks eilen.

Tänään ne purkavat vuotavaa heinäkatosta ja siivoovat lähitienoota vanhoista betoniharkoista ja muusta maaperäsestä paskasta, jolla terassin perustukset täytetään. Koitan nääs saaha homman tehtyä vähällä rahalla ja kierrättämällä kaiken mitä suinkin pystyy, joten en todellakaan ala maksamaan mistää helvetin täyttömaasta. Ja samalla tässä siivoutuu muutamakin rakennusjätepaskakasa meiän huudiloilta. Purettavan heinäkatokset heinäjutut kierrättyy osittain miun kissakaupan eteen tulevan kanojen ruokinta-aseman katoksi ja loput saa toinen raksajätkistä viiä kotiinsa, hän eilen kysy että käykö tämmönen kuh hän tarvis vähän tuommosta matskua että saa hökkelinsä vuotavaa kattoa paikkailtua. Ilmotin että vie pois vaan, kuhan miun kaveri hakee ensin sen verran kun tarvittee kanaPROJEKTIIN, ni loput on sitte siun.

ILMASIA kivexiä terassin lattiaan!
Itse olen tänään käyny mettästämässä lattialaattoja terdelle ja kävikin hieno tsägä kun tuttava on just tehny resortissaan ison remontin ja heillä oli helvetillinen pino piäniä vihreitä vanhoja uima-allaskiviä. Kävin kattomassa ja okei vihreä ei ole mikään hinkuväri, mutta ihassama. Miulle ne kelpaa terassin lattiaan aivan hyvin, koska ei tarvitte maksaa niistä muuta kun kivesten roudaus sekä tarjota pari kaljaa. Win-win situeissön: minä saan ilmaset laatat ja kaveri pääsee roinasta eroon.

Kyllä tästä hyvä tulee, ja ennenkaikkea: valmista! Ei tuossa kauan nokka tuhise, luulen.

Tämän lisäks Majatalolla ootti tänään ihana yllätys. Omistaja Suzannen talossa kylpyhuoneen katosta tulee vettä alakertaan. Voi helvettiläinen. Just kaipasin uutta projektia tähän hässäkkään. Huoh.

Mutta kohta miulla on kotona TERASSI! Siinä kelpaa sitte riippumatossa reteenä räkiä kattoon, sitte joku päivä kun sellaseen pröystäilyyn on aikaa. Aijjettä!

Sitte kun terde on valmis niin alkaa majatalossa parin mökin kylppäriremonttiPROJEKTI ja tokihan tässä jo hiukan mietin Palatsini takapihaa. Että jos sinne rakentaisin tilukset kanoille ja ottaisin omia kanoja. Näin pysyisin aina hyvän munan syrjässä kiinni. (Ja ehkä samalla pihaan vois muuttaa myös yks vahtikalkkuna.)


Megaterde!


Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä