torstai 7. maaliskuuta 2013

Singapore on jo nykyajassa


Singapore on jälleen nähty ja oon jo takasin Sanurin Saattohoitolassa Balilla. Huomatkaa sukkelaliikkeisyys! Kyllä meikänkin laardiperse suhaa maailmalla, vauhdikkaasti kuin veenuksen sukkula konsanaan! Kuhan sille päälle satun.

Tällä kertaa Singapore oli yhtä kiva ku aina ennenki, ellei jopa kivempi. Koska oli kavereita kans, eli Milja ja Camipami, ja varsinki ku Camipamin kanssa ei oltu liki vuoteen nähty ni olihan siinä jälleennäkemisen riemulla osuutta siihen, että maanantai-iltana reipas öri-öri-tyyppinen meininki oli kehissä Clark's Quayn Hootersissa ja Crazy Elephantissa (Singaporen Hootersissa pimuilla oli muuten pienet tissit, tämä kaikille maitorauhasista sillälailla kiinnostuneille tiedoksi, tiettävästi ämerikän huuterseissa on tarjoilijagimuleilla kunnon tynnyrit, mutta ei tääl ääsiäs, meil oli Hootersin isoimmat hinkit, se leuhkana tässä tiedotettakoon!). Ryystin sata Starbucksin frappea ja söin ainaki 3 Subwayn pikkupötkylää. Baareissa tuli käytyä, nähtävyyksiä töllisteltyä, puistoissa käyskenneltyä ja jopa - oo äm kee - museovisiitti suoritettiin. Indonesian suurlähetystössä kipasin kinuumassa uuen 60 vuorokauden viisumin, oikean kokosia hyviä tissiliivejä sain ostettua (ai lav jyy Marks&Spencer, siä oiva ja kelpo puoti, joka jopa aasiassa piät valikoimissa muhkeempia kuppikokoja) ja ylipäätään muutenki oli mitä parhain, joskin helvetin kallis, piipahdus nykyajassa.

Jälleennäkemisen riemua, eli tyttöjen ilta ihan pihalla


Sillä siihen tulokseen vähän tultiin, että muu maailma elää vielä menneisyydessä, mutta Singapore on jo nykyajassa, muut tulee kaukana perässä. Perseen alle ei tainnu osua yhtään vessaa, joka ei vetäis itteensä ja hyvä kun ei persettäkin asiakkaan puolesta pyyhkässy. Kaikki on siistiä, kaikki toimii, kaikki on hienoa, ja kaikki on kallista. Autot pysähtyy, kun norkoilee suojatien äärellä, joten tien ylitykset sujuu ilman kuolemanpelkoa. Joka paikkaan voi kävellä, maisemat on komioita, pilvenpiirtäjät saa ihmisen tuntemaan ittesä pieneks. Ihana, ihana kaupunki on tuo Singapore.

Seksikkäitä pukumiehiä en tällä kertaa oikeen muistanu pongailla, oli muka kiire koko ajan, tai ainaki sellasta kaakatusta ja kotkotusta akkojen kans ettei siin kerenny keskittyy minkää sliipattujen miästen vahtaamisee.

Viime yänä pyrähin sit jo takas Balille, ja saavuin hiukan puolen yön jälkeen Sanurin Saattohoitolaan ja Gustav Homestayhin. Olin ihan zzzzz ja pää jumissa ku väsymys kreisi ja ei meinannu mennä yhtää jakeluu ku joku plondi siä kiakuu et MOIIIIIII. Meni hetki ennenku hokasin et no ei helvetti, tuttuja Mordorista, taas! Sara miähesä ja joittenkii tuttujesa kans majailee Gustavissa kans. Mordorilaisinvaasio! Että pitikin mennä leuhottaan et kui on mukava ja edukas tuo Gustav, perkele sentäs! No ei vaas, pitäähä se nyt tietty laittaa tommoset hyvät löydöt aina jakoon, kert itsekin aina arvostan majotussuosituksia, helepottaa elämää jos joku kaveri on jo tsekannu et tuol ja tuol pystyy asuu. Majatalon täti miulle aamulla tuos kuiskuttikii, et kiitos kiitos kiitos ku oot kehunu heijän pientä ja vaatimatonta majataloa kavereilles, bisnes luistaa ja huoneet on kovassa käytössä.


Jos miä pukeutuisin tollasee kiikkanaa mustaa sukkaa ni oisin noin seksikäs
Tänää miä oon aamusta saakka juossu pää savuten pitkin kylää tekemässä hankintoja. Varustaudun sillä silmällä, et saatan olla seuraavat 2 kk jumittamassa omalla Hiekkakikkareelle, joten sitä varten tarttee kaikkee, ja kaikki on täällä halvempaa ku Kilillä. On hyttysmyrkkyjä ja samppoota ja kaikkee. Ganesha Book Shopissa kävin tyhjentämässä heiän alelaarin (alelaarista löytää nuhjusia dekkareita 20 000 rupian hintaan, ja se on hyvä hinta se) ja Sanurin eläinkaupassa kävin ostamassa kissanruokaa ja kissoille kaulapantoja. Sukelluskaupasta ostin uuen snorkkelin ku vanha hajos ja sukelluskaupan (All4Diving) sikamukava pimu oli siel taas niin emäpirteenä ja kälättävänä et snorkkelin shopautus kesti puoli tuntia, koska piti keskustella mm. kuukupeista. Hän oli vastikään tuon emätin-ihmeen löytäny ja sano et hänest on tullu oikee ilosanoman levittäjä, ni halus vaan varmistaa et miulla on kuukuppi jo varustuksessa. Hardy's Supermarkettia vastapäätä olevan matkakioskin setältä ostin taas venelipun Gilille huomisaamuks, 250 000 rupialla. Vielä pitää käyä apteekissa hakemassa kaikenlaisii nappei ja laastaria ja sit miulla on ehkä kaikki mitä tarvin.

Matkalla eläinkauppaan osuin vahingossa uuen hindu-temppelin vihkimisseromian kohalle. Katu oli sulettu, mutta ku kysyin yhelt paikallistyypiltä et mitäs nyt, ni siitä sai kyllä tämmönen riettaas hihattomas paias kävelevä pyllerö pahrustaa ohitte. Ohjeistettiin kyl et "but go slow". Ois pitäny kiertää tuo hässäkkä, koska siinähän oli sitte vittusaatana kukkotappelu laitettu keskelle katua. Ihmiset valkosis juhla-asuis kilkutti soittimia ja kukot tappovat toisiaan. Hirveetä kattoo, enkä kattonukkaa, heti käänsin pään pois ja vaik oli sanottu et pitää ohittaa seremonia hitaasti liikkuen ni juoksin. Sori, jos loukkasin, mutta miä en pystyny muuhun.

Niin kovin ku Indonesiasta tykkänki ni on se ny saatanan vittu että mitään ei kyetä juhlimaan ilman et pitää eläimiä kiusata. Pientähän tää on vaikketi Sulawesin Tana Torajaan verrattuna, eikä tämä ny mikään yksin Indonesian erikoispiirre ole, mutta emmiä ymmärrä mitä kivaa on kattoa ku ny vaikka nuo kukot pistetään mättämään toisiaan niin kauan et toinen makaa verisenä sulkakasana maassa. Vituttaa.

Tykkään näist vilkuttajakissoist ihan sikaan


Lopuks ennen älytöntä paskakuvakimaraa Singaporesta kerron viel sellasen asian, et miä en nyt yhäkään tiiä miten ja millon ja mitä vittua tapahtuu miun Mordoriin paluun kanssa. Tilannehan on siis se, että miulla ei ole siellä asuntoa, vielä, mutta olen saanut sieltä asunnon jota ollaan vasta rakentamassa. Sen perkeleen tönön, jossa se miunki virhehankinta sijaitsee, senhän piti valmistua vapuksi. Kuukaus sit ilmotettiin että eiku kesäkuun lopussa. Pari päivää sitte tuli meiliä, että ei sittenkää, ku ehkä elokuun lopussa ois muuttovalmista. Voi jumalauta. Eka reaktio tuon tiedotteen lukemiseen oli pään räjäyttävä vitutus.

Vaikeuttaahan se toki HIUKAN tuota Mordorin arkeen paluuta, jos ei ole kotia, ei  paikkaa mihin mennä ja petinsä sijata. Mieluustihan tätä lorvailua täälläkin jatkan, ei ole kiire takaisin, ja ajatus paluusta aiheuttaa yhäkin ihan silkkaa paniikkia ja hätää, mutta rahatilanne, hieman se alkaa nyt aiheuttaa pään vaivaa, semminkin, jos tässä sitä vaihtoehtoa miettii, että täs viel puoli vuotta kaivelis napaansa ja eläis tämmösesti leppoistettetuna laamana tääl tropiikis.

Mikä siis neuvoksi?

Pitäskö sutia ittensä tässä asap sukellusopeks tai ees dive masteriks ja tehä sellasta hommaa täällä jossain? Sais ees vähän roposia omien vauhilla hupenevien pennosten lisäks? Mutta kun ei ole halpaa hubaa tuo ittensä kouliminen sukellusalallakaan. Käyttääkö suurin osa jäljellä olevista rahoista siihen ja toivoa parasta? Vai miettiäkö jotain muuta elinkeinoa täältä päin? Tullako häntä koipien välissä Mordoriin jo kesällä ja toivoa että jostain löytyy joku edukas yksiö siks aikaa kunnes miun virhehankintalukaali valmistuu muuttokuntoon (joka saattaa tapahtua vasta joskus ens vuonna, jos toi rakennushomma etenee tähän malliin et kuukauden välein muuttopäivää siirretään 2 kuukaudelle...)? Vai etsiskelläkö jotain sellasta tulonlähdettä, jota vois täältä käsin hoiella? (Jos joku taho haluaa miulta kirjotusjuttuja, esim. matkailuaiheisia, JOISTA MAKSATTE RAHAA, niin ottakaa yhteyttä... vaikkei sitä ehkä tätä plokia lukemalla uskois, ni osaan siis ihan oikeesti kirjottaa muutakii ku miä-siä-pissa-kakka-kikkelis-kokkelis-jne). Joku kysy et miksen myy mainoksia tähä plokiin, ja nyt kysyn kans et nii, miksipä en? Siksipä, ku markkinavoimat, ni et siitähän tulis sellanen jonkinlainen asiakkuussuhre sellasten tahojen kans, ja mitä jos ne vaik sanoo ettei saa kirjottaa et vittu ku muuten heiän joku pisnes loukkaantuu. Ja varsinki siksipä ku en ny tiiä kuka täällä mitää mainostaa haluais ja miten sellain ees tapahtuu.

Ai kauhee tämmöstä talous- ja asuntopoliittista päänvaivaa täs nyt hipille on annettu oikee isolla kauhalla. Rupiaa ahistamaan.

No mut so what! Kaikella on aina joku tarkotus, ja asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella. Näin oon ennenkin sanonu ja uskon sanomaani yhä edelleen. Miätin tässä nyt sit oikee kuumeisesti et mitähän vittua.

On tää elämä kuulkaa miälenkiintosta ja ihanaa!

Ja huamenna miä pyhkäsen takas kotio Hiekkakikkareelle. Pelottaa vähä millain venekyyti tulee olee, toivon ettei oo mikää hullu aallokko ettei tartte pelätä ja piätellä oxennusta. Toivottavast miun kissat on kaikki siäl ookoo. Miul on niitä niin hirvee ikävä et oikee syrämmestä ottaa.

Nyt tsiljoonia kuvia Tsingaporesta ja sit tää länkytys oli niiku täs. 

Clark's Quay - mainioita ruokapaikkoja ja baareja
Meinasin et ostan tommosen lukon ja kirjotan siihen et Päde ja Bruce Willis. Vähänkö ois Bruce yllättyny ku yhtäkkii mein rakkaus ois ollu lukittuna hamaan maaliman tappiin saakka ja vaikka Bruce osaa pelastaa maailman ni tälle asialle se ei olis voinu yhtään mitää.
Nykyaika näyttää tältä

Ja tältä
Singapores on ihanaa sekii, ku nykyajan vieres voi olla tuulahdus tämmöstä
Se on kärmeen vuasi nyt!
Saatanan haineväkauppiaat. Vittu että vituttaa.
Kattokaa nyt ku on hianoo!
Nää on näit hassui juttui, mitä kiinalaiset vie haudoille. Et vaik vaarivainaalle uus iPhone ja koruja ja lompsa ja sillai, ni pysyy niiku meiningeissä mukana siä tuonpuoleisessakii.
Kärmeen vuosi
Näis tämmösis temppeleis ku käy ja sit miettii mein luterilaista ankeutta, missä kirkoissa ei väreillä juhlita, penkit on kovat ja pappi paasaa helvetin uhkaa syntisten seurakuntalaisten niskaan ni tulee vähä sellain fiilis et hohhoijaa. Niiku meil ei Mordoris ois muutenkii tarpeeks ankeeta ja synkkää, eikä ees uskonto vois tarjota vähä väriä ja blingblingii?
Merlionin pitkä sylki
Halvan näköin majatalo siinä
Hauska taideteos
Nykyaika
Kärmeen vuas
Tämmösistä taideteoksista miä tykkään. Tajuan et mitä toikii tos esittää. Palaan aiheeseen muutaman kuvan päästä....
Little India on ihanan värikäs
Hianoja upeita vanhoja hautoja puistossa, vanhan gootin sialu oikee kehräs tämmösen osuessa kohalle
Tämmöstäkii taidetta tajuan, vaikken tuota kirjallista sanomaa tuossa allekirjotakaan
Tuommoista votkaa on saatava jostain, ihan vaan että saa tuon maailman hienoimman pullon
Matkailusika kävi Hootersissa. Myö oltii pimujen kaa messissä.
Palatakseni aiheeseen TAIDE. Tätä en tajua. Tää oli yhes puistossa. Siinä on siis risuja laitettu nippusiteillä tuommoseks läjäks. Ja se on taideteos. Niiku...MITÄ VITTUA? Antakee miun kaikki kestää.
Nykyajan Adidas-kaupassa on ihan sikahianoja lenkkareita!
Tuommoset addut on pakko saaha!
Loppukevennys eli ihan itse siinä oon tyylikkäämpänä kuin ehkä koskaan! Käytii Arts&Science Museumissa valokuvanäyttelyssä. Siäl sai mennä poseeraa tuommosiin pahvilavasteisiin. Piettiin siel aika hauskaa, naurettiin niin et Camipami pissas vähän housuunsa.

1 kommentti:

Ana kirjoitti...

Jos se nyt siihen menee, että sun pitäis tulla jo kesällä takaisin, niin uskoisin että asunto löytyy aika helpostikin, kun miljuuna opiskelijaa on kuitenkin sitten lähtenyt pois.

Mutta ei kai sukelluksenopettajan työkään paha olis, voisi olla monenlaista hyötyä tulevaisuuttakin ajatellen.

Tsekkaa myös nämä