maanantai 18. maaliskuuta 2013

Selamat jalan, buah zakar!


Otsikko on indoneessiaa ja tarkottaa (jos osasin) et hyvää matkaa, kepexet. Eli kivekset. Indonesian kielessä kivekset on siis buah zakar, jonka kirjaimellinen käännös on peniksen hedelmät. Miten loogista! Huomaatteko: osaan kieliä. Ja tärkeitä sanoja varsinkin.

Eläinlääkäri Gede Lombokilta tuli siis tänään käymään. En ollu itte asiassa aloitteellinen, meinasin viel hetken ootella et Äkäin kasvaa, mutta kun tohtori soitti pari päivää sit et on tulossa muita kissoja maanantaina kattomaan, ni et onko miulla mahollisesti tarvetta. No ainahan ny sen verran täällä pallillisia kolleja jossain vilistää, et mikä jottei. Ja aattelin, että saapi lääkäri sitte sanoa, onko Äkäin jo leikattavassa iässä.

Oli vähän hermojaraastava päivä kuiteski, eikä tää lopussa viä ole... tokkuraisia mirrejä tässä vahin parhaillaan. Aamulla lääkäri soitti, että tulee noin klo 11. Hän saapui vasta klo 13. Indonesialaista täsmällisyyttä, mut ei se ny niin nuukaa oo. Semminkin, kun aamulla ennen yhtätoista olin tua tyhjien kanakorieni kans ihan ihmeissäni, kun yhtään leikkaamatonta kissaa ei missään näkyny. Oli siinä sitte pari tuntia aikaa ettiä ne kaks kollia, ketkä miul oli ikäänku valmiiks katottuna. Semmosia uusia tuttavuuksia, jostain tähän nyt taas tupsahtaneita. Yks semmoin ruma kolli on asettunu miun terasille ja narisee siin koko ajan pallit tanassa, ja toinen oli iso oranssi hellyyren kipeä pyöreepäinen töpöhäntä.

Tässä meillä Kakkosen Koralpiitsillähän kissapaletti pyörii yhä villinä, mirrejä tulee ja menee, osa pysyy ja osa ei. Osa on jatkanu matkaa mihin lie, osa hengaa naapuriin avautuneessa Vamana Resortissa. Miun kissoista Poika Nimeltä Ritva on muuttanu tyystin naapurin pizza- ja popkornipaari Melatiin, sillä meni hermot tähän kissamäärään tässä ja hyvin pullukkana tuol Melatin pizzauunin äärellä asustaa. Käyn häntä, ja sinne jo aiemmin muuttanutta Pehmeetä, aina välil nakkien kanssa morjestaas. Samalla saan ite aina pintankia ja popkornia. Oh, the happy hours!

Melatin eestä tänää aamulla löysin kissanpennun, ei mikään minipieni enää, mutta nyhjäs siinä tien poskessa vähä sen olosena, että oli pakko mennä kattomaan lähempää. Koitin siin kysellä et mikäs tää ja mistäs tää, mut paikalla ei ollu ku yks sellain hullu jätkä, jonka kans en ylipäätään halua puhua mitään, ja nytki ku yritin ni siltä mitään järkevää suusta taas tullu. Kissanpennun lähempi syynäys paljasti, et pennun vattassa oli kauhee mätivä haava, ja jalkaakin nilkutti. Voi perse, ajattelin, mutta eihän sitä ny voinu siihenkää jättää mätänemään. Ei muuta ku mirri kainaloon ja min murjuun oottamaan lääkäriä.


Äkäin käsittelyssä
Lääkäri tuli sit vihdoin, pari tuntia myöhässä, mutta tuli kuiteski. Totes et Äkäisen voi ihan hyvin jo steriloia, joten ei ku taju kankaalle (toki hirveen ärinän kera, onhan kyseessä Äkäin), kylkeen reikä ja kauheeta ronkkimista. On tuo vähän hurjaa katteltavaa, ku lääkäri paljain sormin ronkkii siäl vattanahan alla ja veri lentää. Äkäin oli kuiteski nopiasti operoitu ja vein sen murjulle toipumaan. Ja kun on Äkäin kyseessä, ni sitä mitkään nukutustropit kauaa pitele. Se oli vartissa jaloillaan ja rähisemässä. Tuol se kylppärissä nytki raivona kaatuilee ja räyhää.

Pari kollia erotettiin penistensä hetelmistä seuraavaks, ja sit vimoseks lääkärsetä tsekkas sen haavavattasen kissanpoikasen. Sillekii piti sit antaa vähän tainnutusta, ni mätivä haava saatii putsattua kunnolla ja laitettua parilla tikillä kiinni.

Tohtori morjesteli viel Tauskin ja sano et hän ei ois ikänä uskonu, että tuo kissa toipuu noin hienosti. Tauskihan on nyt ihan kondiksessa, karva on kasvanu kaljuuntuineisiin kuppasiin ihokohtiin takas ja hää on valtavan ihana ja touhukas kissa. Kyllä kannatti Tauskin takia taistella!

Nyt kollit makaa kanakoreissa tuos miun terdellä, vapautan ne myöhään illalla, sitte ku pysyvät kunnolla tolpillaan. Äkäin ja se kissanpentu ovat miun kylppärissä toipumassa, ja kumpiki saa pysyä sisätiloissa ainaki pari päivää. Molemmil heil on isot haavat ja isosti tikattu, ni saavat toipuilla ihan rauhassa. Toivottavasti Äkäin ei rupia sitä pientä kovasti kurmottamaan.

Viimeks ku Pallirahaston budjettia teille tiedotin, ni siel oli rahaa 2,7 miljuunaa. Sen jälkeen oon verottanu sieltä 400 000 rupiaa eläinkauppaan Balilla (kissojen vitamiinigeeliä iso tuupi, kasa ruokaa ja kaulapannat kaikille ns. miun kissoille). Tänää meni 800 000 rupiaa noihi peenisten hetelmiin, Äkäiseen ja kissanpennun vattahaavaan. Kassassa siis viä 1,5 miljuunaa. Nekin varmaan menee sterilointeihin joskus tässä keväällä myöhemmin. Tuol on kissanpoikasia huudiloilla, joten jahka ne kasvaa steriloitavaan ikään ni sitte viimeistään.

JOS SIIS OON TÄÄLLÄ VIÄ SILLO! Saatananperkele että sitä täältä pitkäksi aikaa poistumista ei tohdi ees ajatella. Jos en vaan lähe? Nii.

Lääkäriä naurattaa ku Äkäin on vihdoin ihan hiljaa eikä rähjää enää
Kissanpennun mätänevä vattahaava on putsattu ja nyt laitetaa viä tikit
Heräämön pahnoilla, kepexiä kevyempänä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sää oot mun sankari. Ei kovinkaan moni tekisi sitä, mitä sinä olen tehnyt sen saarenkikkareen kissojen eteen.

Jos tarvitset vielä pallirahastoon varoja, niin laita blogiin viestiä, niin eiköhän täältä joku kymppi irtoa.

Kiitokset sinulle :)

Tanja

Tsekkaa myös nämä