torstai 21. maaliskuuta 2013

Tempe Manis - namimaiskis!

Ruokaplokimoment on tässä ja nyt! On pitäny jo aiemmin laittaa jotain lempisapuskoistani, ees kuvaa tai jotain, mutta en oo ikiin kerenny ottamaan ees annoksesta kuvaa ennenku oon sen jo hotkassu naamioon. Mutta tänään se tapahtui! Tilasin suosikkiannokseni elikäs TEMPE MANIS DAN NASI elikäs ihanassa soossissa lilluvaa paistettua tempeä riisin kera. Ja tilauksen perässä kipitin into piukeena ja kamera tanassa köökin pualelle kattomaan miten tuo herkkumättö tehään. Se tehään nopeasti. Kuvat on siis mitä on, homma oli niin sukkelan vikkelää et siin ei kauaa nokka tuhissu ku oli mässyt valmiina.

Seikkailunhalusille täsä siis nyt ohjeistus kuvien kera. Näin tehään Tempe Manis. Olkaat hyvät.

Ekaks tarttetaan tempeä. Se on näemmä tämmösen herkullisen kelmeen näköstä settiä raakana.Tempe tsiipaloidaan tsuikaleiks
Valmista tempesälää pannulle laitettavaks
Tempesuikaleet laitetaan öljyyn kihisemään
Sitte tehään vissiin se ns. manis elikäs semmonen ihana soossi. Laitetaan blenderiin pari pientä chiliä, pari valkosipulin kynttä, hippusellinen suolaa, hippusellinen sokeria, hippusellinen umamia (siitä lisää kohta), hippusellinen jotain liemijauhetta (meni vähän ohi, sinne lens tavaraa niin nopeesti), ja yks iso pilkottu tomaatti (tomaattia ei ole kuvassa, se meni tonne heti kuvan oton jälkeen).
Umamia pussukka. Siis mikä vitun umami? Umami on siis ns. viides perusmaku, jos oikein muistan. Ku on suolain ja makee ja ööö... jotain ja jotain ja umami. Kuuklatkaa ja selvittäkää, miä en jaksa.
Tehosekotettu soossi on siinä.
Valmis soossi tuupataan pannulle ja annetaan porista siin tempejen vieres.
Rose vähä heiluttelee keitoksia siin.
Sitte ku tempesuikaleet on öljys tirissy semmosiks hiukan rapsakan olosiks ja ruskeiks, ni nostetaa ne reikäkauhal sielt öljystä pois ja viskataa sinne soossipannulle.
Sotkotetaa.
Lopuks lorautetaa viä vähän makeeta soijakastiketta sekaan.
Riisikeittimestä kupillinen nasia eli riisiä
TADAA! Meikälääsen päivän pääateria on siinä.
Siitä! Kohti leipäläpeä! Maiskis! On nimittäin hyvää!

Saako Mordorista jostain tempeä? Tietääkö joku? Siis lähinnä helsinkistä jostain? Luulis saavan, mutta kertokaa tarkempia koordinaatteja, jos tiiätte. Kiitos.


4 kommenttia:

Mari Koo kirjoitti...

Eikös Ruohonjuuri ja sen sellaiset sekä varmaan myös jotkut aasialaiset (joissa se on varmasti halvempaa) myy tempeä? En ole koskaan ostanut, mutta lienee pakko testata näin houkuttelevan tekstin jälkeen! Eli toivottavasti voin antaa tarkempia ostokoordinaatteja sitten, kun oot täällä.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.tempe.fi/palvelut Palkuainen löytyi. Liekö sitten samaa settiä?

-kummitus- kirjoitti...

Saa esim. Viivoanista. Mutta kun ei ole tuoretta, niin minusta se ei kovin hyvää ole.

Anonyymi kirjoitti...

Täältä voi tilata Tempe-kitin:
http://www.indonesianmarket.fi/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=169&virtuemart_category_id=27&lang=fi
ja tehdä itse tempeä, taatusti tuoretta, nam!

Tsekkaa myös nämä