keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Laivanupotuspeli

MEILLÄ ON UUS SUKELLUSPAIKKA! HURRAAA! Tämon siisteintä ikinä!

Asiasta on ollu puhetta jo pitkään, mutta eilen vihdoinki tuonne meiän vesille upotettiin tommonen laivan raato, Glenn nimeltänsä, ei sukua Danzigille. Ihan tuossa lähivesillä Glenn nyt makoilee, eli lähellä Lutwala Divea, kohassa missä on iso alue pelkkää kuollutta korallia ja ei-mitään.

Raato on ny siä noin 20-30 metrin syvyydessä. Hylkysukelluskohteena tietty aivan ehoton mutta toimii myös ns. keinotekosena riuttana. Tämmöset jutut on niin siistejä, koska raadot kerää hanakasti elämää ympärilleen ja käsittääkseni tuosta tehään myös vähän niiku biorock (koralliriuttojen elvytystoimintaa, rautahäkkyröitä joihin istutetaan korallinalkuja ja siihen sitte johdetaan mietoa sähköä joka imee itteensä kaikkee mitä korallit tarvii kasvaakseen sukkelasti... googlaa biorock, jos kiinnostaa tietää enempi).

Nyt tarttis vaan jostain taikoa aikaa sukeltamiseen, koska on ihan kauhee täpinä päällä päästä ihan itte kattomaan tuota Glenniä vähän lähempää. No, vielä reilut pari viikkoa ni ehkä sitte. Taalasmaahommiin tulee tauko kun Edenin omistaja tulee takasi. Niin laitan kissakaupan kiinni ja piän pari sukeltelevaista vapaapäivää!


Kuvat by Tori & Joe Taylor/Lutwala Dive ja lupa niien nyysimiseen ja blokissa julkasuun pyyetty sekä saatu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terveiset Rautakorvesta!

Hoksasin sun blogin kun sain tuliaisiksi "Cats of Gili" -laukun toiselta rautakorpelaiselta. Siitä on siis noin neljä viikkoa aikaa ja sen verran multa tähän kului että sain käytyä koko stoorin läpi alusta tähän postaukseen asti.

Minust on nii kiva lukee ku joku kirjottaa niinku minust tutulle kuulostaa. Hassuu miten on fiilis niinkun muka paremmin tunnettaisii, vaikka koskaa ei olla tavattu. Mut ehkä ens kesään tos Välikankaan kohal ku tuut käymään. Siitä ku lähes joka päivä ohi ajelen :D

Hyvä ploki on, pysyn lukijana etespäinkin.

t. Kaisa

Anonyymi kirjoitti...

Hiano ploki! Muuten olen sitä mieltä ettei meriin saa heittää jätteitä. Oli ne sitten muovipulloja tai aikansa palvelleita paatteja.

Tsekkaa myös nämä