perjantai 16. syyskuuta 2016

Remonttikaaos

Ekana tämä: uutisissa ehkä ootteki jo nähny, että eilen tapahtu ikävä onnettomuus täällä meillä. Balilta Hiekkakikkareelle lähteny pikavene räjähti. Kaks ihmistä kuoli ja useita loukkaantu. Hirviä juttu. Hirveitä oli myös netissä välittömästi levinneet kuvat loukkaantuneista ihmisistä. Miä en sellasia kuvia ois halunnu nähä, etenkään sitä missä on nainen, jonka jalat oli silpoutunu poies. Mutta se on tämä indonesialainen tyyli, että mitä hirviämpää, sitä innokkaammin kuvataan ja postataan kuvat nettiin. Aissaatana.

Tämmönen onnettomuus on kyllä ollu tuloillaan. On jo pitkään puhuttu, että se on vaan ajan kysymys millon tulee ruumiita. Nysse sitte tapahtu. Yllätys oli vaan se, että tää tapahtu yhelle niistä venefirmoista, joita on pidetty turvallissena ja luotettavana.

Tänne tulijoille vinkiksi sanoisin: vaikka niitä botskilippuja saa hyvinkin halvalla, niin sijota vähän enemmän pätäkkää ja tuu vähä paremmalla veneellä. Gili Getaway -firma on hyvä, sanovat. Tai skippaa koko Bali ja tuu Lombokin kautta.

GILI UKK-sivu on päivitetty ja siä kerrottu nämä asiat. Lue sieltä.

Muihin asioihin:

Remppa, day 2


Palatsini remontti alko vihdoin eilen. Tiätenkä asiasta ei etukäteen kerrottu mitään, homma tuli tiettäväksi kun heräsin aamulla hirviään paukutukseen ja mekkalointiin. Menin kattomaan ja totesin että jaahans, se on sitte remonttihommat. Ukot vimmalla rakentavat uutta aitaa miun tilusten ympärille ja samalla tuhoovat kaiken siitä ympäriltä. Oon eilisen ja tän aamun hätäpäisssäni juossu lapio käessä siirtelemässä miun henkitoreissaan kituvia kasveja turvallisempiin paikkoihin, että ois rempan jälkeen yhä ees joku heinänkorsi viä hengissä.

Kuhan aita on valmis ni sitte alkaa keittiön remppaaminen ja uuen terassin pykääminen ja mitähän viälä. Ja samalla kun ukot tossa ny touhuuvat ni aion kyllä nakittaa niille kaikenlaista muutaki pientä puuhaa. Takapihalle tarvii mm. väkertää jonkinlainen kompostikehikkotsydeemi.

Ja sitte ku on aita ja keittiö ja terdet valmiit niin pitäkää paskoistanne kiinni, oi naapurin hevostallit, koska tulen ja viän jokaisen murun. Pihasta on saatava viidakko, ja on käyny selväks, ettei se pelkästään rehuja istuttamalla onnistu. Palatsini pihan maaperä on kuollutta ja onnetonta jossa ei elä jumalauta yhtään mikään. Täten tarvitsee kompostimultaa ja hevosenpaskaa ja sitte pitää lähteä pöllimään uusia rehuja jostain ja saatana saa nimittäin luvan ruveta banaanit ja muut pysymään hengissä. Olen 3 vuotta asunu tuossa Palatsissa ja tänä aikana istuttanu sinne arviolta 20 banaanipuskaa. Hengissä niistä tänään: nolla.

Mutta aijjumalavita että ootan uutta keittiötä ja terassihommaa! Keittiö, jossa on seinät! Ei enää lennä kaikki risut ja paskat ympäriinsä eikä oo kaikki koko ajan pölyn ja kissojen rään peitossa! Ja uus terassi/istuskelu-lounge, misä toivottavasti on jotkut hyvät pölkyt mihin voi ripustaa riippumaton ja siinä sitte eteerisenä loikoilla.

Sitte joskus. Tässsä hetkinen näyttäs viärähtävän, ennenku homma on valmis, mutta josko joskus kuukauen päästä ehketi ois jo suurin osa tehtynä. Ois kiva.

Palatsin tilusten ympärillä olevat termiittien syämät haperot bambuaidat laitetaan nuatioon ja tilalle tulee petoniaita

Raivaushommat. Hyvästi nekin vähäset rehut jotka miun pihassa viä jotenkuten hengissä kitkutteli


Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä