torstai 20. joulukuuta 2018

Kissahommat nyt ja tuonnenpana

Kissojen kauppa


Vuoden viimeiset blogipostaukset tuloillaan. Sitte pillit pussiin ja kalja huuleen ja kattellaan ens vuonna uusiks.

Kissahommat, tän vuoden yhteenveto tässä ekana.

Tälle vuodelle oli kovat odotukset kissakaupan suhteen. Kun ny on uus upee kauppa ja kaikkea hienoa sälää myytävänä ni avot. Ja bisnes suihkikin ihan kivasti alkuvuoden. Aattelin että ku high season siinä elokuussa tulee ni kauppa käy sellaseen tahtiin että alta pois. Oli uusia designeja ja tavaroita myynnissä ja niin olin suunnitellu että piän putiikkia auki elokuussa joka päivä aamusta iltaan ja myyn kissasälää like there's no tomorrow ja tästä tulee maaliman kissaturistien ykköskohde ikinä missään.

Uusin tuote kaupassa myynnissä juuri nyt!
Mutta sitte tuli se elokuun 5.päivän ilta. Kissakauppiaan retee elämä muuttu luonnonkatastrofin jälkeiseks avustustoiminnaks. Näin se elämä heittelee, koskaan ei tiiä mitä eteen tulee. Vaikka ois kuinka suunnitellu mitä hyvänsä, ni takeita ei koskaan ole että asiat hoituu niiku oli mietitty.

Maanjäristyksen jälkeen saatiin onneks hirveesti lahjotuksia, sekä kissanruokana että rahana. Tuli tarpeeseen, koska kissanruokaa uppos Hiekkakikkareelle ja naapurin Gili Menolle ja Gili Airille satoja - ellei jopa tuhansia - kiloja. Rahana tiedän että meillä meni elo-syyskuussa 35miljonnaa rupiaa kissanruokaan (+ 6 miljoonaa lääkkeisiin + 2 miljonaa kuletus-ym-logistiikka-kuluihin), mutta perskuta kun tajunnu kaiken kaaoksen keskellä pitää kirjaa paljonko kissanruokaa saatiin lahjotuksena ja paljonko ostettiin. Sen tiedän että sitä meni PALJON.


Ja vaikka se maanjäristyshelvetti oli ihan kamalaa, ja siitä toipuminen (henkisesti) on vasta aluillaan, ni antohan se melkosen koulun siitä, miten toimia mahottomassa tilanteessa. Nyt tiedän ja osaan vähän varautua. Esmes pidän huolta, että mulla on koko ajan vähintään 100kg kuivaruokaa jemmassa. Että JOS jotain käy, niin saaren kissoille on safkaa sen verran, että muutama päivä ainakin pärjätään.Siitä huolimati, että elokuun kauppa oli kiinni ja että vielä syyskuussakaan ei juurikaan bisnes luistanu, ni kyllä tää vuosi on silti ollu kissakaupalle ihan jees vuosi. Lisäks avasin kissoille nettikaupan, josta on ropissu pikkusen lisätuloja kissojen kirstuun, mutta ei voi puhua, että ois ollu ihan kauhee suksee. Mutta parempi ku ei mitää!

Piettiin tänä vuonna myös kaks isoa kissaklinikkaa. Niissä piipahti yhteensä yli 600 kissaa joista steriloitiin noin 520 kissaa.

2019 tulee olee hieno vuosi. On pakko. Kissahommien suhteen tavote on, että kissakauppa alkaa elättämään miut. Ettei tarvis enää juosta rääpimässä omaa elantoa sieltä sun täältä. Miä en yksinkertasesti jaksa sitä rallia enää. Olen vanha ja väsyny.

Oi 2019, ala jo, olet miun ja mirrien paras vuosi koskaan!

Otetaa tähän viä ihmisaiheinen loppuhuipennus:

Ihminen lähettää miulle kuvan kissastaan ja kysyy että mikähän mirrillä mahtaa olla, osaanko yhtään sanoa? (Kuvassa täysin normaalin näkönen kissa, joka nukkuu kerällä täysin tyytyväisenä).

Osaan sanoa! Kissalla näyttäs olevan harmaa turkki ja lyhyt häntä. Oliko muuta kysyttävää?

Olen ehkä ennenki sanonu, mutta ihmiset, jumalauta.

Tämä mirreistä. Muun elämän yhteenvetelyn ja tulevaisuuen suunnitelmat kirjottelen ehkä huomenna.

PS. Jos oot siellä hirveissä hempeissä joulufiilareissa ja antaminen on mielessä ni kissoille voipi laittaa lahjotuksia. Katto lisätietoja täältä. Lahjotuksista menee joka ainoa ropo suoraan kissoille.

Hän on Bob ja hänessä ei ole mitään vikaa. Hän on vain hieman erikoinen persoona.


1 kommentti:

Ana kirjoitti...

Toivotan sulle rauhallisempaa uutta vuotta 2019 ja mahdollisimman onnellista joulua 2018!

Tsekkaa myös nämä