lauantai 1. joulukuuta 2018

Vastaus kaikkeen: yes but no
Hiekkakikkareella on vihdoin merkkejä ilmassa, että sadekausi on alkamassa. Hurraa! Saari on ollu kuiva korppu, pölynen puolikalju paskaläjä, kun ei oo satanu kunnolla kuukausiin. Nyt on kaks iltaa/yötä tullu vettä aivan esterin perseenä. Ja vaikka eilen joutu melkein uimaan kotio kaatosateessa, ni ei haittaa! Vettä! Jess! Kohta on taas vihriää joka suunnassa. Kummituskurvin mutalätäkkö tuolla jo vaanii varvastossuja. Lehmät ja muut elikot löytää juotavaa muualtaki ku miun juottoasemilta! Sade on hyvä!

Marraskuu on ollu hiljanen. Ainahan se on, mutta nyt tietty podetaan yhä turistikatoa maanjäristyksien jäljiltä. Siitä huolimati täällä on menoa ja meininkiä jatkuvasti. On bingoa ja muuta hulinaa, joka viikko jossain jotain erikoisäksöniä. Jopa miä, kaavoihin kangistunu epäsosiaalinen mörkö, olen käyny ihmisten ilmoilla, vetämässä gintonikkeja ja hurraamassa millon milleki toiminnalle. Mikä on ihan jees, on tehny ihan hyvääkin käyä vähä muualla ku normaalisti ja tavata muita ihmisiä.


Eilen bailattiin Movemberin päätöskemuja. Oli viiksinäytöstä ja partojen sheivausta ja kaikkinensa valtavan hauska tapahtuma. Häpeningin tuotoilla saadaan Lombokille rakennettua pari pop-up koulua!Vaikka elämä on täällä jotakuinki normalisoitunu jo hyvä tovi sitten, ni yhä on asioita jotka on rempallaan. Miun pyykkimuija nyhvää yhä Lombokilla, joskin kun tulee täällä käymään niin ilmottaa kyllä, ja pyytelee pyykkejä. Hommassa ei ole järjen hiventäkään: se roudaa miun paskaset pyykit Lombokille, pesee ne siellä, ja sitte joku tuo ne takasin tänne kun ehtii/jaksaa/muistaa. Koska haluan tukea naapurin pyykkimuijaa, niin toki käytän tätä palvelua, mutta alkaa käämi palaa kun puhtaita vaatteita saa ootella monta päivää ja pitää soitella perään. Lisäks meillä on hiukan kielimuuri ja kommunikointi on komiikkaa parhaimmilaan (tekstiviesti pyykkimuijalta):

Pyykkimuijan viesti, jossa sanotaan että "pistä pyykit miun kämpille, tulen klo 11, älä huolehi, kiitos"


Lähiwarungin täti on myös kateissa, enkä oikeen oo löytäny yhtä makoisaa ja hinta/laatusuhteeltaan näpäkkää mättöpaikkaa vaikka kuinka olen ettiny. Kaikkia rähmäsiä risurafloja olen testaillu, välillä menestyksellä, välillä on menny vähän heikommin. Männä viikolla pysähyin jollain kämäsellä warungilla tuolla jossain ja ostin ihan normaalilta näyttävät meinigit. Riisiä, tofu-curryy, munakoisoa tai jotain, kaikenlaisia rehuja ym. Ei näyttäny mitenkään normaalista poikkeavalta. Ensmääne lusikallinen kuitenki räjäytti tajunnan ihan täysin, vaikken kerenny sitä ees nialasta. Tuntu, että lens puolet pääkallosta takaseinään, henki salpautu, näkö lähti, napalmia valu jokasesta ruumiinaukosta, tuskanhiki, sydämentykytys. Oli niin tulinen setti, että en uskaltanu ees kanoille sitä laittaa vaan hautasin pöperön tuonne kissakaupan taakse. Veikkaan että viikossa parissa kissakaupan takana rupee tulivuoren kraaterin reunoja puskemaan hautapaikan kohtalta, koska se pöperö siellä varmaan elää ihan omaa elämäänsä.

Tänään kävin taas uuella warungilla, ja vaikka lopputulos olikin syötävä ja erittäin halpa (pänikällinen mättöä 15.000rp) ni kommunikointi oli haasteellista ja hermoja riipivää. Vaikka koitankin, ja omasta mielestäni osaankin, hoitaa ruokashopingit indonesiaks, niin joillain paikallisilla menee välittömästi korvat lukkoon kun länsmaalanen läski tulee tiskille. Ihan sama mitä kieltä koittaa puhua, niin tolkullista vastausta ei saa mihinkään. Selitän että olen kasvissyöjä eli en halua lihaa. Ei siis lehmää, kanaa tahi kalaa. Tätä ei yleensä noteerata mitenkään. Osasta safkoja tiedän tasan mitä niissä on, mutta joistain täytyy kysyä ja vastaukset on liki aina joko mykkää tuijotusta tai "yes but no"-tyyppistä selkeyttä. Jos kysyn että onks tää epämääräsen näkönen mössö pelkkää vegee, niin vastataan että jees. Kun varmistan että niin, siis siinä ei ole kalaa eikä kanaa niin vastataan että juu kyllä on. Eli se EI OLE kasvisruoka? JEES!

Kaipaan lähiwarungin tätiä, joka tiesi tasan tarkkaan mitä miä syän ja mitä miä en syä. Täti myös aina selitti kaikille muille paikalla olijoille että kattokaa, tämä ulkomaalanen pullukka, se tulee tänne joka päivä oman muovipänikän kanssa hakemaan ruokaa ja se syö vaan kasviksia ja aina se vinkuu lisää tofua ja ikinä se ei ota sambalia. Ja sitte kaikki tuijottaa uteliaana ja vahtaa, mitä miun purnukkaan ladotaan. Että onpa jännää!

Elämä Hiekkakikkareella on parhaimmillaa silkkaa huumoria. Ihan aina ei jaksais tota "Yes but no"-tyyppistä vänkäämistä joka asiasta, mutta näin asiat täällä hoituu. Tai ei hoidu. Yes but no but maybe!


Ja sehän on jo Joulukuu. Loppu häämöttää hulluuden vuodelle 2018. Ei tule ikävä, vaikka tämä onkin vuosi jota ei koskaan unohda. Jos saa tontuilta toivoa, ni ens vuos sais olla pelkkää positiivisuutta. Kaikkea saatanan pumpernikkeliä ja hattaraa ja ykssarvisten sateenkaaripieruja, kultaharkkoja paskantavia vaaleenpunasia bambeja ja muuta höttöä. Että jos sais vuoden, ettei olis mitään draamaa eikä paskaa eikä luonnonkatastrofeja, se ois nimittäin eri kiva.


Takki on vähän tyhjä, mikä valitettavasti/onneksi näkyy aika hyvin siinä, etten ole jaksanu blogia paljon kirjotella. Seurakkaa miun Instagramia, sinne sentäs saan muutaman kerran viikossa töötättyä jotain kuvia lehmistä tai jostain.

Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä