perjantai 29. kesäkuuta 2012

Kuvia Singaporesta


Singapore on ihana. Miä tykkään. Oon nyt 2 päivää kävelly täällä ees taas ristiin rastiin, pitkin shoppailuhelvettien täyttämiä katuja, ihanilla veden äärellä pojottavilla rantapulevaardella, pilvenpiirtäjien seassa, kiinalaisilla kuhisevilla pikkukaduilla. Kävin jopa Marina Bayn Arts&Science Museumissa kattomassa Andy Warhol -näyttelyn, josta tykkäsin kovasti, vaikken noin yleensä jaksakaan missään museoissa homehtua.

Warhol-näyttelyssä ois saanu askarrella itellee Warhol-pahvilasit. Miä en jaksanu.


Miä oon kuitenki taas parin kuukauden ei-niin-sivistyksessä-olon jälkeen arvostanu ehkä eniten länsimaisia ketjukuppiloita. Starbucksin frappet! Subwayn patonkipötkylät! Ai jumpe! Vaikka PITÄIS varmaan syyä jossain ruokamarkkinoilla paikallisten kans, järsii siel jotai friteerattuja rotan häntiä ja jossain vihrees kiisselis kelluvia taskuravun kepexiä tms jännää ja PÄRÄYTTÄVÄÄ, mut ihan vitun sama. Miä en oo kulinaarimatkailija, miulle ruoka on vattantäytettä, eikä mikää elämys. Vaikka ohan hyvä ruoka hyvää, mut välillä sitä tarttee vaan ihan jotain tavallista paskaa.

Singaporessa on siistä ja turvallista ja puhasta. Tavaroissa on hintalaput, jopa jossain tuol katumarkinoilla. Ei tartte koko ajan olla tinkimässä ja sit miettimässä et kuinkahan paljon miä maksoin liikaa. Eikä oo sellasta päälle hyökkivää tuputustoimintaa, korkeintaa vienosti kujerretaa et saisko olla jalkahoitoo tai muuta.

Singapore on paikka, missä miä haluisin olla tekemässä töitä, kun kerta töitä pitää ihmisen tekemän. Miä oon vähä kateellisena tuol pilvenpiirtäjien seassa kattellu kiireisen ja tärkeen näkösinä kipittäviä bisnesihmisiä, et voi juma, noi senku asuu ja elää ja tekee töitä täällä. Hirveesti on meinaan länkkäri-ihmisiä tuol kans hiki pääs puolijuoksemas touhukkaina johonkii tärkeisii bisnesasioihin.

Singapore on siisti ja toimiva. Metro vie mihin vaan, mutta ytimen alueella kävelee ihan iisisti paikasta toiseen, kun ei kiirettä piä. Singapore, ai lav jyyyyyy (paitsi et siun hintataso on ihan liian tyyris)!


Et näin.  Nymmiä tapan täs lähinnä aikaa ja teen erinäisiä internetillisiä selvityshommia tulevia matkakohteita silmälläpitäen. Huoneen luovutus klo 12, sit kylille hillumaan (ekana lähimpään Starbucksiin hakemaan joku maukas frappe), oottamaan et klo tulee 15 ja saa hakea passin Indonesian lähetystöstä. Sen jälkee pirssi alle, kaahaus hakemaan Asshole hotellilta, kaahaus Golden Mile Complexille ja sieltä ensmääne mahollinen bussikyyti Kuala Lumpuriin ja hus pois täältä porsastelemasta. Kualaan saapunen joskus helvetin myöhään tänään, mutta ei se mitää. Huominen siellä, varusteiden lopullinen täydennys, ja sitte sunnuntaina Sulawesille, jeeee! Siel on eka kohe Makassar, kaupunki jota kukaan ei tiettävästi oo koskaan kehunu, mutta ei se ny niin hirvee voi olla ku vaikkapa Jakarta. Plus miulla on siellä tällit yhen regei-lyömäsoittaja-klopin kans, en oo ihan varma kenen kans, mutta Hiekkakikkareen regeipändin pojat sano että kyllä miä oon sen tavannu. Tämä selvä. Elikäs paikallisopastusta luvassa ja hää lupas jopa tulla lentokentälle vastaan jos kerkiää. Kivaa!

Ainii. Miä jouduin ostamaan täällä uuen kameran. Vanha taantui käyttökelvottomalle tasolle. Uus kamera on Olympuksen punain ja söpö ja vesitiivis TOUGH-sarjan mainio vempele, jossa on valmiina kaikkia hienoja erikoistehosteellisia kuvausasetuksia, mm. PUNK-asetus. PUNK ratkas pelin, sen jälkee ei tarttenu enää muita kameroita hiplailla. Miä en siis oo mikää valokuvaaja, miä vaan räpsin, eli tartten aina kameran joka on tehty idiooteille, eli ei vaadi mitään osaamista, eikä varsinkaan minkäänlaisten manuaalien tavaamista.

Täsä teille siis kivakumara, ku vähä uuen kameran kans oon pelleilly. PUNK-kuva heti ekaan. Kuvat on siis kaikki ihan suoraan sellasenaa ku kamerasta tulee. En oo käpistelly (koska en osaa enkä jaksa) muuten ku rajaamalla ja pienentämällä. (PS. jostain syystä ainakii miulla osa kuvista näyttää ihan tuhnusilta ku ne iskee tänne plokkeriin, en tiiä miks, enkä jaksa selvittää. Mut OIKEESTI ei oo suttusia kuvia nämä vaan ristallinkirkkaantarkkoja. Kiitos, Olympus.)

Singapore goes PUNK!

1 kommentti:

Ana kirjoitti...

Hyvä kamera näyttää olevan!

Tsekkaa myös nämä