maanantai 29. lokakuuta 2012

Tääl ei oo talvi, tääl on varpaat hiekassa


Moi, tyypit! Teil on siel kuulemma tullu talvi? Satanu oikee lunta? Autoilijat yllätty? Sellanen aina niin riemastuttaa kun ite saa nyt viettää elämänsä toisen talven poissa siält pakkasesta ja pimeydestä. Ei tarvitte aamulla arpoo et mikähän muhkura tuos parkkipaikalla ois se miun kaara, et mistäs alkas lapiolla kuokkiamaan menopeliä esille. Ei tarvitte pärstä jäässä liukastella viiman läpi lähi-Siwaan. Näkee päivänvaloo muualtakii ku toimiston ikkunasta. Saa pyllyillä miltei ilkosillaan, hautailla paljaita varpaita kuumaan hiekkaan. Voipi polskutella 30 asteisessa meriveessä tai kiehumispistettä lähentelevässä uima-altaassa. Kyllä kelpaa olla, enkä valita. Mistään!Paitsi valitan siitä, et en voittanu lotossa 12,2 miljoonaa. Miul oli jo sellaset suunnitelmat sen rahapotin varalle, että ette uskokaan. Elämä nimittäin olis muuttunu, todellakin, ja lopullisesti. Saatana että vituttaa kun ei voitto lojahtanu oikiaan osotteeseen. Terveisiä vaan sille "helsinkiläiselle nettipelaajalle": haista sinä urpo vittu! Toivottavasti osaat tehä tolla onnenpotkulla jotain järkevää, siis muutakin ku ostaa pikkusen isomman joulukinkun ja käyä vähä kanarialla lomailemassa astetta paremmassa hotellissa ku pari talvee sitte. Saatanaaaaaaaa! En ole katkera, mutta.... no vittu olen katkera, kateellinen ja erittäin äkäin. RÄYH!

Mutta Hiekkakikkareen asioihin. Meijusuvas on toipunu taudista, muutki kissat kaikki kunnossa. Antibioottikuuri on tosin yhä päällä parilla mirrillä ja kyllä, miä tiedostan ongelman et antibiootti on bääd, mutta miä en muutakaa keinoa tiiä millä räkään tukehtuvia röhiseviä kissoja vois auttaa. Jos jollain on tuttu eläinlääkäri ni kysäskääs et mitä oikeesti tälle flunssaepidemialle tämmösissä olosuhteissa oikeen voi tehä. Kaikki neuvot on tervetulleita.


NOOOOOOO! Not my baaaaallllls! (Tauski huutaa)
Tauski on tullut jäädäkseen, näyttää siltä, joten täs pitänee ruveta kattelemaan Tauskin palleja sillä silmällä et kohta lähtee! Paratiisisaaren Pallirahastossahan on viälä miljuuna käyttämäti, joten kyllä Tauskilta lähteepi pallit ja lähtee muuten muutamalta muultakin tässä hyörivältä kollilta jos ne kiinni saan. Ja yheltä pimulta vehkeet pois kans. Sellanen musta nätti Neiti 69 on asettunu baariin. Se taitaa tosin olla jo paksuna, sen verran pallilliset kollit on sitä piirittäyny tuossa männä päivinä. Mutta kattotaan, josko hälle voi tehä abortaatio-tyyppisen strerilisaation. Kuhan saan lääkäriä käsiini. Ennenhän oon käyttäny Tohtori Gedeä Lombokilta, mutta oon kuullu nyt hänestä kauhutarinoita (pari kissaa kuollu Tohtori Geden antamiin rokotteisiin, ei tietoa missä vika, ilmeisesti yliannostus tai paskaa tököttiä) joten oon vähän et kuinkahan tässä nyt ja kelleköhän sitä sitten soittelis pallien tiimoilta. Mutta asia on selvityksen alla.


Kalasoppa ät meri
Sukeltelusta pidin puolentoista viikon tauon. Sitte en malttanu enää. Eilen kävin dippaas pari suklausta, ja oli niiiiiiiin siistii taas et innostus räjähti ihan räpylöihin. Varsinkii toisella suklauksella, ku pongasin vitun ison hain. Meinasin sinkoo märkäpuvustani ja kauhee hässäkkä ku divemasteri Josh ei huomannu sitä aluks yhtää, lillutteli ihan viärestä ohi. Miä räpylät kuumana sudin Joshin kiinni ja viittilöin villisti et katto ny taulapää, SHAAARKKKKKK! Mentii pohjaa istumaa ja töllämää. Hai uiskenteli ympyrän siin ja sit rupes tulee kohti. Ekaa kertaa tämmöin kokemus, hiukan siinä tais happea mennä ku tilanne oli aika jännittävä! Mutta hai kävi vaa vähä uhittelemas et nonii tyypit, ootte kattonu tarpeeks, painukaa vittuun siitä nyt et miä pääsen jatkaa päikkäreitä. Myä vilkutettii hyvästiks ja jatkettii matkaa. Ja nähtii samalla suklauksella viä toinenki hai, pieni vaan, mutta kuitenki. Ai että!

Tänääkii kävin yhen suklauksen pulahtamas ja siäl kans heti pongasin KAKS haita ja taas ennenku sukellusmaister huamas, piti taas räpiköiä tyyppi kii ja nappaa räpylästä ja sit vimmattu huitominen et katto ny perkele! Kaks haita mesos siin niin perkeleesti. Hienointa evö! Mut miul nyt vähä korvan kans onkelmia pohjaan mennes, eli vaik niin perkeleesti tekis miäl suklaa huomennakii ni pysyn kämäsen korvani kans maissa. Ihan tyhmää, mut ehketi sit ylihuameen uusiks. On kattokaas täysikuun aika, se tarkottaa aina vähä erikoiskalasoppaa tua meris. Ni eihä sieltä malttais pois pysyy!

Sit muihi asioihi: on Mordorilaisia käymässä, sikakivaa! Olli ja Sini, ne o Porist. Heijän kans on jokunen pintanki tuas tissuteltu, uh-huh. Nyt on muutama päivä ollu hiukan rauhaisampaa, Sini nappas jostaa ärhäkän vattapöpön ja toipuilee siitä edelleen tua Mataharin kräkkilualassa, mihi porilaiset majotin. Ja jo tän viikon sunnuntaina tuleepi Vähis ja SannaV, joten kokoontumisajotyyppistä toimintaa kehissä. Mikäs siin, kivaa nähä tuttuja pitkästä aikaa!


Unelmien Rastasulhanen kävi julkasemassa levyn
Unelmien Rastasulhanenkii kävi tääl pändisä kans, eli oli viikko sitte Ray D'Skyn tokan levyn julkkarikemut Sama-Sama-regeibaaris tua ytimes, ja sit yks päivä Unelmien Rastasulhanen pörräs koko päivän tuas miun rannalla. Käyskenteli siin niin komeena, rastojaan heilutellen, ja kävi soittamassa kitaraa ja laulamassa ja illal viä mein oman pändin kaa parii otteesee siä rämpyttelemäs ja lauleskelemas. Miä vahtasin silmämunat pinkeenä mut en tiätenkää ottanu sen lähempää kontaktia koska oon toivoton nynny ja ymmärrän kyllä, et ei mitään asiaa tuommosen suosioon. Meinashan siinä pissa tulla housuun jo siitä ku hää tervehti ja kyseli tykkäsinkö Sama-Saman keikasta. Ai tykkäsinkö? Toudellakin! Komia on kyllä, tuo Unelmien Rastasulhanen, mutta yhtä saavuttamaton (miulle) ku lottovoitto. Jotta ei siitä sen enempää. Positiivista tässä teinimäisessä vouhkaamisessa on kuitenki se, että sentäs joku kaxlahkeinen aina sillon tällön miun kiinnostuksen herättää. En oo tyystin sisältä kuallu siis! Nirso olen, sen myännän, mutta miusta se on parempi näin ku että on koko ajan mikä tahansa hampuusi jalkovälissä ihan vaan siks et PITÄÄ niiku olla joku, ku ilman ei pärjää ja yksin ei osata olla ja elämä pyärii sen munansaamisen ympärillä. Miä en täs iäs kelpuuta enää ketä hyvänsä, saatana, miul on korkeet kriteerit (vaikka se taitaa olla vähä niiku ampuis itteensä jalkaan), eli ootan et joku niiku Bruce Willis tai Robbie Williams tai 300-elokuvan kaikki 300 spartalaista tai Von hertzenin veljekset kroolaa rantaan, sit nimittäin lähtis miun tarkoin varjeltu kansallisaarre kiertoon ja villisti.

Kelit on täällä vitun kuumat. Merivesi on ku keittoa, 30 metrin syvyydessäki +29 asteista. Ilma on sellasta +32 varjossa ja veneen kannella eilen näytti sukelaustietsikka rapsakkaa +40 astetta. Tarkenee! Hiki vaan valuu, jos sattuu viä olee tyystin tuuletonta, niiku nyt on muutamia päiviä ollu. Jopa paikalliset vähä tuskailee et kyl on panas sekali eli erittäin kuuma. Mut ei täs mitää hätää, antaa porottaa vaan, kert tuos on aina meri johon voi mennä istumaan jos rupiaa tuskaseks.

Ja hei se on taas kuukauden loppu käsillä. Budjetillisen katsauksen aika siis. Lokakuu on ollu kohtuullinen: rahaa on mänt jotakuinkii 1500 euroa, sisältää asumisen ja sapuskat niin miulle ku kissoillekii, tatuoinnin ja kaiken muun paitti sukeltelut. Sukeltelujen osalta miul on Lutwalassa piikki auki ja maksan marraskuussa ennenku lähen täältä taas vähä matkustelemaan. Mutta sukelluspiikki ei oo mitenkää katastrofaalinen, miä saan aika reippaat alennukset siältä jo, kert oon suklannu heijän kans niin perkeleesti. Ja pari suklausta on tullu ilmatteeks, ku oli erikoishommia miks ne keskeytettii heti alkuusa.

Tuon 1500 egen päälle tulee viä 330 euron vakuutuslasku, eli ku lähties otin matkavakuutuksen vuodeks ni se umpeutuupi nyt. Vakuutusta ottaessa ennen reissua tein perkeleellisen selvitystyön et mistä saa minkäkihintasta vakuutusta jne ja saako jostaa sellasen, jota voi jatkaa sit jos matka jatkuu yli vuoden. Fenniasta näin kerrottiin, että kyllä onnistuu. Kysyin sekä puhelimessa että viä vakuutusta sit ottaessa. No totta vitussa nyt sit ku ilmotusluontosena asiana ilmotin et 6 kk jatkoa kiitos, ni alko nillitys et ei, tämä ei ole mahollista, matkavakuutuksia ei myönnetä kuin korkeintaan vuodeksi. Vastasin, että vittu olis syytä olla, koska näin miulle parikin virkailijaa teiltä kertoi ja tää oli yks tärkeimpia kriteerejä (hinnan lisäks) miks teijjän vakuutuksen otin. Taipuivaitten onneks sit ilman enempää hässäkkää ja myönsivät 6 kk lisää. Kertokaa ihmiset, jotka yli vuoden matkoja teette, miten nää vakuutusasiat ootte saanu hoidettua? Meettekö ilman vakuutusta vai mistä pirusta saa sellasen foevaah-tyyppisen matkavakuutuksen? Koska ounastelen, että moiselle vakuutukselle miulla tulee tarvetta tulevaisuudessa vielä....

Tarkistin tuossa männäpänä myös rahatilanteen sillai oikee kunnolla. Otin ns. pään pois perseestä ja kattoin totuutta silmiin oikee tosissaa, ku tähä saakka oon menny vähä sillai trallalaa-fiiliksillä et en oo jaksanu niin arkista asiaa ku rahaa oikee ajatella. Ja sen kyllä huomaa nyt! Tilanne ei siis ole hyvä, mutta ei myöskään ihan katastrofaalinen. Vielä. Mutta siitä ja muustakin lässytän tuossa muutaman päivän päästä, ku tuleepi VUOSI tätä parhauselämää täyteen.

Ajatella, että kohta oon ollu reissussa kokonaisen vuoden! Huh huh. Aika menee liian nopeesti. Nyt sais hidastua ja ruveta matelemaan. Miulla ei ole kiirettä palata todellisuuteen. Kiitos.

Ja joo, röökilakosta ei tullu sitte taaskaa hevonvittua. Mutta en lannistu, uus yritys taas jossai kohin. Lupaan ja vannon!

Nyt miul ei muuta. Palaan tossa parin päivän pääst tilittämään fiiliksii ku vuosipäivä lojahtaa kohalle. Kellohan on nyt jo reippaasti Bintang O'Clock eli to the regeibaaaar! Smiling and shining, everybody! Good vibrations! Jah, maaaan!

Pirkko
Laskuveen aika
Koralleis kasvaa tommosii viinirypälei
Taas puhkes konkelista takagummi ja se korjattii tällee liäkittämällä
Tyhjien pullojen kerääjä
Nemo!
Unelmien Rastasulhanen laulaa
Tauski rannalla
Komee taivas ät The Menggong Bar
Antti Tuiskun Kaveri on käyny mein baaris pitämäs seuraa. Hää on miun suosikkipoika.
Joku joutuu uimaan, halusi tai ei
Tauski kaivautui rantahiekkaan
Komia kuutamo eli moontamo

Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä