tiistai 30. lokakuuta 2012

Seinän takana tapahtuu


No ny alko tapahtumaan. Seinän takana, siis. On jo päivän pari tampannu saatanasti univormuporukkaa pitkin kylän raittia ja aavistelinki et koht alkaa säpinä. Tänää sit ku tulin sukelluksia buukkailemasta, kurvasin tietä pitkin enkä viidakon kinttupolkujen kautta, aattelin ikäänku tsekata tilanteen.

Siäläpä sitte seinän takana kaatukin bungalowia ja majataloa hirveellä rytinällä. Paikallisia istu valtava lauma kattomassa, maastoasusia viranomasia hääräs vahtimassa ja leka heilu. Tunnelma oli  kireähkö. Ei siinä varmasti ketään naurata ku justiisa rakennetut komiat bungalowit pistetään palasiks. Monet noista paikoista jotka nyt laitetaan kappaleiks on ihan niiku bränd nyy, valmistunu vasta joskus tän vuoden puolella.

Rannan tuntumassa olevat majatalot ja pisnekset on toki yks asia, jo niien jyrääminen on yhenlaisensa tragedia. Mutta sieltä kaatuu ihmisten kodit kans. Tuonne keskemmälle saarta, voimalaitoksen taakse, on noussu hirvee lähiö, mihin ihmiset on pakotettu muuttamaan.En uskaltanu osottaa kameraa ihmisiä, enkä varsinkaan viranomasia, kohti. Oli vähä sellanen fiilis muutenki, et siin ei paljo nyt kuvia räpsivän turistin seuraa kaivattu. Otin kuvia vaan lopputuloksesta. Ei o nättiä jälkeä ei. Vähä niiku ois maanjäristys tai tsunami pyhkässy yli.

Kriisireportteriretkelta ku tulin takasin kotio päi ni juttelin yhen tutun tyypin kans. Hää ei paljo hymyilly. Rupes huutaa miulle patti punasena et vittu toi siunkii mesta saatana missä asut, vittu, sieltä vaan kattellaan nenän vartta pitkin naapureita kohti jne jne jne. Joka toinen sana oli fucking ja miuta kehotettiin voimakkaasti kertomaan Kakkosen Koralpiitsin omistajille että haista paska.

Koska Kakkosen Koralpiits on ns. viiminen linnake ennen muuria. Kaikki tästä pohjoseen päin kaatuu lähipäivinä. Naapurit on äkäsiä, syystä jota tiedä enkä rupee arvailemaan. Mutta tästä etelään päin ei oo muureista tietokaan, eli asiat on kunnossa muillaki ku meillä. Sen seinän takana on "vaan" toi pätkä täst miun himahuudilolta tuonne pohjoseen päin, rannan päähän.

Mistä täs sit oikee on kyse? En vittu tiiä. Spekulaatiot ja huhut pyörii villinä, tokkopa kukaa loppujen lopuks tietää tismalleen mistä on kyse ja mikä tähän tilanteeseen on johtanu. Oon aiheesta jutellu vaikka kuinka monen ihmisen kans, on tullu tota raporttia huutamalla mutta myös kyyneleitä pyyhiskellen. Jokaista tarinaa yhdistää kuitenki yks asia: goverment takes the land eli hallitus vie maat. Kuka noi maat sitte oikeesti omistaa, se on vähä arvotus vielä, mutta jotain presidentin tms sukulaisia on mainittu. Yhen tarinan mukaan ihmisillä on ollu jonkinlainen sentrifikaatti maaplänttinsä hallintaan, ilmeisesti ei siis ihan niiku omistussuhetta. Ja nyt olis sitte viranomasten taholta ilmotettu et sori, voimassaolo loppuu än-yy-tee-NYT, roudatkaa rojunne ja pisneksenne muualle.

Yks täti miulle kerto, että kyse on nimenomaan Lombokin viranomasista. Väitti että Jakartan viranomasia on käyny asiaa selvittelemässä ja sieltä käsin koitettais paikallisväkeä jeesata. Yks taas sano et viranomanen ku viranomanen, vittu heitä kukaan auta.

Maa-alue, josta on kyse, on ihan vitun iso. Miuta hirvittää, että siihen lojahtaa joku saatanan Hilton ja pykää kasinon ja golfkentän, tai jotain vastaavaa. Kukaa ei viel tiiä, mitä tuolle alueelle tulee tapahtumaan, mutta tuskin mitää hyvää ja tunnelmaa parantavaa. Oli niin jees ku oli pieniä punkalowi-paikkoja vaan rivis ja kaikil hyvä meininki.

Miks nyt tämmöst tyhmää inhottavaa meininkii tääl? Ku kaikil ois kivaa ku ois sellain letkee iloin good vibrations vaan.

Mutta ku tää saarenkikkare on Indonesian vetovoimasin turistikohe ni... noh, rahastahan tässä on aika varmasti kyse. Money makes the world go round vai miten se ny meni.

Vittu meit turisteja, saatanaaaaaa! Täälkii saarel niin lepposasti elelty mutta sit myä saatanan läskit rynnitään massoina paikoille ja pilataan kaikki. Vituttaa.

Peloton kriisireportterinne jatkaa tilanteen tarkkailua.  Pysykää kuulolla!Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä