maanantai 23. kesäkuuta 2014

Hulluuden parrasVaikka olenki oppinu joustavuutta ja sellasta "no worries"-meininkiä, ni kyllä välillä meinaa hihat palaa käytännön asioien kanssa. Viime aikoina on ollu ihan peräkanaa asioita Palatsillani, ja näien juttujen setviminen on ajanu miut ajoittain aivan hulluden partaalle.

Suamalaiset, ja saksalaiset, myö halutaan että asiat hoituu tsuit tsait tsukkelaan, tai ainaki sillon kun on sovittu. Indonesiassa asiat hoituu millon sattuu, mutta sellanen nyrkkisääntö pätee että asia ei hoidu ainakaan sillon kun on sovittu tai luvattu. Jos sanotaan että lauantaina neljältä tullaan korjaamaan takapihan puhvelinesinahkavesipumppu, ni oikeasti pumppua tullaan korjaamaan sunnuntaina joskus viien jälkeen. Perusmeininki.

Muutama muu esimerkki.

Case Sähkömittari
 
Täällä on viimeaikoina, jo useita viikkoja, pätkiny sähköt aivan perkeleesti. Samoin puhtaan veden toimitus hanaan saakka takkuaa aivan saatanasti, en ees muista millon oon viimeks kyenny käymään kunnolla suihkussa. Ihan ei oo tarvinu lähtee lammelle pillua pesemään, mutta alkaahan tua nyppimään tuammonen saavi+koussikka-kylpeminen jo. Mutta sille asialle ei mitään voi, saaren vesilaitoksen kapasitetti ei vaan riitä enää. Liikaa on rakennettu, liikaa on ihmisiä.

Sähkökatkot on kuitenki ehkä vielä vittumaisempia, varsinkin jos sellanen paukahtaa illalla ku on pimiää ja siä haluisit vaan röhnöttää petissä ja kattoa telkkaria tai lukea kirjaa. Kun sähköt menee, säkkipimeys on tosiasia. Siitähän selviää taskulampuin, mutta kun tuuletin lakkaa hurisemasta, sisällä ei voi olla 10 minuuttia kauempaa, koska saattaa hukkua omaan hikeensä.

Miä hokasin pari viikkoa sitte, että miun Palatsilla sähköt pätkii jopa silloin kun naapureilla valot palaa like there's no tomorrow. Yleisen sähkönjakelun onkelmien lisäks miulla on siis myös joku henkilökohtanen onkelma. Tai niitä on toki useita, mutta tää sähköongelma on nyt aivan uus. Hokasin nopiasti, että Palatsini seinässä oleva prepaid-sähkömittari temppuilee, se heittää miut pihalle sähköverkosta, vittuilee näyttämällä ruudullaan tekstiä "LOGGED OUT" ja vilkkuu siinä ihan muina mittareina mutta ei anna miulle sähköä. Nää blackoutit kestää noin 30 sekunnista muutamaan minuuttiin, joskus pidempään, ja näitä tulee pahimmillaan 10-15 minuutin välein. Hermoja raastavaa, varsinki jos just telkkarista tulee Australian Master Chef tai jotain huikeeta paskaa tyyliin "My 600lb life".

Kun tilanne ei näyttäny menevän ohi, ni laitoin viestiä talon omistajalle. Se lähetti mestoille pari ukkoa, jotka istuskeli pihassa pari tuntia ja venaili että tulis black out mutta ei tietty tullu. Ne ukot kuitenki tärkeenä koitti jotain siinä olla touhuuvinaan ja asioista ymmärtävinään, ja lopputulema oli että "madam, water heater problem". Miä olin hajota ja totesin että DON'T BULLSHIT ME, vedenlämmitin on ollu pois päältä ainaki 3 kk kohta, en oo sitä käyttäny, joten se ei vittu todellakaan aiheuta mitään ongelmia, plus se ongelma on tuo vitun mittari joka tempppuilee. METER TIDAK BAGUS työ saatanan runkkarit. Kielimuuriki oli siinä kyllä juu. Koitin puhelimessa selventää talon omistajalle asiaa, se kun enklantia puhuu, mutta koska hän on miäs niin miäs ei usko kun akka vaahtoo teknisistä asioista. Koska sitä mittarin LOGGED OUT -tilannetta ei ollu kukaan ukko omin silmin nähny, ni sellasta tilannettahan ei siis ole oikeasti olemassa, se oli vaan akkojen kotkotusta.

Viime viikolla oli taas yks ilta että mistään tullu mitään. Sähköt tuli ja meni ja olo oli ku olis diskossa eläny, kun sähkömittari huuti logged outtia 5 minsan välein. Lopulta se heitti miut kunnolla pihalle ja tilanne jäi päälle, sähköjä ei tullukaa heti takasin ennenku joskus tunnin päästä. Ja hähää, sattu olemaan talonomistaja Erik täällä, naapurissa, joten painelin hakemaan että nyt vittu kattomaan. Erik tuli ja toi kaverisa kanssa ja se oli yks vilkasu mittariin ja "oooooo, the meter is broken!". SITÄHÄN MIÄ OLEN VITTU KOITTANU VIIKKOTOLKULLA SELITTÄÄ! Perkele.

Lupas että seuraavana pänä tulee sähkölaitoksen ukko kello 5 illalla kattomaan ja korjaamaan. Ei oo vielä tullu. Mutta tulossa on, joku päivä, joskus.

Case Ilmastointilaitteen vuosihuolto

Ilmastointilaitteen huollon luulis olevan sellanen  rutiinihommeli että hoituu tuost vaan zäp. Mutta ei miun Palatsilla tiätenkään. Miun palatsin kahesta ilmastointivehkeestä huollettiin vaan toinen ja siihen meni 2 päivää ja herra tiäs kuinka vitun monta tuntia. Ja yhet hermot, tietysti miun, ihan totaalisti.

Talonomistaja ilmotti tuos toissaviikolla et ilmastointilaitteet tullaan hualtamaan keskiviikkona kello viish. Huoltoukko ilmestyki aikataulusta jopa hieman etuajassa ja alko hommiin. Miä olin sopinu puali kasiks dinneriä kavereitten kans ja olin siinä et jahka tuo äijä tuosta noppaan nua vekottimet hualtasee ni se on suihku (eli tynnyri+kuuppa-loiskutuspesu) ja syämään.

No eipä sitte menny niiku ajattelin. Ukko rassas miun makkarin ilmastointivehettä ja totes että "madam, problem". Ok. Yritin sanoa et selvä, tuu huomena takasin, miun tarttis tästä lähteä, mutta kielimuuri ja kaikkee ni ukko vaan jatkaa siä rassaamista. Peruin dinneripläänit ja meni johonki puali ysiin illalla ennenku sain sen ukon pihalle ja sovittua että se tulee aamulla takasin ja ymmärsin sen verran että joku osa on ilmastointilaitteessa rikki mutta no problem, vaihetaan aamulla ja asia selvä. Hianoa!

Ukko tuli seuraavana aamuna kympiltä ja alko ihmettelyn. Toi oikeen velipoikansa mukana että oli kaks äijää siä raapimassa päitään. Homma ei näyttäny etenevän mihinkään. Kolmen aikaa iltapäivällä sanoin että jos ei ole valmista kello viiteen mennessä, ni työ lopetatte hommat enivei, koska miulla on muutaki tekemistä ku istua kotona kattomassa kun ukot ei saa mitää aikaseks (oli Kakkosen Koralpiitsin vuosijuhlabileet nääs). Ja äijät totes et jees, no problem, almost ready, laitetaa vaa joku uus osa vielä. Neljältä tuli "madam, we have a problem" ja en tiä mikä oli hätänä mutta enivei. Miulla alko hulluuden partaat häämöttää jo ja soitin talonomistajalle että tästä tule hevonvittua. Talonomistaja selvitti että ukot on sitä mieltä et ilmastointivehe pitää viiä Lombokille korjattavaks mut et ne voi siirtää vierashuoneen ilmastointilaitteen miun makkariin siks aikaa. Totesin että ihan  turhaa persehommaa, ei tarvi, koska pärjään tuulettimella eli ukot vois nyt ottaa sen min makkarin vekottimet irti ja PAINUA VITTUUN MIUN PALATSILTA koska miun ihan oikeesti pitäs päästä tästä muualle. Sovittiin, että näin tehään. Luulin.

Siinä oli ilmastointihuoltaja, sen velipoika ja talonomistajan luottoduunari Heru kaikki kyykkysillään Palatsin eessä puhelimet korvilla ja kauhee kälätys. Kävin siinä puhisemassa et hei kamoon, äksön, NAU mutta mitn tapahtunu. Sitte miulle tultii selvittää et eiku nyt haetaa kyliltä yhestä paikasta tuommonen samanlainen ilmastointilaite ja vaihetaan se tuohon tilalle. Koitin sanoo et ihan vitun sama, tuutte tekemään sen huomenna, mutta no madam, only takes a minute. Niinpä vissiin. Miä totesin et ihan vitun sama, hoitakaa se asia, mutta kello 18 minä painun tuosta portista ulos, laitan mestat lukkoon ja työ olette sillon ulkopuolella, oli tilanne mikä hyvänsä. No problem madam.

Se oli lähempänä kaheksaa sitte ku vihdoin sain äijät kammettua ulos. Ilmastointilaite on vaihettu ja toimii jotenkuten.

Vieraskammarin vehettä ei ole ees vilkastu vielä (se tosin toimii kuin unelma edelleen) ja en ihan hetkeen kyllä noita ukkoja himaani päästäkään.


Näin. Välillä tarvis jotain valiumia tai vastaavaa.

Toisaalta miun elämässä draaman ja hässäkän määrä on kuitenki aika mitätön. Toista se on niillä jotka omistaa täällä jotain, jotka koittaa pisnestä pyärittää ja joilla saattaa viä kaikenhuipuks olla parisuhreyritelmä paikallisen kanssa. Mitä olen sivusta seuraillu muien elämiä ni helpolla pääsen kun oon köyhä pihtari mä vain eikä miul o mitää eikä ketää.

Mistä tuliki mieleen et seuraavaks voisinki kertoa mitä tapahtui kun menin TINDERIIN.

Seek rentoutuu, häntä ei paljo rassaa vaikkei toimi sähkömittarit ja vesipunput ja ilmastoinnit.


1 kommentti:

tintin kirjoitti...

Nyt on ihan vaan huudahdettava, että kiitos tosi paljon todella mahtavasta ja viihdyttävästä blogista. Toivottavasti jaksat kirjoittaa tätä vielä pitkään!

Tsekkaa myös nämä