sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Myrsky piipahti

Meijän yli pyyhkäs eilen ihan älytön myrsky, luonto näytti jälleen et kuka täällä komentaa ja ketä täällä totellaan.

Mie huomasin että jotain tavallisesta ukkosmyräkästä poikkeevaa on meneillään kun kissakauppaan törähti joku 10 ihmistä kirkuen sisään. Kurkistin ulos ja siinäki oli porukkaa pitämässä saetta ja osa höpötti tohkeissaan. Sitte siitä kannettiin tajutonta pimatsua (kissakaupan kuppilassa on duunissa yks yhtenään pyörtyilevä pimu, luulen että se oli taas sama tsirbula) ja oli itkeviä tätejä. Totesin että nyt on lähettävä kattomaan et mitä vittua tuolla tapahtuu.

Tuuli oli yltyny sellaseks ettei rannalla meinannu pysyä pystyssä. Veneet meni meressä miten sattuu, puita kaatuili ja tavaroita lenteli. Hurja meininki, jollasta ei täällä juur ikinä koeta. Yks paikallistuttu sano että kerran on hänen elämäsä aikana ollu vastaavanlainen puhuri.

Oli parasta koittaa pysyä sisätiloissa, mutta miulla tietysti huoli omasta Palatsista ja kissoista, joten lähin tuulia ja kaatuvia puita uhmaten kaahaamaan kotiin. Tiellä oli puita nurin, Golfille rojahtanu pari puuta, polut täynnä oksia ja muuta silppua.

Kotona Palatsi pystyssä, ainoostaan osa pihan aitaa oli lentäny ns. huitzin nevadoihin.

Luonnollisestikin sähköt meni poikki ja koko saari on ilman sähköä edelleen, ollu kohta vuorokauden. Puita meni nurin niin kovin että tuol on sähköjohot rempallaan joka suunnassa. Huhu kertoo että menee 3-5 päivää ennenku tilanne korjaantuu. Saatana miä sanon, alkaa jo nyt olla sietokyky kovilla. Sähkö on ihana asia ja sen ymmärtää kunnolla vasta sitte ku sitä ei ole. Miä en ehkä pysty yhtään yätä nukkumaan enää ilman että tuuletin toimii. Hukun hikeen ja nihkeyteen.

Samaan aikaan kun tää mahoton hurrikaani vai mikä olikaan täällä kaato puita ja heitteli kattoja ja upotti veneitä (joku ties kertoo että 18 venettä uppos eilen myrskyn aikana), ni Kouvostoliiton jätkät veti hirsiä. Toinen vieläpä mökkisä terassilla, eikä ne tienny tuan taivaallista mikä maalimanlopun meininki ympärillä jyllää. Hyvät unenlahjat on joilleki suotu.

Kas, alkaapi akku loppumaan niin tietsikasta ku puhelimestaki. Enkä jaksa lähtiä tänää ettimään mitään generaattorimestaa missä sais ladattua mitään eli molo vaan, palataan huomenissa, jos kissakaupalla toimii sähköt!

1 kommentti:

Varrenmaki kirjoitti...

Hei!

Etelän Suomen Sanomissa oli tänään 1.3. koko sivun juttu sinusta. Palaan vielä lukemaan blogiasi, kunhan saan aamukahvikuppini täydennettyä.
Olen aikalailla ikätoverisi ja miettinyt kovasti omaa tulevaisuuttani. Minulta odotetaan viiden tai kymmenen vuoden suunnitelmia, mutta jaan ajatuksesi täysin samoilla sanoilla "Asioilla on tapana järjestyä".
Kiitos!
Toivotan Sinulle onnea ja menestystä valitsemallasi moottoritiellä :)

Tsekkaa myös nämä