tiistai 18. elokuuta 2015

Ootsiä Hiekkakikkarelainen?

Tihihihi. Lukasin hauskan artikkelin Balin expateista, tai et niiku mistä tietää et oot semmoin. Monet kohat sopii kyllä Hiekkakikkareeseenki, mutta tuunaanpa hiukan.

Taiat olla Hiekkakikkarelainen, sikäli mikäli jos....

1. Et koskaan mene vapaaehtosesti saaren keskustaan. Stressaat päivätolkulla jos sinne hulinaan on syystä tahi toisesta pakko mennä. Muutenki siun saari kutistuu koko ajan, oma mukavuusalue tiivistyy. Et oo vuoteen käyny tois pua saarta ku et saa aikaseks. "Ens viikolla pyäräilen saaren ympäri". Niinpä vissiin.

2. Raivoat, kun ihmiset ei tajua kävellä tai pyöräillä vasemmalla. Kaikenlaiset saatanan törpöt liikkuu laumoina ja tukkii koko tien, etkä pääse posottamaan ohi ilman vimmaista kilikellon paukutusta. (Seuraavaan fillariini asennan singon).

3. On ihan normaalia, että kotimurjun sisustus koostuu pääasiassa kannellisista muovilaatikoista. Niitä on myös keittiö täynnä.

4. Et omista kenkiä, farkkuja, etkä mitään hihallista. Mutta siulla on vähintään 10 saronkia, jotka toimii peittona, mekkona, pyyhkeenä, pöytäliinana ja ihan minä tahansa.

5. High season ajaa hulluuden partaalle. Liikaa ihmisiä joka paikassa. Menisivät jo pois, että myö vakiasukkaat saatas olla rauhassa. Täällä mitään elämää tarvita.

6. Pidit kissoista tai ei, siulla on niitä vähintään viis. Jollain saattaa olla niitä jopa 30. Kenelläköhän?

7. Menopelien ykkönen on rämä fillari jossa jarrut ei toimi

8. On ihan normaalia että sähköt pätkii ja vettä tulee sillon kun vettä sattuu tuleminen huvittamaan. Ladattavat taskulamput rules. Kylppärissä on saavi jossa on varuiks vettä. Jos oot muistanu sen täyttää. Useimmiten et oo muistanu.

9. Moikkaat tuntemattomia ja saatat jopa kysyä mihin ne on menossa. Etkä itekään hermostu jos sitä siulta koko ajan kysytään.

10. Puhut sujuvaa reggae-englantia höytettynä indonesialla, myös enklanninkielisten kavereittes kans. Ya, let's go there besok. Astaga! Ayo!

11. Silmä on tottunu lyhyisiin kapeisiin ruskeisiin miehiin. Tuijotat monttu auki jos kadulla kulkee pitkä ja raamikas bulekönsykäs. Että onpa iso ja hiano, saispa tommosen!

12. Et oo milläskään jos tuut hyvin syödyltä lomalta ja siun kaverit totee että ootpa muuten paljo isompi ku ennen reissua.

13.  Perseessäs on jatkuva ihottuma ja hikinäppylöiden armeija.

14. Et meikkaa ja tukanki leikkaat ihan itte tylsillä saksilla. Naps vaan sieltä missä hapsottaa tai on takku. Mitä välii! Ei mitää!

15. Kyllä, ilta tuntuu viileeltä jos asteita on vaan 28. Jos mennään johonki 25 asteeseen ni nukut hampaat kalisten villasukat jalassa ja verkkareissa ja hupparissa saronki- ja pyyhepinon alla. Peittoohan siulla ei tiätenkään ole.

16. Maalis-huhtikuussa oot kurkkuus myäten täynnä sadekautta ja mudassa tarpomista, mutta jo kesäkuussa alat kirota kuivuutta ja haaveilet viikon kestävistä rankkasateista.

17. Makuhermos on sujut makean pullaleivän kanssa ja oot hyväksyny sen asian, et juusto ja voi maksaa ihan vitusti.

18. Piänet vaihtorahat tulee yksittäispakattuina ydinpommin kestävinä mininakkeina ja se on ihan ok. Kissat tykkää nakeista.

19. On ihan normaalia, että tien tukkeena saattaa olla lauma lehmiä tai kanoja. Tai että joudut hyppäämään pusikkoon kun vastaan juoksee karannu hevonen.

20. Haikailet "vanhoja hyviä aikoja" ja kiroat saaren uusia kotkotuksia (KUKA TARVII KEBAB-KUPPILAA INDONESIASSA????) mutta silti oot joka aamu ihan liäkeissä, että saat herätä täällä Hiekkakikkareella ja kuttua tätä kodiks.


Joo, Listaa vois jatkaa loputtomiin mutta riittäkööt nua.

Eilen oli muuten Indonesian itsenäisyyspäivä. 70 vuatta täytti itsenäin Indonesia. Sen kunniaks rantaraitti koristeltiin punavalkosil sateenvarjoil. Aika kivalta näytti.

Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä