torstai 3. syyskuuta 2015

Ei! Kaikki on kielletty!

Koitin posottaa kissakaupalle suorinta reittiä mutta oli roadblock.
Uutisia lukiessa selväks on tullu, että Mordor on seonnu. Koko maailma on seonnu. Ahistaa ihan saatanasti.

Hiekkakikkare on myös vähän seonnu. Eilen äkänen ihmisjoukkio meni ympäri saarta ja kaikki hostellit ja backpacker mestat sulettiin. Asiakkaat pihalle ja lappu luukulle että saaren piällikön määräyksestä tämä paikka on toistaseksi kiinni.

Aiheesta oli huhua jo jonkun aikaa, mutta eilen on kaikki laitettu kiinni. Taustalla on se, että hostellit ja vastaavat vievät asiakkaat pieniltä paikallisten omistamilta homestay-mestoilta. Tuli ukaasit että ei saa olla enää majataloja joiden nimessä on sana hostel tahi backpacker, eikä saa olla enää huoneita joihin majoittuu enemmän kuin 3 ihmistä.

Yleinen luulo oli että kuhan taas puhutaan ja uhotaan, mutta indonesialaiseen tapaan tässä oo mitään kiirettä käytännöntoimiin. Mutta kuinka ollakaan....

Kaikki mestat laitettiin eilen kiinni ja asiakkaat heitettiin pihalle. Luonnollisestikin samaan aikaan toisaalla kaikki kämäset pienet homestayt vähintäänkin tuplasivat hintansa. Että nyt tulee helppoa rahaa kun liki tuhat ihmistä potkastaan hostelleista ulos ja ne tietty tulee ettimään muuta majotusta. Miljoona rupiaa jostain kuppasesta komerosta, mahtava diili! Melkosen täynnä tais olla veneet eilen kun reppureisaajat lähti laumoina menemään, eihän ne tietenkään tänny jääneet nyljettäväks..

Ihmettelinkin kissakaupalle tullessa tuossa aiemmin tänään, että onpas oudon hiljanen tuo rantaraitti, mutta kai ny on jos lähemmäs tuhatkunta ihmistä on eilen lähteny kälppimään.

Mutta osoittahan tuo hostellien väkisinsulkeminen sen, että kun tarpeeks halutaan niin täällä kyetään laittamaan säännöt voimaan ja niiden noudattamista valvomaan. Harmillista, ettei vastaavaa toimeliaisuutta näy esim. roskahommissa tai muissa. Ei sais kipata jätteitä mihin sattuu mutta niin vaan jos jossain on tyhjä tontti niin paskalla se täyttyy ihan välittömästi. Biljardipöydät on saarella ollu aina kielletty, mutta kun sellaset ilmestyy paikallisten omistamiin ökyesortteihin ni antaa olla vaan.


Ongelman taustalla lienee loppujen lopuks se, että täällä on viime aikoina rakennettu niin vimmatusti ja petejä on tarjolla niin perkeleesti, ettei kaikille ees nyt high seasonin aikaan millään riitä asiakkaita. Lisäks nää hostellit ja muut on ollu aika lailla länsimaisten omistuksessa, ja kateus nostanu päätään. Vaikka mestat työllistääkin ihan helvetillisen lauman paikallisia, jotka siis nyt kaikki ovat eilisestä lähtien ilman duunia. Napinaa on ollu siitäkin, että hostelleillä on nettisivut ja varaussysteemit ja jengi buukkaa niistä majotuksen etukäteen. Eivät siis tallusta pitkin saarta hikee valuen ja ole pienten majatalojen pyydystettävissä.Suletut hostellit ja muut nyt rustaavat vimmalla konseptiaan uusiks ja remppaavat huoneita jotta noudattavat uusia sääntöjä. Suurta kekseliäisyyttä on osottanu mm. entisen Gili Hostelin muuttuminen Gili Beach Bum HoXtel -nimiseks. Tämä nimi siis ainaki toistaseks. Kyllä varmaan kohta äkätään kieltää myös Beah Bum -termi sekä Hoxtel-sana.


Välillä täällä kyllä saa raapia päätä et mitä vittua nyt taas.Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä