maanantai 29. helmikuuta 2016

Jos olet lottovoittajien maasta lähtenyt, niin takasin ei ole tuleminenIltasanomat haastatteli aiheesta, että miltäs nyt tuntuu kun siellä tropiikissa on jo jokunen vuosi lorvailtu. Tiedän, lupasin jossain kohin, että eiköhän tää miun stoori oo jo loppuun kaluttu, mutta kun tässä jutussa oli vähän uutta näkökulmaa (ja ostivat muutaman kuvan jutun kylkeen) ni okei sitte. Olen huono sanomaan ei, sehän on jo ihan selvää kaikille, ja kun yhteyttä ottaneet toimittajat oli sitä mieltä, että kyllä miusta vielä voi ammentaa ni menkööt ny. Lähipäivinä tulee yks toinenki haastis julki, siitä lisää sitte kun se on tiedon valtatiellä luettavissa.

Eniveis, vannoin, etten mene lukemaan Iltiksen juttuihin tulleita kommentteja mutta menin kuitenki. Ei siellä sinänsä mitään uutta tullu, mutta kuitenki hiukkasen taas oon että mitä helvettiä. Okei, paljon oli positiivistakin ja sellasta komppausta että hyvä meininki, mutta sitte tää joukko kitisijöitä. Että eikö voi kissoja steriloia Suomessakin, eikö voi Suomessakin istuskella tekemättä mitään ja kyllä voi Suomessakin elää persaukisena eikä vaadi paljon ees yrittämistä. Ja tämä että entäs sitten eläkepäivät ja kun sairastut ja turha sitten tulla tänne MEIDÄN VERORAHOILLA hoidattamaan ittiäs kun on syäpä.

Olen koko ajan täälläkin ollessa maksanu veroja Suomeen, silloin kun jotain tuloja on ollut. Vaikken ole Suomessa edes asunut niin kyllä MINUN VERORAHOILLANI on siellä hyysätty ja hoidettu ja rakennettu, vaikka samaan aikaan Suomen KELA on jo miut potkassu pihalle sosiaaliturvasta. Näin ollen jos vaikka Suomessa lomaillessani joudun käymään siellä lääkärissä, kenenkään verorahoilla siitä ei senttiäkään kustanneta. Ei edes omilla ihan itse maksamillani verorahoilla.

On käsittämätöntä tää asenne, että jos olet lottovoittajien maasta lähteny ni takasin ei ole tuleminen. Ja se, että pitäis kiltisti raataa persäsuoli punasena töitä ja sitte kun on ansainnu eläkkeensä ni sitte senku menee vaikka käymään Kanarialla jos haluaa. Kuka tässä tietää että elääkö mihinkään maagisiin eläkevuosiin saakka? Ja onko silloin enää siinä kuosissa että pystyis vessaa kauemmas matkustamaan? Moniko unelma jää toteuttamatta, kun niitä aikataulutetaan aina, että SITTEN KUN.... ????

Olen Suomen kansalainen ja sellaisena pysynkin ja jos jossain kohtaa haluan palata sinne Mordoriin niin aivan laikka punasena ulvoen tulenkin. Minulla on siihen lupa ja oikeus. Tulen ja vien teiltä kateellisilta ruikuttajilta ihan kaiken, niin verorahat kuin eväätkin!

Suomalainen mielenlaatu on erikoinen asia. Parhaimmillaa upeaa luovaa hulluutta, joka synnyttää valtavan upeita asioita, mutta pahimmillaan tätä kateellista kitinää, jonka taustalla on valtava pelko siitä, että jos joku saa jotain, niin se on minulta pois. Tästä varmaan kumpuaa myös tuo järjetön rasismi ja raiskaushuutelu, jota on saanu uutisista silmät ymmyrkäisnä seurata. Välillä todellakin ihmettelen, että mitä helvettiä siellä oikein tapahtuu.


Tunnustettakoon, että ehkä ite kelasin aika samalla tavalla joskus vuosia sitten. Kun luki juttuja ihmisistä, jotka on hypänny pois oravanpyörästä ja tehneet erilaisia, erikoisia ratkaisuja. Puhisin aina että vitun hippi, menis tuokin oikeisiin töihin. Mutta samalla kyllä erittäin hyvin tiedostin, että moiset ajatukset kumpus lähinnä siitä, että olin ihan syränjuuriani myäten kateellinen. Että joku tekee tyystin toisenlaisia ratkaisuja ja ehkä jopa -herran piaxut- löytää sitä kautta jonkinlaisen tarkotuksen elämälleen, löytää onnellisuutta ja mielenrauhaa. Kun samaan aikaan ite oli kanootin kokonen molo ottassa joka helvetin päivä ja kaikki tympi ja ahisti, niin oli helppo kohdentaa paheksuntaa niihin, jotka on saaneet aikaseksi repiä ittensä irti siitä perinteisestä, hyväksytystä kaheksasta neljään elämästä.

Kuvittelin myös aina, että nää elämäntapainkkarit jotka poikkeaa käsikirjotuksesta, on rikkaita onnenpossuja. Että joku loputon rahasammio niillä on, mistä voi ammentaa foevaah siinä kun samalla ettii ittiään ja halailee haaremihousut lepattaen jotain palmuja jossain päiväntasaajalla. Vasta kun ittellä tuli mittari täyteen ja päädyin tähän ratkasuun, niin tajusin että ei tarvi olla omaisuutta alla. Kysymys on vaan asioiden laittamisesta sellaseen tärkeysjärjestykseen, joka mahdollistaa kohti sitä unelmaa ponnistelun.

Tätähän olen jankuttanu täällä jo vuosikausia. Sitä, että kaikki on mahdollista jos tarpeeksi haluaa. Tai kaikki ja kaikki.... kaikki sellaset asiat, jotka on vaan siusta ittestäs kiinni. Kyllä miäkin haluaisin olla naimisissa Robbie Williamsin kanssa, mutta koska se asia vaatis että Robbie on samaa mieltä, niin ehken ala tuhlaamaan paukkuja siihen unelmaan.

Toistan viä tähän lopuks tämänkin mantran jota koko ajan hoen: asioilla on tapana järjestyä, tavalla tai toisella. Ja jollei ne järjesty, niin ehkä silläkin on joku tarkoitus.

Jos ei mitään kokeile, ei voi koskaan tietää miten ja mihin elämä ois kuljettanu. Mielummin sitä siinä krematorion uunin luukulla miettii tehtyjä asioita ja koettuja juttuja, kun haikailee sitä että voi paska kun ois pitäny, mutku en sit kuitenkaan. Ja siinä kohin se on vähän myähästä katua ja jossitella.

Miettikääpä sitä.
14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitapa tahan muuta sanoa ku etta NAIN JUURI!!!
Hyivn saa vedat =D

heti kirjoitti...

Älä huoli, suomessa on nyt kitinävaihe menossa.
Kaikesta hyvästäkin kaivetaan se paska ensin esiin.

Voimia sinne, terveyttä kissoille.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi sä olet joutunut maksamaan veroja Suomeen? Itse siirsin verojen maksut heti muuttopäivästä uuteen maahan ja vaikka Suomen verottaja itkien yritti laittaa vastaan niin eivät voineet mitään kun uusi asuinmaa ilmoitti, että meillä on nyt verotusoikeus. Kelalle makselin kyllä viisikin vuotta, mutta se oli oma ratkaisu.

Pepi kirjoitti...

Suomi nyt vaan on kateellisten kitisijöiden luvattu kultamaa ja anonyymina on niin helvatan helppo olla ihan mitä mieltä vaan, mistä vaan ja kenelle vaan. Varsinkin sille joka on uskaltanut tehdä jotain toisin.
Mä vaan ihan rehellisesti kateellisena jumitan täällä mordorin ikitalvessa kesää ja siirtolapuutarhailua odotellen. Onneks on tätä palloa tullut sen verran siellä sun täällä tallattua, että kateus pysyy siedettävissä mittakaavoissa ja osaa nauttia siitä mikä nyt on elämässä parasta: nuo ihanat lapsenlapset, nekin kun on pieniä vain hetken!

Matkatar kirjoitti...

Kyllähän osasit taas hyvin ilmaista asian jota itsekin välillä ajattelen. Mukavia oleiluja sinne hiekkakikkareelle!

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvin kirjoitit taas, ne kitisijät ei vaan ole vielä tajunneet mitä ihminen eniten katuu kuolinvuoteellaan, sitä ettei tehnyt sitä tai tätä tai jossitteli, eikä eläny oman näköistään elämää! Eikö tää ole jo tutkittukin juttu. Samalla tavalla itsekin mietin, että mistä sitä tietää vaikka ei enää oikeasti sitten myöhemmin pysty esim sairauden vuoksi tekemään ja matkustamaan jne mitä nyt kukin haluaa elämältään. Tsemppiä sinulle (ja kissoille)!!

Anomyyni kirjoitti...

Kun suomessa siirryttiin pyyntitaloudesta maanviljelytalouteen ja luonnonuskosta kristinuskoon, pääsi valallle käsitys että onnea on maailmassa vain vakioitu määrä. Jos toisella oli enemmän onnea kun toisella niin se oli aina itseltä pois. Siksi kätkettiinkin pitää onni vakan alla. Hassua miten sitkeässä nämä uskomukset edelleen elävät.

Katju kirjoitti...

Aamen. Ja kyä näin o. Kiitos taas ja kivoja päiviä sinne kaukomaille!

Anonyymi kirjoitti...

Omasta kokemuksesta voin sanoa etta suomeen palaaminen ei ole helppoa. Siis sosoaaliturvan yms kannalta jos sen kerran on menettanyt. Miksi maksat muuten veroja suomeen? Jos et ole suomessa kirjoilla, etka siella toissa, ei verotkaan sinne kuulu.

Patzy kirjoitti...

Selvennän tota verotushommaa: olen ollu Suomessa kirjoilla (vailla vakituista asuntoa olevana luuserina) viime vuoden lokakuun loppuun saakka. Vasta silloin sain täällä oleskeluluvan, eli siirryin virallisesti Indonesiaan kirjoille.

Suomeen olen maksanu veroja Suomesta tulleista tuloista (oli alussa palkkatuloja, sitten oli vuokratuloja, sitten sillon tällön kirjotuspalkkioita ym.... nämä kaikki on nykyään muisto vain). Ja näemmä näin se menee edelleen jos ja kun Suomesta jotain pieniä tuloja saan.

Anonyymi kirjoitti...

Täyttä asiaa!!!
Moni unohtaa, paljonko perheettömät duunarit veroa työstään Suomeen on maksanut vuosikymmenienkin varrella saamatta paljoakaan vastinetta rahoilleen.
Nauti nyt hedelmistä, joita olet kasvatellut uupumusrajoilla! Menköön valittajat itseensä ja miettiköön, mikä on valituksen todellinen syy, kenties omat haaveet, jotka itse on sössinyt omalla toiminnallaan.
Jos ihminen on itseensä tyytyväinen, se ei ole kateellinen.
Mahtavaa jatkoa hiekkakikkareelle!
Mekin olemme irtaantumassa lottovoittomaasta tänne pallon toiselle puolen.

Anonyymi kirjoitti...

Aa, no sit! Tosiaan, jos olet suomessa vuokrannut asuntoa niin sinnehan ne verot on mennyt. Milloin sinut muuten poistettiin sosiaaloturvasta? Lokakuussa vai jo sita ennen?
Sori kun kyselen. Itsekin olen asunut paljon ulkomailla mutta sitten kun erehdyin muuttamaan Suomeen takaisin, kaikki meni vituralleen juuri tuon sosiaaliturvan kanssa.

Patzy kirjoitti...

Kelahan heittää pihalle jo vuoden ulkomailla lorvailun jälkeen, eli monoa sieltä tuli jo vuoden 2012 lopulla.

Petra kirjoitti...

Juuri nain! En tajua miten tama sun blogi on menny multa ohi, no parempi myöhaan kun ei koskaan :) Viime vuonna oltiin kesalomalla Suomessa, kahvilassa mieheni ja tytön kanssa kun naapuripöydasta alkoi murina etta siina ne nyt ulkomaalaiset istuu kahvilla, mista niita riittaa blaablaa...ihan vaan lomalla ollaan, ei tultu sun pullaa syömaan. Olen monesti miettinyt etta Suomen verotusyhteiskunnan huonoin puoli on tuo kummallinen ajatus etta se on suljettu yhteisö josta ei parane poistua mutta uusia tulijoitakaan ei suvaita.

Tsekkaa myös nämä