sunnuntai 12. elokuuta 2018

Meillä on sähköä ja vettä ja kissanruokaa!

Lauantai 11.elokuuta - ÄKSÖN! VETTÄ JA SÄHKÖÄ JA KISSANRUOKAA!

Heräsin viiden maissa maanjäristykseen. Muutaman sekunnin rytkytys, sen verran iso että herätti, mutten jaksanut edes nousta sängystä. Näitähän riittää. Polttelin terassilla tupakkia ja odottelin auringonnousua. Kun tuli valosaa, kävin kaupalla kattomassa emon ja pennut. Yksi pentu oli kuollut yön aikana, oli odotettavissa, muut vauvat yhä hengissä. Äitikissa imetti mieluusti ja osotti muutenkin normaalia kiinnostusta kakaroitaan kohtaan. Kaikki hyvin.

Äitikissa ja kuusi vauvaa. Kaikki on taas ihan hyvin.

Kahvin keittelyä ja jotain puuhastelua puuhastelun vuoksi. Kaikki kytättiin kelloa.

Ilmassa nimittäin oli vähintäänkin kutkuttavaa jännitystä: vesilaitos ilmotti eilen että kello yheksän aamulla alkaa vettä lorottamaan, olkaa valmiina, ja ne kellä ei ole vielä sähköä niin generaattorit laulamaan, pumput käyntiin ja vesitankit täyteen.

Meillä Palmsilla alkoikin vesisammiot olla melko tyhjillään, ilman lisävettä suihkussä käyminen loppuisi parissa päivässä. Joten tää veden saaminen oli aika helvetin kova juttu. Jos vettä tulee ja saa ittensä kerran päivässä kuurattua hiestä ja paskasta niin erittäin jees!

Ja tadaa: vähän ysin jälkeen vettä rupes tulemaan. Kissakaupalla ei ole mitään varatankkeja vaan sinne vesi tulee suoraan putkia pitkin vesilaitokselta. Ai että kun sai hanasta vettä! Sai siivottua vähän paremmin ja täyteltyä vesipulloja kissansyöttörundeille, pysty laittamaan nyrkkipyykkiä likoomaan ja touhuttua muutenkin.

Heti aamusta kissakaupalla ramppasi porukkaa hakemassa kissanruokaa ja tajusin nopeesti että kissanruokavarasto hupenee parissa päivässä jos tahti on tämä. Lisää pitää saaha ja vähän äkkiä. Eläinkauppa Lombokilla, mistä yleensä haen autuokuormallisen kissanruokaa kerran pari kuussa, olisi kyllä auki mutta kertoivat ettei heillä ole yhtään isoja ruokasäkkejä, kai on mänt eikä tietoa millon tulee lisää. Rupesin viestittelemään ympäriinsä, muihin eläinkauppoihin, järjestöihin Balille, tutuille ja puolitutuille. Huutelin facebookissa että tietääks joku mistä sais lastin isoja kissanruokasäkkejä. Tuttavan autokuski sattu olemaan lähellä jotain eläinkauppaa Lombokilla, ja lähetti kuskin sinne tsekkamaan mitä ois saatavilla. Sieltä löytyi kaks 20kg säkkiä ja erä pienempiä 8kg säkkejä. Piti sitten soittaa sinne ja mie jos kuka vihaan puhelimessä puhumista yli kaiken, mutta eniten vihaan puhelimessä puhumista kielellä jota en kunnolla osaa. Eläinkaupan setähän ei sanaakaan englantia puhunu. Sain asiani kuitenki jotenki mongerrettua ja hoiettua ja tilasin vaatimattomat 80 kiloa kissanruokaa, maksoin pankkisirrolla, autokuski otti sapuskat takapaksiin, hoiti ne veneelle ja tänne Hiekkakikkareelle. Gili Eco Trustin tiimi botskia vastassa ja supersankari Phil polkas 80kg kissanruokaa kaupalle. Puuh, asia vähäksi aikaa hoidossa.

Phil tuomassa 80kg kissanruokalastia . Ei, mie en tiiä onko Phil vapaa vai varattu. Sitä on jo akat ympäri maailmaa kyselleet sen jälkeen kun tän kuvan eilen someen tööttäsin.
Kun olin saanu akuutin kissanruokapaniikin hoidettua niin tuttava täältä laitto viestiä että hei on tulossa kissanruokaa saarelle hevos-avustus-lähetyksen mukana, että etkö siä sitä tiiä. No vittu en täiiä kun kellään ei oo näköjään käyny ees mielessä että kissanruoka saattais olla asia joka saaren yhtä ja ainoota kissamuijaa vois ehkä hiukkasen kiinnostaa. Pää meinas räjähtää, enhän käyttäny ku jonkun 2-3 tuntia aamusta ja reilut 2 miljoonaa rupiaa siihen että saan kissanruokaa jostain säädettyä.

No whatever, pääasia että mirreillä ruokahuolto pelittää myös ensi viikolla. Lisää kissanruokaa on tulossa muualtakin, tiettävästi joku eläinkauppa Balilta lahjottaa 200kg ja mm. Villa Kitty Balilla kerää lahjotuksia joilla ostetaan meiän mirreille mässyä. Ja nyt kuulun myös johonkin helvetin poniryhmään whatsappsissa, jotta voin ihan itte seurata missä eläin-aiheiset avustuskontit ja muut lähetykset on menossa, ni tiedän millon sitä safkaa saarelle tulee.Kun tää kissanruoka-homma oli selvitetty ni oli aikaa muille asioille. Vihdoin blogipäivitys. Kissanruokintarundi. Tuttuihin törmäilyä. Mun vakkari tupakkikioskin setä tuli vastaan ja ikinä ei olla juuri mitään juteltu ku huomenet ja moikat, mutta nyt vaihettiin kuulumisia. Niin kivaa nähä tuttuja naamoja, tuo vähän sellasta normaaliutta kaaokseen.

Iltapäivästä Palmsiin pärähti joku kypäräpäinen gubbe. Jumalauta, sähkölaitoksen jätkä! Halus tsekata kaikki tienoon pömpelien sähkömittarit, kyseli onko generaattoria käytetty ja jos on ni onko kaikki toiminu okei. Kyllä ja kyllä. Jätkä totes että asia kunnossa, teille lojahtaa kohta sähköt päälle.

Puolisen tuntia ja jumalauta, sähköä on! Pätkiväistä on sähkömme yhä, hän tulee ja menee, mutta että sitä on! Ihme keskellä katastrofia!

ALLE VIIKKO siitä kun koko saari ja Lombok järistyy pillun päreiksi ni meillä on jumalauta vesi ja sähköt päällä!

Indonesia - maa, joka jaksaa hämmästyttää aina uudelleen.

Tästä tää Hiekkakikkare 2.0 alkaa nousemaan! Jee!


Lopuksi infoa heille ketkä haluaa jeesata rahallisesti, avustuksia kerätään tsiljoonalla tavalla mutta tässä nyt muutama vinkki:
- Pituq Community Foundation pituq.com on suomalaisen Jaanan vetämä homma ja tekevät tuolla Lombokilla yötä päivää duunia tuhoalueilla
- Mun kissaprojektille voi lahjottaa tätä kautta: Cats Of GiliIsoista kissanruokasäkeistä teen tämmösiä pienempiä nyssäköitä joita annan ihmisille jotta saavat kissansa syötettyä.


Käyn joka päivä ruokkimassa lähialueen kissat (Gili Eco Trustin kissapartiot hoitaa muun osan saarta). Kuvassa Mini-Stigu, mun vanha tuttu kissa jo vuosien takaa.

Kakkosen Koralbiitsin uima-allas on tässä kunnossa.

Indonesian valtion tiedote maanjäristykseen liittyen. Meillä on odotettavissa vielä 2-3 viikkoa jälkijäristyksiä.

Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä