torstai 17. toukokuuta 2012

Kissabulanssi

Meijusuvas ja Pirkko ottaa kohta matsia

Moi, tyypit. Kiitän kommenteista, oon ihan nolona ku kehutte, mut jatkakaa ihmees.

Täs tulee nyt melkeesti oikeestaa pelkkää kissa-asiaa, koska sillä rintamalla on nyt tapahtunu taas. Taulapää-Paula on ilmeisesti jatkanu matkaa, eilisaamun jälkeen häntä ei oo näkyny eikä varsinkaan kuulunu. Mutta oli sen verran terhakkaan olonen otus, että hää varmasti pärjää ja ehkä johonkii osaa asettua olemaan, eikä vaan piipahtele koko rannan pätkän kaikissa kuppiloissa käymässä. Ties vaikka vielä törmätään. En oo hänen suhteen lainkaa huolissani, enkä luojan kiitos ehtiny ihan kauhiasti kiintymään, et eroahistus ei tässä oo järin rajuna niskassa.


Bali pilvien seassa ja laskeva arska vieressä
Mutta ku yks läks ni tuli toinen tilalle. Miä olin toissailtana tuol tois pua saarta kattomassa komeen auringonlaskun, ku vihdoinki oli keli sellanen että ei ollu pilvet eessä. Balin tulivuoret siinti horisontissa ja arska laski komeilla väreillä. Huikee shou, kyllä toi luonnon valoshou aina kaikenmaaliman ekkupeltomäkien tekeleet päihittää kuuskuuskuus-nolla, sanokaa miun sanoneen.  Siel oli aurinkonlaskun paarissa muutenki riehakas meininki, koitin siinä jossain reunimmaisessa pöyässä parhaani mukaan yksin murista kirjani kans, mutta siitä mitään tullu. Ku yhet huumekauppiaat sai siitä ajettua pois ni jo oli seuraava jonossa. Yks sinnikäs yritti avuliaisuus-taktiikkaa, haki miulle kaljan ja katto sen jälkeen olevansa oikeutettu istumaan ihan vitun viereen omistajan ottein, siihen sätkää käärimään ja tekemään itteensä tykö (olikohan toi nyt sellanen gili cowboy eli kikkolo? Ei se ainakaa komee ollu). Mutta ku tyrmäsin pössyttelyt ja sit ku se tiedusteli voitaisko kuitenki jatkaa iltaa ja yätä yhessä ("can you be with me tonight, jees?") ja totesin et ei voia, miä en oo nyt sellasta seuraa hakemassa, ni en kerenny ees moimoita sanoo ku se oli jo vaihtanu seuraavaan pöytään jonkuu toisen pimun kylkeen lässyttämään. Toivottavasti se flaksi jostain löyty. Eiköhän.

Mutta ku sitte oli jo ilta pimentyny ja lähin siitä polkemaan kotio, ni keskellä ei mitään pimiää nään ku joku pieni möykky keskellä tietä mitä eessä menevät fillarit väistää ja miul jo nous heti kissa-pulassa-antennit ihan sojoon ja vittu, ihan saatanan pieni kissanpentuhan se siinä huutaa patti punasena keskellä tietä. Takaa tulee heppataksi-armeija kauheeta kyytiä, ja miä ihan hädässä vippaan fillarin puskaan ja syöksyn nappaamaan sen tolvanan pois tieltä ja heppojen alta. Mitä vittua? Kohassa missä ei oo lähellä MITÄÄN pojottaa kissavauva, joka on hyvin, hyvin ihmisystävällinen, ei pelkää näemmä mitään, eikä kyllä tajuakaan mitään kun keskellä tietä pimeessä istuu vaikka hevostakseja ja fillareita menee eestä ja takaa hirveetä kyytiä koko ajan. Nappasin mirrin pyöränkoriin ja aattelin et vapautan sen vähän matkan päässä olevan ekan resortin pihaan, sieltä sen on pakko olla tullu ku muutakaa ei lähellä ole. Mutta eihän se pölvästi siihen jääny vaan huus naama punasena vaan ja paineli takasin tielle. Ihmisiä pysähteli siinä ja kaikki vaa et ou-mai-gaad-miten-söpö ja jatko matkaa ja miä touhotan ikiliikkujan lailla kissan kantamista resortin pihaan ja sama uusiks sekunnin päästä ku se on juossu takasin tielle.  Kas, mikä neuvoksi? En ois halunnu sitä pientä siitä omilta huudeiltaan mihinkään viiä, selkeesti ois emon tarpeessa viel, mutta en ois ikinä saanu sielulle rauhaa jos oisin sen vaa jättäny sinne tielle istumaan ja oottamaan et millo ajaa heppataksi yli. Ei auttanu muu ku kissa pyörän koriin, fillarista tuli kissabulanssi, ja hirveetä kaahausta kotiin. Vieläkin on vähän omantunnontuskia että teinkö väärin, ehkä sen emo oli jossain lähellä, mutta miä en siinä tilantees muutakaan keksiny ku pakata mirrin mukaan.

"Jos on kissa bulassa, soita paikalle kissabulanssi!" Tämmösen palvelun ajattelin nyt sitte perustaa. Joo.


Kissabulanssin kyydillä tulin ja tähän miä jään
Kissavauva on nyt siis tässä miun pesueessa uutena jäsenenä ja hällä on lokosat oltavat. Hää on hyvin, hyvin pieni, arvioisin sellasta 7-8 viikon ikää. Silmätkii on viel sinertävät, saa nähä minkä väriset niistä tulee. Mutta syö omin nokkinee jo, osaa murista muille jotka tuppaa samalle ruokakupille ja on kovin hellyyttävä. Aika rajua imemisrefleksiä on vielä, koittaa ihan raivolla imee miun sormia ja varpaita ja läskejä ja hermostuu ku uus äippä ei eritä sapuskaa ihohuokosistaan vaan nappaa vaan niskasta kii ja nostaa maitokupille. Oon pitäny nyt pari yötä sen miun mökissä nukkumassa, että pysyy tallessa ja tajuaa et tässä on uuen kodin huudilot, mut ens yönä koittaa ulkoruokinta. Saa koisia täs miun terassilla, missä Herttakii nykysin yönsä nukkuu.

Harvoin noin pienen kissanpennun kans oon ollu tekemisissä. Nyt vasta oon hokannu et vittu kissanpennuilla on isot päät. Ihan ku tuonkii kuuppa ois yhtä iso ku koko muu kroppa yhteensä.


SAINIn melkeen kalju tassu
Mirrivauva on tyttö ja sen nimeks tuli SAINI (kirjotetaan isoilla kirjaimilla, en tiiä miks, mutta tuntuu oikeelta). Siitä piti tulla SAIMI, koska niiku kaimallaan Hoyerilla ni tälläkin on karvanpuutosta. Kulmakarvat kyllä on, mutta toinen etutassu on melkeen kalju. Siksi SAIMI, joka muuntui baarin poikien vaaimuksesta muotoon SAINI, koska yks keittiön pimu on Saini, ja heist on hauskaa et kissalla on sama nimi. SAINI it is. Ja tässä SAINI nyt hilluu ja miä kannan maitoa kaupasta ja piän huolen et ruokaa tulee eteen säännöllisesti. Hirvee huoli täs on koko ajan, ku tuo on niin helvetin pieni ja avuton vielä, mutta eiköhän se siitä kasva. Miulla on vielä monta viikkoa aikaa sitä hoivata ja ruokkia täs, ennenku lähen muualle. Eilen makasin ite kuumeessa ja oudossa kuvotuksessa, en pystyny syömään mitään (mutta ei tullu mitään mistää uloskaa, sori, ei tuu ripulitarinoita, vieläkään), mutta hoipuin enivei illal tilaa annoksen seafood-spagettia, suoraan miun mökin terdelle toimitettuna. Sain ite alas ehkä yhen haarukallisen, mutta SAINI ja Hertta saivat vattat todella turpeiks.


Ritvan kalju
Muita kissajuttuja. Poika Nimeltä Ritvalla lähtee karva. Ihoon on tullu tummia outoja länttejä joista putoo karvat pois. Osaaks joku sanoo mistä helvetistä on kyse? Miä hänet tänää kuurasin kirppusamppoolla, en tiiä tepsiikö, ku ei tuo nyt ihan kirpuista johdu. Kirppuja on kaikilla kissoilla täällä, eikä muut kaljuunnu. Jos joku tietää mitä toi vois olla ni pliis kommenttia. Osaan sit lääkäriä ohjeistaa ku tulee et on tämmönenki onkelma. Kuva oudosta tummasta kaljusta iholäiskästä tos vieressä (kuva isonee ku sitä klikkaa).

Lääkäristä puheenollen, miun kissasteriloinneista on juttu kulkenu. Yks tuttu poika tuolt vähän matkan päästä tuli yks ilta käymään ja kysymään et voisinko mitenkää heiltä kahta tyttömirriä steriloituttaa ku hyö on jatkuvassa pulassa kissanpentujen kanssa. Lupasin että hoijjetaan heti ens kerral ku lääkäri tulee. Ens viikolla ilmeisestikin siis.

Kuulin huhua, että edellisessä postauksessa mainittemani Gili Eco Trust on ens viikolla myöskin järkkäämässä kissaklinikkaa, oikeen isosti. Nöyrryin siis, ja laitoin sille happamalle ranskalaispimulle taas kieli ruskeena meiliä et hei oon tääl, jos mitenkään apu kelpaa ja tarvitte kissaklinikalle jeesiä ihan vaikka vaan vahtimaan herääviä kissoja niin erittäin mielelläni tulen auttamaan. Katotaan ny. Ehkä se vastaa niiku ennenkii, et jees, greit, ai wil kool jyy, meibi next week. Jännityksellä jään odottamaan. Jos ei nytkään orjatyövoima kelpaa ni sit miun osalta homma oli tässä, keskityn vaan oman Kissabulanssi-toimintani pyörittämiseen tääl omil nurkil.

Nyt miä lähen suihkuun ja sit kaahaan kauppaan hakemaan kissoille lisää maitoa ja miulle tupakkia. Ja koska vattassa ei kierrä, kuume on laskenu, pystyin syömään, ruoka pysyy sisällä... ehkä sitä iltasella regein tahtiin vois bintangin tai pari sipasta? Hmm.Komia valoshou by Arska
"Jos yhtään ryppyilet nimmää tapan sut!" Hertta on pahis.

Ritva kävi suihkussa. Hirvee homma tos kuivaamisessa!
Tsäkspäröy se jaksaa ton rumpunsa kans
Mä oon SAINI ja mul on aina nälkä ja koko ajan jano!

SAINI
Meijusuvas kattoo ku SAINI juo sen maidot

8 kommenttia:

Minttu kirjoitti...

Ihana lukea kissalauman kuulumisia! Tulee vaan ihan kauhia ikävä ja halu lennähtää takas sinne aivan välittömästi.

Näyttää tuo pikkuinen SAINI tsemppaavan mainiosti maitokipolla, vaikka onkin ihan rääpäle vielä.

Liina kirjoitti...

Voisko se olla B-vitamiinin puute? http://www.incat.fi/Kissatietoa/Ruokinta/Vitamiinijamineraaliviidakko.aspx

Liina kirjoitti...

Ja tollasesta sairaudesta kans maininta, ite en oo moisesta kuullukaan. "Monet sairaudet aiheuttavat karvattomia laikkuja, esimerkiksi rengaspälvisilsa. Jos karvanlähtöön liittyy iho-oireita, kannattaa kääntyä eläinlääkärin puoleen."

Jussi kirjoitti...

On noilla ihmis-pennuillakin tolkuttomat päät. Jos yrittää laittaa kädet yhteen pään pääle, ni ei onnaa. Kelaa ku aikuisillakin olis niin iso pää, ettei pystyis päälakeaan raapimaan. Terkut niskalasta.

Anonyymi kirjoitti...

Oah! Sain tahattoman erektion tuosta loppulauseestasi: "Kiitän kommenteista, oon ihan nolona ku kehutte, mut jatkakaa ihmees.", sillä vaatimattomuus lihottaa - se on hoikkuuteni ja sinkkuuteni zalaisuus :)

Taina - MoveMe kirjoitti...

En tiiä arvostatko, mutta kumminkin mulla on sulle haaste blogissani: http://movemeliikuttaa.blogspot.com/2012/05/hyvan-mielen-asioita.html

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka en ole cat-lover, mutta pussy-lover kylläkin, niin minusta on perin kummallista, että jaksat vauhkota noiden yhden saaren kissojen perään.

Ehkä se on tärkeää ja varmaan ihanaakin mutta eikai elämän tärkeintä?

Nyt se perse ylös sieltä hiekalta ja reissuun... Maailmassa on muutakin pelastettavaa.

Laitan tämän silläkin uhalla, että se loukkaa tai vaivaa kisulimieltäsi tai ei edes julkaista.

Aku kirjoitti...

Luen aina ihan tohkeissani etenkin näitä kissauutisia...

Kirpuntorjuntaan vois kokeilla myös tätä luomukikkaa: kampaa turkki sitruunaveteen kostutetulla kammalla, niin kirppujen pitäis pysyä loitolla...
Ja monet erilaiset sieni-infektiot aiheuttaa karvanlähtöä.

Tsekkaa myös nämä