keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Kampurilla, Nasi puhelimessa

Maisemakuva

Huomatkaapa kaikki porhot, että tuahon vasemmalle on nyt tupsahtanu tommonen lahjotusnappula. Saa siis lahjottaa varoja vastedes kissojen lisäks myäs miun elämiseen. Tuon näpykän kautta tulevat miljoonat lahjotukset tulen käyttämään estottomasti itteni elättämiseen, kissojen lahjotukset laittakaa siältä kissaplokin kautta (kunnes toisin ilmoitan, on asioita tapahtumassa, nääs). Näin alas olen vajonnu tässä kohtaa elämää, että kerjuulle on nöyrryttävä. No mut ei oo pakko kenenkää laittaa miulle bintsurahaa, ploki jatkuu tuli hiluja tahi nou. Anteeks. Köyhän on pakko yrittää! Kaikkee!

Mutta tussuttelut sikseen ja asiaan. Meitsi goes ruokablogi ögen!

Esittelen teille tänään miun peruslounaan. Kyseessä on Nasi Campur -niminen nerokas tuote.

Nasi Campur on vähä niiku indonesialainen pyttipannu, vois sanoa. Siihen tulee riisiä (eli nasi) ja sitte mitä ny sattuu olemaan (campur tarkottaa jotain sekotusta tai sekottamista tai sellasta): kanaa, kalaa, vihanneksii, tempee, munaa, tofuu, kaikkee ja sitte viä halutessa jotain turpavärkin liäkkeihin räjäyttävää maustesoossia (sambal).

Oman nasi campur-settini käyn polkasemassa tualta lähistöltä rantaraitin kupeesta Nusa Tiga -nimisestä paikallisesta warungista elikä ruokakuppilasta. Miähän en syä lihoja enkä mereneläviä, eli miun setti on aina vegesatsi. Siähen tulee se riisi, sitte tempee, tofuu, rehuja ja semmosia järkyn hyviä maissikakkusia. En ota sambalia koskaan, kert Nusa Tigan sambal on niin tujua että lähtee taju ja makuaisti. Annos on maukas ja maksaa järkyttävät 75 senttiä öbauts, tämän hetkisellä valuuttakurssilla. Sen vois vejellä huiviinsa sielläki, mutta miä otan aina sen mukaan.

Lounaksen ostamisen osaan jo hoitaa indonesiaks. Läppä lens tänää jotenki näin:
 • Miä: Hai! Satu nasi campur, vegetarian, terima kasih. (Moi! Yks kamppurin nasi, vegenä, kiitos)
 • Täti: Bungus? (tai jotain sinne päin, se tarkottaa että otakko mukaan)
 • Miä: Ya, terima kasih! (Kyllä kiitos)
 • - täti alkaa pakata settiä ruskiaan paperitötteröön -
 • Miä: Ada tahu? (Onks tofuu, kysyin kerta ei näkyny siinä vitriinissä lainkaa. Tahu tarkottaa tofua, tai tietämistä. Jos ääntää sen et ta'u ni muistaakseni sillo pyytää tofua eikä et oisko tiätämystä. Tiätäminen taas äännetään et tahu. Ehkä. Tai sitte ne oli justiisa toistepäi.)
 • Täti: Tidak ada tahu! Habis!  (Ei oo tofua, se on loppu!)
 • Miä: okei (okei). Dan tidak sambal, terima kasih! (Eikä sitte sambalia, kiitos!)
 • - setti on valmis -
 • Miä: Berapa ini? Dua belas? (Mitä tää ny maksokaan? Kakstoist?)
 • Täti: Ya! (jepulis!)
 • - annan 12 000 rupiaa -
 • Miä: Terima kasih! Sampai jumpa! (Kiitti moi, nähään taas!)

Näin sujuvasti sitä täällä asioidaan paikallisten kans.

Annos tota kamppurin nasia on törkeen hyvää, halpaa ja kun sen vetelee käkättimeen ni ei tartte syyä toita kertaa päivän aikana, vatta on täynnä koko loppupäivän. Mahtava satsi siis, ja hinta-laatu-suhre on justiisa kohillaan.

Kuvareportaasi viä tähä loppuun.

Rantaraitti Nusa Tigan kohalla
Warung Nusa Tiga
Siitä voipi valita mitä siihen omaan annokseen laitetaan...

...ja siitä. Tuas oikeella on lautasella mahottoman hyviä maissikakkuja.

Valmis Kampurin Nasi pakataa tämmöseen kätsyyn paperitöttöröön

Siitä se on sitte helppo lusikoia naamioon. Maiskis!
9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No vihdoin voi lahjoittaa SULLE!! Annoin heti vaatimattomat roponi :) Ei ole kerjäämistä hän - kerjäläisille en etes rahojani anna. Maksoin siitä, että kyllä on sun ploki viihyttänyt miuta monta monta iltaa ja ehkä vielä jatkuu. Maksan kirjastakin, kun sen ostan, niin maksan maailman parhaasta plokistakin mielellään. Syä & varssinkin jua paljo! PS 75 senttiä???!

Patzy kirjoitti...

HERRANPIAXUT! Miä aivan mykistyneenä kiitän.

Kröhöm, asiallisesti:

Lahjoittamallanne summalla voin ostaa esim. yli 60 annosta nasi campuria (tai yli 20 pulloa, isoja pulloja, kaljaa!)

KIITOS! :D :D

Mari kirjoitti...

Jos jo tuli ruokarahaa, mie oon valmis sponssaamaan blogia, kirjaa en lupaa ostaa. Kissojen ja kanojen kuulumisia ja heidän kuviaan jo ihan oottaa. Että mitenhän sen yhen perse, ja onkohan sillä toisella vielä se mätä silmä päässä, ja on ne kylän kuulumisetkin ihan hauskoja lukea.

Eli oot nyt siellä ja pysyt. Ja että jaksat noita vammaisiakin siellä hoitaa. Jäisivät todennäköisesti muuten kitumaan. Ja että perustat sen kissakartanon, voi joku päivä sieltä sit huoneen vuokrata. Eli tää on tätä joukkorahoitusta, ei kerjuuta :-).

Tanja kirjoitti...

Ruoka- ja juomarahaa laitettu. Ekaa kertaa pelleilin ton PayPalin kanssa, mutta ilmeisesti jotain sulle päin lähti tulemaan.

Laitan kissoille saman verran, niin on koko perhe ruokittu vähäksi aikaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Lahjoitettu on!
On tätä lukiessa niin monta kertaa tullut nauru tai parku.
Kirjan ostan - tottakai, niin että anna palaa vaan :)
- Päivi

Anonyymi kirjoitti...

Tähänkö on tultu? Kapitaalit ja reservit loppu sekä käyttötili tyhjä, asunnon vuokratuotto ei kannata, runosuoni ei syki... Olen järkyttynyt.

Dr. Otam

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä mato, ole ystävällinen ja lopeta blogin lukeminen tai vähintäänkin sen kommentoiminen. Näsäviisaat vittuilusi eivät kiinnosta ketään.

Dr. Uoykcuf

Patzy kirjoitti...

Kiitos, Tohtori Fuckyou! :D :D

(ja syvä kumarrus tukijoukoille! Suarastaan liikutun tästä tuesta!)

Anonyymi kirjoitti...

Minä ainakin pidän siitä kun kehutaan. Tiedän, että sekin aika joskus loppuu, joten nauti täysin rinnoin nyt. Mikään ei ole minulle sen harmillisempaa, kuin todeta taas jälkikäteen, että: "Mitäs minä sanoin..."

Muttei nyt tulisi tuolla tavalla ilmaista, kuten aiempi valelääkäri tekee. Näen ihan sieluni silmillä nuoruuden innon näppäimillä, kiihkosta punehtuvat posket ja vääryyttä vastaan hyökkäävän puolustusmielen. Ah, se nuoruus...

Olisin toivonut, että päädyt exoduksessasi vaikka sinne sukellusopeksi.

Dr. Otam vaikene ja poistuu, joten maailmanlaskuri raksuttaa siltä osin vähemmän.

Tsekkaa myös nämä