tiistai 18. syyskuuta 2012

Kaks orankia roikku puussa


Laitan nyt vähä tämmösiä köpöjä lyhkäsiä raportteja, ku min runosuali on vähä tukossa, ja yks asia yhes postaukses on jotenki järjestelmällisempää, kontrolloidumpaa ja helpommin käsiteltävää. Kontrollifriikki diggaa sellasta, jynöy, ja pysyy ajatus kasassa ku ei tarvitte häröillä joka helvetin suuntaan.

Alotetaan orankihommista!

Kävin eilen siis kattomassa orankeja Semenggoh Wildlife Centressä. Se oli kiva paikka. Siäl on lauma orankeja, jotka on pelastettu köpöist oloist tai jos ne on jostaa löytyny ittesä satuttaneena tai noin. Hyö ovat tuolla ikäänku rehabissa, ja ovat puolivillejä, ei siis mitään kesyjä pellejä jotka ajaa pyörällä vastaan ja heittää kuperkeikkaa ku turistilaumat valuu paikalle. Orangit tuolta jossai vaiheessa kuskataa oikee kunnon viidakkoon elelemään niiku orankien kuuluu elää, kuhan ovat oppineet tavoille."Why do I say this? BECAUSE YOU'RE ALL SO STUPID!!!!"
Siäl on aamulla ja iltapäivällä ruokinta-ajat, ja tällöin pääsee paikalle kattomaan. Mutta mitää takuuta orankien näkemisestä ei oo, ne tulee murkinalle jos niitä sattuu huvittamaan, ja jos ei huvita ni voi voi. Ennen ku meijjät vieraat päästettii sinne ruokintapaikalle tarpomaan ni paikan rangeri piti kauheen puhuttelun, et miten siä mettässä sitte käyttäydytään. Siäl ei syyä, siäl ei juua, siäl ei polteta tupakkia, siäl ei räimitä kuvia salamalla, eikä jumalaare mölytä. Rangeri oli mainio äijä, toisti viestinsä monta kertaa ja totes aina väliin et miks miä näin paasaan? Siks, että työ ootte kaikki tolloja! Jos työ törppöilette tuolla ja oranki käy päälle, ni turha tulla itkemään meille. You're all stupid! Ja vittu oikeessa oli. Miulla keitti niin vitusti ku siä oltii sitte ruokintapaikalla, ja siäl on kylttejä muistuttamassa et BE QUIET!!!! ni vittu siälä kiinalaisilla soi kännykät ja niihin vastaillaan ja kakarat juoksee tömistellen ja vauvat rääkyy ja papparaiset köhii ja kaikki kälättää. Vittusaatana meinasin räjähtää.

Arvatenkaa ykskää oranki ei sinne ruokailupaikalle sitte tullu. Pällistelivät varmaan jostaa lähipuista et vittu nuo ne tuol alhaalla vasta onki apinoita, saatana.

Kaks orankia kuiteski sitte yhes toises paikas oli hillumassa, niitä sitte pääs töllistelee jonkinmoisen matkan päästä (kuvat on siks niin suttusia, miun tsuumissa ei ollu tehoja parempaan) ja miulle ne kaks tyyppiä riitti ihan mainiosti, kert miä oon orankeja ennenkii nähny (Sabahissa aikoinaa Sepilokin oranki-riihäbissä). Jotenki tykkäsinki siitä, et orangit ei säntäilly laumana paikalle ku niille vähä pullaa tuuaan, miusta se oli sen merkki, että ne on oikeesti villejä, eikä mitää pehmoleluja jotka tottelee ku pikkusen huhuillaan et tse-tse.

Oli kiva reissu. Kolmisen tuntia siihen kaikkinensa meni, kustanti 70 rinkulaa ku laiskana otin järjestetyn visiitin ku en jaksanu ruveta ite säätää.

Hauskinta tual silti miusta oli vessaan liittyvät opasteet.

Helpotus on tuos suunnas
Ja pippelin kanssa pissataan sitte istuvillaan!
Orankin perse
Rennosti täs roikuskelen
Notkee Oranki (ei sukua Rotalle)
Kasveja
Ajatelkaa, rakastelkaa ja olkaa naturen kaa

Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä