lauantai 15. syyskuuta 2012

Passi ja prinssi


Kuala Lumpurin aamu on valjennut. Miulla on Asshole pakattuna, lähtökuopat hotlahuoneen ovenedustaan kuopastu. Vielä viimoset hommelit, kipasu aamupalalla ja sitten matka jatkuu.

Miä tykkään Malesiasta ihan vitusti. Ja Kuala Lumpur on ihan ehoton suosikkikaupunki. Tääl on aina mukava jarruttaa yön tai kaks, olla pari päivää ns. sivistyksessä, suhailla junilla, hiippailla ostareilla, hoiella asioita. Täl kertaa ohjelmas on ollu tiätysti perushommat eli pyykkien pesetys, Starbucksin frappe, Subwayn pötkylä, muutamien paperien tulostelua, tietsikka-netti-kirjotus-hommia, varusteien täydennystä. Vaatevarasto on päivitetty uuella hupparilla, topilla ja munahousuilla (jostaa sivukujan rupisesta kaupasta, koko setti noin 12 euroa) ja kempparipussukat on taas täynnänsä samppoota ja saippuaa.


Mordorin suurlähetystö sijaitti tuos pytingis viiennes kerrokses
Erikoistehtävänä tällä kertaa oli käyä Suomen suurlähetystössä anomassa uutta passia. Vanhasta passista alkaapi tyhjät sivut loppua, täälläpäi maalimaa ku maitten rajoja ylittelee ni tulee leimaa ja tarraa jos jonkinmoista, ja viisumitkii vie saapumis-poistumisleimoineen lähes aina melkee  kaks sivua. Jotta uusi passi pitää miun hankkiman, ettei tuu ylimääräsiä päänsärkyjä sen suhteen. Ja ohan se ihan jees alottaa ns. tyhjällä passilla uuelleen esmes Indonesiassa ramppaaminen. Miun nykysessä passissa on jo niin kauhee läjä indo-viisumeita ja leimoja että imigrasien setät ja tätit on viime kertoina maahan saapuessa tupanneet osottamaan vähä liiallista kiinnostusta miun tekemisiin ku ovat äkänneet et akka ei muuta tee ku hilluu tääl meil, whots going oooooon. Josko puhas uus passi avittais tähä asiaan, saapi nähä.

Kipasin eilen aamulla siis ens passikuvassa ja sitte posotin junalla tonne Ampang Parkin asemalle ja sieltä jolkotin sit viä melkosen matkan ihan jalan-jalan Suomen lähetystöön. Siäl oli hyvä palvelu ja mordorilaisia lehtiä ja muutenki suorastaan puistattavan kotosa konttorimeininki. Mutta ei se mittää, oli jännä käyä vähä niiku kotimaan maaperällä, vaikka se sijaittiki kiinalaisessa pytingissä Kuala Lumpurissa. Uus passi makso 495 ringittiä ja siihe päälle roiskasin viä 50 ringittiä, jolla ne pistää valmiin passin kuriiripostilla suoraan Balilla Sanurilla sijaittevaan  Suomena konsulaattiin. Siältä käyn sitte uuen passini hakemassa jahka ilmottavat että se ois tääl valmiina haettavaks. Miten mahtavan helppoa ja vaivatonta! Hianoo!


Rinssi!!!! Ihan aito ja oikee!
Lähetystövisiitin jälkee jolkotin pitkin mestoja ja suuntasin petronaxen tötteröille. Olin jo lähellä ja aattelin et oikasen tosta tommosen puiston kautta. Siält kuulu jotaa rummun pärinää ja hässäkkää ku Petronaxen tötteröitä lähestyin ja ihmettelin et mitäs tua ny oikee tapahtuu. Helikopterit pörräs yläpualella ja kauhee ihmismassa siä näytti olevan. Uteliaana sinne suikkasin sekaan kattomaa et mitä tääl oikee niiku on, ku ihmiset kirkuu, helvetisti tv-kameroita ja lehdistöä ja polliiseja ja sellain yleinen karnevaalimeininki ja etten sanois suoranaista hysteriaa. Tepsutin äksönin ytimeen ja huomasin yhtäkkiä et vittu ku on tutunnäkönen pariskunta tuas niiku kauken kuhinan ytimes. Meinashan siinä silmämunat sinkoo päästä ku hokasin et no vittu, siinähän on Rinssi William ja rouvansa Käterine ihkaelävinä. Rinssi oli komia ja kauheen pitkä, rouva oli kaunis ja kauheen laiha. Siniverisiä, jumaliste. On se niilläki rankkaa ku tuommonen hässäkkä ja kaaos siitä, että käyvät vähä puistossa.

Oon kova pongaa kuninkaallisia tällee yllättäin ja suunnittelemati. Vuosia sitte oltii Roskilden festivaaleilla ja käymäsä siä kylillä. Istuttiin yltä päältä kurasina Roskilden kirkon kupeessa puuskuttamassa ni siihe pyhkäs Tanskan kuningaratr Margareetta. Vilkutteli ihmisille ja paineli kirkkoon.

Että nää kuninkaalliset tulee miun etee vähä niiku yllättäin ja pyytämäti. Ihan niiku runkkaritki!Piäni ostari Petronaxen tötteröien alla
Mut Kuala Lumpur on kyllä niin kiva kaupunki. Aina se tarjoo jotaa yllättävää ja jännää. On ollu jotai intialaisten kulkuetta keskel yätä, miälenosotusmeininkiä ja kyynelkaasutusta, on hyäkänny luteet ja shoppailtu villisti ja... ja... ja... nyt oli ehta kuninkaalliskohtaaminen. Eihä tästä kaikesta voi ku tykätä!

Oon jopa tykästyny Petronaxen tötteröien alla olevaan KLCC-Suria-bling-bling-megaostariin nykysin, vaikka ekoja kertoja siä käydessä en saanu aikaseks muuta ku pienen paniikkikohtauksen. Oli liikaa kaikkee, ihmisiä ja hienoja kauppoja ja sellasta kulutusjuhlameininkiä. Nythä miä poikeen siäl joka kerta ku Kualassa jarrutan. Yleensä ihan  syystä, on aina jotaa hankintoja mitä sieltä saa kätsyiten ku siel on kaikkee. Aina en ees osta mitää, kuha käyn pällistelees ja ihmettelees ja toteemassa taas kertaalleen et miä en tajua hevonpersettä esmes nykypäivän muodista. Eikä miun tarvikaan tajuta, mutta hauska on kattella et aijjaa tämmöstä tänää. KLCC-Suriassa on kuiteski kolome hyvin tärkiää asiaa. Ensinnäkii siäl on Marks&Spencer, mistä saa hyviä alusvaattehia, tissiliivejä sellasiaki kokoja mihi miunkii munkit mahtuu. Sit siäl on Twin Towers Medical Klinik, jossa on hyvät lääkärit ja steriili meininki. Ja jumalaare, siäl on Kinokunya-kirjakauppa, jonka tajusin vasta eilen ja meinasin pyörtyä: silmänkantamattomiin jatkuva kirjataivas, jossa on ihan järjetön setti enklanninkielisiä kirjoja. Miä oon sen tason lukutoukka, että moisestahan ilostuin niin, että melkeen pissasin vähän housuun. Ostin kuitenkii vaa yhen sukeltelu-matkaoppaan, kert miul on rinkka puolillaan lukemista jo valmiiks ja enempää ei kyytiin ny mahu, mutta ans olla ku ens kerralla siel poikkeen ni saattaa olla Assholessa tilaa katottuna.

Nyt miä tästä Kualasta kuiteski tänää lähen menee. Suuntima onpi lentokenttä, josta otan Air Asian alle ja lennän Kuchingiin. Kuching on Sarawakissa. Sarawak on kappale Borneoo. Siäl oon 5 yätä, käyn ehkä jotaa luotoelämyksen tyyppistä hommaa kattomassa ja sit kinuumassa viisumia Indonesian konsulaatista ja muuten meinaan vaa steppailla kylillä ja pällistellä. Sillai rennosti meen, miä en jaksa sinkoilla enkä villisti suorittaa, oon niin relaksoitunu nääs.

Kuala Lumpurissa on komeeta
Petronaxen tötteröt ja alareunassa ihmishässäkkää
Puistossa
Chinatownissa

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Et vieläkään ostanut omaa märkäpukua? KLssa on useita sukelluskauppoja, joissa asioinnin jälkeen ei tarvisi enää ureamarinoiduilla lainaräteillä vetää.
Pete

Tsekkaa myös nämä