torstai 9. helmikuuta 2017

Luonnon armoilla ollaan

Golfilla sataa


Kikkareemme on hiljainen. Veneliikenne Balilta ja Balille on jälleen seis ja on vielä ainakin maanantaihin saakka, ehkä pidempäänkin. Alkuviikosta ei seilanneet venhot edes Lombokille joten oltiin täysin  motissa. Meri on ollu räyhäkäs, aallokko hirviä, tuuli on puhuroinu ihan raivona. Ja sataa, jumalavita että sataa! Ei nyt ihan tauotta mutta sitte ku hana aukiaa niin sitä vettä nimittäin tulee. Vihriää on, jopa miun kirotussa puutarhassa rehottaa. Kylä siitä viä hyvä viidakko tulee!

Sadekauden saarimuotia. Kuuminta hottia!

Lisäks on ollu sähkökatkoja, pisimmillään osa saarta  on ollu 30-40 tuntia putkeen ilman sähköä. Vesi on pätkiny myöskin, taivaalta sitä kyllä tulee muttei aina hanoista. Ja lisäks miä olen kärvistelly ilman telkkarikanavia kohta jo 2 kuukautta. Indovision, kenen satelliittitsydeemi miun huushollissa on, he ovat paskoja. Ukot on käyny kahteen kertaan jo korjaamassa jotain, minkä lopputuloksena kanavat näky noin vuorokauden ja sen jälkeen ne hävis taas. Oottelen heitä takasin. Vuokraisäntä on soittanu niille jo sata kertaa mutta eivät suostu uskomaan että kanavia ei näy. "Vastahan myö käytiin korjaamassa, kyllä ne näkyy" olivat sanoneet. VITTU KUN EI NÄY! Haluan ja tarvin miun murhadokkarikanavan takasin ja vähän äkkiä!

Kun ei ole telkkaria niin mitäs helvettiä sitä iltasin tekis? Mie en tiijjä. Täten olen lähinnä istunu Golfin kuppilassa juomassa kaljaa ja jauhamassa paskaa, harvase ilta. Eihän tämäkään peli voi loputtomiin jatkua, jumaliste.

Että näin elellään nyt. Luonnon armoilla ja teknisten onkelmien uuvuttamina. On tämä rankkaa.

Mutta tärkiämpiin uutisiin eli jo aikasemminkin mainittemaani rantojen putsaukseen! Pikkuhiljaa on hommat ruvennu etenemään, mutta yhä ollaan tilanteessa jossa huhuja ja juoruja liikkuu, eikä kellään oikeen oo yhtä varmaa tietoa esim. päivämääristä jolloin pitäis olla rannat siivottuna. Tänään kuulin huhua että takaraja on 23.helmikuuta, tai niillä tienoilla. Tuolloin, jollei ole jatkoaikaa hakenu ja sitä saanut hyväksytettyä, on oltava rantapytingit poistettuna. Tulossa on lauma tiettävästi armeijan ukkoja ja alkaa lekat heilumaan mikäli jotkut vielä sinnikkäästi, ja ilman lupia, rannalla jotain koittaa äheltää.. Rakennukset laitetaan nurin, piste. Turha inistä, näin tapahtuu.

Saaren sukkela juoruverkosto tiesi myöskin kertoa, jotta muutamat isoimmat biznexet ovat tyynesti ilmottaneet, että vitut tehään mitään ja turha tulla lekojen kanssa uhkailemaan. Ounastelen, jotta luvassa on melkosta hässäkkää ja kuumia tunteita puolin ja toisin. Saapi nähä millanen mellakointi täällä on valloillaan tuossa parin viikon päästä.

Elämme jännittäviä aikoja!

Tuosta on jo joku ravinteli laitettu matalaks.


Perus-turistillehan tämä rantojen siivous ei sinällään aiheuta mitään härdeliä. Toki tällä hetkellä monessa paikassa näyttää niiku olis pommi räjähtäny, kun on ravintelit ja muut jo purettu, mutta rakennusjäte makaa kasana tien poskessa. Mutta jahka tämä tilanne tästä selkenee ja siivous on tehty, niin kylä sitten kelpaa olla. Rantakadun meren puoleinen osa tulee oikiasti olemaan rantaa. Meren liplatusta voipi eteerisenä tuijotella pyärällä suhatessaan, kun näköesteenä ei ole tiäs mitä hieromalaitosta ja rihkamakauppaa ja ravintelikatosta. Mutta hetki tässä varmasti viärähtää, ennenkun siivoushommat on sillä mallilla että voi tuossa huokailla että kylläpäs nyt kelpaa, rantaa on, senkun menee ja pötköttää.

Kyllä nyt nimittäin kelpais olla laittamassa uutta ravintelia pystyyn johonkin. Hiekkakikkareen osto-myynti-palsta Feispukissa on tukossa ilmotuksista missä rantakuppilansa purkamaan joutuvat tyypit koittaa muuttaa ravintelikalusteita ja astioita ja kylmälaitteita ja ties mitä ees jonkinlaiseks rahasummaks.

Perkele kun olis rahaa nin kylä Sulo Vileeninä ostasin uusia huonekaluja, mitä tarvitten kunhan miun keittiöremppa joskus valmistuu. Myäs uuteen tulevaan kissakonttoriin tarvitten vaikka mitä kalustetta ja sälää. Mutta persaukisen on turha intoilla. Tärkiämpää on nyt ensin rääpiä jostain rahat oman Palatsini vuokraan sekä sen uuen kissakonttorin rakentamiseen. Huonekalusteita miätin sitten kun nuo tärkiämmät hommat on maksettu.

Aaaaaai ja kappas, se on kuulkaa taas MATI LAMPU elikäs lamppu on guallu elikäs sähköt veks.  Johan tässä sähköä onki koko päivän jo ollu. Just kun miätin että tänään en ainakaa mene illalla mihinkään juomaan kaljaa mutta jos tämä mati lamputus jatkuu pitkään ni ehän miä saatana pimiässä hikisessa Palatsissanikaan voi kököttää.

Siinä toisen edesmenneen kuppilan jäännökset

Rantakadun tois pua on rakenteilla uutta syömälää/juomalaa
Harmaata on. Tuolla pilvien sisällä on Lombok. Meri näyttää nyt tuossa saaren itarannalla kohtuullisen rauhaisalta, mutta saaren pohjosrantsussa jyllää jumalattomat surffiaallot. Enkä halua ees kuvitella millasta allokkoa on tuossa Lombokin ja Balin välillä avomerikohissa. 

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Pakko muistuttaa... Vileen kirjoitetaan heittomerkillä ;)

Sori... laskin juuri, että on ainakin 500 maanantaina ennen eläkepäiviä...


Timppa mylsältä.

Tsekkaa myös nämä