sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Taalasmaan arki ja Edenin kärmes
Edenin omistaja Suzanne läks lomille ja miä olen Taalasmaana tuonne maaliskuun loppupuolelle saakka. Jes, palkallista duunia! Tulee tarpeeseen, nimittäin. Olen aivan persauki ja lisäks velkaakin on ihan vitusti. Piti tämän vuoden vuokranmaksuun lainata aimo köntsä massia. Nyt pitäs enää jostain taikoa sama köntsä kääshiä jotta saapi velat maksettua. Vihaan olla velkaa, mutta se on hyvä se, koska tuleepahan maksettua takasin ja niin nopiasti ku suinki mahollista. Tästä olen itzelleni kiitollinen ja omaa selkää taputan. Se on miulla aina ollu periaatteena, että ensin maksetaan laskut ja velat ja vasta sitten syyään ja ryypätään.

Miun Taalasmaahommathan pitää sisällään mm. varausten hoitamista, rahaliikenteen sumplimista, kirjanpitoa, kanojen kyttäämistä, kissojen ruokkimista  ja yleistä vahtaamista että hommat sujuu ja kaikil on kaikkee ja jääkaapissa kaljaa, sidukkaa ja limonaatia. Lisämausteena kaikenlaisten ylläritilanteitten setvimistä sekä millon mitäki excel-taulukoien höyläämistä. Ja tietysti meiän asiakkaiden kanssa kommunikointia.

Ennenkin olen sanonu, ja sanon taas: vittu, ihmiset!

Männäpänä tuli iltasella puhelinsoitto, että moi onko teillä täksi yöksi huonetta vapaana. On meillä. Tyyppi kysyy onko teiän huoneet kivoja ja siistejä. No on tietty. Ja vaikkei olis ni luuletko että sanoisin et ei ku nää meiän huoneet on ihan paskoja ja likasia. Sitte hän kysyy että voinko minä mennä takuuseen, ettei huoneessa ole ötököitä eikä gekkoja. Piti laskea miljoonaan ennenku sain sanottua että kuule, myö ollaan Indonesiassa, sellasta majataloa et löydäkään joka pystyy siulle 100% varmuudella takaamaan, ettei huoneissa ole mitään elävää sisällä, Ollaan tropiikissa jumalauta, täällä vipeltää yhtä sun toista (palaan yhteen vipeltäjään ihan kohta). Potentiaalinen asiakas on langan päässä että okei okei. Tiedustelee hintaa, ja kerron sen hänelle. Tyyppi kysyy pokkana että voinko antaa alennusta KOSKA TÄMÄ ON MEIDÄN VIIMINEN KOHDE TÄLLÄ MEIDÄN LOMALLA! Aijaa no sitte, ihan viimisenä kohteena meille tulisitte, eipä siistiä, kyllähän sen takia alennusta pitää antaa. Vitut. Tuota en ollu ennen kuullukaan, eli ois voinu ihan sen takia antaa vähän alennusta, jollei tyyppi olis jo kyselly tyhmiä aikasemmin.

Alennustahan asiakkaat on pyytäny mm. seuraaviin syihin vedoten:
- ollaan vaan yks yö
- ollaan monta yötä
- ollaan häämatkalla (se onki just se millon lähetään kinuumaan alennuksia ja kaikenlaisia erikoiskohteluita, koska naimisiinmeno, kaikkien pitäs kumartaa ja palvoa ja pokkuroida ja antaa kaikki ilmasiks)
- on jonkun syntymäpäivä
- ihan muuten vaan

On kysytty myös että onko meillä fillareita vuokrattavana. On meillä. Maksaa tämän-ja-tämän verran per päivä. Ahaa. Mutta voidaanko saaha fillarit ilmasiks? Ai niikun minkä takia? Ihan vaan huvikseen? Ette voi. Ne maksaa teille ihan sen saman niiku kaikille muilleki.

Mutta onneksi - ja tämänkin olen ennenkin sanonu - suurin osa asiakkaista on kivoja ja hyvillä fiiliksillä eikä niuhota turhista. Ovat lomalla, kuuppa on säädetty lomamoodiin eikä sillon pienistä kitistä. Sille yhelle pimulle joka meillä asu joskus vuosi sitte kun sähköt oli jonku 30 tuntia putkeen pois, ni hänelle olis joku pokaali (tai alennus) pitäny antaa, kun ei yhtään napissu. Totes vaan että "täähän on vaan osa tätä seikkailua, ei haittaa pätkääkään".


Palataan vipeltäjiin. Toissailtana olin jo kotona pötköttämässä ja kattomassa telkkaria kun Edenin jätkät laitto viestiä että Hello boss, myö tapettiin just cobra täällä. Ja kuvia tuli heti perään. Miulla lojahti melkeen paska housuun. Kärmes oli valtava. Ja miulla hirviä huoli että onko Edenin kissat ja kanat kunnossa. Oli ne, mutta läheltä oli liipannu yhellä kissalla. Kärmes oli jostain tullu, oli luikertamassa yhen meiän mökin terdelle, kun Axl Rose (kissa) oli lähteny karvat pystyssä ilmottamaan kärmekselle että alahan painua helvettiin meiän pihalta. Luajan lykky pojat näki tilanteen ja ehtivät hätiin lapioien ja isojen kivenmurikoien ja tiäs minkä aseitten kanssa. Kärmes oli lajia black spitting cobra (sanoivat pojat ) ja ei ole mukava kärmes se. Jos olis Axl ottanu matsia ni henki pois olis melko varmasti ollu lopputulos.

Koobra


Valitettavasti kärmes menehtyi tämän häpeningin tuoksinassa. Olis ollu kiva jos se olis vaan säkitetty ja viety muualle elävänä, mutta ymmärrettävästi tuommosten myrkyllisten otusten kanssa ei ole leikkiminen.

Siitä onki jo usiampi vuosi aikaa, kun täällä meiän huudiloilla on cobraa bongailtu. Mutta näemmä heitä täällä vilistelee.

Ounastelen, että tässä saattaa olla selitys usiampaankin kissakuolemaan viime aikoina. Kun muutoin terve ja potra mirri potkasee tyhjää tuosta vaan ilman mitään näkyvää syytä, niin liekö olis pusikoissa vastaan tullu paha kärmes? Ei voi tietää mutta mahdollistahan tuo on. Näin sadekauden loppupuolellahan saari on mahotonta vihriää pusikkoa täynnä ja herra tiäs mitä siellä pusikoissa miunki talon ympärillä oikeen ryämii.

Kissahommista lisää seuraavassa postauksessa. Vaikka joku lukija oliki kommentoinu et mitä miä vaan kissoista hössötän et käy vähän tylsäks ni sori. Johtusko se hössötys vaikka siitä että teen saaren kissaprojektia noin 24/7 ja välillä (useimmiten) ajatuksiin ei juuri muuta mahu? En tiiä, mutta semmonen tutina tässä vähän on.ÄÄÄÄKKKKKKKKKK!

Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä