torstai 6. lokakuuta 2011

Yleviä aikomuksia

Aijjaha. Tämmösellä elämää suuremmalla matkalla ja maastapaolla pitäis kuulemma olla jotain tavotteita, annettiin ymmärtää. "Kai sä siellä jotain muutaki meinaat ku vaan löhötä ja juoda kaljaa?" kysyttiin. Ja on kysytty ihan vitun useasti. Ensteks vähän närkästyin, että eihän löhöömisessä ja kaljan juomisessa ole jumalauta mitään vikaa! RÄYH! Miks pitäs olla joku miääääletön upee agenda kehiteltynä että olis ikäänku jotenki oikeutus lähteä lorvailemaan? Missä se määrätää että ei riitä selitykseks se, että matkustan, koska haluan, ja koska voin? Saatana. Tukehtukaa työ kateelliset aikaansaamattomat elämäänne vihaavat puupäät niihin näivettyneitten parisuhteitten korventamiin elämiinne, saatana, eläkää omien valintojenne kanssa älkääkä miulle tulko narisemaan. Miä lähen tropiikkiin ja, vittu, oon just niin tekemättä MITÄÄN ku sattuu huvittamaan.

Oon kattokaas välillä vähä puolustuskannalla ja herkillä tän homman kanssa. Se on tää perusluterilainen kasvatus, syyllisyyttä pitää siun kaikesta mukavasta poteman, ja raatamalla pitää siun elämäsi kuluttaa, kurjuudesta tulee sulkaa hattuun, jynöy. Omaki alitajunta koittaa syyllistää, mut auta armias jos joku muu vähääkää vihjaa (ja ei todnäk ees vihjaa, mutta oon vainoharhanen) siihen suuntaan että mitäs pelleilyä tämmönen meininki nyt on, ni päreethän siinä palaa samantien. Vaikka pitäs vaan olla sillai et piutpaut (täh?) mitä muut miettii ja pullistella vaa ihan vitun ylpeenä siitä, että okei, täs ehkä ollaa jo vahvasti elämän ehtoopuolella mut vittu, on uskallusta tehä elämälleen jotain hianoo. Sen sijaan et vaan ruikuttais ja valittais ja oottais jotain ihmettä joka tekee kaikesta timanttista parhautta ilman että ite tarvii laittaa tikkua ristiin.

Eniveis, rupesin sit kuitenki  miettimään et mitä vittua. Oon niin kovasti keskittyny hoitamaan matkalle lähtemiseen liittyviä käytännön asioita (ja niitähän on riittäny), etten oo montaa ajatusta oikeen ees kerenny uhraamaan sille et mitähän vittua meinaan tuon ehkä vuoden, ehkä kauemminkin, tuol maailmalla oikeen tehä. Aionko saaha irti muutaki ku miljoona köpöö valokuvaa ja puuduttavan määrän luokatonta blogitekstia? Meinaanko takas tullessa pullistella vaan sillä että saan (ehkä) laittaa pari uutta nuppineulaa maailmankarttaan?

Mutta sitte yhestä mukavasta reissublogista pongasin kirjoittajan listaamat "teesit" eli syyt lähteä kartoittamaan maapalloa. Vähän oli sellasta maailmankuvaa tässä avarran -tyyppistä alussa, mutta viiminen kohta oli "kasvattaa viikset". Viiksenkasvatuksen innoittamana listaan siis tälle matkalleni seuraavia yleviä ja henkistäviä ja hienoja tavotteita.

Kröhöm. Ottakaa pipo pois päästä ja piättäkää henkitystä. Nyt tulee huikeita visioita ja suunnitelmia.

Aion siis tämän reissun aikana.....

Näin käy jos menee kunnolla viidakkoon
...oppia ymmärtämään ja puhumaan indonesian kieltä ees jotenkuten
...käydä myös muualla ku Indonesiassa, jopa sellasissa maissa missä en oo ikiin käyny. Laos ja Filippiinit, täältä tullaan (joskus, ei ihan heti)!
...tehdä hieman vapaaehtoistöitä
...sukeltaa elämäni tokaa ja vikaa kertaa ja uskoa sen jälkeen, että jep, sukeltaminen tarkottaa edelleen pitkää ja kallista paniikkikohtausta. Eli pitäkää merenpohjanne, minä snorklaan ja se riittää.
... kokeilla joogaa yhen kerran ja ymmärtää sen jälkeen että jep, ei miun laji
... trekata, sillai (muka) oikeesti trekata, jossain hienossa viidakossa, ja paeta sieltä parkuen heti ensimmäisen iilimadon imeytyessä kinttuun
...käyä kattomassa miun kummitiikereitä Thaimaassa ja Kambodzassa
...kiivetä johonkin
...rupsahtaa (väistämätöntä, kun yhdistää tämän iän, trooppisen kuumuuden ja aasialaisen sapuskan)
... tutustua johonki ihmiseen (ja ei, en tarkota tutustumisella panemista, mutta ettehän tyä miun seksihullut lukijat sitä usko)
...nähdä meressä villin valashain ja/tai villin dugongin (ensimmäinen ilmeisesti helppo kuhan on tiettyyn aikaan tietyssä paikassa, jälkimmäinen täysin tuurista kiinni)
...ottaa lisää tatuointeja
...valaistua ja henkistyä ja kaikkee sellasta ylevää paskaa mitä tämmösil irtiotoilla kuuluu ehottomasti tehä
...kirjoittaa, jotain, ja paljon
...juoda kaljaa sekä - voiluoja voiluoja - olla myös juomatta kaljaa
...tarkentaa elämän tarkotusta (siis itelleni, miä paskat piittaan teiän muiden tarkotuksista)

Katotaa sitte ku tuun takas että montako noista toteutu.

2 kommenttia:

Julkunen kirjoitti...

Mites toi viiksien kasvatus...?

Patzy kirjoitti...

No täs iäs viikset kasvaa ilman et tarvii erikseen siihen ees panostaa.

Tsekkaa myös nämä