keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Matoja ja luteita ja hutsuja

Kuala Lumpurissa oli junissa vaunuja vaan vosuille

Singaporesta hutsahtavaa iltaa kaikille! Asutaan täällä nimittäins kadulla misä vaaleenpunaset valot kutsuvina hutsuloista loimottavat. Pienet on pimuilla vaatteet ja saaneen olosia miekkosia hiippailee huudiloilla. Kysyntä ja tarjonta kohtaavat, siis.

Mutta ennen Singaporeen pötkähtämistä myö vietettiin kolme yötä Kuala Lumpurissa, minne tultii linjuriautolla lauantaina Tanah Ratasta. Kuala Lumpurissa on aina niin mukavaa, yleensä, ja niin oli enimmäkseen nyttekii. Mutta tunnelmaa hiukan pilas se, et miun mato-situeissön rupes taas vilkastumaan, kutina ei lainkaan ottanu loppuakseen. Rupesin olee henkisesti jo aika lailla niillä rajoilla, että kohta pettää kontrollifriikin tahdonvoima ja hajoan ihan täysin. Sunnuntaina sillävälin ku Camipami oli suhaamassa nähtävyyksillä, miä hoisin Tärkeitä Asioita, sekä surffasin netissä tutkimassa mitä ihmeen lääkettä se miun Tanah Ratan tohtorilta saama troppi oikee on, et onko se ollenkaa mikä matoihi auttais. No ei tieteskää ollu saatananvittu, jotta ei ihme kun kutisee ja madot otti ihan uuen spurtin. Reisi, tissi, nivustaive, perskannikka rupes taas näyttää joltaa helvetin tokion metrokartalta. Eli uusiksi lääkärin pakeille het maanantaina, Petronaxen tötteröille, sieltä löytyy Twin Towers Medical Klinik, joka oli kertakaikkisen hyvä ja asiantunteva ja steriili laitos. Tohtorska syynäili miun paikkoja ja vahvisti että miulla on sekä bedbugsien puremia että niitä Larva Migrains -matoja, jotta oon saanu oikee jackpotin näistä kutisuttavista paskahommista. Mutta nyt sain oikeet lääkkeet ja kun ekan annoksen nappasin ni muutamassa tunnissa rupes olo helpottumaan. Veän kuiteskii lääkärin suositteleman 3 päivän matokuurin, vaikka yleensä yks nappisatsi tekee taikoja, mutta tohtori totes et miulla tilanne sen verran ärhkäkkä et on syytä varmistaa ja vetää triplasatsi nappeja ni lähtee luikerot varmasti.Pussailu kielletty ja se on ihan oikein.

Ette usko miten ihanaa on kun ei koko ajan kutita. Voi luoja, parasta. Vittu jos miusta koskaan tulee joku raaka diktaattori tai muuten kidutuskeinoja käyttävä niin vannon ja vakuutan, että miun uhrit saa itteensä vitunmoisen lauman noita kutinamatoja. Pari päivää niitten kanssa ni tyypit tunnustaa ihan mitä vaan maan ja taivaan väliltä saadakseen oikeet lääkkeet. On meinaan sen verran mahtava meininki yhteiselo noitten matojen kans, voin kertoa. Mutta ny ne on menehtyny ja onpahan tääki taas jotain mitä sit joskus voi huutonauraen muistella ja Loosessa vartalolonkeron äärellä tyypeille kertoilla.

Mutta ku madoista pääsin eroon ni... vitun saatanan luteet perkele. Miuta aina niin uskollisesti ja mukavasti majottanu 5 Elements Hotel Chinatownissa, saatana. Mein suhre tuli nyt tiensä päähän. Oltiin 3 yötä ja vikana päivänä maanantaina pongasin yhtäkkiä verhoista useta vitun isoja JOTAIN (miä en oo ikinä nähny ludetta aikasemmin, vaikka ohan siit jo pari viikkoa ku ne on miut purru paukamille mutta en oo koskaan oikeeta lutikkaa silmiin kattonu enkä tiänny että ne voi olla noin saatanan isojakii, siis ainakii puol senttiä, selkeesti silmällä nähtävissä). Lahtasin niitä muutaman, ja yhen kiikutin vessapaperin sisällä hotlan respaan, et mikä vittu tää on, onks tää nyt sit bed bug. Yes, it is, totesi respan setä ja anto miulle välittömästi uuen huoneen (huone nro 2). Okei, puuh, uus huone, jee. Mutta eipä aikaakaan ku pongasin luteita miun rinkan päältä uuessaki huoneessa, tosin ne varmaan tuli vaan mukana huoneesta nro 1. Takas siis respaan, ja taas uus huone (huone nro 3). Kamat jäi kaikki huoneeseen nro 2 ja nukuin yöni huoneessa nro 3, sen minkä ny sain nukuttua, oli ihan vitun hermostunu olo ja saatanallinen stressi et mitä vittua miä teen, ne munapäät hiippaili jo rinkan päällä, salee niitä on jo joka läpi täynnä. Hermojen menetys, osa 666, taas lähellä. SAATANAAAA näitten ötököitten kanssa perkele. NAPALMIA KAIKELLE MIKÄ PUREE TAI KAIVAUTUU NAHKAAN TAI MUUTEN VITTUILEE!!!! RÄYH!!!!

Tiistaina meil oli lähtö Singaporeen, mutta miä aamulla heti ku heräsin ni kävin ostaa saatanan tujua torakkamyrkkyä ja suihkin rinkan ja repun ja kaikki sen minkä kykenin. Sit ei ku peukalo perseeseen ja parhaan toivomista. Hotelli ystävällisesti anto miulle huikeen 50 RM:n alennuksen vikasta lutikkayöstä, vaikka ilmotin et en taho maksaa tost vikasta yöstä mitään. Mutta siihen eivät suostuneet vaan pudottivat hintaa vaan 50 RM (normi yhen hengen huone maksaa 150 RM, kallista, mutta hotla on tähän saakka ollu ihan vitun ihana). En jaksanu tapella, olin niin paskana, halusin vaan vittuun koko paikasta.  Ainoo positiivinen asia täs oli et tiettävästi ne paskiaiset ei ehtiny miuta puremaan, ainaki on olo et uusia puremia ei oo. Toisaalta miä oon sen edellisen ludehyökkäyksen ja matojen jäljiltä niin paukamilla ja ruvella ja paskana et jos uusia puremia on tulluki ni ei niitä ees tajua. Singaporessa sit kävin ostaa lisää kaiken elämän (+ elämän munat!) tappavia myrkkyjä ja purin rinkan ja repun ihan atomitasolle ja myrkytin KAIKEN, kamat suorastaan likos myrkyissä. Mitään liikettä en oo rojuissani nähny, eli praise the poisons jos tästä ny tällä helvetillä selviäis. Stressi ja hermostus on yhä kuitenki aika pinnalla, zeniläistä mielenrauhaa täs ei oo nyt niiku pisaraakaan kehissä. Ahistaa.


Täs ois muuten bisnesidea jollekii: perustakaa sellain anti-bedbugs-pesulapalvelu, mihin tämmönen luteita kohdanu reppureissaaja voi tulla koko omaisuutensa kans ja sit siel koko omaisuus käsitellää silviisii että missään ei varmasti ole minkäänlaista salamatkustajaa. Kuala Lumpurin Chinatowniin sellanen, Bangkokin Khao San Roadille, Jakartaan Jalan Jaksalle, Singaporeen tänne Geylangiin ja kaikkialle muualleki missä myä peräkanaa samoja reittejä suhaavat urpot jossain kohin reissua aina pysähytää. Kiitos. (Ja jos tollasta palvelua on jossain jo saatavilla ni kertokaa pliis!)


Batu Caves
Jotta tämmöstä. Mutta tokihan myä kerettii Kuala Lumpurissa tehä jotaa muutakii ku hoitaa mato- ja lutikkahommia. Kerettii vetää kekkulit regeibaarissa ja käytii Batu Caveseilla kiipees ziljoona rappusta hianoon lualaan, käpöteltiin kylillä ja hiukkasen shoppailtiin myös. Kuala Lumpur on ah niin mukava kaupunki, tykkään kovin ja myäs Camipami antoi kiitettävää arvosanaa.

Kualasta tultiin siis eilen bussilla Singaporeen. Konsortium-lafkan bussilippu makso piirun alle 40 RM eli alle kynpin, ilmasta! Etelään suuntaavat bussit lähtee nykysin sit lähes kaikki uuesta bussiterminaalista, joka on Bandar Tasik Selatanissa, minne on kaupunkilta ihan mojova matka. Mutta junalla sinne pyhkäsee jotaa 20-30 minuutissa. Ja se bussimatka Kuala Lumpurin ja Singaporen välillä kestää rajamuodollisuuksineen ja ruokataukoineen lähes sen 7 tuntia, vaikka lippuja tyrkyttävät hyypiöt kuinka uhoo et heijjän bussit menee tuon välin 5 tunnissa. Ei muuten mene. Mutta bussit on mukavia, istuimet on ku nojatuoleja, eli matkanteko on leikkiä vaan.

Singaporessa asustetaan siis Geylangin rempseellä alueella kaukana keskustasta. Mutta Singaporen halvimmat hotellihuoneet sijaitsee täällä, joten siks varten täällä ollaan. Hotelli on 81-ketjun Star-niminen pläjäys. Huone maksaa noin 40 egee/yö. Järkyttävä hinta, mutta Singaporen asteikolla halpa. Halvemmalla jos aikoo majailla ni se on sitte sosiaalisen nuorekkaat dormihommat, ja sellaseehan miä en kuuna päivänä kykene. Geylangin alue on miusta ihan perseestä, mutta raha ratkasee, ja sitäpaitti tästä pääsee junakyydillä ytimeen hulisemaan ihan viuh vaan.  Ja okei, samaha se on missä yönsä nukkuu, mut ois se vaa niin kiva asuu jossai kivemmalla alueella mis ois esmes jotaa muitakii ruokapaikkoja ku kiinalaisii katukuppiloita (eikä niis tokikaan mitää pahaa ole, mutta pien variaatio kuppilatarjonnassa ois päheetä). Mut sä et saaaaa, koko maailmaaaaa jne. No okei, on tääl aika kohtuuhintanen kalja nois nimenomasis katukuppiloissa, siitä plussaa. 6 Singaporen dollarilla saa ison Tigerin. (Ja Singaporen dollarin eli SGD:n kurssi on suunnillee et 10 SGD = 6 egee).

Eilen siis saavuttii alkuillasta ja saapumista sit yllättäen juhlistettii tuos lähimmäs katukuppilassa oluella. Tai useammallakii. Miä tylsä mummoutunu molopäähän lähin tieteskii jo ihan kohtuuajoissa koisimaan, mutta eräs nimeltämainitsematon nuorisojaos jäi jatkamaan meininkejä ns. pikkutunneille saakka. Mutta ku miulla oli Tärkeitä Asioita aamulla hoieltavana, ni piti skarpata jotta pääsee paikkoihin oikeisiin aikoihin.

Tänää oon siis käyny katsastamassa mm. Nordean Singaporen konttorin ja sekä Indonesian suurlähetystön. Asiat on hoidossa ja hommat etenee, wuppiduu. Indonesian 2 kk viisumi kustantaa 65 SGD ja käsittelyaika 2 päivää, eli ku tänää kiikutin passin ja muut tarvittavat läpäreet ( 1 kpl passikuvia, täytetty viisumianomus-lomake, lentoliput Indoihin ja sieltä pois)ni perjantaina saan jo hakee passini takasin. Mainiota!Singapore on ihan kreisi
Iltapäivä myä sitte suhattii semmosilla Hop On - Hop Off -sightseeing-busseilla ympäri Singaporee ja on nähty ny melkeesti koko paska. Hiano on, ihan älyttömän makeita juttuja kaikkialla ja kaikinpuolin komia on kaupunki. Täällä vois helposti asua ja olla töissä, ei haittais yhtään! Huominen myä hupsutellaan ihan villisti Sentosa Islandilla. Siel on huvipuistoo ja Universal Studios ja vaikka mitä. Lähtää sinne koko päiväks aivan kreisinä riehumaan. Mahtavaa! Ja sit perjantaina hillutaa viel päivä kaupungilla, kunnes illalla Camipami suuntaa lentokoneeseen ja Mordoriin, ja miä yäbussiin ja takas Kuala Lumpuriin.

Kualassa lorvailen pari päivää, ens maanantaina lennän sielt sit Balille ja tiistaina - onnenkyynel tähän kohtaan - vene alle ja kotiin Gilille. Voin vannoa että sit en nimittäin vähään aikaan tee, vittu, yhtään mitään. 

Koska tämä huhtikuu on ollu kaikkine matoineen, luteineen ym hiukan...sanoisinko että on ottanu hippasen voimille tuo ittensä kapsuttaminen.

Olen loman tarpeessa.

Batu Caves
Ei olla enää Kouvostoliitossa, Dorothy!
Singapore on hiano

4 kommenttia:

Katy kirjoitti...

Jätänpä nyt vihdoin tänne merkkini lukemisesta, oon seurannut sun blogia jo pidempään. Mulla suunnitteilla sama irtiotto, just tyhjentelen kämppää. Lähtö ois luultavasti syyskuussa, suuntana myös kaakkois-aasia. Elämässä vaan mukana yksi pieni liikkuva tekijä, jonka "sijoitus" on vielä vähän hakusessa.

Katy kirjoitti...

Ai niin. Kauhulla oon lukenut noista madoista ja bed bugseista. Omalla reppureissulla vuosi sitten ei moisia kohdattu, nyt noi yllättäen nousikin reissun kammotukseksi.
Toivottavasti tää viimeisin "hevoskuuri" ne häätää susta lopullisesti!
Mun kaveri postailee upeita fotoja Gililtä. Arvaa vaan oonko kateellinen, kun itse täällä harmaassa Helsingissä?
Nautihan rentoilusta, kun pääset Gilille!

/mek kirjoitti...

Oltiin sitten taas samoilla huudiloilla (joo toi tarttuu :), tosin multa jäi toi Geylang väliin. Keskustassa kehtaavat veloittaa reippaat 300 paikallista eikä siihen tarvita edes kummallista hotellia. Olen käynyt nyt paikalla kai aika paljon yli 30 kertaa, mutta eipä kyllä minusta ole kummoinenkaan kylä. Perkeleen kuumaa koko vuoden ympäri, tärkein vapaa-ajan harrastus tuntuu olevan shoppailu ja muutenkin on vähän raha ratkaisee -fiilinki joka paikassa.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäis olla kunnon Suomi-mallin puulämmitteinen sauna. Noi lutikat ja muut bugsit lähtee kiukaan päälle ripustetuista räteistä että rips raps vaan. Ja samalla mimmikin puhdistuu...

Tsekkaa myös nämä