lauantai 28. huhtikuuta 2012

Hupsuttelupäivä ja mielenosotuksellinen paluu Kualaan

Satulinna Sentosan Universal Studiosilla
Singapore on IHANA! Vaikka oon sen kautta useasti jo kurvannu, ni vasta nyt oli aikaa ottaa paikka kunnolla haltuun. Ja voi juma että tykkäsin, kaikesta muusta paitti hintatasosta. Kolme päivää Singaporessa ahmas sellasen määrän rahaa, etten uskalla ees laskee paljonko meni. Satoja euroja kuitenkin, sellasia summia joilla jossain hiekkakikkareella porskuttaa ainakin viikon. Mutta muuten Singaporesta ei oo ku kehuttavaa: se on hiano, viihdyttävä, toimiva, puhas, outo, jännittävä ja kertakaikkisen ihana. Miä voisin vallan hyvin muuttaa sinne ja ruveta tärkeenoloseks pilvenpiirtäjien välissä kiireisenä kipittäväks kännykkäänpuhujaks, joka hoitais tärkeitä pisneksiä helvetin tärkeenä. Tarviiks hei joku IT-orjaa siellä päin? Laiska, työtä vieroksuva, äkänen rojektipäällikkö lähtis tästä kohtuuhinnalla Singaporen konttorille piirtämään powerpointteja ja tekemään excel-taulukoita (sit joskus kun töihinpaluu on rahatilanteen sanelema pakko). Joo.


MAHTAVAT vuaristoradat!
Enivei, myä sikailtii Singaporessa ihan täysillä, varsinkii torstaina ku meil oli jo reissun alussa sovittu hupsuttelupäivä. Lähettiin heti aamusta Sentosa Islandille hillumaan ja vedettiin koko setti turhia pihistelemättä. Kaapelivaunulla ilmojen halki mantereelta saarelle (noin 25 SGD), koska sinne sellanenki meni. Oli jännää, en ollu ikiin aikasemmin menny tommosel kiikkuval kopil vaijeria pitkin. Vähemmän pelotti ku etukäteen luulin. Ja kuhan mestoille päästii ni kipikapi Universal Studiosille (päivän sekoilulippu tais olla jotaa vähä alle 70 SGD) pistämään vattaa ja päätä sekasin kaikenlaisil vuoristoradoil ja muil jännäkyydeil. Jumalaaaare miä vaan sanon, vittu, ei ole mitään siistimpää ku Transformers The Ride, 3D-spektaakkeli, joka oikeesti meinas räjäyttää tajunnan. Sellaseen vaunuun mentii ja typerät 3D-kakkulat pääs ja ennakko-odotukset oli et okei jotai ehkä vähä päin naamaa sinkoilee tai sillee, mutta paskanmarjat. Elämys oli niin todentuntunen et meinas lojahtaa paskat housuun ku tuli kaikenmoisia pilvenpiirtäjän katolta putoomisia ja muita hienouksia. AI LAV IT! Käytii 2 kertaa koska oli niin upee, ja harmittaa vielkii ettei käyty useemmin. Lisäks oli ihan huikeet Galactica-vuoristoradat, 2 kpl, jossa toinen jätti vattalaukun taakseen ku kunnolla tipautti, ja toinen kieputti pää alaspäin ja korkkiruuveja niin et miul meinas kuuppa irrota. Yhteesä 3 höykytystä vedettii Galacticalla, ollaa sen verran rajui pimui, ei mitään nyhveröitä ollenkaa. Ja noitten huikeitten rytkytysten lisäks käytii melkee kaikki muutkii ajelut suhaamassa, Jurassic Parkin jokiajelulla kastuttii tyystin ja semmosta. Hiano meininki, ai että.


Maaliman paras kyyti!
Universal Studiosin lisäks käytii Underwater Worldissa, mist jäi lähinnä riistetty olo. Tais maksaa melkee 30 SGD ja ei ollu kummonen fisunaario. Hienoja haita oli juu ja isoja kaloja ja semmosta. Ja vaaleenpunasia delffiinejä ja hylkeitä, jotka veti temppuilushoun, mut paha olohan noist tommosista tulee ku elukat opetetaa pelleilemää ihmisten iloks.

Sentosa oli jännä, epätodellinen, keinotekonen viihdemayhem. Eikä siinä mitään. Helvetin hauska päivä meil oli (TRANSFORMERS 3D - KYYTI RULAA!), yks parhaita koko kuukaudesta.

Eilinen myä viätettii luovuttamalla aamulla hotlahuoneet ja sen jälkee lähinnä kävelemällä koko perkeleen kaupungin halki. Mahtavaa, miä aina tykkään jos kaupungit on käveltävissä, ja yleensä ne kyllä on jos lähtee vaa pahrustamaa. Välimatkat tuntuu useesti karttaa kattomalla ja etappeja metrolla suhatessa pidemmiltä ku ne onkaa. Kävelemällä näkee paljon ja ku tepastelee sillee jarrutellen välillä ni mikään matka ei oo mahoton. Hilluttii päivä lähinnä Orchard Roadin ostoshelveteissä, joita siellä riittää niin paljo et jos on yhtää shopaholikki ni ei hyvää seuraa. Miä kipasin välil Indonesian lähetystöllä hakemassa miun passin (60 päivän viisumi hallussa, JIHUUUU!) ja syätii hirmuset mässyannokset Hard Rock Cafessa ja käytii hipelöimäs kaikenlaista paskaa kaikenlaisis kaupois. Illalla sitte metrojunalla takas Geylangiin, missä Camipami hyppäs pirssiin ja paineli kohti lentokenttää. Lienee Mordorissa jo (otan osaa, mut hei, siel ei oo kuuma, eikä siel oo ötököitä!). Miä tapoin aikaa Geylangissa seurailemalla hotellia vastapäätä olevien hutsuloiden toimintaa siihe saakka kunnes oli miunkii aika hypätä pirssiin Assholeni kans ja painella yöbussille. Kyyti Kuala Lumpuriin siis (yöbussi Spore-Kuala makso 40 SGD).

Yöbussilla tuo väli taittuki yllättäin noin kuuessa tunnissa, ja nukuin rajamuodollisuuksien jälkeen siihen saakka kunnes bussit pysähty johonki moottoritien rampille aamu-kuuen jälkee ja kuski rupes karjuu et bussi jää tähän, poistukaa. Miä olin ihan kuutamolla ja unitokkurassa enkä tajunnu yhtää et mitä tapahtuu. Luulin et joku vitsailee ku miulle koitettii rautalangasta vääntää että bussi jää todellakin tähän, kadut on suljettu, kaupungille ei tän lähemmäs bussilla pääse, mutta ollaan kyllä jo ihan Kuala Lumpurissa ja keskustassa. Miä unentokkuras väitin vastaan ja rähjäsin et vittu, emmiä tänne lentokentälle halunnu (en tiiä mistä sain päähäni et ollaa lentokentällä) et nyt viätte miut Kuala Lumpurin kaupunkiin, saatanan urpot. Mutta jahka siitä pikkuhiljaa heräsin oikeesti ni alko mennä tilanne jakeluun ja rupesin ymmärtämään puhetta. Suuren suuri mielenosotus kaupungilla tänään, keskustan kadut on jo liikenteeltä suljettu tai niitä ollaan pikkuhiljaa sulkemassa, bussit ei pääse tästä eteenpäin, poliisit on sulkenu tiet, mutta tuosta ku lähet tallustamaan niin Chinatown tuleepi vastaan piakkoin. Tämä selvä. Opaskoiran ottein saattelin pari reissupimuaki samoille huudeille. Helppo oli löytää perille, mutta saatana tuon Assholen ja repun kanssa tallustamista. Ei oo ihmisen hommaa, jumalauta.

En oo ehkä ikinä ollu niin paskanen ja haiseva ja hikinen ku pääsin Chinatowniin ja löysin majapaikan (Chinatown Boutique Hotel, 120 RM/yö, on siisti ja tarjoo kaikki mukavuudet paitsi ikkunan, ei näy bedbugseja, torakoita tms, sijainti loistava, respan tyypit sikamukavia, ja arvostelut Tripadvisorissa myös kehuvia. Piti käyä useempiki paikka kysymässä ennenku täst huane irtos, ku kaikkialla huoneet täynnä, mielenosotusporukkaa on kaupunki pullollaan, nääs). Oli siis kiva ootella useempi tunti että huone vapautuu, ku tuntu et löyhkään ja oon niin likain et kuvotti. Mutta mielenosotusmeininki alko Chinatownin nurkillaki näkymää yleisenä karnevaalimeininkinä ni sitä tuos sitte pihalla seurailin ku oottelin huoneen saamista.Angry Birds palauttaa vallan Malesian kansalle
Kysymys on jonkinlaisesta "valta kansalle" ja "rehelliset vaalit" ja sen tyyppisestä toiminnasta. Ihmisiä on ihan vitusti, kaduilla ei mahu enää kulkemaan (siks oon huoneessa, tonne ulos ei mahu), kaikilla on keltasta yllä, iskulauseita huuellaan, kylttejä ja banderolleja kanniskellaan, jänisräikät soi ja meteli on kauhia. Hauskinta tässä lienee se, että se keltanen Angry Birds -tipu on selkeesti valjastettu tän häpeningin maskotiks. Niitä on ilmapalloina tuolla ehkä tuhansia. Mielenosotuskulkueet suuntaa just parasta aikaa Merdeka Squarelle, ja miuta ohjeistettiin että parempi on nyt pysyy sieltä pois, odotettavissa on yhteenottoja poliisien kanssa. Kävin aamulla siellä päin kävelemässä, ja poliisit on sulkenu kaikki Merdeka Squarelle johtavat kadut piikkilangoin ja noin kolmessa rivissä seisovin poliisilaumoin. Poliisit on sitä mieltä että Merdeka Squarella ei tänään tapahdu vittu yhtään mitään. Mielenosottajat taas menevät Merdeka Squarelle, sanovat polliisit mitä hyvänsä. Näin miulle yks innostukseen pakahtumaisillaan oleva paikallisgubbe tuos pihalla kerto ja sano myös että miun ei sinne kannata ollenkaa lähtee urkkimaa, parempi pysyy nyt ihan täs Chinatownis ja vetäytyy hotelliin jos alkaa näyttää siltä et täälläkii päin alkaa ilonen riehakkuus kääntyy äkäseks mellakoinniks. Kävin just äsken röökillä kurkkaamassa tilannetta, ihmismassat on siirtyny tästä miun hotellin ympäriltä hiukan sivummalle tuonne isommalle kadulle, mutta vaihtoivat just suuntaa ja rupesivat taas vyörymään kohti. Nähtävästi polliisimuurien läpi ei ainakaan vielä oo menty, vaan nyt kerätään yleistä fiilistä pyörimällä laumana ympyrää. Kipitin äkäsee takas kotio, ettei jää jumii tuonne ryysikseen.

Angry Birdsien lisäks hymyilyttää ku kaikki huutaa et PERSE! PERSE! Homman iskusana on ilmeisestikin "BERSIH" (tarkottaa malesian kielessä puhasta ja on ilmeisestikin jonkinlaisen kansanliikkeen nimi, näin tuo kaikkitietävä internjetti miulle kertoi), mutta lausutaan näemmä niin että kuulostaa perseeltä. Toimii, kyllä, koska ihmiset lienee kaduilla siks et hommat on perseestä. Näitä BERSIH-mielenostuksia on ollu aikasemminki, miulle kerrottiin, ja kymmeniä tuhansia ihmisiä on sillon kasaantunu mestoille huutamaan persettä. Saa nähä mikä hässäkkä tästä viäl tulee. Toivon rauhallista hulinaa, kiitos, nam.

Että tämmöstä täällä Kuala Lumpurissa tällä kertaa. Jännää olla äksönin ytimessä. Täällä oon siis maanantaihin saakka, sit lähen Balin kautta kotiin Gilille. Siel on miun kissalauma! On regei! On meri! Ei oo autoja! Uuuuuuuh! Jos vaan maltan ja jos siel netti toimii ni tuun heti tiistaina sit kertomaa kissojen kuulumiset, tiiän että niitä ainakii Tuisku jo kuumeisesti oottaa.


Nyt on päivänokosten aika. Hyviä munia... eikäköööö... UNIA miulle, kiitos!

Mentii tonne Sentosalle tommosella kaapelikopilla
Sentosan leijonakuningas
Studiosilla, Universal puhelimessa!
Aurinko laskee Singaporen taa
Tykkään tästä tän näkösestä Sngaporesta
Miälenosotuksen ennakkotunnelmaa Kualassa
Tää hilpee heppu viihdytti kansaa ja pauhas iskulauseita
Poliisit on sitä miältä että tästä ei kuleta...
...eikä myäskään tästä.
Ihmiset laumaantuu Petaling Streetillä
Jonkinlaista liikehdintää ilmassa, otaxun.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa tarinaa löytyi taas, näin jälkikäteenkin.. Kiitos! Kiitos, myös mukavista matkavinkeistä.. Eipä olisi tuosta, Universal Studiosta tiennyt mitään, ilman tämän lukemista.. Nyt täytyy laittaa sekin käyntikohteiden listalle :) ...ja hienoista kuvista tietty!
-Eräs mies lokakuusta..

Tsekkaa myös nämä