torstai 22. marraskuuta 2012

Ilmastoitu ostariloma Borneolla

Kota Kinabalu

Terveisiä neitimäiseltä, ilmastoidulta ostarilomalta! Sellasta ollaan tässä nyt muutama päivä vietetty Kota Kinabalussa, Borneolla nääs. On kuultu huhuja et tääl ois luontoa ja kaikkee, mut ei oo hirveesti viä keretty sellasiin, ku on ollu ihan käet täynnä noien ostoskeskusten kans.

Tultiin Vähiksen kaa tänne Kota Kinabaluun myöhään maanantai-iltana. Olin netist kattonu jonkuu whatever-tyyppisen hotellin, johon suhautettiin pirssillä. Luaaaajan kiitos kyseinen majatalo oli täynnä, kert kävi ilmi et sen sijainti oli jossain misä ei ollu mitään kivaa. Joku pimu/pimpsa-baari  siin oli kulman takana ja pano- eli tuntihotelliki siinä ohitettiin, ku lähettiin sit rinkat selässä, sateessa, tarpomaan johonki mis ois jotain. Aika perkeleen monta hotellia käytii kysymässä, mutta ne olivat kaik joko täynnä tahi liian kalliita tai liian nahjusia. Lopulta löyettiin ihana hotelli Sarangnova, missä oon asunu muutama vuos sitte ku täällä Kinabalun Kotassa ekaa kertaa kävin. Sarangnovasta otettii yhteinen huane, ku ei muutakan tarjolla ollu. Aikamoista meitzille, ku en piä ihmisten kans majailemisesta ja arvostan omaa huonetta. Mut onneks Vähis on harmiton kämppis, ku se vaan nukkuu ja kakkaa, eikä sinkoile pitkin seiniä. Huomenna muutetaa eriksee pariks yöks ku tää mein kimppakämppä ei oo vapaa, mut kaks erakkohuonetta on, ni mennää niihin mökötteleen.


Kota Kinabalu welcomes miiiiiii! Terima kasiiiih!
Kota Kinabalu on sairaan kiva kaupunki. Min muistikuvat jostaa 3 vuoden takaa oli vähä sellaset ja tollaset, mutta tää onkii ollu kertakaikkisen miellyttävä yllätys. On kivoja kuppiloita, ostareita, Starbuckseja joka nurkalla, meri on tos, ihmiset on kivoja ja hintataso on erittäin lompsaystävällinen.


Häh?
Myö on lähinnä täs lampsittu ympäri kaupunkia. On toki hoiettu asioita, miä oon käyny esmes Indonesian konsulaatissa vinkasemassa uuen 60 päivän viisumin Indoihin. On käyty laittamassa vähä postikortteja postiin. On hengattu ilmastoiduissa ostareissa ja shoppailtu. Miä oon ostanu HIM-paidan ja Biitles-paidan, ja Vähis on ostanu mm. Immortal-paidan ja 22 Pistepirkko -hupparin. 22 PISTEPIRKKO! Mitä vittua? Mutta sellanen huppari se vaan yhessä ihan perus-vaatetta myyvässä kaupassa henkarissa roikku. Pakkohan se oli nyppää sieltä mukaan.

Ollaan syäty hyvin, kert tääl on ihania ravinteleja. Myä suasitellaan mm. Sushi Tei -japanialaista, missä on valtavan hyvät sushit (hintaluokkaa 14 sushipökäleen setti jotain noin 7 euroa). Ja toissailtana juotiin myös ihan helvetin hyvin tua yhes baaris mis soi aluks AC/DC ja lopuks soitti joku ankee pändi ja meil oli seurana yks paikallisjätkä, joho oltii tärmätty jo aikasemmin aamulla ja uuestaa päivällä, ja sit viä siä baarissa illalla. Mukava tyyppi, mutta se tuppas aika hanakasti Vähiksen iholle eli kopeloitsija oli hän. Siinä otettii sit aika monta olutta ja jotkuu rinksutkii ja täten meil oli eilen kankkuspäivä eikä tehty juur muuta ku tihkuttiin tuskanhikee ja maattiin hotlassa kattomassa telkkarista kaikenmaaliman paskaa, joptaa CSI Miamia ja WipeOutteja. Ja illalla mentiin eläviin kuviin elikäs leffaan kattomaan uus James Pond. Jumalauta mikä elämys! En oo leffassa käyny yli vuoteen, telkkariakaan en yleensä nää missään, et jo sellanen liikkuvan kuvan kattominen pisti pään sekasin. Mutta jumaliste, en oo tiännykään kui seksykäs könsykäs Daniel Craig oikee on! Herraisä sentäs, miulle tuli välitön hinku saaha pukumiestä! Mistä voi tilata oman agentin?

Ja jumalauta tääl ei saa leffateattereista suolasia perus-popkorneja lainkaan! Oli tarjolla vaan jotain helvetin karamellisoituja poppareita. Oltiin aivan paskana kert oltii rapuloissamme koko päivä asennoiduttu sellasiin 10 litran popkorniämpäreihin. Pettymys oli niin tiheetä et sitä ois voinu leikata veittellä.


Isot mirrit!
Tänää sentäs irtauduttiin ilmastoitujen ostoskeskusten joululauluhelveteistä (jep, joulu on tulossa ja sen kyllä huomaa) ja kipastiin aamusella Lok Kawi Wildlife Parkissa töllistelemässä eläimiä. Ihan kiva oli, mutta ei nyt millään lailla huippuluokkaa. Eläimillä ihan siedettävät tilat ja norsut oli mahtavia ja oli mulkkunenäsii apinoita ja pari tiikeriä ja kaikenlaisii bambeja ja ties mitä.

Et tänää vähä harjoteltii tuommost retkeilytyyppistä äksöniä, ja huomenna lähtää sit vähä isommin luontoelämysten äärelle. Myä ois haluttu mennä sellaselle jokiristeilylle mis näkis villejä ja vapaita mulkkuneniä ja tulikärpäsiä ja kaikkee, mutta koska täällä alkaa näemmä joka perkeleen iltapäivä satamaan ni todettiin et ei hirveesti innosta joku 6 tunnin istuminen kaatosateessa veneessä jossain viidakon ytimessä. Ei siis sinne, vaan toisaalle. Ostettiin sit äsken huomiseks koko päivän retki Kinabalu Parkin pöheikköön ja johonki kuumille lähteille. Siäl ois luvassa jotain narusiltoja pitkin keikkumista ja yleistä luonnon pällistelyä ja sit likoomista jossain kuumissa vesipoteroissa. Jännää! Äksöniä!

Sunnuntaihi saakka majaillaan täs Kota Kinabalussa, ja sit lähetää kolmeks yöks luksustelemaan johonki hevonkuuseen. Varattii äsken päheen näkönen hiukan hintavahko huane jostaa resort&spa-tyyppisestä hotellista, mikä on jossai rannalla jossain tual mis ei sit vissii mitää muuta ookkaa. Mut tarttetaa vähä sellasta veden äärellä olemista ja luksusta ja yleistä lötkötystä, kert on siis tavattoman raskasta tää shoppailu ja mässääminen.

Äh täst tuli nyt ihan paska lätinä mut ku ei oikee runosuoli nyt syki. Ummettaa. Plus meijän huoneen vessa vetää todella huonosti et täs ei uskalla muutenkaa suolistojen kans sillai rentoutuu et mistää tulis mitää.

Kattokaa kuvia ny sit ku ei täst tekstuaalisest osuudest oo vittu mihinkää. Miä palaan piakkoin kertomaa kuinka kovasti kuolemanpelkoo pyrki munahousuihin ku narusiltoja pitkin korkeella viidakossa ollaan hilluttu.

Jonun paikallisen merihaka-tyyppisen ruman kerrostalokompexin aidassa varotettiin
Kalasteluveneitä
Kellotorni (kello ei kuvassa näy mut on se siäl)
Pieni viidakkopolku
Sänkipillupullia
Tääl on erittäin hämmentäviä t-paitoja tarjolla. Muiden muassa tämmöinen.
Kalasteluvene
Tämmöst tääl
Lok Kawi Wildlife Parkissa oli norsuja
Ihanat pellefantsut!
Pampeja
Mulkkunenäsen apinan rouva
Tää oli kuulemma BEAR CAT! Onko ehkä söpöin evö?
Paitsi et tiikerikissat on parhaita
Kilppari
Hupsut karhut oli niin söpöjä kans
Hän osas ottaa rennosti.

3 kommenttia:

ella kirjoitti...

Toi karhukissa on toiselta nimeltään binturonki ja jos on kauhea paukkumaissintuska, sitä kannattaa käydä nuuhkimassa. Wikipedia nimittäin tietää, että binturongit tuoksuu aivan popcornilta. (http://en.wikipedia.org/wiki/Binturong)

Jussi kirjoitti...

Ylistys!!!

Eija kirjoitti...

Höhööööh!
Meikä käy öbaut nevö leffas (pl Tarut ja HPt) mut dänielgregin takii yllätin myös ittein Elo Kuvist. Panaanikärpäsen keskittymiskyvyl 2,5h filmii oli bit tyy mäts mut kannatti kärvii. PeeÄs, kekä sulle tuli mieleen Dame Judi Dentsist???? T. dJD

Tsekkaa myös nämä