sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Tour De Trawangan - saarenympäriajeluOon viimepäivät keskittyny lähinnä nukkumiseen, lukemiseen ja kissanpentujen töllistelyyn. Sekä antibioottien ynnä muitten flunssalääkkeitten popsimiseen. Sitkeä tauti, joka oli jo menossa pois, mutta ku urpona porsastelin ilmastoinneissa 3 yötä kun Balilla ja Singaporessa kipasin ni oishan se pitäny arvata kuinka käy... Nyt siis parantelua, ja vähän sillai väsyneenä ja äreenä, räyh. Koska en pysty sukeltamaan, se pistää vituttamaan. Mut jos jotain hyvää ni en pysty polttamaan röökiä, vaikka haluaisinki. Pelkän ilmanki hengittäminen on välil vaikiaa ku koko ajan oon et köh-köh. Eilen oksensin vahingos ku tuli niin kauhee yskäkohtaus et laatta lens. Se on aina upee feelis.


Voi mennä kokkauskurssille tekeen ruokaa
Tänää kuiteski lähin aamumunan hotkasun jälkeen vetäseen fillarilla saaren ympäri ja ristiin rastiin muutenki, kamera tanassa kuten kunnon tursakkeen kuuluukin. Sillä saari on muuttunut, ja muuttuu koko ajan lisää. Piti vähän ikuistaa mitä täällä tapahtuu. Profiilia on kohotettu. Tie on päälystetty. On tarjolla viihdykettä jos jonkinmoista: kokkauskurssia, tandem-fillareita, kanootteja, kaikkee. "Katukuvaan", vai mikä rantaraittikuva se täällä oiskaan, on ilmaantunu näyteikkunallisia hienoja pieniä puoteja. On päheitä luksuselta löyhkääviä resortteja ja rantamestoja. On tyylikkäitä kahviloita ja ravinteleja. On järkyttäviä hirveitä hotellihirvityksiä,joita en pysty millään ymmärtämään. Jos haluaa asua kerrostalomaisessa hotelliresortissa ja viettää aikaa sen uima-altaalla, sitähän voi tehä vittu aivan missä hyvänsä. Ei sitä varten tarvi äheltää kaukaselle saarelle, ei se kolmekerroksinen betonihotellikolossi ja sen uima-allas ja baarit täällä sen kummempia oo ku vaikka vittu Ipitsalla.

Piipahin matkalla myäs Lutwala Divessa. Kuinka ollakaan, heil on siel taas uus pien kissanpentu, orpo raasu joka oli löytyny Lombokilta ku olivat siel käyneet ja... no eihän sitä voinu sinne jättää. Pidän valtavasti Lutwalan tyypeistä, kun hyö ovat samoilla aaltopituuksilla miun kans monissa asioissa, ja varsinkin kissa-asioissa. Kuten komeen Joshin kanssa yks kerta veneen katolla ku retkotettii ja juteltii, ni todettiin et vaikia vähän olla yhteyksissä kotimaan kavereihin ku ei täältä oo muuta kerrottavaa ku et kissat ja sukeltelu. Sellasta se vähä tuppaa olemaan täällä. Mut miusta elämä näin on just parasta. Et on kissoja ja saa sukeltaa.


Mutta en käyny Lutwalassa pelkästään moikkaas kissoja ja kyttääs komeit sukelluspoikia, vaan ihan oli oikeeta asiaa, sellasta että varasin vähän jatko-opintoja. Alkaapi silläviisiin että ens torstaina meen räpeltää Emergency First Response -kurssia. Siinä ei sukelleta, eli flunssakaan ei haittaa, ku EFR on ihan vaan ensiapu-kurssi. Miutahan ihmisten pelasteleminen kiinnostaa ku kilo paskaa, siedettäis saada napalmia niskaan koko sakki, mutta tuollanen ensapukurssi pitää pakosti olla suoritettuna, ennen ku voi ruveta hätääntyy Rescue Diver -kurssin parissa. Sinne siis, mukavuusalueeni ulkopuolelle, seikkailumielellä. Ja sitähän ei tiiä vaikka Josh esittäis potilasta ja pääsisin antaa tekohengitystä! Kihertkihert! Ainahan saa toivoa! No, vizit vizinä, minä ymmärständ omat rajallisuuteni ja sen mihin on jakoa ja mihin ei ja yleensä se tilanne on se että EI.

Mut ei miul muuta, Tour De Trawangan kivakumara next, olkaa hyvät, tältä näyttää miun Hiekkakikkareella tänään.

Siihen valmistumassa joku tyylikäs ravinteli vissiin

Ihan kivat noi Gili-kalsarit kyl on mut pärjään ilmanki. Siis en ilman kalsareita, mut ilman just noita kalsareita. Siis.

Lasiset näyteikkunat on nyt kova juttu, niitä on yhtäkkiä joka kaupas joka koittaa olla vähä muutakii ku perus-rantaräsyy  ja -rojuu myyvä minimarket

Ja lisää näitä!Kyllä löytyy jo ilmastoitu kaffilakin

Tää on sillä lailla kiva puoti et he pitää kissoista. Huomakkaa esmes tua oikees alanurkas tommoin paffiloota, se on kissan pesä. Heil on myös sellain purnukka tuos rappusel mihi kerätään rahaa kissoja varten. Hianoo!

Uus joku bling-bling-kallis-luksus-mesta

Tie on muuten miltei koko saaren ympäri jo päälystelty

Haisee kalliilta!


Vielä rakenteilla tämä rantabaari. Kova sana näyttää olevan myös tuommonen jollaa lipeellä hinkattu lautahomma, vähä ikäänku eiks oo niiku skändinaavista kesämökkimenininkiä? Mitä?

Vila Ombak Sunset: olet kamalin hirvein hirvitys mitä tänne on rakennettu. Pilaat koko länsirannikon.

Jotenki tämmöset tyylikkäät vintage-kaupat ei miusta sopis tänne, mut miultahan ei onneks kysytä

Yks resortti joka on just avattu ni on kelannu et siistii ku koko alue on täynnä jotai muovisii tai petonisii äfrikän safarieläimiä.
No vaik jotenki ei sovi Hiekkakikkareelle tää kadunpäälystely ni arvostan kyllä näin pyöräilijän näkökulmasta et voi suhaa eikä tartte lentohiekassa fillaria pökkiä

Sanon tähän et meri + syrämmenkuvia

No täs ei oo viä tiä päälystelty, pitää pökkää. Nyt hokaan miks aussit sanoo fillareita et "push bike".

Myrkkyviinakuolemien takia varmaan on nyt jokaisen kunnon kuppilan seinässä tämmönen.

1 kommentti:

Ana kirjoitti...

JESTAS sielläpä on urbaania nyt! Vähän pelottavaakin...

Tsekkaa myös nämä