perjantai 19. heinäkuuta 2013

Elämäni tarkoitus

Siin Mini-Sosis istuu velipoika Dänin päällä.

Moi! Min elämällä on nyt tarkotus! Meinaan pakahtua tähän fiilikseen!

Tässähän on tovi jo pinnan alla pulputtanu sellain asia, että saari tarvitsee kissaprojektin. Siitä on miulle puhuttu että mitäs jos. Asia vaati vaan miun päätöksen jäädä tänne ja kun sen yskäsin pihalle niin alko tapahtumaan. Eilen tämä juttu viätiin saaren sukelluspuljujen yhistyksen kokoukseen, että meil ois nyt ihmiin jolle tää homma ois ku luotu että löytyskö kannatusta jos nimitetään tuo kaheli kissamuija ihan virallisestikin saaren kreisiks kätleidiks. Asia oli otettu kokouksessa ilolla vastaan. Saaren ympäristöyhistys Gili Eco Trust maksaa miulle hommasta pientä palkkaakin (siis todellakin pientä, normitöissä Mordorissa se summa ois ehkä miun puolentoista tunnin työn hinta, mutta sillä ehkä täällä maksaa talon vuokrasta sen miun puolikkaan kuiteski, ei siis huono diili) ja sukelluspuljut rahottaa kaiketi sen miun palkan tuolle yhistykselle. Ihan ei ole kaikki kuviot miulle vielä selkeenä, koska en oo ite ollu aiheesta puheissa muuta ku Lutwalan pomon kans, kekä tän homman miulle juonitteli.

Jännä juttu että ku siellä kokouksessa oli asia esitetty ja Pomo oli sanonu että tuo yks gimuli tätä lähtis tekemään, sellanen suamalainen, tiättekste joka on ollu täällä kohta kaks vuotta, paljo tatuointeja, hulluna kissoihin, ni kaikki oli ollu et juu, kyllähän se muija tiietään. Ja miähän en itte tunne täältä oikeestaan ketää, paitti Kakkosen Baarin tyypit ja Lutwalan sukellustyypit. Kaikki tuntee apinan jne. Kyllähän miä jo nyt oon sellanen et saattaa puhelin pirahtaa jos jonkuu kissalla on ihottumaa. Et jospa se yks hullu tietäs mitä tehä. Sitte miä sanon että hmm, kuulostaa sieneltä, hae canesten-voideta, laita sitä. Sitte tulee 2 päivän päästä viesti et kiitti, toimii!


Tauski ja Adam Lambert maitolautasella
No mut enivei. Nyt oon kirjottanu kebardi sauhuten suunnitelmaa paperille, sellasta pyyettiin nähtäväks. Huikea suunnitelmani sisältää viä tällä hetkellä enemmän kysymyksiä ku varsinaisia toimenpiteitä, mutta ei miulla ainakaan ole sanottavasta eikä ideoista pulaa. Suunnitelman miä käyn läpi viä Lutwalan pomon kans ja sitte lähetään tapaamaan ihmisiä ja laittamaan asioita liikkeelle. Miun pitää löytää ihmisiä ketkä on asiasta myäski innoissaan, ja sellasia tuttuja onneks jo muutama onki. Että ei kaikkea tarvitte yksin häärätä.

Ihana tää vaihe ku on sai-raan innoissaan jostain eikä viä tiiä kuinka paljon saa hakata päätänsä seinään että alkaa mitään tapahtumaan. Ounastelen nimittäin, että vaikka aikomukset on hyvät, ni ku Indonesiassa ollaan, ni kaikki ei tuu menee ihan sillai että trallalaa, sormen napsautus, heilautus taikasauvalla ja sitte on kohta vaan kehrääviä terveitä steriloituja kissoja koko saari täys.

Mutta ainaki tämä on asia mihin lähen syrän niin täysillä mukana että hirvittää. Vaikka miten pientä edistystä asioille saisin aikaseks, se on pieniki asia sellasta tärkiää. Miun miälestä. Ja kissojen miälestä. Näin uskon. Min elämä ei oo ollu tyystin turhanpäivästä ajantappamista jos jotain hyvää saan aikaseks.


Tauski on läski. Kattokaa kui sen vatta lepää maassa ku se istuu.
Kertoilen lisää kuhan asiat alkaa edistymään. Tulossa on eläinlääkäritoiminnan kiihyttämisen lisäks ainaki todennäkösesti varmaan enklanninkiälinen kissaploki, jossa kerron mitä myä tääl saarel tehään ja muutenki kirjottelen piäniä kissatarinoita. Se on hyvä, noin niiku tiedotustoiminnalliselta kannalta, mutta myäs miulle ittelleni hyvä, että jos sais itteltä tuon enklannikskirjottamisen kynnyksen vähä matalammaks ku nyt jotenki on estoja sen suhteen. Plus ehkä tän min elämäplokin kissasisältö HIUKAN vähenee. Tai sitte ei. Täällä ku ainaki voin vähän vapaammin örveltää, ku suurin osa maalimaa ei tajua mitä paskaa miä jauhan. Sitte ollaan Kakkosen Baarin pändin poikain kanssa suunniteltu lokakuun alkuun World Animal Daylle (lokiksen nelijäs päivä) hyväntekeväisyyskonserttia. Tää idea tuli suoraan pändin pojilta, tulivat miulta kysymään et myä haluttais tehä jotain tämmöstä, mitäs mieltä olet. Kannatan! Meil on jo mainosjulisteita luonnosteltu ja vaikka mitä.

Sen lisäks että saan nyt tehä saaren kissa-asioille jotain isommassa mittakaavassa ja ns. virallisen statuksen siivin, ni ohan tää miulle muutenki iso juttu. Ensmääne semmonen niiku elantoa hiukan lompakkoon ropisuttava juttu. Niiku jo mainittin, ni korvaus tästä ei pal ole, mutta ei se mitää.

On toiveita toisestaki pienestä hommasta täällä. Ja ideoita useemmastaki, mutta vaatis vähän pätäkkää alullelaittamiseen eli ne on vaan sellasia haamuja takaraivossa toistaseks. Sitte jos sais Mordorista käsin jotai kirjotushommia, jotka liikauttaus rahaa tähän suuntaan ees hiukan (onx jollai jotai?), ja ku sais sen saatanan asunnon vuokrattua sieltä Jätkäsaaresta (tarviix joku lukaalia joka on ihan uus ja hiano?), ni alkais olla asiat aika mallillaan. Sillä lailla mallillaan, ettei tässä paljo juhlita ja lähetä Singaporeen vähä shoppaileen ja ryystään Starbucksin frappeja, mutta että saa asumisen maksettua, nasia (=riisiä) rinnan alle ja kissoille kalaa. Ja muutaman bintsun, silloin, ehkä myäs tällöin.

Varovainen optimismi asioiden sittenkin järjestymisestä on päivän fiilis. Vaikka tää onkin vasta minipieni askel, ni askel kuitenki, ja oikeaan suuntaan.

Huamaattekste: asioilla on tapana järjestyä ja kaikella on joku tarkotus! Jopa sillä että jämähin tänne!

Plus muutenki hyvä päivä. Näin aamun sukelluksella (kävin koklaas, korva kuuroutu, ei asiaa veteen enää tänää) huikeen 28n bumbhead-parrotfishin lauman. Jumalauta. Osa oli ihan hirveen kokosia lotkoja. Ja ne oli etuajassa, täyskuu ei oo viä ja normaalisti niitä näkee vaan täyskuun aikaan. Huikea näky, jota koitan täs nyt vaahota vaan siks et toissapänä oli jotkut nähny valashain aivan tuossa saaren edustalla, ihan matalalla vieläpä. Siitä on valokuviakin todisteena. En ole katkera, mutta.... ihan vitun käärmeissäni. MIKS EN OO IKIIN  PAIKALLA KU TAPAHTUU? Positiivista on, et tää oli ehkä neljäs valashai-havainto Hiekkakikkareen ympärillä vimosen reilun kuukauden aikana. He ovat täällä!

Mini-Sosis rannalla

Seek kiipes toho

Destroy äitin tissillä

9 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Nyt täältä pamahtaa niin isot onnittelut että PAM! Ja PAM! Hienoa toimintaa ja toivoa ja työtä!

Jos sua huvittaa, niin laita mulle mailitse vuokrattavan asunnon tiedot (kaikki mahdollinen siis) ja hinta.

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa mieleeni. Kun siellä on kissoja, niin mitä ne syövät, metsästävät silloin, kun niitä ei ruokita tarpeeksi? Tämä ei ole moite mihinkään suuntaan, pohdin vain, että pitävätkö jonkin eläimen kantaa aisoissa, esim. rottien? Sitten jos ja kun kissojen kanta tipahtaa merkittävästi, niin saaliseläimen kanta nousee.

Anonyymi kirjoitti...

Huonommistakin blogeista saa rahaa tai jotain. Kissablogille joku sponssi?

Patzy kirjoitti...

Zepa: kiitos onnentoivotuksista! ja laitoin sulle meiliä justiisa.

Ja saaliseläinten kannan kasvamisesta huolestuneelle Anonyymille: luulen, ettei ihan äkkiä tule tapahtumaan sillä suunnalla mitään. Sen verran mirrejä täällä vipeltää, että vaikkei yhtään pentua enää syntyis tästä päivästä alkaen, hiiri-tms-populaatiolla ei ole mitään mahista.

Anonyymi kirjoitti...

Jotku on havainnu näiden vähentävän korvatulehduksii ja helpottavan paineentasausta.


http://www.proplugs.com/scubadiving.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Onnea uuden työpaikan johdosta! Asioilla on tapana lutviutua. Niina

Anonyymi kirjoitti...

Toiset hoitaa lehmiäkin:
http://yle.fi/uutiset/maatalouslomittaja_vaihtaa_lehmat_talvisin_sukeltaviin_suomalaisiin/6723030

Dr. Otam

Niina kirjoitti...

Kuulostaapas kivalta! noi kissat on ihan älyttömän suloisia. Voisin vaihtaa toimistotyöni kissojen hoitamiseen...Harkintaan! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kissajuttuja ei voi koskaan olla liikaa eikä niitä saa vähentää, sukellusjuttuja sen sijaan voi olla vähemmän ;)

Tsekkaa myös nämä