tiistai 9. heinäkuuta 2013

Mini-Sosiksen munasarjat


Kepexet gogo
Eläinlääkäri tuli tänään käymään. Alunperin häntä hätyyttelin mestoille kun Äitikissan vattahaava retkotti levällään, mutta se on umpeutunu ittestään ja parantunu hianosti. Mutta aina on muutaki tarvetta eläinlääkärille. Laitoin sanan kiertämään ku sain lääkärin kanssa päivän sovittua, ja meil oli tuas oikeen jono oottamassa Tohtori Gedeä visiitille. Yhet tyypit toi noin viikon ikäsen minipienen kissavauvan, joka oli jostain löytyny, emosta ei tietoa. Lääkär tarkasti, totes hyvävointiseks, soitteli Lombokille ja tilas sinne oottamaan oikeenlaista maitokorviketta, jota sitte läks yks kloppi sieltä hakemaan. Yks gimuli toi kissanpentunsa katottavaks, sillä oli ihojuttuja, jotka sienitulehukseks todettiin. Yks miun kaveri toi naapurinsa kaks kollia eroamaan kepexistään. Ja sitte oli viä miun Mini-Sosis ja tuo yks jostain tänne mekkaloimaan ilmaantunu villikolli, jotka molemmat kans tarvitti steriloinnin. Tästä lääkäri jatko viä Lutwalaan, siä on yks jostai ilmaantunu palillinen kolli sekä hevoskärryn alle jääny kissanpoikanen.


Mini-Sosis operaation jälke
Mini-Sosis kun on tyttö, ni hänen operaatio oli ihan kauhia. Tohtorin nakkisormet ei millää meinannu löytää oikeita piuhoja Mini-Sosiksen vattasta ja kaiveli ja roplas siä sisuskaluja varmaan puali tuntia ennenku oikeet kaapelit löyty. Miä itkua tuhersin ku pelkäsin että tuo katti kuolee tuohon ronkkimiseen kohta, ja siihen loppu (taas) hyvin alkanu röökilakko, ei sitä ilman tupakkia voinu seurata, hurjaa touhua. Mutta kylä se siitä sitte, munasarjat sai ns. tuta. Tualla se ny makaa miun kylppärissä, on kussu ja yrjönny ja vaihtanu asentoa ja miä juaksen minuutin välein tarkastamassa että hengittää. Poloinen piäni ihana Mini-Sosis, suotakoon hänelle nopia toipuminen tuosta hurjasta ronkkimisesta.

Miä koitan nyt jostain saaha sellasen vakkaritilan, mitä voi lainata ja missä eläinlääkäri vois hommiaan tehä aina ku tänne tulee. Ettei tarvittis tuos regeipaarissa tai kadunvarressa pöyän päällä häärätä. Kun selkeesti on tarvetta eläinlääkärille, ni ois kiva jos ois vakiotila ja ehkä ihan vakioajat millo tuo tohtori täällä käy. Kattellaan....

Tohtori Gedestä ollaan täällä montaa mieltä, eikä kaikki ole positiivistä. "Butcher, that only does it for the money", sano yks gimuli joka on vähä sellanen et kato ku on tääl oltu pitkään ni asioista tiietään. Olen eri miältä, miä uskon että Tohtori Gede välittää elukoista kyllä, miultaki se aina kysyy textarilla jälkeepäi että kuis niil potilail menee, ku on täällä käyny. Ja miten se pelasti Tauskin elävienkirjoihin, ku Tauski oli viittä vaille vainaa, siitä miä annan pisteet kyllä. On fakta, että meininki ei oo hianoa katteltavaa, steriiliys on vain aavistus. Mutta sillä on pärjättävä mitä on ja tuo eläinlääkäri sentäs tulee tänne ku pyyetään. Se on meinaan hitusen helpompaa ja halavempaa, ku että lähtis aina kissan kans suhaamaan Lombokille Mataramiin, ku sellanen reissu vie koko päivän ja maksaa helvetisti hilloa ku pitää mennä heppatakseil ja veneil ja autoil. Nii, kerta.

Oli muute miälenkiintosta että Tohtori Gedellä oli tänää aivan uuen näkönen rouva mukana. Jännää tää näien muslimien meininki. Näin välihuamautuksena tämä todettakoon.

Tuon yhen mölyyvän ja kaikkialle kuseksivan ja riitaa haastelevan kollin kulkuset sekä Mini-Sosiksen munasarjat kustansin Pallirahaston varoilla. Hintaa tuli 500 000 rupiaa (vajaat 40 egee). Pallirahastossa on viä 1 250 000 rupiaa, ja ne oottaa siä että pari keittiön nurkalla varttuvaa kissanpoikasta kasvaa viälä vähän. Ja että miun Seek and Destroy tulevat sellaseen ikään et voiaa operoia. Ja ainahan tähä jostaa tupsahtelee uusia kissoja, joien lisääntymisvärkit tarvittee eliminoimista.

Pallirahasto, Hiekkakikkareen rantapummikissat sekä miä, myä kaikki kiitetää taas jokaista roposiaan näien saarenkikkareen kissojen hyväks lahjottaineita. Niiaus ja syvä kumarrus!

Asiasta sadanteen! Tänää alkaa Ramadan. Seuraavan kuukauen paikallisporukka siis paastoo aurinkonnousun ja -laskun välisen ajan. Jos paastoo, se ei oo aina niin nuukaa. Ja moskeija huutaa nimmaan perkeleesti. Ramadan päättyy elokuun kahexas päivä ja ssitä kuttutaan nimellä Idul Fitri tai Lebaran. Muslimimaissa matkaaville muistutuksena taas, että sillo elkää ees yrittäkö liikkua paikasta aa paikkaan pee. Parkkeerakkaa ittenne pari päivää aiemmin johonki mukavaan mestaan ja pysykää siä muutama päivä viä Idul Fitrin jälkeekii. Idul Fitrin aikaan koko muslimimaailma on liikekannalla, kulkuvälineet on täynnä, ja liikenteessä kuolee porukkaa ku pipoo.

Mini-Sosis leikkauspöyällä

Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä