perjantai 12. heinäkuuta 2013

Voitelin Pienen Miähen

Kuvan perhonen ei liity tapaukseen

Tohtiiko tästä asiasta ny kertoakaan, on niin rikollinen olo. Menkööt ny, koska asia josta avaudun on aivan yleinen käytäntö täällä. Okei.

Olen suamalainen. Rehellinen ja rehti ja kuuliainen ja auktoriteetteja kunnioittava. Uskon lakeihin ja noudatan niitä, haluan että muutki noudattaa. Yhteiset pelisäännöt, kaikille samat oikeudet ja velvollisuudet, tasa-arvo ja hyvinvointiyhteiskunta jeejee.

No sitte tulee tollasia päiviräsäsiä päättäviin elimiin ja piereskelee pihalle ties mitä lausuntoja. Saattaa ruveta pikkusen vituttamaan ja käy miälessä välillä muutenki jotta tokkopa tää meiän mordorilaisten sinisilmänen käsitys meiän laista ja järjestyksestä muutenkaa on ihan ajan tasalla. Mutta nyt en sen enempää puutu siihen. Tokko miulla on oikeuttakaan enää, ku en oo nykysin ees suamalaisen lottovoittoyhteiskunnan jäsen, Kela-korttinikaa ei oo enää voimassa. Olen syrjäytynyt! Ääk!

Suamessa "ei" ole korruptiota, sehän on selvä. Myä ollaan rehellistä porukkaa. Kulisseissa ei juanitella, kaikki päätökset tehään silviisii et päivänvaloa ne kestää. Korruptio on paha. Hyi. Sellasta on vaan jossain kaukasissa maissa missä ei kunnioiteta mitään ja eletää ku pellossa. Niiku nyt vaikka Indonesiassa.

Mut ans olla ku korruptio helpottaa miun elämää ni ei se ny niin nuukaa oo vähä livauttaa rahatukkua ikäänku pöyän alta. Jos sillä lailla asiat hoituu vaivattomasti, ilman ähräämistä ja paperisotaa ja häslinkiä, ni menkööt ny sitte. En muista kuka mutta joku miulle täällä joskus sanoki, että vaikka korruptio on paha, ni jotenki se on mukava että tarvittaessa asiat kyllä hoituu. Jos on rahaa maksaa.

Näin hoitui miulle uusi viisumi passiin, rahalla. Tuttujen kautta sain yhteystiedot henkilölle jota kutsuttakoon nimellä "Pieni Mies Balilla". Lähetin hänelle pikaveneen kyyissä miun passin tuossa muutama viikko sitte. Passin välissä oli tukku seteleitä, ns. voiteluaineena, ikäänku (hyvä summa, mutta halvemmaks tuli ku et oisin poistunu maasta ja tullu takas). Pieni Mies Balilla, hänellä on oikeenlaiset kontaktit viisumiasioiden häsläämiseen. Passini kävi Balilla lentokentällä ikäänkuin poistumassa maasta ja saapumassa takaisin.Miten näppärää!

Vaikka passin saaminen takasin Balin Pieneltä Mieheltä vaatiki useita textareita ja lopulta vähän suivaantuneita puhelinsoittoja, sain passini tänää vihdoin takasin. Passiin oli ilmestyny uusia leimoja ja lappusia. Niien mukaan oon poistunu maasta tuossa juhannuksen tienoilla ja tullu takasin toissapäivänä. Missähän mahoinkaan käyä tuossa välissä? Aivan sutii tyhjää muistikuvat. Ehkä kävin Hesas?

Uus aito oikee 30 päivän viisumi pojottaa passissa. Ens kuussa haen siihen jatkoa. Sekin hoituu ihan helposti, ilman mitään erikoisvoiteluita. Lakimiäs Lombokilla hoitaa, hänelle maksan vaivanpalkan, eikä miun tarvitte itte liikahtaa Hiekkakikkareelta mihinkään.

Ajattelen korruption tässä tapauksessa lähinnä joustavuutena. Ja oman napani ympärillä ku tässä pyärin ni kas kun MIUN elämä helpottuu tälviisii ni paskat muusta.
4 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Alat oppia tavoille! :-D

Patzy kirjoitti...

No sitähä sanotaan että maassa maan tavalla. Tää on tapana tässä maassa!

Taina - MoveMe kirjoitti...

Ihan itseäni täällä huvitutti sellainen ajatus että annas olla jos olisit tehnyt näin Suomessa ja sitten kirjoittanut siitä tälleen blogiin niin punasessa sekunnissa olis ollu supo ja sosiaalitoimi oven takana kolkuttamassa että kerro prkl kuka se oli jolle rahaa livautit?!?!?! Kun oisit kertonut olis palkintona ollu linnaa 10 vuotta. Kertomatta jättämisestä olis kasvanut maine. Tietty olisit kertonut koska oot Suomesta alunperin ja rehti.

Perässä tai etujoukoissa olis tullu Iltapulun toimittaja-arsenaali ja oltais kaikki saatu nauttia pöyristystä tihkuvista kommenteista kansan suurilta johtajilta useamman kuukauden ajan.

Vaan nyt saatat päästä kuin koira veräjästä, ihan ilman mitään hässäkkää. Vaikka kyllähän me kaikki tiedetään että Iltapulujen toimituksissa vedetään justiinsa pitkää tikkua siitä kuka uskaltaa kysyä päätoimittajalta lupaa lentää sinne huudeille haastatteleen sua silleen diipisti :D

Patzy kirjoitti...

No, Pieni Mies balilla, heitä on useita. Viisumiasioiden hoito tuolla tavoin on täällä helvetin yleistä. Korruptiossahan on se kiva puoli, että kaikki asiat on vaan järjestelykysymyksiä, jos rahaa on.

Ite en ton Pienen Miehen palveluksia enää käytä, ihan siks että se on saatanallista säätämistä.

Poistun suosiolla kaks kertaa vuodessa maasta ja hoian asiat jossain ulkomailla.

Tsekkaa myös nämä