perjantai 12. heinäkuuta 2013

Hitausennätys tuloillaan divemasterismin kanssa
Helvettilääne, olen tulessa! Jo päivän kolmas paskanjauhanta! Netti nimittäin rupes just skulaan nopeudella joka kisaa rintarinnan ehketi jopa kirjekyyhkyjen kanssa, eli miä höpötän nyt niiku varastoon. Koska ei taas tiiä millo on aikaa seuraavan kerran.

Reilun viikon oon ollu järkyssä flunssassa, eli tiedoks heille joita kiinnostaa miun neverending divemaster of puppets and universe -ährääminen: se ei oo päätä huimaavaa vauhtia tässä edistyny. Vastahan siitä on joku kax kuukautta ku alotin, eli oon tekemäisilläni jonkinmoista hitausennätystä tän asian kans. Mutta ku on ollu korvatulehuksia ja eläinklinikoita ja nyt tää hirmuinen lunssa, ni on ollu vähä hiasta toi asioitten suorittelu. Kun tua divemasterismi vaatii kuiteski aika paljo sukeltelua ja veessä lutraamista muutenki. Jos ette itte oo sitä jo arvannu.

Kipeenä ollessa oon sentäs saanu tuherrettua tajunnanräjäyttävän Emergency Assistance Planin. Se on sellanen infromaatiopläjäys jossa tarttee olla kaikki maholliset puhelinnumerot ja hommelit sitä varten et jos sattuu sukellusonnettomuus. Että miten täältä ny sitte kämäseltä Hiekkakikkareelta saahaa joku sukellusvammaantunu potilas johonki oikeeseen hoitoo, ku ei meil oo tääl oikee mitää. Mihi soitellaa ja missä on sairaalat ja painekammiot ja millä täältä lähetään johonki ja mihi soitetaa jos tarvitaa helikopteri hakemaan ja silläviisii. Miulla oli ihan vitun tylsää kärvistellä nenäliinojeni kans ni paneuduin asiaan oikee intohimolla. Saatana, miun paperinivaska oli kaheksan sivua, siin oli kansilehti ja kannessa kiva kuva ja oli - kelatkaa - sisällysluettelo. Ja suunnilleen kaikki tän maaliman kolkan puhelinnumerot täältä Singaporeen saakka.

Vastaanotto oli mykistynyt. Normipläänit ku on sellasta ehkä kaks aanelosta, jos on oikee laitettu asiaan syräntä ja tomeruutta.

No, miä oon aina tykänny pusata dokumentteja. Oon sillä(kin) lailla outo.

Lisäks oon arvaillu teoriakokeen kakkososan menestyksekkäästi. 60 kysymystä, viis, vittu, VIIS väärin. Musertava tulos, hikaria vituttaa, mutta menkööt ny, ku se kuiteski oli läpimenoon kelpo. Ny voi siis taas lukee muutakii ku sukeltelukirjoja, jipii!

Ennen ku tulin kipeeks ni oli muutamia erikoisen jänniä sukelluksia. Yhellä syvällä sukelluksella yks miäs sai vähä hepulikohtauksen. Sillä oli vähän korvaongelmia ja ne sitte siä syvällä kulminoitu huippauskohtaukseen ja äijä siitä säikähti. Miä lähin hänen kanssa sit pintaan ku muu porukka jatko sukellusta, ja sillälailla edettiin että miä pidin ukkoa riveleistä tiukasti kii, ku hän oli sellases henkises tilas että yksinää ei tohtinu olla lainkaa. Pintaa kohti siinä hitaasti lilluttii siäväs nipus sitte, ku tyyppi yhtäkkiä jotenki pisti pään kummasti ja miulla tuli jo kakka melkee märkäpukuu ku luulin et ny se saatana meni tajuttomaks. Ku en siinä vaiheessa yhtää tienny mistä on kyse, näin vaan siä pohjassa et joku hätä sillä tuli ja sukellusope sitä koitti rauhotella ennenku tuli päätös et pintaan on päästävä. Mutta oli se onneks tolkuissaan, jälkeenpäi kerto että tuli siinä ylös tullessa kans hillitön huimaus ja luuli että pökertyy niille sijoilleen.

Seuraavana päivänä tuli viä kiittämään, et kiitos ku pelastit miun hengen. Okei. Myhäil-myhäil.

No, sama miäs sukelsi meiän kanssa paljo ja miä olin aika usein samas porukas ja jotenki tuo gubbe tuntu jatkuvasti olevan jossain kiipelissä. Huiputti esim et paljoko on ilmaa jälellä. Et juujuu, kylä on sata lasissa ja sitte minuutin päästä nykii hihaa et moi, ois 20 baria enää. Alright!


Kuvassa on kaloja
Oli viime viikon alussa ihan hullut aallokot täällä ja meri sellasessa meiningissä, et sukeltamaan lähettiin ensiks hevosella. Piti mennä heppatakseilla tois pua saarta missä veneet pääs rantaan, ku mein sukelluspuljun eessä aallot möyrys sellasena et ei toivookaan veneillä siihen suikata. Suurin osa sukelluspaikoista oli kans ihan nou-nou, virtaukset ihan kreisinä ja aaltojen takia näkyvyyet ihan hernesoppaa.

Myä käytii sitte yhtä paikkaa kokeilemassa ja näytti hyvältä ku veneestä mereen kipattiin. Kui ollakaa, siinä jahka saatii koko porukka kasaan ja lähettii menemään pinnan alle, ni jostain turahti sellanen tuhnupilvi et näkyvyys hävis ihan täysin. Ei siis nähny omaa kättään jos sen ojens suaraks. Porukka pysy kyllä ihan vitun tiukassa nipussa ku kaikki hokas olosuhteet sellasiks et ei oo syytä lähtee viittä senttiä pitemmälle kaverista. Paitti tua edellisen insidentin miäs. Se oli 30 sekuntia siitä ku pinnan alle mentii ja hän hävis ku piaru saharaan sinne tuhnupilveen. Ei muuta ku pintaan takas ja sieltä se heppu sitte löyty vilkuttelemasta jostai huitsun kuusesta et täällä ollaan, hupsis.

No, kaikenlaista. Miälenkiintosta touhua on tämä sukeltelutouhu kyllä.

Tänää kävin ekaa kertaa yli viikkoon sukeltamassa. Ihan en ollu varma sallivakko herkät rinsessakorvani veen alle menemistä, mutta hyvin sallivatten! Hiukan toinen korva piti erikoista mekkalaa, sellasta plup-plup-plup-viuuuu, mut ei se ny niin nuukaa ole. En kuiteskaa enempää tänää sukeltanu, aattelin että iisisti ny.

Huomenna kuiteski toivottavast pääsen taas tositoimiin. Ois kiva.

Semminki ku reilu viikko ja sitte otan taas vähä sukelteluhommeleistä lomaa. KOSKA TULEE KAVEREITA KÄYMÄÄN! Niin siistiä! Sitte juuaan kaljaa. Ne tuo turkinpippureita. Saa puhua suamea. Jihuu!

Muita asioita: olen löytäny talon. Se on ihana. Sen sijainti on täydellinen. Se vapautuu vasta syyskuun alussa. Se on vähän kallis. Mutta jos tulee kämppis ni nou problem.Jos ei tuu kämppistä ni... en tiiä sitte. "Well, just sell your body to earn some quick money", niiku miun yks kaveri lohkas. Asia selvä!

Kaik muut hommelit on viä ihan vitusti levällään. Mut ehketi ne tästä, pikkuhiljaisesti. Peukku on niin tanassa että sattuu!

Nii ja meil on tääl nyt ramadan. Se näkyy sillai et toiset paastoo päivät. Ja illalla ei saa olla livemusiikkia. Siihen toivotaan muutosta, jahka tästä ramadanin alotuksen aiheuttamasta jääräilystä rupiaa saaren päättävä setä vähä joustamaan. Pojat on kyllä akustisesti tuossa sitte rämpytelleet, miulle kyllä riittää seki. Olenhan liki joka ilta enivei jo kahexalta nukkumassa.

Mistä tuliki miäleeni: nukkumaanmenoaika ois jo. Paitsi yks bintang, sellasen kyllä viälä otan. Maiskis!

Ihan hyvä meno tälleekii on. Rämpyti-rämpyti!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vuokraas ny semmonen lukaali et siel o vaik yks ylimääräne huone meil turisteil jotka ei välttämät tarvii hotlapalveluit. Siitähän sie saat kans oivallisen tulolähteen jos vaan hermos kestää... Irmeli

Patzy kirjoitti...

Kattellaan... talossa on 2 makkaria kyllä. Jos ei muuta joku kämppis siihen toiseen ni sitte ehottomasti toiminee kavereille majapaikkana, kohtuuhintaan tiätysti. Plus talo on aika helvetisti paremmilla palveluilla varustettu ku moni kohtuuhintanen majapaikka. SIEL ON TELKKARI! JÄÄKAAPI! LÄMMIN RUISKU! ILMASTOINTI! Byärryn.

Ehkä ekat pari päivää muuton jälkee tuijotan ihan transsissa liikkuvan kuvan ihmettä seinässä olevasta taikalaatikosta. Sitte käyn lämpösessä suihkussa. Sitte otan omasta jääkaapista kylmän oluen. IIK!

Anonyymi kirjoitti...

Bed & Breakfast Patzy olis kyllä aika kuul. Tietty tarvii useampia kävijöitä, mutta näkyy siellä Hiekkakikkareella olevan aika tasanen tuo visiittorivirta ;-)

Anonyymi kirjoitti...

No jooo...näistä ns. "säheltäjäsukeltajista" ja varsinkin heidän kansalaisuuksista on itselläkin jotain kokemusta ja tuntumaa omilla reissuilla.

joillekin nyt vaan sattuu aina. Mikä on vaatimaton otantasi siellä?

Veikkaan samoja siirtomaakansalaisia ja saarivaltioiden edustajia...

Dr. Otam

Patzy kirjoitti...

No jaa... mun satunnaisotanta ei ehkä ihan vielä pysty niittaaman tiettyjä kansalaisuuksia urposukeltajista, kyllä niitä joka porukasta löytyy. 170 sukellusta sitten olin iteki yks niistä urpoista.

Jos ne on tolloja maissa ni todennäkösesti ne on sitä kaksin verroin veden alla.

Venäläisten kanssa en oo vielä sukeltanu. Kiinalaisten kanssa olen, mielenkiintosta porukkaa... tuo tässä postauksessa mainittu kiipelissä oleva herra tais olla ämerikkäläinen. Sen piti vähän näyttää että osaa. Tai siis "osaa".

Tsekkaa myös nämä