lauantai 11. tammikuuta 2014

Hän syä!


Hän syä! Ja velipoika kannustaa viäressä, et veä ny, veä nii et napa naukuu!

Seek syö! Hän syö! Ruokaa! Aivan itse! Siinä kuulkaa tirahti onnen kyynel eilen kun Seek siinä aikansa ruokalautasen ympärillä pyöri ja haisteli ja sapuskaa kaipaavasti tuijotteli, mauku kovasti, ja sitte hyvin varovaisesti hiukan lipaisi, pienen nokareen sieltä noukki ja SÖI! Ja nyt aamullaki ku laitoin whiskasia lautaselle ni siähen hän meni ja sieltä närkki mässyä kupuun. Ei mitenkään ahmimalla veä, mutta kaikki on plussaa mikä menee kurkusta alas ja siellä pysyy. Oksennellu ei ole enää muutamaan päivään, veriripulipaskamyrskyki on rauhottunu. Hän tepastelee ja pitää hirviää meteliä ja vaatis ulospääsyä, mutta pihalle ei ole asiaa vielä aikoihin.

Varovaista toiveikkuutta on Palatsilla nyt Seekin suhteen. Olen niin kiitollinen jos hän toipuu, niin kiitollinen! Seek ja velipoikansa Destroy, nehän synty miun käsiin viime huhtikuun lopussa ja oon heitä siitä asti paaponu, ni hyö ovat miulle tavattoman rakkaat mirrit myöskin ku oon heitä vauvasta asti seurannu. Niiku on rakkahia kaikki muutkin tietysti, mutta toki miulla suosikkeja on. Dimmua nyt ei kukaan ylitä, Dimmu oli miun bestis, ja hänestä ei nyt enää tän enempää kert alan itkee taas jos häntä enempi mietin.

Mutta ei niin hyvää ettei huonookin. Hietsun Kirppis on kadonnu. Hän oli vähän voipuneen olonen tuossa päivän pari ja miä tuuppailin antibioottia kitusiin ja toivoin parasta. Mutta ku Palatsini kammarit on täynnä, en voinu häntä sisälle laittaa. Aattelin ettei se mihkään lähe, ku ei oo lähteny koskaan, aina pysyny siinä pihassa. Eilen aamulla viimeks hänet näin ja illalla kävin huudiloita nuahoomassa et joss löytäsin sen jostai mutta ei vilaustakaan. Yöllä oli ihan järetön kaatosade ja miuta ahistaa ja syrän särkyy ku mietin että se jossain makaa kipeenä ja yksin ja vettä räimii niskaan. Painajaisten aineikset kasassa.


Adam Lambert
Hietsu ku lasketaa mukaa ni miun pesueesta on nyt poistunu tämän vuoden aikana (onhan jo vuoden 11.päivä...) 7 kissaa: 4 on haudattu ja 3 on kadonnu. Talo tuntuu tyhjältä, varsinki ulkotilat, ku siinä ei tällä hetkellä oo ku 4 mirriä enää. Normisti ku aamulla avas oven ni oli kymmenkunta kattia pihalla sinkoilees ja määkimässä sapuskaa. Ny on enää Mini-Sosis, veljensä Danny, Äitikissa ja Adam Lambert. He on kaikki onneks pontevia ja aikuisia ja vahvoja ja terveitä (koputi-koputi-koputi puuta tähän välii) ja pysykööt sellasina, kiitos pliis. Sisällä asustaa 6 kissaa eli Palatsini häntäluku on enää kymmenen.

Miä toivon että tää viirusperkele ois nyt kuluttanu ittesä loppuun ainaki täällä miun huudiloilla. Tiijä sitte mikä tää on, kissaruttoahan on moni veikannu mutta vaikia sanoa. Miä myäs toki arvostan kaikki avinkkejä ja muita mitä on tullu, vilpittömin mielinhan porukka haluaa neuvoa ja auttaa, mutta muistutan kans, et myä ollaan ja eletään täällä tilanteessa ja olosuhteissa jossa ei oo mahollista hoitaa kissoja niiku kaikkien steriiliyssäännösten mukaan pitäis tämmösissä tapauksissa tehä. Semmoset "kaikki sairaat kissat pitää eristää ja kaikki paikat on steriloitava ja rokottakaa nyt herranjumala kaikki kissat siellä"-kehotukset on vähä sellasta haistapaskaa kun eletään trooppisella saarella missä on satoja, ehkä tuhansia, kissoja, joista valtaosa on ns. kulkurikatteja jotka elää ulkona eikä niil oo koteja. Että tervetuloa tänne steriloimaan huudiloita hei, alottakaa vaikka tuolta rantahietikolta ja siitä sitte sisämaahan päin ja jos jos joku lähettää pari tuhatta annosta rokotteita ni aletaan toki rokottamaan joo. Ja kaikki sairaat kissat eristettäis iliman muuta, se tapahtuu välittömästi heti ku joku tulee rakentamaan tänne sellasen Meilahen lasaretin kokosen erityslaitoksen. Miun Palatsi ku ei aivan sitä kokoluokkaa ole.

Enää neljä yätä kissaklinikan alkuun! Kyllä arvostan nyt, arvostan niin että taju lähtee. Kissojen takia, mutta vähä myös itteni takia. Helpottaa kun voi kaks viikkoa sanoa puhelimeen että "tuo se kissa tuonne klinikalle" jos soitetaan et tääl on tämmönen surkia kissatapaus. Mutta kaks viikkoa menee äkkiä ja seuraavasta klinikasta ei oo tietoa, sitte oon taas se ainoo koneksöni täällä kipeille kissoille ja kyllä siinä tavaton avuttomuus tulee kun ei ole keinoja eikä kykyjä eikä tarvikkeita kaikkeen mitä tartteis. Toivon että viel kaks klinikkaa tänä vuonna saahan järkättyä, mutta kattotaan nyt. Miä järjestäisin kyllä, mutta yhteistyötahoilla saattaa olla, ja vähä onki, asiasta toisenlainen näkemys. Sitäki varten miun tähtäin on kyllä saaha tänne se pysyvä klinikka, ni saan sitte touhuta tätä hommaa just niiku itte haluan eikä tarvitte hattu käessä vinkua muihin suuntiin et no mutku kissat tarviiiiiiiiii eäinlääkäreitä tänne. Perkele. Se on ku tekee itte ni saa tehä hyvin!

Jotta näin tänää. Pahoittelut että sisältö on ollu ny vaan tätä kissahommaa viime ajat, mutta ymmärtänette ettei tässä oo paljo ollu rahkeita ajatella syvällisiä saati köykäsempiä asioita tän helvetin keskellä.

"Pitäsköhän tota kokeilla..."

"Jos mä tost vähä lipasen...."

"Joo, kyl mä nyt sit syön!"

Zorro

Heikki

Mini-Sosis

Lipsasen Danny

Äitikissa
Tuo perkeleen kopukka joka tuijottaa tuossa, se meinas eilen väkisin tuupata majataloon inessiiviin. Miä tuupin sitä luudalla ja vaikka millä mut ei liikahtanu mihinkään.

10 kommenttia:

Patzy kirjoitti...

Hietsu löytyi! On kipiä, mutta ei ihan hirveen huonossa kunnossa. Kylppäriin meni sairastuvalle, vaikken sinne tohtis laittaa enää lisää kipeitä kissoja että entiset sais parantua rauhassa, mutta ei täs oo muutakaa tehtävissä.

toivomma parasta myäs Hiatsulle!

Ana kirjoitti...

Oli kyllä tyly body count vuoden ekoiksi päiviksi, huh-huh. Mutta hei, vaikka sä itketkin niin silti oot tosi urhea ihminen koska ei moni kestäis sitä että kissat kuolee ympärillä koko ajan. Sä vaan kestät ja hoidat. Kunnioitan.

Anonyymi kirjoitti...

Omal kissal oli kissaruton kaltanen virus(leukosyytit samallailla alhaalla, ku kissarutossa)mutta ei kissarutto, ku oli rokotettu. Kaikki tutkittiin ihan huippukissaklinikalla.oksensi keltasta vettä ja limaa. Ei syöny eikä juonu. Meni heikkoon kuntoon. Eläinlekuri anto oksentelunestolääkettä ja määräs pakkoruokintaan (kissa ei kestä montaa vuorokautta kuulemma paastolla.munuaiset menee paskaks.)sain onneks sen kuntoon eikä sillä näyttäny jäävän hampaankoloon mua kohtaan, ku väkisin tungin ruokaa ja vettä kurkkuun.eläinlekurin mukaan on muita kissaruton kaltasii viruksia eikä niihin rokotteet auta.rokottamattomista pennuista 90 prossaa kuolee saatuaan kissaruttotartunnan.(kaveri opiskelee eläinlekuriks ja tarkisti asian oppikirjasta)
Annika

Anonyymi kirjoitti...

Sul on kyl kiva blogi ja paljon tekstii..Mutta en mä kyl ymmärrä tota kissahommaa mitä sit jos sun jälkeen kikkareelle tulee joku joka diggaa pikkulinnuista ja hävittää kissat sieltä tai noin joku diggaa sisiliskoista janoin..Voikos sen ite päättää mitä suojellaan ja mitä ei..
Siis kyl mä ymmärrän et sä diggaan kissoista ja noin lemmikkinä mut meill on yksi kissa ja se tappaa kesän aikana 3 oravaa,10 talitinttiä, 2 tikkaa yms muut ja syö purkkiruokaa ja nukkuu paljon et ympäristö kärsii aika paljon tai noi luontoon kuuluvat elukat..Noh vointeja kummiskin kaikille sinne..

Patzy kirjoitti...

Nii no toi nyt on vähän tota et se on aina joltain pois jos joku saa jotain. Ei kellekään mitää ni kaikilla on hyvä, vai?

Ootko huomannu että aika kovasti painottuu kissojen steriloitiin toi mun mirrirojekti? Kato että toi holtiton lisääntyminen saatais aisoihin, ja sitä kautta sitte joskus ois vähemmän kissoja mestoilla, se ois niiku se tavote. Jos on vähemmän kissoja ni eiks se oo sitte hyvä noille sisiliskoille ja linnuilleki mitä?

Unknown kirjoitti...

Nyt on pakko kommentoida. Anonyymi, et ole nyt ajatellut asiaa ihan loppuun saakka. Käsittääkseni kissoja Päden kikkareella on ollut ihan jumalattoman kauan. Toisin sanoen kikkareen ekosysteemi on sopeutunut kissojen määrään ja saalistustapoihin. Eli toisin sanoen siellä on niitä tipuja ja liskoja ja sen sellasia, mutta niistä on karsiutunut yksilöt, jotka eivät osaa varoa kissoja. Evoluutio nääs tekee sellasta.
Luonto muuttuu ja muokkaantuu koko ajan, ihmisillä vain on harhakäsitys, että sen pitäis pysyä koko ajan samana.

Toisekseen, kuten Päde jo sanoikin, hän steriloi noita mirrejä jatkuvasti tuolla saarella, joka auttamattomasti johtaa tilanteeseen, että kissoja on vähemmän ja liskot ja muut tirpat voi kukoista, joten älä huoli siitä. ENkä muuten usko, että kukaan pystyis tollasta kissamäärää ihan tosta noin vaan hävittämään.

Ja ainiin, kissat kuuluu elämän kiertokulkuun tuolla saarella: muistaakseni liskot syö kissanpentuja kikkareella.

Joten tästä lähin ota ensin selvää asioista, niin et joudu naurunalaiseksi. ;)

Unknown kirjoitti...

Ja ainiin Päde, oot mun idoli! ^^

Anonyymi kirjoitti...

Jaa, noh kuten totesin niin tämä meidän kotikissa joka nukkuu paljon ja syö purkkiruokaa niin tappaa kesällä helposti 10 pikkulintua, 2 käpytikkaa, 3 oravaa, 2- 3 hiirtä, 2 pikkukäärmettä esmes vaskitsa. Niin nämä voi ihan laskea raadot tuolta ulkoa ettei ole mittään arvailuja mutta tollasta viime kesän satoa. Niin luulisi että suhteettoman iso kissamäärä pienellä alueella tekee kanssa aikamoista tuhoa tuolla päin tappaen kaikki pikku ötökät mitkä ne vaan kiinni saa.Ja en usko että nuo Indonesian kissat on sen heikompia metsätäjiä kun nämä Suomenkaan. Mutta tohon olis hyvä olla joku balanssi jing ja jang..Hyvä karma..Nämä paikalliset talitintit on vissiin heikkoja oppimaan ku kissa ne nappaa hyppäämällä äkisti suihinsa. Ne tintit ei ole vissiin ollut paikallisessa peruskoulussa oppimassa elämän abc:tä tais sitten Pisa tulokset on pelkkää fuulaata..Heh Joo nyt taisin itteni tehdä naurunalaiseksi..joo Mutta eikös elämä ole leikkiä tai huumoria,sirkusta tai kaikkea sitä anyways..Joo hyvä et joku duunaa jotakin kuin et kukkaan ei mittään niikus Mordorissa taitaa olla nyt tilanne.
Kattokaa Tuubista VetClinicGambia siellä hoidetaan noita koiria ja niillä on noita matoja yms. ja siellä on kanssa yks kissa jolla on samanlainen silmä ku sullä sillä yhdellä katilla..

Patzy kirjoitti...

En yhäkään ymmärrä Anonjyymin pointtia kun yhtäältä hän ei ymmärrä tätä mitä miä täällä teen, ja toisaalta paasaa kuinka kissat tappaa kaiken mikä liikkuu. Ni mikä siinä sitte mättä että esmes näitä sterilointikampanjoita täällä tehään JOTTA KISSOJA OLIS VÄHEMMÄN? En tajua.

Mutta tervetuloa tänne kattomaan että onko tipuja ja ötököitä ja liskoja vai onko kissat syäny kaikki. Ja mites sitte jos kissat poistuis ni sitte hukuttais rottiin, luulen.

Änywäys, ohan noita kuultu noita eriäviä mielipiteitä tästä mitä täällä ny puuhastelen. Että jopa sellasta, et sekaannutaan jumalan tahtoon kun steriloidaan kissoja ettei ne lisääntyis niin hulluna.

No so what, huomenna alkaa klinikat ja palleja lähtee chop chop.

Mari kirjoitti...

Meillä naapurin isäntä ruokkii lintuja ja niistä näin talvet huolehtii. Eikä pahoita mieltään siitä, että meidän kissapeto muutaman niistä vuoden mittaan listii. Ja kiltisti kisu joka kesä kantaa myös naapureille tästä talven ilosta kiitokseksi vähintään yhden oravan tai jäniksen poikasen.

Kissa on peto, muttä hyvin hyödyllinen sellainen. Muusta inhimillisestä ilosta puhumatta. On hyvä, että on edes yksi hyötyeläin, jota ihminen ei ole pystynyt täysin orjuuttamaan ja hyväksikäyttämään. Siinä kissa on taitava ja sellaisena meille muistutuksena säilyköön. Aamen.

Tsekkaa myös nämä