perjantai 10. tammikuuta 2014

Huokausten huokaus

Kissojen hautuumaa Pantai Kanrangin takana


Valivali ja Saatanahan kuoli sitte heti Dimmun jälkeen kyllä. Valivali oikas koipesa ensin, ja muutama tunti sen jälkeen, hiukan yhen jälkeen yöllä, posotti Saatana perässä Vihreemmille Niityille.

Seuraavana päivänä soittivat Pantai Karangista paniikissa että heiän kissanpoikaset on huonona. Menin kattomaan ja totesin että hommat on saattohoitovaiheessa. Siellä haudattiin sitte kaks pentua saman päivän aikana ja itkettiin porukalla naamavärkit räässä. Heijän neljästä kissasta on jälellä enää yks, pentujen emo Pantai. Kaikki kolme Pantain pentua kuoli tällä viikolla. Eiväkkä olleet mitää ihan pieniä pentuja enää, aivan jo isoja hienoja mirrejä. Sinne mänivät, multiin, porukalla.

Miä en oo nähny Huutonettiä moneen päivään, Pallienhierojaa en yli viikkoon. Epäilen, että ovat ottaneet saman seuramatkan Vihreemmille Niityille hekin.

Seek on hengissä, liikuskelee ja maukuu, käy tuijottamassa ruokakuppia hartaana mutta ei kykene syömään. Paskantaa veristä kuraa. Destroy on tervehtyny, hallelujaa praise the loooordi, mutta kun ne on Seekin kanssa ku paita ja perse ni Destroy on pitämässä siskolleen seuraa kylppärissä edelleen.


Pössyn miälestä Adam Lambert on sen uus mutsi
Pihalla asuneista kissapoikasista on jälellä enää Pössy. Hän on menny ihan sekasin ku kaverit kuoli, tietysti. Maukuu ihan perkeleesti koko ajan, vaikka ennen oli toisenlainen aivan, tuppisuu, ei pitäny elämöintiä olemassaolostaan lainkaa. Nyt pitää, jatkuvasti tiedottaa että miä oon täällä, miul on nälkä, miä tahon seuraa. Hän muutti nyt sitte miun makkariin, ni saa naapurusto yät nukuttua ilman että Pössy juoksee ympäri miun palatsia parkumassa. Eilen se keksi et Lambertin Adamhan on selkiästi hänen uus äiti. Adam veteli hirsiä ihan tyytyväisnä siinä, ja Pössy pynkäs sen vattanahkaan kii ja rupes kauheen kehräyksen kera lutkuttamaan Adamin vattamakkaroita.

Palanupersekissa on käsittämätön Houdini - vaikka sillä sillä on muovitötterö päässä, se silti jollain ihmeen kahlekuninkas-tyyppisellä kiemurtelulla järjestää ittesä ulos kapaloistaan harvase päivä. Muuten hän voi hyvin ja uutta ihoa kasvaa palaneen tilalle ni että humina kuuluu.


Zorro
Silvennoisen Heikki on terve ja porskuttaa ja on villi hirviöriiviö. Zorro voi hyvin ja on maailman sulosin tyyppi, niin kiltti ja ihana kissanpoikanen ettei oo toista. Ens viikolla saahaan häneltä se kauhee ööga pois ja sitte Zorrolla alkaa kunnon kissanpäivät. Jos elää.

Miä olen vähän semmosissa lamaantuneissa shokkifiiliksissä edelleen, tämon ollu varsin hirviä viikko, ja oikeestaan koko alkanu vuos on ollu ihan kamala näien kissahommien takia. Dimmun menetyksestä en oo toipunu, enkä toivu kyllä vähään aikaan. Hirviä ikävä on... ja kas, enpä asiasta tän enempää kirjotakaa ku itku tuleepi taas ja oon töissä justiisa, ei parane ruveta parkumaan ny.

Se on nimittäin sellanen homma, että tilanne vaatii järeempiä toimia, pelkät kerran pari vuodessa olevat klinikat ja Lombokin paikallislääkärin hätätilahoito (jonka taso ei oo sitä mitä erikoisemmat tilanteet vaatii) ei riitä. Tänne täytyy saaha pysyvä eläinklinikka, ei tästä muuten tu hevonpersettä. Eikä klinikkaa pelkästään kissoille, ku kaikille muilleki saaren elukoille (paitsi koobrille ja hämähäkeille). Nyt on tän kauhian tappajaviiruksen ansiosta vähä muutki ihmiset heränny asiaan, ja miä toivon että homma poikii nyt jotain hyvää. Että saatais tontti ja siähen pysyvät klinikkatilat. Sitte ois kuulkaa helppoa sen jälkee orkanisoia jatkuvaa eläinlääkärivirtaa ja alan opiskelijoita ja muita eläinystävällisiä ihmisiä tähän suuntaan. Miulla on mahtavat suunnitelmat ja paljon ideoita kui homma pyöris, mutta puuttuu vaan se maatilkku ja rakennukset. Asiaa tyästetään kyllä, miulla on hyvät tukijoukot hommassa jo mukana. Rahat ja tontti, ne on ihan pikkujuttuja! Asiat kyllä järjestyy, ku nehä on vaa järjestelykysymyksiä!

Että jos siä jollakulla on kiinnostusta siähe tukiyhistyshommaan tai jotai, ni antakee palaa, sitä tarvittais nyt! Järkäkkää tukikonserttia ja rahankerjuuta ja lahjotuksia! Ja eikö siä ny oo jotai miljunäärejä ja firmojaki jotka vois hiukan avustaa ja sponsoroia mitä häh? Saisivat palkaks hyvän miälen ja positiivista mainetta ja sädekehä sanois bling-bling!

Muuten tääl on kaikki okei, aurinko porottaa, miul on duunihommia kovastiki lähi kuukausiks. Paitsi ei oo ookoo et eilen miulle asennettii uus satelliittitelkkarisysteemi ja vaikka nykki näkyy tsiljoona kanavaa ni ei oo enää Animal Planettia, Crime Investigationia eikä Warner TVtä. Miten tästä eteenpäin? Kysyn vaan!

Toi koitti olla loppukevennys. Oikiasti mitä vitun väliä telkkarikanavilla? EI MITN!

Pössykkä

Yhyyyy, ukot vei miulta Animal Planetin! Ja Crime Investigationin! Yhyy!

Tyämatkalla aamulla piti väistellä lehmiä.
4 kommenttia:

ella kirjoitti...

Nuorehkojen kissojen menetykset ja Seekin oireet kuulostaa häijysti rutolta: http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/elainten+terveys+ja+elaintaudit/elaintaudit/lemmikkielaimet/kissat/kissarutto
Arvaukset ei toki auta asiaa yhtään sen enempää kuin diagnoosikaan auttaisi. Teet jo kaiken, minkä ruttoisen eteen voi. Toivottavasti epidemia loppuisi lyhyeen.

Anonyymi kirjoitti...

Kamalaa, voiko enää pahemmaksi mennä, TOIVOTTAVASTI EI! Kissaruttoo mäkin heti ajattelin...

Nyt parantavia voimia vielä hengissä oleville kissoille että jaksamista sinulle!
- aku

Myrsky ja Minna kirjoitti...

Kauheata, ihan kauheata:(

Helliviä silityksiä sinne!

Ana kirjoitti...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kissarutto
Jep, "DNA-virus, joka säilyy kuukausia tartuntakykyisenä viruksella saastuneessa ympäristössä" Aika paskaa aikaa elätte nyt siellä jos kyseessä on tuo.

Voi jestas, en paremmin sano...

Niitä kissoja pitäis vaan saada rokotettua heti pennusta asti, vaan kun siel ei ole sitä klinikkaa.

Tsekkaa myös nämä