tiistai 26. tammikuuta 2016

27 tunnin mati lampu

PÖRRRRR sanoo keneraattori


Hiekkakikkare on ollu ilman sähköä nyt reilut 27 tuntia. Tämä se on kuulkaa lystiä! Ne mestat missä on generaattorit - ja niihin yhä löpöä - vielä pärjäilee, mutta meillä paroilla kellä ei gensetti huua ni meillä alkaa vähän hermo kiristymään. Luajan lykky, että on low season ja majatalossa vaan yks ymmärtäväinen asiakas, joka on ottanu tilanteen kepeesti. "This is just part of the adventure", hän aamulla totes ku kävin juttelemassa ja pahottelemassa tilannetta.

Huhu kertoo, että villakoiran yrin on Lombokilla. Puita kaatunu sähkölinjoille viime päivien ukkosmyräkköien takia tai jotain.

Nii, se on se sadekausi alkanu vihdoin. Ei puhettakaan pehmeestä laskusta, että ois ekana muutaman viikon räimässy ukkoskuuroa kerran päivässä tai jotain, sellasta et täältä ollaan tulossa mutta esileikitään nyt tovi ensin. Ehei. Se oli et hana auki ja antaa tulla non-stop. Ei miuta häiritte eikä haittaa, oon liekeissä ja ootan että sateen myätä min onneton puutarha alkais pukkaa elämää. Mutta ohan tää satunnaisille lomailijoille vähän vittumaista. Ymmärrän jos alkaa hermo kiristymään ku on satanu ihan helvetisti ja nyt oltu yli vuorokaus ilman sähköä.

Sähkö kävi eilen hetken verran, mutta siältä se tuli ja tonne se taas meni. Oli kivaa, oltii justiisa kiälikurssilla ja taskulamppujen valossa siä koulussa sitte pakerrettiin.

Kiälikurssista sen verran että menee nimittäin hermo. Miä helvetin puupää tajua siällä enää mitää. Ja miä kun niin oon luullu, et indonesian kiäli on helppo ja paskat o mitään kiäliopiakaan, kuhan vaan muistais sanoja ni niitä vaan peräkkäin ja hyvä tulee. Mutta meiän kurssi onki vähä sellanen että kaahattiin alkeista läpi noin vartissa ja sitte on suikattu sellasiin syvyyksiin että tekis miäli ampua itteensä päähän. Suurta turhautumista leijunu ilmassa. Mutta positiivista on, että nyt kun tua kurssilla on pakko vähän koittaa jotain kommunikoia ja on pakko puhua ääneen indonesiaa ni on ehkä seitinohkasesti tullu rohkeutta ihan oikeessaki elämässä vähän ees yrittää. Meinasin pakahtua liäkkeihin aamulla, kun oli mentävä Lutwalaan (heil on keneraattori) lataan akkuja ja lainaan internettiä et sai tehtyä töitä, ni laitoin Edenin pojille textaria köpö-indonesiaks et hei meil on uus varaus, Bruce tulee tänää, viipyy 3 yätä, laittakaa se huoneeseen numero 2 (booking baru! Bruce datang hari ini, tinggal tiga hari. kamar dua untuk Bruce, ya?). Ja sitte ku menin takas Edeniin ni täpisin intona et saitteko miun viestin, tajusitteko mitä siinä sanottiin. Ja pojat oli tajunnu ja luulivat et olin käyttäny jotain kääntäjää ku oli niin hianosti oikeeta indonesiaa. Mut eiku IHAN ITE OSASIN!

Kiälikurssilla en oppinu eilen muuta ku että TAHI LALAT. Tarkottaa kärpäsen paskaa, mutta myöskin luomea. Et jos on luomi poskessa ni indonesialaiset sanoo et siul on kärpäsen paskaa naamassa. Nerokasta!

Sähkökatkosta myä muuten sanotaan et on MATI LAMPU. Kirjaimellisesti tarkottaa et lamppu on kuallu. Nerokasta sekin!

Koska sähköt oli illalla poikki ni pyhkästiin koululta Golfille oottamaan sähköä (=juomaan kaljaa) Simon ja Tracyn kanssa. Simo on Lappeenrannast ja sukellusopena täällä ja tyttöystävänsä Tracy on kiinalain. Nyt tiedän mikä on sekä kissa että penis kiinalaisilla risuaidoilla. Käsittämätöntä muuten, et Simo on asunu tääl suunnillee yhtä kauan ku miäkii mutta ihan vasta tuos viime vuuen lopulla tutustuttiin ja hokattiin et katos, myähä puhutaa miä ja siä ja meille toi soppa maistuu aina sillon tällön. Eli usein.

Asiaa peniksestä kiinaks


Ja sitte viä siitä viime viikon asuntomurrosta. Miä oon sen jälkeen ollu aika palasina, pääkoppa heikossa hapessa. En enää ihan joka päivä vollota, mutta jonkinlainen posttraumaattinen kusipääsyndrooma on päällä. Hermo on helvetin kireenä, himassa on turvaton olo, on räjähdysherkkä fiilis, oon pääosin ihan vitun pahalla tuulella. On tehny mieli lyödä ihmisiä, ihan ketä tahansa, varsinkin tyhmiä. Mutta elämä jatkuu ja periks ei anneta vaikka kuinka taivas putoaa niskaan. Likimain pöllittyä summaa vastaava määrä rahaa on jo saatu lahjotuksena takasin. Muutamat piznekset täällä on tehny mojoviakin lahjotuksia, kuten myös monet yksittäiset henkilöt. Kiitos kaikille, ihan valtavan hianoa tää kaikki avustusten määrä ja tsemppaus mikä on vyöryny kissoille. Snif.

Kävin eilen pankissa avaamassa toisen pankkitilin, ja se on kissojen rahoille ainoastaan. Olen avannu myäs PayPal-tilin Indonesian PayPaliin ja testaan nyt et saan sieltä siirrettyä rahaa kissojen indonesialaiselle pankkitilille. Näiltä osin asiat on kunnossa ja nyt vaikka saari räjähtäis niin kissojen rahat pysyy tallessa. Saatana. Pankissa ramppaan nykysin koko ajan ja tuntevat miut nimeltä jo ja ilosesti moikkaavat aina ku meen, et no mitäs nyt. Oon kyllä jo ihan itte osannu maksaa laskuja, et en ihan jokasen piänen homman takia säntää pankin tiskille.

HEI! SÄHKÖT TULI TAKAS! HURRAA! Pliis pliis toivottavasti pysyy kans koska miä en jaksa tänä istua kaljalla. Mutta jos himassa ei o sähköö ni emmiä siä pimeessä pysty hikoomaan. Mialummin sitä sitte kärvistelee Golfilla juomassa kaljaa ja kuuntelemassa Bowiee.

Tämmöst harmaata meil on nyt

Golfin vessassa asuva Fuckyou-gekko

Kissa kiinaks
2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hädässä ystävät tunnetaan, onpa hieno juttu, että kissojen asia alkaa olla siellä yhteinen. Hienoa työtä oot tehny, kyllä siitä hyvästä voi täältä lihapatojen äärestä välillä maksaakin. Mutta murron osalta minussakin heräsi neitietsivä ja kiinnostaisi kuulla, onko yhtään hajua, kuka sen takana voisi olla? Paikallinen, joka on olettanut, että kissaleidillä on rahoja tai maailmalle juuttunut reissari, joka on arvellut samaa. Vai onko noita kotimurtoja miten yleisesti, paikka toisaalta vaikuttaa melko turvalliselta?

Nyt jos vaan voit, irrotat kissavaroista sen verran, että saat valvontakameran pihalle, lukkoja yms. jotta rauha säilyy. Nykyisin saa suht edullisesti nettiin kytkettäviä kameroita, joten voisit seurata, mitä talolla tapahtuu mistä vaan. En tosin tiedä, miten siellä yhteydet pelaavat jne. Mutta sehän olisi meille blogin lukijoillekin aivan huippua, jos vois seurata pihalla kissojen touhuja :-)

Henna kirjoitti...

Pari juttua askarruttaa:
1. Miksi ne on Fuckyou-gekkoja?
2. Miten sikäläiset kissat suhtautuu ukkoseen ja muihin (pelottaviin) luonnonilmiöihin? Ovatko kaikki niin sellaiseen tottuneita, ettei ollenkaan häiritse, vai onko porukassa pelkääväisiä tyyppejä niinkuin täällä meillä päinkin?

Ei muuta tällä kertaa, kiitos!

Tsekkaa myös nämä