maanantai 18. tammikuuta 2016

Warungimättö eli oodi Kiki Novin nyyteille

Oon saanu aika paljon motkotusta osaksein siitä, että syän päin helvettiä. Nuudelia. Koska halpaa.

Sanoohan sen järkikin, ja tajuan sen itteki, ettei jossain saatanan nuudeleissa ole mitään mikä pitää ihmisen tiällä. Täten olen nyt koittanu asian kanssa skarpata. Ostatan Edenin pojilla hetelmiä ja rehuja, kun ne käy torilla päivittäin muutenki, ja saavat asiat sieltä paljon halvemmalla ku jos miä menen länsimaisen pallinaamani kanssa sinne tinkaamaan. Aamusin pykään pänikällisen smoothieta misä on yleensä meloonia ja papaijaa ja panaania ja satunnaisesti jotain muutaki. Koitan sillon tällön myäskin hakea paikalliskuppiloista mättöjä, joissa on myäs -ääääk- vihanneksia messissä.

Kaikenlaisia paikalliskuppiloita, elikäs warungeja, oon kokeillu, mutta Kiki Novia ei voita mikään. Heiän pöperöt on taivaallisia eikä niitä oo tuhottu liialla chilillä. Ja mitä yllätyksiä siältä Kiki Novin laareista onkaan löytyny! Kurpitsa-curry kuulostaa esim ihan kauheelta, mutta on niin helvetin hyvää, että voisin syyä pelkkää sitä foevaah.

Jännä asia tuo kurpitsa muuten. Oon aina ajatellu, että se on syömäkelvotonta paskaa. Koska on lapsuuden kurpitsatrauma. Ennen muinoin kurpitsa oli sellasia keltasia kuutioita jossain etikkaisessa kauheessa liämessä, mitä oli aina pöyässä kun mamman luona Kouvostoliiton Rautakorvessa olin. Ne keltaset kuutiot.... hyi saatana. Viäläki puistattaa. Niistä jäi sellanen harhaluulo, ettei kurpitsasta muuksi ole. Kuinka väärässä olinkaan!

Näissä paikalliswarungeissa toimitaan siten, että mennään mestoille, sanotaan mitä ollaan vailla ja sitte osotellaan vateja että tota ja tota ja tota ja tota. Lopputulos on ikäänku paikallinen spydäri, missä on sekasin kaikkee. Oikeesti annoksen nimi on Nasi Campur. Jos perään lisää että "bungus", mättö pakataan ruskeaan paperinyyttiin ja sen saa mukaan. Bungus eli siis take away.

Itte otan paketin aina mukaan ja valkkaan siihen vakiona kurpitsacurryä, munakoisoa ja tempeä. Ja sitte yhtä tai kahta lisuketta viä lisäks, riippuen siitä mitä millonki on tarjolla. Mättönyytti maksaa yleensä 20.000 rupiaa eli noin euro kolkööt. Ja on yleensä niin hirviän kokonen satsi ettei tarvi muuta koko pänä syyäkään.

Kiki Novin mättöshoppailu kuvina, olkaa hyvä.



Tottahan siälä on kissakin mestoilla

Kiki Novissa on melkeen aina jonoa. Jos osuu mestoille just kun lähistön sukelluspuljuissa on tultu päivän tokalta sukellukselta niin jono voi olla pitkä kun kaikki on hakemassa lounasta.

Kurpitsacurry on tua missä sojottaa toi ase.








Valmis mättö. Aijoo noi tommonen maissukaakkuköntsä, toi tommonen kullertava pökäle tossa etualalla, on kans ihan pakko ottaa joka kerta. Sai-raan hyviä!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jees ois kiva vaihteeksi saada Indonesiaruokaa ja tempeä. Jotenkin nuo warungit tuntuu näppärämmiltä kuin ravintolat Thaimaassa. Munakoiso näytti superhyvältä ja olen juu huomannut kurpitsan sopivan curryyn ja mihin vaan mahtavasti. Itelle ei tosin ikinä ole ollut kurpitsaa vastaan mitään, lapsena join etikkakurpitsoiden etikatkin. Mutta kurpitsa oikeissa ruoissa maistuu ja tuntuu ihan eriltä.

Darw kirjoitti...

Suomalainen byrokraatti kiljuisi kauhusta, missä on asianmukaiset kylmäsäilytystilat ja tarpeeksi tehokas kuumennus ja omavalvontakirjanpito ja lämpötilaseuranta! Ja veikkaan että siltikään kukaan ei tuohon ruokaan kuole... :D

Saija kirjoitti...

Oi, Kikin ruuat! <3 Helmikuussa 2012 Kikin paikka oli vaatimaton pieni katos jossa tyttärensä (?) kanssa istuivat lattialla kokkaamassa. Sortimentteja ei ollut tarjolla noin paljoa mutta superhyvää kaikki mitä milloinki löytyi. Onpa Kiki saanut hienot kyltit ja paremmat puitteet, ihanaa nähdä! :)

Tsekkaa myös nämä