Uus murju ja Lemmyn synttärit
Uus murju


Polku kotiinViime naputuksessa napisin vuotavaa murjua, ja siitä suivaantuneena meninkii sit kysymää saman tien et oisko jompi kumpi naapurin vastaavista bambuhökkeleistä kenties vapaa et vittu ku ei oikee toi huumorisulake enää jaksa sitä että suoraan sänkyyn sataa, se on varsinki öisin vittumaista sit yrittää vääntää ittesä sellasiin ongenkoukkumaisiin asentoihin et just ihan suoraan päälle ei sada. Naapurin murjuun oli kyllä varaus het seuraavasta aamusta alkaen mutta tehtii temppu ja miä sain muuttaa naapuriin ja varaus siirrettiin miun entiseen siivilä-mallin hökkeliin. Nyt ei oo satanu sen koommin et en tiiä mikä on nykysen mörskän vedenpitävyys, mutta on muuten kyllä kivampi läävä ku entinen. On ensinnäkii hiukan isompi, ja sitte on romantillinen kukallinen valaanpunertava hiano ja ehjä moskiittoverkko ja on - herra paratkoon - kokovartalopeilillinen KAMPAUSPÖYTÄ, johon mahtuu miun miltei koko omaisuus leviteltynä. Olen liäkeissä. Tuuletin oli vähän romu mutta miä ovelana luikin naapurin murjuun hakemaan sieltä kunnon tuulettimen ja vein sinne romun tilalle.  Pahis olen. Ainoa napina uuesta kodista on ehketi se, että seinien tuuletusritilöis ei oo minkäännäköstä verkkoa, eli sieltä voi ryämiä sisään ihan mitä tahansa maan ja taivaan välillä, hoikemman puoleinen kikolokii sieltä saattaa luikahtaa (elän toivossa!), mutta toistaseks ei oo ollu mitää muutamaa exynyttä kärpästä pahempaa. Terassilla istu pyyhkeen päällä aamulla melko kookas hämähäkki, mutta ei ollu sitä sellasta Jurassic Park -mallia minkä edellisen läävän vessassa kohtasin ni hyvä ku ees korvaani lotkautin, ei tuntunu missään ja Baygonin myrkkyputelilla siitäki selvittii. Ja uuen murjun terdelle en oo saanu viel hämmökkiä ripusteltua, ei oo oikee mihin sen mukavasti sais laitettua mutta ku jaksan ni usutan jonkun noist pojista virittämään jotain millä saa riippumaton tähä heilumaan. Mutta silti oon nyt eri tyytyväinen uuteen kotiin, tässä kelpaa vallan olla ja laiskotella. Ja avotakkamaisia, tai jonku Glorian Koti -lehen tyyppisiä kuvaesittelyjä tähän viel perään, olkaat hyvät.

Romantillinen rinsessapeti


KAMPAUSpöytä ja miltei koko omaisuusLemmyn syntymäpäivä on Gililläkin nyt juhlittu. Olipas mukavaa ja heittämällä paras Lemmy koskaan, vaikka kyllä siinä vähän pyöri tonttuhattuporukkaa ja laittoivat perkeleet kuusenkin keskelle baaria. Pikkusen ehkä kävi mielessä et ai ku ois täällä perinteinen Loosen Orpojen Joulu -porukka, mutta ei sit kuitenkaa järin paljo ikävä ketää ollu, ja mukavia textareita tuli tyypeiltä pitkin iltaa ja yätä ni silviisii oli liikkistä et ihan kaikki ei oo miuta viel kokonaa unohtanu ja pyyhkiny puhelinmuistioistaa pois. Pändi siin pitkin iltaa rämpytteli, soittivat oikee regeiversion kulkusista ja sellasta yleistä hässäkkää, mutta miä kippistelin Lemmylle vaan ja ojensin välil meri-kristmas-määkijöitä et EI, ku et merry Lemmy. Mut eihän noi kaikenmaaliman ämerikkäläiset nuarisot ja paikalliset varsinkaa ymmärtäny yhtää et mitä toi akka yrittää hourailla. Oli tääl myäs Lemmy-illallinen elikäs buffettityyppinen homma, mikä makso vaan 50 000 rupiaa per vatta, ja siin oli rillattua kalaa ja jotain papusalaattia ja riisiä ja soija-jotain-papanoita, vissiin tempehiä se oli, ja sitte gado-gadoo eli semmosii vihanneksii laitettuna ja jälkiruuaks hetelmiä. Ja oli riisiviini-alkudrinkki. Oikeen hyvää oli, paitsi riisiviini, mutta koska sisälty hintaan niin rypistelin senkin napaani.
6puu
Dinnerin söin Mordorilaisten kans (joilta sain NELJÄ pusia turkin pippureita!!!!! Jihuu!!! Vähä niiku olis pukki sittenki käyny! )  ja ku hyö painuivat nukkumaan ni jäin viel örveltämään muitten tuttujen kans, mutta ihan siivosti kuitenki, vaikka aika monta Bintangia siinä Lemmyn kunniaks tuli otettua. Todella sivistyneestihän miä bailasin, itse asiassa, kun vertas esmes yhteen Georgeen, sellain brittikundi joka kaiketi kans vähä niiku on jämähtäny tänne, hää oli jo alkuillasta ihan ding-dong ja kampes pändin kanssa koko ajan lavalle mölisemään ja oli sellain omanlaisensa ohjelmanumero kyllä. Laittoivat onneks siltä mikin kiinni jossain vaiheessa ku eihän siitä tullu hevonvittua kun pändi koittaa siinä soitella ja yks mylvii siel taustalla ihan eri biisejä. Hassua. Hirveesti oli porukkaa, oikee sellain kreisibile, et yks sun toinen kävi eilen tuos huokailemas ku on hirviä rapula. Miul ei ollu, ku pysyin kaljassa vaan ja lähin jo puolilta öin nukkumaan, vaikka meininki alko siin vaihees vasta kunnolla riahaantumaa. Ja yks mitä en ihan  ymmärrä ni ilotulitusraketteja ampuivat ihan perkeleesti. Ei viäl oo uus vuas! Niitä paukku myös eilen joka suunnassa et niiku tätäkö tää nyt on ens viikkoon saakka?


Tyhjät Bintangit lähössä pois. Oon juonu noista noin puolet.
Pientä sesonkia tääl on ilmassa edelleen, ja se kestänee sinne ens viikkoon rakettien paukkeen kans. Ku on saatu 2012 aluilleen niin kuuleman mukaan saari aika lailla tyhjenee. Kelpaa miulle ihan vallan mainiosti, vaikka ei tää ns. high season nyt niiiiiin kauhee ole ku mitä pelkäsin. Ilmeisesti kuitenkin on hiljasempaa ku männä vuosina, tässä Kakkosellakaan ei oo ollu viel kertaakaan kaikki bungalowit buukattuna, koko ajan on ollu pari kolme mökkiä tyhjänä, ja näkyy tuol kylil muuallakin olevan joka paikassa et rooms available.  Mutta et baaris on joka ilta ihmisiä ja tuos kylänraitillakii liikkuu muutakii ku kissoja ja kanoja myös iltahämäris ni kyllähän se high seasonista sit käy.

Paikallisia vieraita on aika paljon tääl hillumas ja niitten touhua eilen tuos rannalla makoillessa silmät ymmyrkäisnä seurailin. Että nuaril pimuil on niin meikit ja systeemit ja sit on huivi päässä ja sen päällä PIPO, näytti olevan kovasti muodikas asia sellanen. Vittu, lämmintä joku plus tsiljoona ni pipo pääs??? Ku ite kuolee hikeen vaikka on vaa pelkis phikhineis ni mitä helvettiä? Joku hikirauhasten asennus ihmisiin on vissii tääl maailmankolkas jätetty tekemättä tai jotain.


Aurinkonlaskua kattomassa
Huamenna olis vissiin se päivä et pitäs lähtee käymään Lombokilla kinuumaan viisumiin jatkoa. Samalla vois pyrähtää jossain ostarilla kert tarvis vähän kaikkee, ja tiettävästi Lombokin ns. pääkaupungissa Mataramisssa, mihin siis ollaan menossa, ni siel pitäs olla joku ostoshelvetti. Mutta katotaan, tärkeintä on saaha leimaa passiin ja lupa olla täällä viel ens viikon jälkeekii, ja kaikki muu on mukavaa extraa. Edin kanssa mennään ja se ajaa mopolla ja miä vikisen siel tarakalla ja menen mihin se viä.

Muutenhan tänne ei kuulu mitään kummosempaa. Stigua en oo nyt pariin päivään nähny mutta tuossa muutaman sadan metrin säteellä se pyörii ja millon missäkii sen näkee välil ruokaa kerjäilemäs tai jonkuu sylis istuvan tyytyväisnä rapsutettavana. Välil käy täs Kakkosellakii mut ei nyt sit kuitenkaa kunnolla asettunu takas tähän. Pirkko kasvaa ja voi hyvin, kirppuja on yhä mutta josko Lombokin reissulla löytyis jostaa marketista kirppusamppoo ni joutuupi mirri (ja pari muutaki mirriä, ainaki noi piänet eli Ritva ja Ministigu) suihkuun. Yks hollantilain Ester, sikamukava tyyppi, joka asuu ja on töis tääl hiekkakikkareel yhes resortis ja seukkaa yhen ton regeipändin hepun kans, ni kerto et ku oli omat kissansa pessy kirppusamppool ni ei tajunnu pestä mirrien päitä kans. Kaikki kirput oli sit pennu samppoota kissojen päihin et niit oli sit ruuhkaks asti siel korvien seas ni tuli uusintapesu heti perään. Et jos samppoo löytyy ni pitää muistaa antaa tukkapesu kans.


Aurinko laskee pilvien taakse

Oon siis viettäny aikaa ihan niiku muutenkii tähän asti, eli lukenu, löhönny, ottanu nokosia (ja bintangia), snorklaillu (ei mantoja viäläkään, vittusaatana) ja fillaroinu ja eilen oikee koitin mennä kattomaan auringonlaskua tonne tois pua saarta mut oli kauheet pilvet ees ni meni ihan läskiks se auringonlasku, mitää ei oikee näkyny. Oon käyny syämässä suhia ja intialaista ihan tuol sykkiväs ytimes ja ruoka on ollu ihanaa mut kirpasee aina ku yhen tommosen hianon aterian hinta on olusen kera jotain 150 000 rp ni ei tuu sillee joka päivä lellittyä itteesöä moisilla exoottisilla herkuilla. Ku omassa tahi naapurin paarissa saa vaik sen nasi gorengin jollain 30 000 rupialla.

Mistä päästäkii aiheeseen raha, kert just makselin luottokorttilaskuja ja tein piäni excel-budjetti-laskelma-päivityksiä. Koko reissun aikana tähän mennessä, marraskuun alusta alkaen siis, majotusten keskiarvo-hinta per yä on siinä hiukkasen alle 17 euroa, eli mainiosti alle budjetin (mikä oli sen max. 25 egee yä). Kortilla oon nostanu rupioita vajaalla 1300 eurolla tän joulukuun aikana, ja viel on rahaa tuol lompsassa sillai ettei tartte automaatilla käyä ainakaa enää tänä vuanna. Eli toi 1300 euroa sisältää siis kaiken: majotuksen, sapuskat, bintangit, myrkyt, pari vaatetta, fillarin shopautuksen + pimppauksen ja sit mitä nyt sit mahtaakaan toi Lombokin reissu ja imigrasi-setien moikkaaminen kustantaa. Vähemmälläkin tääl pärjäis, ja varsinki jos menis halvempaan Indonesiaan, mut miä olen nyt lomalla enkä oo köyhä enkä kipee, enkä jaksa pihistellä ja nillittää.  Ja eihän toi oo mitn jos miettii paljonko olis rahaa Mordorissa joulukuussa menny, herran piaxut sentäs.

Nyt ei muuta enää täl erää. Miä lähen nyt ettimään Edin jostaa et sovitaa huominen Lombok-reissu ja sit meen toho rannalle makaamoon pötkölleen, vähä snorklailen ja sellasta. Ai että. Elämä on hianoo.

Vessan seinässä hiano kilpparimaalaus
Hiekkakakun ainoa laituri

Ritva kiipes puuhun

Pirkkoki kiipes puuhun

Kommentit

Tsekkaa myös nämä

Tulivuori ja suuruudenhulluus

Tie rättikauppamiljonääriksi on avattu

Pikareissu Balille

Maailma muuttuu eli äpsikatsaus

Henki pihisee ja siitä on paperit