keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Vessa, ihmisen paras ystävä

Onnelliset kanat

En valita, ainakaa ihan kauheesti, totean vaan että täällä on ihan vitun kuuma. Ja pitäis olla sadekausi jo tanakasti päällä, onpa raju sadekausi joo, ohhoh. Viime yö oli ensimmäinen sitten murjuun muuton että tuli oikeesti ilmastointia ikävä. Tuuletin puhalsi täysillä päin, olin älästi, ei peittoja ei mitään, tukka hulmus tuulettimen pauhussa, mutta hiki virtas niin et aamulla heräsin sellasesta nahjusesta lätäköstä tuolt patjan pohjalta. Yöllä oli sentään pientä ukkosen jytinää ja olin ihan et JESSSSS JESSSS JESSSS, ilmanraikastus, viilennys, antaa tulla, mutta paskat, se oli pari töräystä jossain kauempana, ei ees sadetta. Ja näyttää tääkin päivä muodostuvan ihan porotukseks. Pysyn omalla terdellä riippumatossa ja visusti varjossa, nahka tuntuu siltä et ei aurinkoa nyt olleskaa, koska eilen ekaa kertaa paukahti kunnon aurinkoihottumat vaikka makoilinki puun alla varjossa. Ja oon jo niin kakkapökäleen värinen friikki et ihan kohta muutun sinertäväks hiileks eli smurffiks. Ilmastointi, oih ja voih, jos ois sellanen niin makaisin vaa bungalowissani, laittaisin ilmastoinnin jääkaappi-kylmälle ja löllisin siel vaa kirjan kans vilposes ihanuudes. Mut ei oo, eikä tuu, vähään aikaan. Maksoin eilen murjuni tammikuun alkuun saakka, eli tässä termiittien kaluamassa huojuvassa mörskässä olen ja pysyn. Ja tykkään kyllä, mutta on ikäänku vähän lämmin. Mutta ei kai tää julmettu kuumuus ikuisuuksiin kestä, kohta on pakko sataa ja ukkostaa ja raikastuu.


Pirre ja Flo läks eilen ja heippa vaan heille. Mukavaa oli ja keräsivät kyllä miulta suotuisat pisteet (saavat tulla toisenki kerran!) koska tykkäsivät kissoista ja muutenki osasivat olla (kaikki ei osaa, on nimittäin taas venäläisiä turisteja pyöriny eilisen tossa rannalla ja ei sais yleistää, ei, mutta lopetan yleistämisen vasta sit ku näen ensimmäisen venäläisen joka ei ole ylimielinen huonostikäyttäytyvä paikallisia kyykyttävä ja kissoja tönivä kusipää... sori vaan). Vikaa iltaa istuttii tuol mein suosikkirantapaaris vähän matkan pääs, sanotaa sitä Mushroom Baariks, en tiiä onks se sen oikee nimi mut eniveis. Siel käyn joka päivä iltapäivällä ryyppääs kaffet ja siel on mukava poika töis ja sinne oon vieny cd-levyjä soimaan ja siel pyörii tuttuja ja kivoja tyyppejä. Siin sit istuskeltii ja Flo alko siin höpöttää et kui tää on paras paikka ikinä mis on käyty ja hää tykkää tääl kaikesta et tykkää ihmisistä ja ilmastosta ja maisemista ja kissoista ja ruuasta ja kilpikonnista ja vaikka mistä. Pirre siin nyökytteli ja totes sit suuree äänee et "AND I LIKE THE TOILET!!!!". Hää on ollu siis äärettömän tyytyväinen Kakkosen Koralpiitsin Bungalowin kylpyhuoneeseen. Nauramisesta ei meinannu tulla loppua.  Mutta hyvä jos oli hyvä vessa, kyllä se on kuulkaa aika tärkeessä roolissa ihmisen elämässä kuiteskii, varsinkii näis trooppisis olosuhteis ku ei koskaa tiiä mistä päästä jotain lentää ja millasella voimalla ja miten usein. Vessa, ihmisen paras ystävä. (Ja izehän vietän nyt suloista lomaummetuksen aikaa, tämä tiedoksi kaikille)Raju riisiviininen meno ät Mushroom Bar
Pariskunta lähti nukkumaan, miä jäin poikien kans paariin. Hyö naukkailivat riisiviiniä (yäk, mutta ei niin pahaa ku palmuviini) ja alkovat olee aika sukkelasti hiukan kekkulissa. Yks inkkarin näköin tuos naapuris hengaava pitkätukka tuli höpöttämää et on halunnu tulla miulle juttelee jo monta viikkoa mutta ku on niin ujo ettei uskalla, mut nyt ku on kekkulissa ni uskaltaa. Riemastuin heti et ai tyäkii oootte tommosia, meil on Mordoris ihan sama homma, ei siälkää vieraille mennä hölisee ennenku on vintti pimeenä.  Hauska, vähän erikoinen tyyppi, höyrys jostain ennustavien unien näkemisestä ja muusta. Väittää olevansa 31 vuotias, mutta ei näytä päivääkää yli 17-vuotiaalta. Paikallisten ikää on ihan mahoton koskaa arvailla, en pysty yhtää sanoo et minkä ikäin kukakii on. Regeipändin laulajakii on mukamas jo 26 mutta näyttää 15-vuotiaalta. ja tiiä sitte kuinka totta kaikki jutut oikee on, tuppaavat aina vähä pitämää hauskaa pöljän turistin kustannuksella.  Mukava ilta oli, mutta lähin nukkumaa taas ihan ihmisten ajois. Yksin. Uskokaa jo.

Tarkennettakoon siis vielä että vaikka esmes Edistä kirjotan koko ajan niin se ei oo mikään viidakkosulhanen, vaan miun paras kaveri täällä. Eikä oo mitää muutakaa sutinaa, eikä varmaan tuukkaa. Ei niin etteikö nättejä poikia pyöris tuos mutta ei vittu. Eilen taas näin pari sellasta pariskuntaa mis joku vanha harakka käsikynkäs jonkuu komeen nuoren paikallisuroksen kans ni heti tulee mielee et katos, siin on menopaussinen kotka ostanu kikolon. Vaikka mistäs miä tunnevammanen sammakko mitää tiiän, vaik ois tosirakkaus ja sillai, ehä miä niist asioist mitää ymmärrä. Et ootan jotai rupsahtanutta vanhaa ahavoitunutta regeikikoloa  tai Nikki Sixxiä tai oon sit tyynesti ilman. Tai tyynesti ja tyynesti mut ilman enivei, ja ihan tyytyväisenä kyl, enimmäksee. Tää ei oo nyt romanssimatka ollenkaa. Miun hyvä miäli ei miästä kaipaa, oon sillä(kin) tavalla vähän vammanen nääs. Ja tääl on muutenkii elämä niin mukavaa et sutinan tuamaa ylimäärästä hermostumista ei sinänsä tarvi tähän tunnelmaa pilaamaan ollenkaa.Melkeen valmis pimpattu mankeli ät Pimppaamo
Eilen Edi soitti tos päiväl et tuu kattomaa miten siun fillarin pimppaus etenee ja menin sit tonne yhtee paikkaa mis miun fillari on pimpattavana ja ai jumaliste, on tulossa nimittäin niin hiano menopeli meitzille et oooh. Valmistuu ehkä tänää tai huomeen, tarvittivat viel vähän lisää maalia kaupasta ja jotain pientä, mut kyl näytti jo hianolta. Joka helvetin ruuvi ja mutteri on otettu irti ja putsattu ja rasvattu ja kaikki osat on maalattu ja uuen eturenkaankii olivat laittaneet ku vanha oli jo ihan hapero. ja nyt on JARRU! Jihuu! Ei tunnista kyl samaks konkeliks ollenkaa enää. Mut sehän olikii ihan romukasa minkä ostin. Mistä aasinsiltana mainittakoon, et nykysin tääl on pakko olla fillaris lukko, kert muuten saattaa lähtee menopeli pajalle.  Edi kerto et hyvin sukkelast tuolt tien poskest jos sinne hylkää fillarin laittamatta sitä lukkoon ni se lähtee jonkuu mukaa ja eipä aikaakaa ku se on jossain kappaleina ja maalattu uusiks ja myytävänä. En siis taho ees tietää mistä toi miunkii romuläjä on peräsin, totesin vaa Edille et hyvä ku kerrot vasta nyt, miä en siis ees kysy et mistäs helvetistä toi meikäläisenkii baisikl oikee tupsahti...Stigu
Stigua oon nähny nyt tosi monena päivänä, se on hyöriny Mushroom Baarin nurkilla ja oon aina juossu sen kiinni ja hakenu paijattavaks ja tos pari päivää sit se maltto viereisen baarituolil makailla tosi pitkään ja niin kehräs ja oli ihan niiku Stigun kuuluu olla. Näin sitä sen jälkeekii viel monta kertaa ja eilen se sit vihdoinkii ihan oma-aloitteisest lampsi Kakkosen Koralpiitsille. Ja just ku miul oli lounaan jämät kissoille menossa! Sain anettua sille ruokaa ja se meni viel muihinkii pöytii kerjuulle. Ja tuli illallakii takasin ihan vaa olemaa. Ja tänää aamul ku menin aamiaiselle ni sieltähä Stigukii tuli vaatimaa osaansa miun munakkaasta! Maltto syömisen päätteeks siin oikee hetken nukkua ja olla vaan, kehräs kauheesti ja oli rauhallisen ja tyytyväisen olonen. Silmät sillä rähmii ja niitä oon nyt joka päivä täs putsannu, vähän paremmalta näyttää jo. Toivottavasti Stigu nyt lopettaa säntäilyn ja jää tähä Kakkoselle olemaa ni saan syötettyä sen pulskaan kuntoon, se on niin laiha surkimus nyt. Pirkko ja muut pienet (Ritva ja Ministigu) on kyl vähä hermostuneena tos ollu et vittu, tulee joku iso pallillinen kolli jaolle heijjän pöperöitten kans mut kyl niist kaikille riittää.

Ei ihme jos tääl nahistuu ja vaatteet putoo päältä ku se vähä mitä ruokaa tilaan ni niistäkii kissat syö yleensä ainaki puolet. Kreisi Kätleidi, thäts miiiiii.

(vittu että valuu hiki, ihan saatanan kuuma!)


Terveisiä kylän päälliköltä
Kommunikaatio-ongelmia: kuulema ei oikee meinaa meilit mennä perille toho osotteesee mikä on tuol onks asiaa -sivul. En tiiä miks, kyl sinne noin yleisesti meiliä tipahtelee (mainoksia vaan kyl). Feispukin kautta toki tutut ja muutkii saa yhteyksii. Ja miun suomalainen vanha tuttu kännykkänumero on yhä ihan toiminnassa aivan normaalisti et tekstiviestejä voi laittaa ihan rohkeesti. Jostain syystä tosin jotkuu testiviestit tulee miulle tuhat kertaa, erityisesti kaikki mitä Vähis on lähetelly. Koko ajan innostun et avot, miul on ehkä sittenkii viel joku kaveri, ku puhelin piippaa, mut siel onkii taas joku jo viissataa kertaa tullu Vähiksen 4 viikkoa sit laittama viesti mis se ilmottaa et hakee miulle kohta kaupasta mehua ja fantaa (ku miä makasin bungalowissani sillo oxentamassa). No mut ainakii saa sen pienen hetken ajatella et miul on viel kavereita Mordorissakii. Perkele. Skypepuhelukii on nyt testattu, yhteys toki pätki ja outo viive siin puhelus oli koko ajan, mut noin periaattees toimi hianosti ja oli hauskaa kotkottaa Camipamin kans pitkäst aikaa, ai että.

Ja eilen selvitin et mikä tänne on postiosote, koska turkinpippurit on juotu ja Edi oli hyvin suruissaa et nyt on karkkivotkulisotkotusten aika ohi (se tykkää niistä ihan vimmatusti). Lupasin sit huuella feispukis et jos joku vois pistää vähä namia tulemaan ihan etanapostilla. Mitää takeita ei kyl oo et posti tänne ikinä perille tulee, älkää siis lähettäkö pöytähopeita tahi rahanippuja. Eikä sitä pornookaan, pliis, tullimiähet viävät muuten kaiken.

Olikohan nää tän päivän jaarittelut nyt täs? Riippumatto kuzuu, miä kuuntelen. Moi!

Setä menee kalaan

Kreisin hieno kuun nousu oli taas

Kuutamo ja nuatio


Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä