maanantai 12. joulukuuta 2011

Luulomalaria ja maggarapuu


Kirppu-Pirkko tykkää sipseistä


Gilillä on kaikki ihanasti. Pari pilvistä päivää oli ja meni, missattiin mm. kuunpimennys ku oli niin perkeleen pilvistä ettei taivaalla näkyny yhtikäs mitään. Eilen sen sijaan kuu nousi mahtavana punasena pallona merestä ja loimotti sen jälkeen niin kirkkaana et oli ihan valosaa. Hianoa.

Miä makasin eilisen aamupäivän taas omituises kuumehommas, ihmettelin ku jo edellisenä päivänä olin ihan sairaan väsyny ja mietin et johtuuks tää siitä et ku ei tee mitää ni jotenki elinvoima katoaa ja sitä muuttuu vaan aivottomaks ameebaks joka ei jaksa muuta ku maata riippumatossa. Mutta se olikii taas esileikkiä kuumeelle, joka sit iski eilen aamulla. Nyt on ollu 3 outoo kuumehommaa, ja miltei tismalleen 2 viikon välein. Rupesin sitte miettimää et onks tää ny joku helvetin trooppinen tauti ja ku menin huutelee feispukissa et onks joku tämmönen joka täräyttää parin tunnin kuumeen kahen viikon välein ni asiantuntijat feispuukissa heti veikkaamaan malariaa ja komentamaan lääkäriin. Tuli myös haukut kun en syö malarialääkkeitä (terveisiä Pukarolle!), mutta perusteluni siihen ovat seuraavat (klikkaa siitä, en jaksa selittää uuestaa), eli harkitun ja tietoisen riskin kanssa tääl eletään moskiittojen kans. Tänää aamulla sitte hätääntyneenä suhasin fillari ulvoen klinikalle selittämään suu vaahossa vastaanottopojalle et onko miul nyt malaria, varmasti on, kaverit feispuukissa sano että kyllä on. Pääsin lääkärin pakeille ja selvensin saman hälle ja tohtorismiäs hymyä siinä piätteli ja totes että sadan prosentin varmuuella voin sanoa että malariaa siulla ei todellakaan ole, että jos ois jo 4 viikko ollu (4 viikkoa sit oli se eka kuumekohtaus) ni olisit jo aika huonona, ja meijjän malariakannat täällä tuo kuumekohtauksia noin vuorokauden välein, eikä siinä välissäkää niin järin hyvässä hapessa olla. Koitin sitte tinkaa et no mikä helvetti miulla sitte kuumeen nostaa kahen viikon välein ja tohtorixin miälestä voi olla mitä vaan. Perus-ilmastonvaihdos-homma, sit ku oli ripulit ja oksennukset ja flunssailutkii tuossa samoihi aikoihi ku kuumeilut ni nekii jo yksinää nostaa kuumeen. Käski vaan keskittyä lomailuun ja lopettaa hermoilun. Sen verran taisin olla luulomalariani kans hauska aamun piristys ettei lääkärsetä ottanu käynnistä ees maksua. Kyseli vaa että kauanko tääl viel oon ja ku sanoin et ainakii 3 kk ni totes vaa että no sittehä myä nähää uuemmankii kerran. Varmasti nähää, sen verran oon luulosairas.


Gunung Rinjani
Mutta fillarimatkalla takas lääkäriltä törmäsin yhteen tuttuun italiaanogubbeen. Hiano sellanen tatuoitu kalju kekä on joku taistelulajin opettaja ja kaikkee, se oli tääl viimeks kavereittesa kans pitämäs tos lähel ihan loistavaa iltalialaisravintelia, olivat vuokranneet mestan ja siin senku pastaa kokkailivat ja mahottoman maukasta olikii. Mut ravinteli on nyt kiinni, olivat omistajat tulleet suunniteltuu aikasemmin takasin ja remontoivat paikkaa uuteen uskoon. Italialaisgubbe on ny ollu muutaman kuukauden täält pois, tuli pari päivää sit takasin ja kattelee löytyskö töitä tai jotai tekemistä. Jos ei ni sit paluu Italiaan, mikä ei kuulema nykyses kaoottises taloustilantees sekää oo oikee tuottosa vaihtoehto.

Muitakii tuttuja oon nähny. Gogon, eli Antti Tuiskun Kaveri (AnttiTuisku on lomaillu tääl ja toi Gogon oli sen kans tääl hengaillu), sellain hauska ja niin nätti paikallispoika joka oli viimeks täs Kakkosel töis ni siihe törmättii nopeesti tuol yhis kemuis Vähiksen kans, ja tos pari iltaa sit se sit iltahämäris tuolt jostaa rantapusikosta tupsahti paikalle. Sattu olee regeitön ilta mut ei haitannu, myä jauhettii paskaa ja kopioitii miun tietsikalt sille kännykää muutama suamalainen hevipiisi. ATK on töis tuol jossaa ytimen tuntumas ja aikoo ny ainakii jonkuu aikaa hilluu tääl Gilil. Toivottavasti tulee joku ilta regeipileeseenki, on niin mukava ja hauska tyyppi. Ja kyllähä senkii tölläämises silmä lepää.


Gunung Rinjani
Salmiakkivotkulit on juatu regeipändin poikain kans tuos muutamana iltana. Hauskaa oli. Osa irvistää ja meinaa oksentaa, mutta pari sankaria siel heittää shottilasillisen salmaria huiviin ilman et ilmekää värähtää. Mutta eihän näien viinapää oo mistää kotosin, Edistä tulee jo kahen shotin jälkee ihan Johnny (Johnny on Edin alter ego, Johnny on se joka juo votkaa ja polttaa pilvee ja kreisibailaa aamuun asti. Ihan mukava tyyppi sekii, mutta tykkään kyl enemmän Edistä).

Edi, tai oikeestaa se oli sillon Johnny, lainas miun fillaria yks ilta ja sit ku seuraavana päivänä menin sitä muina naisina hakemaa tuolt naapurist ni eipä aikaakaan ku miun mankeli oli siel kappaleina pihan perällä ja olin antanu pikkusen rahaa pojille et hakevat maalia ja varaosia Lombokilta ja pimppaavat miun fillarista hianon puna-mustan mahtavan konkelin. Sain onneks varapyörän käyttöö siks aikaa ku oma kulkuneuvo on pajalla. Tiiä sitte millo se valmistuu, tääl ku ei asiat oo ihan niin justiisa. Mut mikäs kiire tässä.Kirppu-Pirkko on myös läheisriippuvainen, Ritvan kanssa nokosilla.
Kissat voi hyvin ja Kirppu-Pirkosta on kasvamassa hirvee biaaats. Viel joku aika sitte se juoks miun syliin turvaan jos tuli isompia kissoja vaatimaan osia ruokalautaselta, mutta nyt Pirkko vetää jo isojaki kolleja turpaan ihan täysillä. Oon saanu pari kertaa irrotella sen kynsiä jonkun katin naamasta, ku Pirkko ei niin sanotusti oo solidaarisuuteen taipuvainen sapuskojen kans. Siihe on turha tupata ronkkimaan jos Pirkolla on ateria kesken. Hiano Pirkko ja hyvä ku osaa pitää pualesa.

Pirre ja Flo lähtee huomenna takas Balille ja sielt sit Singaporen kautta Mordoriin, et jään tänne sit taas vähä niiku muka yksiksee mut ei haittaa yhtää. Epäsosiaaliselle mörölle ei oo mikää ongelma, plus kyllä tässä tuttuja pyörii. Ykskii ilta ku pojotin tuol yksin makaamos kirjaa lukemas ni regeipojat ramppas siin yks kerrallaa pitämäs seuraa, ja ku yks lähti ni toinen jo kipitti paikalle kysymää et mites menee. Ja ei kai täs kauaa tarvi olla et tulee taas joku Mordorin retkikunta paikalle. Vai? No, maaliskuussa viimestää, ku Roihuvuoren Ruhtinaspari paukahtaa paikalle. Heit tääl jo kovasti ootellaa takasin, ja terveisiä käskettiin lähettää.


Mini-Stigun kanssa nokosilla
Indonesian kiälitaito on karttunu nyt sen verran et osaan sanoo et LABA-LABA BESAR DI KAMAR MANDI SAYA elikäs iso hämähäkki miun kylppärissä. Silta varalta että sinne tulee uus mörökölli säikyttelemään ni osaan sit huutaa pihalla paniikissa et mikä on hätänä.  Ja ihan ite oon tajunnu miten vastataa ku kysytää et oonko tääl viel kauankii (sitä kysytää nyt joka paikassa, oon ollu nyt jo tän muutaman viikon ni alkavat ihmettelee etteikö tuo lähe ikinä), ni siihen voin sanoo et kolme kuukautta viäl eli TIGA BULAN LAGI.  Mahtavaa. Oon koittanu nyt kovast sellasta et ainakii vähä vastaan indonesiaks jos jotaa kysytää, ja tutut tietää kaikki et oon oikeesti kiinnostunu oppimaa kiältä ja ne koittaa onneks aina vähäsen jotaa opastaa. Baarin pojat aika paljo jo heittelee asioit indonesiaks ja melkee tajuankii välil jotaa. Ehkä tää täst.

Tääl on siis edelleen ihanaa, ja miul ei oo vieläkään tylsää. Oikee ootan sellasta et tulis olo et no vittu, oispa jotain muutakii tekemistä ku löhöily ja snorklailu ja regei ja fillarointi ja tommoin yleinen lorvailu vaa. Mutta ei. Silti, arvostaisin kyl ihan jos Gili Eco Trust ilmottais et olis pientä puuhaa, mut okei, oon ilmottanu et oon käytettävissä ja kysely useempaan kertaan et noh, oisko jotaa, ja ku ei ni ei. Kertonevat sitte jos tarvivat. Sil välil miä siivoilen omaa rantaa ja hoian lähiseudun kissoja.

Nyt on valtava auringonporotus elikäs rantahommiin tästä viuh. Täysikuu ku on vaa just ollu ni vuorovesi on silleepäin että aamulla meri on kateissa ja liplattelee sieltä sit pikkuhiljaa aamupäivän aikana takasin. Meen kattoo oisko siel jo vettä yli nilkan.

Nii ja kattokaa tota seuraavaa kuvaa! Miun bambumurjun ihan viäres kasvaa vissii maggarapuu! Ja niiku on aina sanottu ettei se maggara puissa kasva (paitsi Afrikassa) ni miten nyt näyttäis siltä et kasvaa se puissa täälläkii? Ihan kreisii!

Onks täs nyt todiste et kyllä se maggara sittenki puissa kasvaa?

Uuen vesijohon asennus ohitti eilen Kakkosen Koralpiitsin.

Kuu nousi ja oli ihan punain.

Vasten kuutamon siltaa!
Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä