lauantai 5. marraskuuta 2011

Kyykkypissakausi korkattu

Tuli kommenttia että mihin unohtui HongKongin osalta hintatiedotteet, eli ns. tupakki- ja olutindeksi. No ei voi kaikkee muistaa, mutta laitetaan ne (ja vähä extraaki) ny tähän: aski malporoa 50 HKD, pien kalja irkkupaarissa 48 HKD, 2 tölkkiä kaljaa 7-11:stä 9 HKD (!!!!), lentokenttäpussi 33 HKD, yks lyhkäin matka metrolla 8,50 HKD. Ja kurssi on jotai siihen suuntaa et 10 HKD elikäs HongKongin dollaria on pikkusen alle euron.

Ja sitte siirrytään tänne Kuala Lumpuriin, miun suosikkikaupunkiin. Ai että! Tulin tänne eilen alkuillasta, Air Asian kyyillä, ja kentältä perinteitä noudatellen Star Shuttle -pussilla. Niil on sellainkii palvelu että ku maksaa vähä lisää ni tuovat bussilta minivanilla oikee hotellin ovelle saakka, arvostin suuresti. Ja meijjän Cube-hotelli, voi juma miten ihana! Ikkunaton koppero toki, mutta kliinisen siisti, kohtuullisen tilava komero (verrattuna Honkkarin kopperoon) ja mahtava sijainti. Hinnasta tykkään hirveesti, naurettavat 85RM yö elikäs noin 20 euroa.

Kotihuudilot


Aikasemmilla Kuala-visiiteillä oon aina asustellu Chinatownissa, mutta nythän otettii seikkailumiälellä Vähiksen kans tää Cube Hotel Bukit Bintang -alueelta. Ja oon ihan liäkeissä, tää on hirveesti kivempi alue ku Chinatown, ja tääl on vaikka mitä. Ihan järettömät shoppailuhommat (ratkesin äsken ja ostin kynän, aaarghhh) ja joka nurkalla terassihommaa ja ulkoilmakahvilaa ja on rekeipaaria ja ihan mitä vaan. Kävelymatka joka paikkaan, halus sitte sinne Chinatowniin tai vaikka tonne Petronaxen tötteröille pällistelemään. Tänne tuun jatkossaki majottumaan ku Kualaan tulen, se on varma.

Tiger beer, ihana asia
Eilen ku tulin tänne ni vippasin vaa romut kopperoon ja lähtii saman tien Vähiksen kans syämään ja juamaan. Aika monta kaljaahan otettii, vähä hianoo drinkkiäki ja kuinka ollakaa, ku regeipaarista lähettii, ni melkee yhtee äänee siinä mongerrettii et "josh vhiäl yhhhhhet jossain käytäsh shipasemas". No parit isot oluset siinä sit viel meni ku nurkan takaa löyettii kunnon katukeittiökuppilat. Kalja oli hyvää ja kyykkypissakausi korkattiin. Se se on aina mukavaa, kyykyssä pissiminen, kyykkyvessassa.

Ja ku nää vessahommat ny tuli puheeks, ni regeipaarin vessassa oli iso lappu että tänne saa pissiä, mutta kakata ei. Mitä helvettiä? Harmi ku miul on taas perinteinen matkailu-ummetus ni en voinu väkisin pykertää sinne minkäänlaist papanaa.

Tänää meil oli rapulat ja ku käytii aamiaisella ni päätettii sit et no lähtää vähä kävelylle tonne Chinatownin suuntaan, laiskasti vaan, pikkusen jolkotellaan. Kuinka ollakaan, Chinatownista kurvattiin Central Marketille (hiano!), sieltä jatkettii laahustamista vaa eteepäin ja oltiikii yhtäkkiä Independence Squarella tuol ihan huitsun kaukana. Siinä pojotti sit sellain Hop On - Hop Off -sightseeingbussi ja saatii hyvä idea et hypätää ton kyytii ni ei tarvi enää kävellä ja nähää kaikkee jännää.

Central Market


Parin pysäkin päästä Titiwangsa-nimises paikas meil kuitenkii joku mielenhäiriö iski et nyt tehää se Hop Off, koska sen pysäkin kohal oli joku hiano kulttuuripalatsi-pytinki ja pussiretken tarjoomas kartas sen takana oli järven kuva. Järvelle on päästävä, päätettiin, ja lähettiin talsimaan sinne. Ja talsittiin. Ja talsittiin. Loppu vesikii. Oli krapula. Varvastossut hiärs ja paino ja vittuili joka kohasta. Pissitti. Oli kuuma. Eikä järvestä tiatookaan. Mutta suamalainenhan ei periks anna, jos on päätetty että järvi nähään niin vittu sitä kävellään vaikka vuosi. Ja vuodelta se tuntuki se kävelymatkan kesto, ennenku se onneton lätäkkö löyettiin. No oli se ihan kiva ja ympärillä hiano puisto ja siel oli kioski mist sai vettä ja pissilleki päästiin ja elämä voitti.

Lätäkkö


Kuuminta hottia
Talsittii toinen vuosi takas pussipysäkille ja suoritettii toinen Hop On. Ja nyt ei hypätty ulos ennenku pussi tuli kotihuudiloille, sen verta vei toi retki sinne lätäkölle luuskista mehut. Mutta ku käytii mässyämässä mahtavat nasi gorengit ja ryyppääs limpsaa ni jaksettii viel mennä hillumaan lähiostarille, joka on sellain maailman ääriin joka suunnassa jatkuva järjetön spektaakkeli, sillai hyvällä tavalla. Normaalia tavaraa eikä mitää vitun kallista bling-blingii. Sorruin sit ostamaa yhen kynän, kert semmosta tarvinkii, ja se oli hiano Angry Birds-kynä. Ja Angry Birds on tääl nyt näemmä kuuminta hottia, sitä krääsää on joka lajia aamutohveleista kasseihin (KIH!) ja pehmoleluista joihinki outoihin dildon näkösiin kapuloihin joist ei tajuttu yhtää mitä oli.

Nyt meil on pien lepotauko, sit viel iltahiippailu lähistöllä ja sen jälkee vetäydytää komeroihimme pakkaamaan rojuja ja nukkumaan. Huomenna on eessä ihan helvetillinen päivä: herätyskellot soi puoli-4 aamuyöllä, sit taksi alle ja lentokentälle, lento Bandungiin Indonesiaan, siellä bussiaseman metsästys ja joku 6-7 tunnin bussijurnutus Pangandaraniin. Mutta jahka sinne päästää, ni ei tarvi tehä viikkoon MITN, senku makaa ja lukee ja sivusilmäl tarkkailee jotain surffarihommia jos sellasia siel on. Ja huomenna jos ja kun on päästy hengissä perille ja majotuttu ni on muuten niiiiin Bintang Time, et heippa.

Joku masjid eli moskeija


Vetelen Kuala Lumpurin yhteen:
Ihana, ihana kaupunki! Rento ja vähän rähmänen, mutta mukava. Paljon näkemistä ja tekemistä jos haluaa nähä ja tehä, hintataso huokea, ja sykkivimmän ytimen alueella liikkuu helposti ihan jalallakin. Miinusta tulee vitullisista liikenneruuhkista ja siitä, et Air Asian lentokentälle (LCCT) on helvetin pitkä matka, siihen menee helposti jopa 1,5 tuntia jos on liikkeellä ruuhka-aikaan (kuten miä eilen). Aski malporoa 10 MYR, iiiiiiso valtaisa Tiger Beer katukuppilassa 18 MYR, happy hour -tuopponen 10 MYR, nasi goreng -annos 10 MYR, kyyti kentältä hotellin oven eteen 18 MYR. Ja 10 MYR on jotain alle 2,5 euroo.

Seuraavat kuulumiset tulee sit joskus parin päivän pääst Indonesiast. Jihuu!

Varo voroo!
Nasi Goreng, miun lempparimättö


1 kommentti:

Gulgunen kirjoitti...

Oho, siellä on näköjään pinppi rosmot liikkellä ku niistä pitää oikein varottaa! Varokaa ettei lähe voron matkaan, sit voip olla vähän vaikeempi kyykkypissiä.

Tsekkaa myös nämä