torstai 25. huhtikuuta 2013

Kakkosen Keittiö kokkaa: tofucurry

Terveisiä Kakkosen Keittiöstä! Se on ruokaplokimoment täällä jälleen! Viimeksihän kokattiin miun suosikkimöttö, eli Tempe Manis. Tänään valmistettiin miun suosikkipöperö numero kaks, eli tofucurry! Se tehtiin tälviisiin, antakees ku kerron, kuvien kera.

Ensteks tarttee tehä curryn pohjustukseks semmonen currytahna. Sitä voi tehä ison satsin, ja laittaa sitte vaikka pakkaseen valmista tököttiä säilöön ja sieltä sit sipasta käyttöön ku sellanen hetki tulee. Currytahnan valmistus oli nopiaa ja helppoa, siin ei kauaa nokka tuhissu. Ja sitte ku se on tehty ni itte pöperön kokkaus hoituu muutamassa minuutissa.

Tarvitaan kaikenlaisia asioita.
Inkivääriä (tuo vaaleampi köntsä) ja sitte tuota oranssia, sanovat että se on tumeric, enkä tiiä mikä se on suomeks. Saa kertoa jos joku tietää.
Pähkinöitä laitetaan kourallinen, nää oli kuulemma candle nuts, mitä neki sitte suomeks oikee on, sitähän en myöskään tiiä.
Pari isoa punasta chiliä ja sitte tietysti valkosipulia, useita kynsiä
Kaikki pilkotaan pieniks
Hiukan ihan perussipulia kans
Sitte maustellaan. Suolaa hyppysellinen.
Umamia toinen hyppysellinen
Sitte tätä kummallista ruskeeta settiä. Se on jotain katkarapuista tehtyä maustejuttua tai jotain...
...tämmösessä paketissa sitä enivei myyään. Vähän nyt merenelävä-ruuista kieltäytyjää ahistaa, mutta koitan olla niuhottamati.
Kaikki yllä mainitus asiat mätetään tehosekottimen kippoon ja sinne pistetään sit viel vettä loraus
Blenderöiään niin et senku surina kuuluu, ja niin kauan et lopputulos on sellanen notkee silee puuro. Rose vahtii tarkkana kuin porkkana.
Sitte mennään lieden ääreen. Pannulle laitetaan aimo loraus öljyä ja kaadetaan puuro sinne porisemaan.
Annetaan pulputtaa joku kymmenisen minuuttia. Siinä ikäänku paistuu vesi pois ja tulee öljy tilalle. Ku on valmista ni saa jäähtyä ja sitte lopputuotoksen voi pakata muovipurnukoihin ja laittaa jääkaappiin tai pakkaseen. Ellei sitte heti rupee tekeen miäli currysapuskaa. Miun rupes.

No nyt meil on currytahna kokattuna ja sitte tehään tofucurrya. Se nimittäin oli niin nopia toimitus etten meinannu kameran kans perässä pysyä.

Ensteks tarvitaan tietysti tofua. Se kuutioidaan aseella.
Ja kas tässä meillä onkin jo valmista currytahnaa!!!! Sitä oteaan aimo köntsä.
Köntsä currytahnaa laitetaan kattilaan porisemaan. Siellä oli ennestään vettä kiehumassa.
Tofukuutiot räimästään öljyyn tirisemään rapeiks

Currykastikkeen sekaan meni mausteeks suolaa, pippuria ja sitte jotain valkosta rakeista juttua, joka ei ollu umamia enkä tiiä mitä se oli ku en ymmärtäny kokkaavan Sainin selvitystä asiasta. Kielimuuri tuli keittiöön, siis. Mutta tuskin nuo mausteet ny niin kovin tärkeitä enää on, se currytahna jo ihan ittekseen hoitanee makua mässyyn ihan kivasti.

Ihanan näköstä paksua kermasta kookosmaitoa tai kookoskermaa lorotetaan currykastikkeen sekaan anteliaalla otteella.

Se kookosjuttu tulee keittiöön tämmösissä paketeissa

Saini sekottaa

Annetaan porista kunnolla. Ja viimiseks sekaan laitetaan siä naapuripannussa öljyssä tirisseet tofukuutiot.

Valmis tuotos laitetaan kuppiin, kylkeen keko riisiä, koristellaan tommosella kuivatulla/paahdetulla sipulisilpulla ja kannetaan punkerolle rannalle syötäväks.


Näin kokattiin tänään ja on nimittäin ihan helvetin hyvää. Tuon tofun sijaan curryynhan voi heittää mitä vaan. Eläintensyäjät laittaa useesti kanaa, tai kalakuutioita (fisucurry oli miun suosikki ennen, mutta nythän en syö kalaa enää). Sekalaiset kasvikset passaa kans hyvin, tempeäkin voi laittaa, ja myäs kananmunaa. Munacurryy kokeilin kerran, en tykänny yhtään. Tempecurry miul on viel testaamatta, se täytyy koklaa joku päivä.

Kakkosen keittiö kiittää, ja pullukka asettuu nyt vattansa viereen pötkölleen. On ruokalevon aika. Röyh vaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Turmeric on kurkumaa.

Anonyymi kirjoitti...

Just söin ja taas tuli nälkä näitä kuvia katsellessa, näyttää niiiiin herkulliselta !!

Tsekkaa myös nämä