tiistai 30. huhtikuuta 2013

Tikusta asiaa: draamaa ja onnee ja sukelteluu ja rahaa


On laitettu nuotio rannalle
Sen lisäks että internetti toimii ehkä jopa eläkkeellä olevan siipirikon kirjekyyhkyn nopeudella, niin tietokoneen päälle sinnikkäästi kiipeevä hellyyrenkipeä kissa hankaloittaa miun kirjottelemista. Pärkeles. Sen enempää en kissoista tässä sepustuksessa mainitte, lupaan.

Elo Hiekkakikkareella on ollu viimeisen viikon ajan tavallistakin mukavampaa. Tuli kaveri ausseista tänne lorvailemaan, joten on jokusen verran vietetty pitkiä iltoja, bintsujen kera. Tai siis minä tissutan kaljaa ja Leanne tilaa baarista kokista ja jäitä ja lorauttelee sekaan viskiä. On valvottu aamuun saakka vahtaamassa kuunpimennystä (ei nähty), on katteltu regeitä, on kaakatettu poikien kanssa ja kuunneltu kun ne rämpyttää kitaroita, on istuskeltu nuotion loimotuksessa ja juoruiltu. Mutta ei ny aivan joka ilta. Välillä oon pitäny vissylinjaa, ni oon päässy sukeltelemaanki. Tänää kyllä ehkä pitää ottaa pari pulloa onnellisuutta, kuten myö nykysin bintsua hellästi kuttutaan. Se taas johtuu siitä, kun yks päivä yks paikalliskloppi tuossa koko päivän tissutteli ja oli illalla aika pierussa ja siitä hekotellen huomautin. Tuli närkästyny vastaus että "Nooooooo, I'm not drunk, I'm just happy!" Asia selvä!!!! Bintang - bottle of happiness!

Oonko muuten sanonu, et sukeltelu on parasta??? Tänääki kävin, näkyvyys oli kymmeniä metrejä ja kilpikonna kakkas meiän päälle. Järkyttävän kokosen pökäleen se bärsseestään pykers, oikee semmosen miehekkään jöötin, matkalla pinnalle happea haukkaamaan.


Lutwalan rempattu maalattu hieno vene laitetaan vesille

Maailman parhaassa suklailupuljussa, elikäs Lutwalassa on tapahtunu hurjia. Kaks pitkätukkasta sukellusopeheppua, sänkipäitä ovat nyt! Mikä shokki! Mutta kyllä ne on komeita ilman hulmutukkiakin. Lisäks siellä rempattiin toinen sukellusvene ja sen vesillelasku oli tuossa männäpänä. Meitä hommassa jeesas reipas nousuvesi ja raisu aallokko, sekä varmaan kaikki ohi kulkeneet, joka iikka mätti fillarin pusikkoon ja säntäs avuks. Tykkään tästä auttamishommasta täällä. Naapurissa samana päivänä aallokko paiskas ison veneen rantaan sellasella rytinällä että siinä kaatu puita ja alle jäi saman resortin pikkuvene, joka katkes rysäyksessä kahtia. Aallokon voima jne. Siinäkin tilanteessa porukkaa juoks paikalle auttamaan joka suunnasta. Viime päivät täällä on aika kreisinä tuo meri möyrynny aina iltapäivästä alkaen, se on komiaa katteltavaa.

Kakkosen Koralpiitsilläkin on tapahtunu. Yks yö oli ollu tappelu, siinä oli oikeen hivautettu pullolla toiselta osapuolelta kuuppa auki niin että veri lens. Sitä draamaa ehketi vieläkin jossan viidakon uumenissä selvitellään. Tarkkaa kuvaa ei oo et mistä oli kyse, vaikka täällä oo muusta pariin päivään puhuttukaan, ku tuo oli niin erikoinen juttu. Normaalistihan kaikki on täällä vaan smiling and shining, good reggae vibration, yhtä suurta perhettä, ja sitte yhet pojat, kavereita keskenään ja kaikkee, alkavat tuollaviisiin mellakoimaan. Jännää. Mukavampia tapahtumia on ollu et Rudi, Kakkosen yleisrastamies, käväs Sulawesilla naimapuuhissa ja tuli pari päivää sitte tuoreen rouvansa kanssa tänne. Rouva on huivitettu muslimi, ainakin toistaseks, ja hiukan hämmentyneen olonen. Mutta kovin mukavan tyypin vibaa antaa hän. Kielimuuri tässä hieman on mestoilla, mut so what, kai se ny kohta kymiä puhuu?

Tämmöstä täällä, ei siis juurikaan muuta ku tikusta asiaa ja sillai. Elämä on ihanaa ja lupsakkaa ja miä niin maan perkeleesti viihyn näillä sijoillani.

Hurjaa muuten ajatella, et jos miun virhehankinnan, joka myös asuntona tunnetaan, olis valmistunu aikataulussa, ni miulla olis tässä todelliset lähtötunnelmat käsillä tällä hetkellä. Huhhutihuijakkaa. Kiitos, nykypäivän asunnonrakentajat, joilla aikataulut lipsuu eikä siellä muutenkaan oo näemmä mikään menny niinku on suunniteltu. Joka vitun kaakelistakin on tullu meiliä, että se mitä valitsitte vessan seinään, sitä ei nyt sitte tullu, mutta laitetaan jotain muuta. Hyvä meininki. Vituttaa koko kämppä. Mutta pääseehän siitä eroon jos tarvis tulee!

Muuta asiaa miul ei oo. Tää on muutenki laitettava pakettiin, ennenku nettiyhteys on tyystin kaputski.

Eiku vielä raha-asiat. On olo etten ehkä maaliskuun kuluistakaan raportoinu, ja oon laiska pläräämään tätä paskaa taaksepäin et mitähän vittua on tullu kirjoteltua.

Maaliskuussa meni rahaa noin 2 150 euroa. Tuo hurja summa ei sisällä edes miun maaliskuun sukelluksia, koska ne maksoin vasta täs huhtikuun puolella. Mutta kuluihin on selitys: Singapore. Se oli kallis muutaman päivän pyrähdys kun siellä Camipamin ja Miljan kanssa maaliskuun alussa temmellettiin.

Huhtikuussa on rahaa palanu hiukan alle 2 000 euroa. Sukelluksiin tuosta  parista tonnista meni liki 800 euroa, sisältää kaikki miun maaliskuun sukeltelut sekä huhtikuun alkupuolen sukeltelut tääl Gilillä, 10 sukellusta Lembonganilla sekä uuet räpylät ja töppöset, jotka ostin Balilta. Lembonganin jälkeen tääl Gilillä oon hiukan sukellellu kans, mutta maksan ne vasta ens kuussa. Piikki on Lutwalassa auki! Että ilman sukelteluja oon asumiseen ja elämiseen ja Lembonganilla käymiseen saanu kulumaan 1 200 euroa. Se on miusta kohtuullinen rahamäärä yhelle kuukaudelle. Mutta ai perkele että tuo sukeltelu vie tuhkatkin pesästä! (Pesä! Kih!) Varsinkin seuraavien kuukausien aikana, kun meikä taas vähän kursseja käypi. Argh!

Näihin tunnelmiin tällä erää. Huomenna repästään ja ollaan rajuja Leannen kanssa: lähetään päiväretkelle Gili Airille. Eikö ole kreiseeeeee? Siitä lisää sitte joku päivä. Tulossa myös tilitystä, et miltä tuntuu nyt kun reissu täyttää jo puoltoista vuotta! Kelatkaa! Huomenna tulee tishmalleen 18 kk siitä kun Mordorista läksin. Enkä ole vieläkään päivääkään katunu, eikä ole ikävä takasin. Mutta fiiliksistä lisää tuonnempana, sitte ku jaksan fiilistellemmin kirjotella semmosia henkevämpiä plörinöitä.

(Kuvat on sitte mitä sattuu, aurinko heijastaa näytölle, ja netti ei toimi sisätiloissa sitäkään vähää mitä pihalla. Ja yhen kuvan tänne saaminen kestää iäisyyden. Graah! Hermohan tässä menis jos en ois täynnänsä zeniläistä mielenrauhaa!)

On ollu täysikuun ajat, se tarkottaa aina rajua vuoroveden vaihtelua. Iltapäivisin meri vetäytyy ja pennut kirmailee paljastuneessa merenpohjassa tonkimassa jotain, mitälie.


Nää on niit magic mushroomseja, ticket to the mooooon, tiket ke bulan. En oo kokeillu koskaan, enkä kokeile.
Näin avataan kookospähkinä
Hän tykkää tuoreesta kookoksesta
Täyskuu
"I'm not drunk, I'm just happy!", sanoo Moosa
Matkailupossu, tuo irstas sika, mukana bileissä. Se karkas jo kerran, mutta löyty rantahietikosta.
Bileet!
Irwan tulkitsee täysillä


No tästähän ei tule hevon vhittua!

Mutta meil on hauskaa!
Jostain syystä paikallisilla on vaikeuksia erottaa kirjaimia F ja P toisistaan, oon useesti nähny jotain kylttejä ja muita missä nuo kirjaimet on iha sekasten. Silloin voi käydä vaikka näin, että ruokakärryssä lukee LOCAL POOD. Hyvin myy silti, Agus on siinä just ostoksilla.

Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä