tiistai 16. huhtikuuta 2013

Lomailua Lembonganilla ja pikapiipahdus Sanurilla


Täs tulis nyt vähän muutakin ku sukellusvouhotusta miun mukavasta Lembonganin lomasta. Vaikken siellä mitää tehnykkää, muuta ku sukeltelin ja vähä käpöttelin huudiloilla. Kuvia on paljon, joten niien lomaan muutama sananen kans. Ja lyhyesti sit tilannekatsaus nykyhetkeen kans. Nykyhetki on räkäinen ja hiukan kuumeinen, se jo nyt paljastettakoon.

Miähän täräytin Lembonganille viikko sitte maanantaina alkuillasta, ilman mitään kummempia varauksia. Koska en oikee ollu tyytyväinen sukelluspuljuun kenkä kans olin siel aiemmat kerrat sukeltanu (Blue Corner), ni olin vähä tutkinu internettiä ja sieltä kattonu pari kelvollisen olosta mestaa. Olin ikäänku päättäny että Big Fish -niminen lafka it is, mutta ku tänne saapuessa hönkäsin Big Fishiin ni siinä vähän heti jotenki tuli olo että meiän biorytmit ei syki kyllä alkuunkaan samaan tahtiin. Big Fishin yhteydessä on sekä majatalo että joogastuudio. Joogahomma tarkotti sitä, että koko mesta ooli täynnä joogaavia ämmiä, siellä puhuttiin kuiskaamalla ja kaikilla on sellain mairee valaistunu hymy naamalla. No, onneks ei ollu sijaa majatalossa eikä sijaa sukelluksillakaan lähipäivinä, ni sain luikkia vittuun sieltä. Naapurista löyty hieno edukas kiva ystävällismielinen majatalo Lembongan Tropical Guesthouse, josta oma murju irtos noin 10 euron hintaan, sisältäen aamiaismunat haluamallani tavalla laitettuna, ja tiän tois pua oli se toinen hyväksi ounastelemani sukelluspulju eli Two Fish Divers, tuttavallisemmin Kakkosen Fisu, ja siel hyö ottivat miut heti porukoihin. Näin hoitu käytännön asiat.


Mun hima Lembonganilla. Tuos ekas lautahuussissa asuin rotan kans.
Majatalo oli synpaattinen! Miulla oli oma pieni lautamökki, missä on perushommat eli sänky ja tuuletin ja oma vessa/suihku. Ilmastoitu on sikäli, että seinissä siel sun tääl on rakosia. Tarkotti, että asumuksessa oli omanlaisensa ekosysteemi. Gekkoja katto täynnä ja ne kakkivat sieltä päälle. Moskiittoja ja muuta lenteleväistä, joita gekkoset sitte popsi. Iltojen pimettyä ulkoseinaa pitkin kiipes joka ilta rotta, joka sitte vilisteli siä kattoparruissa. Hän oli oikein söpö tapaus, mutta piti kiipeillessään hirveetä ryminää ja herätti miut joka yä. Äänieristystä ei mökissä ollu, eli kun mökin takana olevan paikallisasutuksen kukot ja kanat heräs aamusella ni mieki heräsin.  Eellä mainitut saattaa kuulostaa napisemiselta, mutta ei, ne on vaan faktoja että näin asun tällä kertaa. Mökki oli siisti, gekkojen gakkoista huolimati, ehottomasti hintansa väärti, sijainti oli miulle mitä mainioin (sukelluspuljulle kävelee 15 sekunnissa ja rantaan alle minuutissa). Parasta oli regeivärinen baari, halvat hinnat ja överimukava henkilökunta. Aamusin ku olin aina heti seiskalta aamiaismunalla ni baarissa soi hevi, ja sitte klopit tuli anteekspyyellen räpeltään musavehettä ja vaikka koitin kuinka olla et hei, kamoon, ai lav hevi, ni Coldplayta vaihtovat sinnikkäästi tilalle. Viihyin mainiosti, mutta ens kerralla koitan ehkä saaha kivisen asumuksen, ni ei oo murjussa niin paljo kämppiksiä sitte.


Kävelyllä kylän sivukujilla. On nää hienoja nää tsydeemit.
Miun päivät Lembsukalla meni sillee, et aamulla aikasin eli viimestää seiskalta ylös, phikhinit päälle, kamat kasaan, nopeesti paahtoleipä ja munaa suuhun, kuppi kahvetta hööörrps, ja sitte kipikipi sukelluspuljulle. Sukeltelureissulla oltii aina aamu-kasista alkaen noin nelisen-viitisen tuntia, riippuu miten kaukasilla sukelluspaikoilla käytii pulikoimassa. Sitte takas kotio, lounastus jossain paikallis-warungissa eli ruokakuppilassa, yleensä lähimmässä eli Warung D&Bssä koska sieltä sai esmes nuudelisetin 15 000 rupialla. Ja sitte vapaamuotoista käyskentelyä huudiloilla, paikkojen nuuskimista, varjoa hakien, sillä iltapäivän aurinko on nujertavan kuuma. Aivotoimintaa, ajatushommia, hikoilua. Jossain varikkopysäys ja jääkahvetta tai joku hetelmäpommipirtelö. Kotio, suihku, oman majapaikan kuppilassa istuskelua ja ehkä joku pieni iltanapostelu. Viimestää siinä sheitshemältä mökkiin ja kirjan kans pötkölleen. Ysiin mennessä aika tanakasti Höyhensaarella jo.


Niin villiä oli varhaiskeski-ikäsen kääkän lomailu Lembonganilla! Eikö oikeen päässä vippaa vauhikkuuden takia ku tämmösesta raisusta menosta lukee?

No, miä menin Lembonganille sukeltamaan ja sillo ku sukelletaan ni sillon ei läträillä bintsujen kanssa, eikä kukuta kylillä, eikä  Lembongan muutenkaan oo mikään kreisibailumesta.

Koitin Lembongania kattella sillä silmällä, et voisko siel olla pitkän aikaa, jos vaikka sen dive master -koulutuksen suorittelis sieltä käsin. En tiiä. Lembongan on kyllä ihana. Tykkään kun on rauhallista, tykkään kun voi majottua mukavasti JA (huom!) helvetin halvalla, tykkään kun hintataso on ruuassa ja bintsussakin edukkaampi ku vaikka Hiekkakikkareella tai Balilla. Tykkään, ku voi kävellä eikä oo ihan mahotonta moporuuhkaa, eikä oo ku muutamia autoja. Tykkään, ku Lembongan on iso saari, siel on paljon koluttavaa ja katteltavaa. Ei oo mitään valittamista sinänsä. Mutta mielipide pitemmäksi aikaa sinne asettumiseen on kyllä vähä sellanen että emmiä ehketi kuiteskaan. Kyllä taitaa kallistua kaikki sukeltelun jatko-opiskelut omalle Hiekkakikkareelle ja Lutwalan Diven parhaitten opejen komennuksessa varmaanki haluan kurssini suoritella. Heiät ku tunnen ja tiiän, ja voin olla ainaki täysin varma, että opetus tulee olemaan pätevää, eikä rimaa hipoen tehtyjä suorituksia kattella. Että sen minkä ehkä vesistön haasteellisuudessa häviää ni varmasti voittaa opetuksen tasossa, oon varma.MINUN! UUET! HIENOT!
Lembonganilta lähin sunnuntaiaamuna Balille Sanurille viettämään vajaan vuorokauden pikapiipahdusta. Majotuin taas pieneen symppikseen halpaan Gustav Homestayhin, aina niin mukavaa sinne mennä ku siel on kiva täti hymy naamalla vastassa ja toivottamassa tervetulleeks. Pidän kovasti.

Juoksin Sanurilla koko päivän pää hiessä hoitamassa asioita ja tekemässä hankintoja. Ja ku puikkasin hiukan min vakiosukelluskauppaan, All4Diving.comin putiikkiin Sanurilla, ni siinähän kävi niin että nyt on omat hienot tyttömäiset räpylät ja uuet töppösetkii. Töppöset oli pakkohankinta, entisissä ei pysy vetskarit kii, töppöset liikkuu jalassa ja kun nyt sukels paljo ni on hiertäny nahat nilkoista ihan rullalle. Ja ohan se yks ähellyksen aihe sukelluksista veke ku ei tarvitte koko ajan olla nyhtämässä monojen vetoketjuja kii. Näihi hankintoihi meni noin 135 euroa, auts. Mutta miusta hyvä hinta, ja tuos puodis on ihan parasta asiakaspalvelua. Nyttekii ni oli hianot räpylät siel mutta niis ei ollu kokoa miun kääpiöjalalle, ni siitähän samantien läks yks pimu mopolla varastolta hakemaan oikiaa kokoa. Ja ootellessa tarjottiin karkkia ja virvokkeita ja jutusteltii mukavia. Ja sain viä roinista 15 prossan instructor-alennuksen, vaikken mikää sukellusope ookkaa mutta ku oon siellä kaupassa niin usein asioinu ja se yks gimuli siel on niin törkeen mukava et sen kans aina juttu luistaa. Ostosten jälkee läks viel se kiva mimmi viemään miut mopolla majapaikalle, ku miun oli hirvee säkki (KIH!) kissanruokaa ja oli kirjoja ja oli ne räpylät ja vaikka mitä. Miä koitin inistä et ei tarvitte, kyllä miä kävelen mutta vastaansanominen ei auttanu, mimmi oli että siä et noien nyssäköittes kanssa mihinkään kävele, nyt mopon tarakalle niiku olis jo.

Hipelöin siel jo omaa rotsia, sillä silmällä et tuommonen sitte ku oon dive master. Se maksaa mansikoita, mutta hieno ja sellanen ultra-light-matkailumalli. Haluan!

Sanurilla oli bintang timee eli baarikierrosta ohjelmassa. Tässä Coconut Tree -kuppilan koriste.

Sunnuntai-iltana rehvasin sit viel miun kaverin Davidin. Käytii vähä kuppiloissa juomassa bintangeja ja jauhamassa paskaa. Oli hauskaa. David painelee kotio enklantiin ylihuomenissa. Sääliksi käy!

Eilen tulin takas kotio Hiekkakikkareelle. Hirveessä flunssassa. Vituttaa ihan sikaan, koska ois kauhee hinku päästä sukeltaa omil räpylöil, mut tässä menee nyt hetki ennenku oon sukelluskunnossa. Pää on täynnä räkää, hirvee köhä, ruumiinlämpö heittelee pienen kuumeen ja jäätävän alilämmön väliä, ja päänsärky pitää miut aika tiukassa petissä.

Kissat on kaikki tallella. Tauski ja Äkäin löyty Melatin keittiöltä, pongasin ne sieltä määkimästä ku ajoin fillrilla ohi, ja kävin saman tien keräämässä karkulaiset pyöränkoriin ja toin kotio. Tauski on nuhassa, räkä lentää ku hää pärskii, mutta nyt on taas antipioottikuuri alotettu ja tänää hää on jo paljo paremmas kunnos, ei henki rohise enää niin kovasti. Touhukas on, kuten Tauskin kuuluukii olla.


Flunssapotilaan, eli miun, dopingsetti. Paranisko näillä? Jos ei, ni ainaki saa tajun pois.
Miä siis nyt lähinnä vetelen dopinkia naamioon, koitan päästä tästä flunssasta eroon et pääsisin sukeltelee ja samalla ku täs makoilee raatona ni voipi tehä hiukan sellasta pääkopan järjestelyä, ku miul on täs nyt erilaisii olotiloi ollu paljon ja on vähän sekavat tunnelmat ja zeniläinen mielenrauha hieman kaurkuteillä. Loppuviikosta tulee yks aussikaveri mestoille eli sit varmaan on bintang timee koko ajan. Ja min tarttis täs nyt vähä tehä suunnitelmia tulevan suhteen, että mitä missä millon. Millo rupeen sukelluskursseille ja täälläkö ny sitte ja mitä mitä mitä. Mut ekana oon ny tääl viel reilu 2 viikkoo, sit Malesiaan Kapasen saarelle ja siel sukeltelen ja juon kaljaa ja lötkötän ja oon siel viikon tai jotain, riippuu kauanko jaksan olla ja kaunko jaksan Kapasen Kuppilanpitäjän Komeen Hansin hurmaavan tyttöystävän vittuilua kuunnella, ja sit... ehkä Singaporeen hakee uus indo-viisumi, ja sit jos vaikka Lembonganille sukeltaa ja morjestaa Satuu ja Karii kekkä menee sinne ihan täs justiisa kohta, ja josko sitte taas kotio tänne ku eroahistus kissoistakii varmaan jo siin mkohin paukkuu päälle täysillä. Ja sitte voisin ruveta pykään niitä sukelluskursseja? No ohan tuossa jo ihan hyvät suunnitelmat!

Nyt kuiteski nappeja naamaan ja taju pois. Herään terveenä, eikö? Kyllä!

Setä kantaa merilevää


Kävelyllä kylänraitilla

Tien yllä roikkuu hienoja koristeita

Sormuksia yhes krääsäkaupas

Hautoja

Nää oli uus juttu! Haluan tuommosen auton!

Koristus

Vähän parempia majataloja on tuolla rinteessä

Merilevää viljellään meressä ja laskuveen aikana korjataan satoo

Koristus

Majapaikan kuppilan seinät oli täynnä asiakkaitten pykäämiä piirustuksia ja terveisiä

Aurinko laskee

Min majatalo tällä visiitillä

Temppeli

Panaanit kasvaa puissa

Paikallinen koti
Seinäpiirustus yhes seinäs jossai kylillä, osa 1


Tää on se sellain lisko joka sanoo KUKKUU ja jolla on ihan vitun kova ääni

Hieno!

Seinäpiirustus yhes seinäs jossai kylillä, osa 2

Hupsu Rollaritaulu oli Sanurilla Coconut Tree -baarin seinällä

Kattokaa! Nysse ilmakitarointi alkaa olla villitys täälläki!

3 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Eläinlääkäri kysyikin Tauskin voinnista eilen. Se ei ollut saanut kuvaa ja kuittausviestiä siitä, kun laitoin sille että T on parantunut ja voi hyvin. Mutta joo, asia hoidettu nyt.

Anonyymi kirjoitti...

On siellä komeet mestat.

Jussi kirjoitti...

tuo sin majapaikka luultavasti pyrkii väritykseltään tuomaan regee-fiboja. Min silmää se näytää LEGO-talolta. Semmosia lisää!!!

Tsekkaa myös nämä