tiistai 4. maaliskuuta 2014

On nähty maalimaa kuulkaa

Mis mais miä oon käyny, kysy joku. No näis. Jos oikein muistan, saattaa puuttua jotain kylläkin ku ei voi kaikkee muistaa. Oon laskenu vaan maat missä oon oikeesti käyny, ees jalalla astumassa. En oo siten min miälestä käyny esmes Norjassa, vaikka oonki ollu varmaan 10 kertaa Oslon lentokentällä vaihtamassa konetta.

Aakkosjärjestyksessä mennää, olkaa hyvät.

Andorra
Pähee mesta. Ekaa kertaa vuoristossa ja oli siistiä kun saapu yällä pimiällä ja aamulla ku avas verhot ni vuaria vuaria vuaria. Sikasiistiä. Olin siellä kesällä, ja sesonkihan siel on suksimisaikaan eli talvel. Kesäl kaikki mestat oli kiinni. Ilma oli ohkasta ja meinas lähtiä taju kun piti ylämäkeen kipittää kylän ainoaan auki olevaan ruokapaikkaan iltasin.

Belgia
Ei erityisiä muistikuvia. Ohikulkuhommissa vaan oon Pelkiassa ollu.

Epsanjassa, Cadaquez tai jotain sinne päin. Salvador Dalin huudiloita.
Espanja
Epsanjassa oon käyny monesti. Madridissa tyäkeikoilla, lomilla siel sun tääl. Tykkään kyllä vaikka hullujahan nua hispanjoolit on. Parsseloona oli kuitenki pettymys. Siitä kaikki on niin kovasti vaahonnu et venasin jotain erityistä, en tiiä mitä, mutta ei se miusta ny kummonen ollu. Kallistaki oli.

Hollanti
Ai lav Hollanti ja hollantilaiset. Hollantilaiset on mukavaa sakkia ja Hollanti on mukava maa. Oon käyny siellä herra ties kui monta kertaa, varsinkin tyäkeikoilla Eindhovenissa, mutta en koskaan oo viettäny Amsterdamissa aikaa. Yhen yän oon siä joskus yäpyny, ja silloki oli joku 40 astetta kuumetta ni en tajunnu siitä mitää.

Hong Kong (Kiina)
Hong Kong on kyllä ikäänku Kiinaa mutta kuiteski ihan oma juttunsa. Se oli miun eka etappi sillo marraskuussa 2011 ku lähin menee. Kallis kaupunki on Honkkari kyllä, mutta ihan kiva joo.

Indonesia
Indonesia on ihana ja asun täällä nyt. Valtava maa ja paljo näkemistä ja ilmasto hellii ja muutenki jotenkii ni miä viihyn.


Goalla kelpas kattella maisemia rannalla
Intia
No en oo käyny ku Goalla pakettilomilla kaks kertaa. Eka vaikutelma oli et hyi vittu, seuraava lento himaan, mutta kyllä se siitä sitte ku nukku vähä jetläkiä pois ja lähti uuelleen kylille avoimella miälellä. Tykkäsin kyllä, paitsi sillon kun sain ruokamyrkytyksen ja meinasin menehtyä ripuliin ja oksentamiseen. Enkä ollu innoissaan sillonkaan ku yks sinnikäs hullu ihailija piinas ja seuras mopolla miun taksia hotellille asti ja tuputti seuraansa ja vaati suuteloimaan. Saatana.

Irlanti
Pidän Dublinista, muualla en oo käynykään. Siel oon ollu kans usiasti työreissuilla, mutta yhen kerran ihan muuten vaan hillumassa kans. Kiva mesta, valtavasti kirjakauppoja.
Iso-Britannia
Nuarena tuli käytyä Lontoossa koko ajan, koska Lontoo oli rokenroul ja kotona Kuusankoskella ei ollu ku juntteja jotka veti turpaan kun ne ei tajunnu miten tyylikkäitä oltiin ku on tupeerattu tukka ja sotamaalaus naamassa. Lontoossa ne tajus.


Lontoos


Roomassa tyäreissulla ne kerran pisti miut sviittiin asumaan ku oli hotelli sössiny sen alkuperäsen huonevarauksen eikä muutakaan ollu tarjolla. Oli takka ja flyygeli ja ristalliruunut ja  kattoterassi ja spektaakkelit. Siinä oli nimittäin hiukkasen sellasta peuraa ajovaloissa kun huoneeseen menin. Että no NYT on meininki kohillaan.
Italia
Monesti käyty myäskin ja usiasti työhommien puitteissa. Italiaanojen kanssa duunin tekeminen on hermoja raastavaa. Sitte ne rupes viä lakkoilemaan jossai kohin ja piirittivät meiän konttorin ja siinä sai tosissaan neuvotella että pääs sisältä hakemaan kamansa ja saatto lentää vittuun sieltä oottelemaan tilanteen rauhottumista. Rooma on hieno, siellä kompastelee historiaan joka nurkalla. Roomassa on myäs käyny sellanen ihme että joku tyylikäs pukumiäs pysäytti kadulla ja pyysi treffeille. En tiätenkä lähteny. Ja kerran oon jääny jumiin hotelliin ku hotellin ympärillä alko joku järetön mielenosotusmeininki. Ameriikan suurlähetystö oli lähellä ja kauhee mayhem päällä, skootterit lenteli ilmassa ja hirviä rähinä. Miä sitte vaa hotlahuoneen ikkunasta ihmettelin että on nää jumaliste ärhäköitä nämä italialaiset.

Itävalta
Wienissä oon ollu työjutuissa ja joskus pentuna interraililla. Ei erityisempiä muistikuvia.

Kamputsea
Ne syä grillattuja isoja hämähäkkejä. Angor Wat on komia ja pidän kovasti Sihanoukvillestä. Se on ihan paras mesta istuskella jossain katukuppilassa tarkkailemassa ohikulkevia ihmisiä tai ohiryömiviä rampoja. Kamputseassa on myäs aasian paras ruoka.

Kreikka
On käyty Roodokset ja muut pakettimatkailemassa juu. Kyllähä se ny aina kotiolot voitti.

Kypros
Ks. Kreikka.

Laos
Laos oli kiva. Luang Prabang on mahtava mesta. Pääkaupunki Vientiane oli aika hanurista mutta tulipahan käytyä.

Malesia
Malesia, suosikkimaitani on hän. Malesia on hiano, siel on helppo matkustaa. Malesialaiset puhuu hyvää enklantia ja on kivoja. Malesian paras mesta on Pulau Kapas ja Kuala Lumpur on aasian kivoin suurkaupunki.

Meksiko
Mehikossa oon ollu usiasti, tyäreissuilla Saltillossa. Hitto siellä oli hauskaa. Tehtiin duunia kyllä ihan helvetisti mutta ai että myä bailattiin kans.

Portugali
Portukalissa oon kans ollu vaan tyäreissuilla. Lissabon on miusta tunnelmaltaan outo, sellanen et jos jossain niin siellä asuu vamppyyreja. Ekalla kerralla ku olin siä, ja lähin kylille tsekkaan meinikejä ni heti näin kualleen ihmisen. Joku mummeli oli tipahtanu ikkunasta katuun ja siinä makas eikä muuta enää voinu.

Puola
Pikasella tyäreissulla Varsovassa oon käyny enkä muista siitä sen enempää, tod näk en nähny muuta ku lentokentän, taksin, hotellin ja toimiston. Mutta onpahan käyty.

Ranska
Ranska on paska maa, enkä mene enää jollei oo pakko. Enkä varsinkaan suostu lentämään enää ikinä CGD:n kautta. Se lentokenttä syä matkalukkuja tyäkseen ja on muutenkin perseestä. Lisäks Ranskassa on ihan liikaa ranskalaisia.

 

Jag älskar Stockholm!
Ruotsi
Oon jopa asunu puoltoista vuatta Tukholmassa ja käyny Ruattissa muutenki niin monta kertaa ettei voi ees laskee. Tukholmasta pidän kovasti, varsinki miun kotihuudiloista siällä. Asuin Söderillä Hornstullissa ihanassa asunnossa ja siin viäresä oli ihana Långholmenin saari, joka on ihan paras mesta kesäsin. Sinne mentii useesti pitään jatkoja ku tultii yällä paarista, haettiin min kämpiltä vilttejä ja juamaa ja sitte sinne johkii rantsukallioille örisemään. Ruatsia en kuiteskaan puhu, en vaikka oli tyäpaikan pualesta ruattin tunteja yksituisopettajan kans. Yritin joskus kekkulipäissäni kyllä olla niiku alkuasukkaat, tilasin snägäriltä aamuyällä strips med kyrka. Kyrka ja gurka, kuka niien eroa ny muistaa. Osaan kyllä sanoa kaikkeen et "JÅHÅÅ" sillee tosiruatsalaisella nuatilla.


Hampuri
Saksa
Saksa on hiano maa. Varsinkin Hampuri ja Reeperbahn ja Wackenin hevifestarit. Ja niillä on Rammstein. Sekä suklaapatukoita minkä nimi on Nussini.San Marino
Onks san Marino ees niiku maa? Olkoot ny. Kävin siäl Imolassa kattomassa yhet vormulakisat.

Singapore
Ai lav Singapore mutta se on vaan ihan vitun kallis mesta. Mutta pidän kun siellä on siistiä ja kaikki toimii ja sillai. Mutta ei siä oo varaa enää käyä.

Slovenia
Olen kylläkin käyny Tsekkosslovakiassa mutta Slovenian aluetta se kai nyt on missä olin joskus nuarna interreililla.

Sveitsi
Sveittissä oon ollu interreilillä ja tyäreissuilla. Ei erityisempiä muistikuvia.

Tanska
Tanska on paras pohjoismaa. Tanskalaiset on mukavia ja Roskilden festarit on hyvät ja niil on DAD.Erawanin vesiputoukset Kanchanaburissa Thaikkulas
Thaimaa
Ku olin Intian Goalla käyny pari kertaa ni sitte aattelin seikkailla Thaikkulaan. On käyty usiamman  kerran ja ympäri maata oon lorvaillu. Tykkään kyllä mutta ei oo hinkua takasin, Indonesiassa on kivempaa.

Turkki
Kun oltii Greigas jossain Kossilla tai jossain ni tehtii päiväretki Turkin puolelle johonki.

USA
Oon ollu lomailemas Los Angelesissa ja San Franciscossa ja sitte vaihtanu sata kertaa lentsikkaa Sikakossa kun oon ollu matkalla Meksikoon tai siältä pois.

Vatikaanivaltio
Tää on vähä niiku san marino et onks tää ny oikee maa ollenkaa ku menköö nyt. Piatarin kirkko on upee. Vatikaanissa kerran osuin vahingossa paikalle sillai et jouduin paavin siunaamaks. Se vähän satanistia vieläki ahistaa.


Isla De Margaritalla Venetsueelassa
Venezuela
Elämäni ainoan all inclusive -loman vietin venezuelan Isla De Margaritalla muinoin. Ei oo tarvetta mennä takasin, vaikka ihan hauskaa oliki.Naminami Vietnami.
Vietnam
En oo ollu ku parin viikon pakettimatkalla Muineessä. Miälenkiintonen kokemus. Liikaa venäläisiä.MVH komeena Tallinnan keikal
Viro
Viimeks kävin Viros syyskuussa 2011 kattomassa Von hertzen Brothersien keikan. Aijjumalaare. Ja Tallinnan vanha kaupunki on upee. Sitä ku vertaa Hesaan, jossa meil on... ööö... ei mitään vanhaa jälellä, ni voi voi.
Semmosis mais oon käyny. Mitä noita ny on, joku kolkyt ja hilut.

Miulla ei oo koskaa ollu sellasta meininkiä et ääääääääää pitää käyä kaikissa maaliman maissa, saaha passiin leimoja. Miä oon sellain kankee mukavuusalueistelija, et ku löytyy kiva paikka ni jään jumiin. Eikä miuta niin kovasti kaikki maalimaan maat ees kiinnosta. Että tämönen jumittaja olen, vaikka maalima ois täynnänsä hianoja paikkoja ja valtavia elämyksiä.

Haluaisin viä mennä Etelä-Afrikkaan, sukeltamaan lähinnä ja jos sinne ny menee ni samalla vähä jotain villieläimiä ja luantoa. Muutoin Afrikka ei kiinnosta tippaakaan, lähinnä pelottaa. Sama homma on nois eteläisemmän ameriikan mantereen maissa. Ois kiva käyä jossain tua tyynenmeren saarilla kans. Ja Epyktin pyramiidit kaiketi on vähä sellain yleissivistysjuttu, että vittu pitäähän ne ny nähä.

Se on muuten jännä, että siä entises elämäs oli jatkuva matkakuume. Oli niin kova hinku poies koko ajan. Nyt ei oo semmosta enää lainkaan. Mihi sitä ny tarttis lähteä, kun on löytäny paikkasa? Toki sitä haaveilee jostain pikkureissuista, kyllä sitä tarvii lomaa paratiisistakin joskus. Ihan liäkeissä olen reissusta Pankokkiin kattomaan Bodomeja. Ja kyllä miuta kiehtois visiitti Mordoriinki jossain kohin. Vaikka se jos mikä myös pelottaa, ihan perkeleesti. Siin on vähä sellasta niiku et fifti siksti haluu ja ei haluu. Mutta jossain kohin se on pakko tulla, ainaki käymään, kyllä miä sen tiiän. Silti, kylmää hikee pukkaa ku asiaa yhtään miettii. IIIIK.


(PS. Kyllä, San Marino ja Vatikaani on valtioita, tarkistin oikee!)

2 kommenttia:

Ana kirjoitti...

JESTAS MIKÄ LISTA! Mie oon hätinä käynyt varmaan alle kymmenessä maassa.

Patzy kirjoitti...

No jaa... mutta eihän nuo oo ku pieni raapasu tellukseen. Ku on paljo niitä reissaajia jotka on nuohonnu kaikenmaaliman Pakistanit ja Belizet ja Mongoliat ja on käyny sadas maas ja seuraava aurinkoloma Pohjois-Koreaan ja sillai.

Miulla noist aika moni maa on käyty siel edesmennees urakaahauselämäs ku matkustelin tyän takia paljon, et sillo ei ny niin paljo oo nähny muuta ku lentokenttä, taksi, toimisto ja hotelli. Mutta onpaha käyty kuitenki. :D

Tsekkaa myös nämä